1080p problem

poruka: 35
|
čitano: 4.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
1080p problem

Imam Asusov prijenosnik serije F7Z (AMD Turion 2x 2,1 GHz, 2 Gb RAM, Radeon 3200 integrirana), kodeki K-lite Full pack.

Problem se javlja kada pokušam pustiti (u VLC-u ili Media Playeru Classic, svejedno) Full HD .mkv video: film se otvori, šteka, zamrzava se pojavljuju se pikseli veličine lego kocke.

Moja pretpostavka je da je laptop jednostavno preslab, ali me zanimaju vaša mišljenja: da skinem druge kodeke ili neki player ili nešto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1080p problem

Vidim da još nitko upućeniji nije odgovorio.Usudio bih se reći da je to najčešće do samog računala jer ipak treba malo jača mašina da pokrene Full HD video.Ako bez problema gledaš 720p,onda je do snage samog računala.

alrighty then

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1080p problem

bit ce da je do snage...iako probaj instalirati Media Player Cinema iliti MPC i namjesti graficku akceleraciju. ili probaj staviti KMPlayer..moguce da je samo do playera

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
16 godina
1080p problem

probaj s .avi-jem ili nekim drugim formatom, mkv je malo teži za dekodirati, barem mislim

na netbooku bez problema vrtim 720p.avi, ali mkv je slika po minuti

Apple rulz!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1080p problem
Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
1080p problem

Hvala za odgovore, pokušat ću još s core avc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: 1080p problem
Unknown29 kaže...

Imam Asusov prijenosnik serije F7Z (AMD Turion 2x 2,1 GHz, 2 Gb RAM, Radeon 3200 integrirana), kodeki K-lite Full pack.

Problem se javlja kada pokušam pustiti (u VLC-u ili Media Playeru Classic, svejedno) Full HD .mkv video: film se otvori, šteka, zamrzava se pojavljuju se pikseli veličine lego kocke.

Moja pretpostavka je da je laptop jednostavno preslab, ali me zanimaju vaša mišljenja: da skinem druge kodeke ili neki player ili nešto drugo?

Laptop uopce nije preslab, pogotovo ne za 1080p video jer graficka HD 3200 ima UVD video procesor koji na sebe preuzima prikazivanje takvog videa a taj proc na lapu je sam po sebi dosta za 1080p ionak samo ce radit na 80% sigurno. K-lite Codec pack deinstaliraj s kompa, isto tak i obican Media Player Clasic ak i njega isto ne deinstalira zajedno s K-Lite Codec Pack. Onda deinstaliraj i VLC isto tak sa Revo Uninstaler, sve to deinstaliras kaj sam nabrojal ovom nacinom kak vidis dole na videu. S tim programom ubuduce deinstaliraj  sve programe osim browsera za to je ona prva opcija gore osim ak ne mislis potpuno deinstalira browser onda ko na videu normalno. Nakon toga instaliraj ovaj dole program to nije obican stari Media Player Clasic, i moci ces gledat bilo kaj pa i taj 1080p video bez frke preko HD 3200 ak je sve ok s driverima.Cool

http://download.cnet.com/Revo-Uninstaller/3000-2096_4-10687648.html

http://tinypic.com/m/a5808y/2

http://mpc-hc.sourceforge.net/

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Unknown29 kaže...

Laptop uopce nije preslab, pogotovo ne za 1080p video jer graficka HD 3200 ima UVD video procesor koji na sebe preuzima prikazivanje takvog videa a taj proc na lapu je sam po sebi dosta za 1080p ionak samo ce radit na 80% sigurno. K-lite Codec pack deinstaliraj s kompa, isto tak i obican Media Player Clasic ak i njega isto ne deinstalira zajedno s K-Lite Codec Pack. Onda deinstaliraj i VLC isto tak sa Revo Uninstaler, sve to deinstaliras kaj sam nabrojal ovom nacinom kak vidis dole na videu. S tim programom ubuduce deinstaliraj  sve programe osim browsera za to je ona prva opcija gore osim ak ne mislis potpuno deinstalira browser onda ko na videu normalno. Nakon toga instaliraj ovaj dole program to nije obican stari Media Player Clasic, i moci ces gledat bilo kaj pa i taj 1080p video bez frke preko HD 3200 ak je sve ok s driverima.Cool

http://download.cnet.com/Revo-Uninstaller/3000-2096_4-10687648.html

http://tinypic.com/m/a5808y/2

http://mpc-hc.sourceforge.net/

Ovo mi je uglavnom pomoglo.

Naime, većinu "normalnih" filmova pušta bez problema, ali kada pokrenem film s bitrateom 22 Mb/s ponovo se javljaju problemi.

Ali nema veze, većinu .mkv 1080p filmova pušta, pa to i nije neki problem.

Hvala rambox

17 godina
1080p problem

Nije bitno kolko bitrate ima video pa i 22, taj posel na sebe preuzme HD 3200 pa ne bi smjelo trzat uopce. Meni se cini da je to povezano s tom datotekom, koju otvaraš znaci H264 video od 22 mbit tu nekaj drugo jos ne stima ak je Blueray rip neki ili slicno dost programa ima problema s otvaranjem tak velike datoteke s toliko velikim bitrate. No takav video ili film od 22 mbit je ionak ogroman na disku 8,10, ili 15 gb pa nema smisla ga drzat na kompu kad jedan 1080p video velicine 5gb recimo isto tak izgleda odlicno bez dileme.Cool

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-3000/Pages/ati-radeon-hd-3000-series.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Nije bitno kolko bitrate ima video pa i 22, taj posel na sebe preuzme HD 3200 pa ne bi smjelo trzat uopce. Meni se cini da je to povezano s tom datotekom, koju otvaraš znaci H264 video od 22 mbit tu nekaj drugo jos ne stima ak je Blueray rip neki ili slicno dost programa ima problema s otvaranjem tak velike datoteke s toliko velikim bitrate. No takav video ili film od 22 mbit je ionak ogroman na disku 8,10, ili 15 gb pa nema smisla ga drzat na kompu kad jedan 1080p video velicine 5gb recimo isto tak izgleda odlicno bez dileme.Cool

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-3000/Pages/ati-radeon-hd-3000-series.aspx

ovisi u kako kojem playeru. recimo meni gpu-ovi ne preuzimaju kada gledam u wmp ili GOM playeru. dok recimo u VLC-u uredno vidim da gpu-ovi rade na 2-3 % a proc 2-5%. znaci sve je do playera. recimo u MPC - HC moras rucno nastimat da bi se x264 obavljao na GPU

17 godina
GeForce kaže...
rambox kaže...

ovisi u kako kojem playeru. recimo meni gpu-ovi ne preuzimaju kada gledam u wmp ili GOM playeru. dok recimo u VLC-u uredno vidim da gpu-ovi rade na 2-3 % a proc 2-5%. znaci sve je do playera. recimo u MPC - HC moras rucno nastimat da bi se x264 obavljao na GPU

Ne moras nista nastimavat u MPCHC da bi graficka preuzela 1080p video na sebe, i normalno da je do playera jer GOM to radi lose ili nikak. Ja nisam nit prstom mrdnul tj misem na MPCHC, on sam sve radi automatski ak nema problema s driverima od grafike cak ti i pise kad graficka vrti video tj ovo dole u cošku. No ljudi imaju problema s driverima iz razno raznih razloga pa onda to uopce ne radi u tom je stvar.Cool

17 godina
neaktivan
1080p problem

Imam osjecaj i da taj MPCHC radi posao traljavo. Gledam npr star trek u 1080p kvaliteti (mkv file) i preskakanje scena mi bas i neide glatko.

I zar ne bi sav posao trebala graficka preuzeti (u doticnom playeru), pitam jer vidim da mi je zauzece procesora 10tak %?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AA-d00d kaže...

Imam osjecaj i da taj MPCHC radi posao traljavo. Gledam npr star trek u 1080p kvaliteti (mkv file) i preskakanje scena mi bas i neide glatko.

I zar ne bi sav posao trebala graficka preuzeti (u doticnom playeru), pitam jer vidim da mi je zauzece procesora 10tak %?

samo ti probaj sa coreavc codecima i splayer-om, njemu naredi da koristi gpu i te codece za dekodiranje, i da vidis sta je .mkv, bez ikakvih problema

edit: samo ako imas nvidia karticu

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 21:12 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Trebala bi ako joj kazes da to uradi. Jesi li?

:)
17 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

samo ti probaj sa coreavc codecima i splayer-om, njemu naredi da koristi gpu i te codece za dekodiranje, i da vidis sta je .mkv, bez ikakvih problema

I <3 Ati

=P

logic kaže...
AA-d00d kaže...

Bojim se da nisam Sramim se Mislio sam da se to automatski slozi, treba nesto sa codecima napraviti?

17 godina
neaktivan

ovako podesi

16 godina
AA-d00d kaže...
mind_challenge kaže...

I <3 Ati

=P

logic kaže...
AA-d00d kaže...

Bojim se da nisam Sramim se Mislio sam da se to automatski slozi, treba nesto sa codecima napraviti?

svejedno probaj sa splayer, i njegov internal codec odraduje svoj posao skoro pa savrseno, barem meni radi bolje od gom-a, vlc-a, i mpchc-a

17 godina
AA-d00d kaže...

Nemam poima ja takvih problema nisam imal na MPCHC kod 1080p videa. Kod mene sve radi glatko bez frke driveri za grafu rade bez greske, a ta potrosnja od 10% procesora na procesu od MPCHC ti je normalna. Ipak je potrebna i snaga od CPU za taj posel ali vrlo mala, uz pomoc grafe tj UVD na njoj tu problema nema nikakvih.Cool

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Nemam poima ja takvih problema nisam imal na MPCHC kod 1080p videa. Kod mene sve radi glatko bez frke driveri za grafu rade bez greske, a ta potrosnja od 10% procesora na procesu od MPCHC ti je normalna. Ipak je potrebna i snaga od CPU za taj posel ali vrlo mala, uz pomoc grafe tj UVD na njoj tu problema nema nikakvih.Cool

Mislim da je ipak u tome sto nisam podesio postavke kako treba kao sto je logic rekao.

17 godina
neaktivan

sad radi?

16 godina
AA-d00d kaže...
rambox kaže...

Mislim da je ipak u tome sto nisam podesio postavke kako treba kao sto je logic rekao.

svejedno ti ja njega preporucam, ati kako hoces, on je bolji od mpchc-a, tj. jezgra je od samog mpchc-a, samo je dosta poboljšan, i ubacene su mnoge dodatne mogucnosti

17 godina
mind_challenge kaže...
AA-d00d kaže...

Kaj ce mu CoreAVC uopce nema potrebe nikakve,Nevinašce pa jel ti znas da je Splayer ispod haube zapravo MPCHC to su isti programi. Samo je na Splayer drukcije sucelje i neke opcije jos ima dodatne, ali te promjene nemaju veze nikakve s prikazivanjem 1080p videa.Cool

AA-d00d kaže...
rambox kaže...

Ne trebas nist podesit evo ovak to izgleda kod mene, a ja nisam nista podešaval uopce ide sve automatski no ak te driveri zezaju onda moze bit svašta to je tak.Cool

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 21:32 (rambox).
17 godina
neaktivan
logic kaže...

sad radi?

Nisam jos isprobao, udaljen sam od tog racunala mjesec dana ali sam arhivirao poruku pa cu obavezno isprobati ;)

mind_challenge kaže...

svejedno ti ja njega preporucam, ati kako hoces, on je bolji od mpchc-a, tj. jezgra je od samog mpchc-a, samo je dosta poboljšan, i ubacene su mnoge dodatne mogucnosti

Također arhivirao i nakon sto isprobam cu ovdje objaviti dojmove ;)

16 godina
AA-d00d kaže...
logic kaže...

sad radi?

Nisam jos isprobao, udaljen sam od tog racunala mjesec dana ali sam arhivirao poruku pa cu obavezno isprobati ;)

mind_challenge kaže...

Također arhivirao i nakon sto isprobam cu ovdje objaviti dojmove ;)

arhivirao si moju poruku? Thank you mister. jedva cekam recenziju, ja ga koristim otkako je izasao iz bete, i nikad problema nisam imao, probaj i sam, vidit ces da je najbolji, za ostala pitanja se obrati u splayer temu, da nespammao vise tu

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
AA-d00d kaže...

Ne trebas nist podesit evo ovak to izgleda kod mene, a ja nisam nista podešaval uopce ide sve automatski no ak te driveri zezaju onda moze bit svašta to je tak.Cool

Pa i nisam nista podesio pa mi opet trza; zvuk se cuje normalno ali slika se pauzira na 2-3s i onda krene normalno tek.

Odkad gledam HD sadrzaj preko MPCHC-a promijenio sam 3 drivera za graficku.

17 godina
neaktivan

@rambox

ista podesavanja sam mu i ja poslao.

17 godina
neaktivan
1080p problem

za 1080p i Blu Ray je najbolji KMPlayer.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
GeForce kaže...

za 1080p i Blu Ray je najbolji KMPlayer.

Ipak, na mom laptopu s KMPlayerom ne mogu pustiti onaj film od 22 Mb/s

17 godina
neaktivan
1080p problem

Evo da se javim konacno, podesio sam one postavke u MPCHC i osjeti se poboljsanje ali ipak tu i tamo ima trzajeva ali ne u tolikoj mjeri kao prije.

mind_challenge kaže...
AA-d00d kaže...

Coreavc codec trebam kupiti =/ Ima li koja besplatna alternativa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1080p problem

Ne treba ti CoreAVC uopce ne opterecuj s s tim bez potrebe.Nevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice