Slike vašeg Hardvera
- poruka: 12.027
- |
- čitano: 3.966.269
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Jedno vrijeme se nećkao dali preći na AM5 platformu ili uzeti 5700x3d i gurati AM4 još koju godinu i nakon svih nedavnih testova koji se vrte po netu sa trenutnim procesorima ipak se odlucio za 5700x3d te sam pojačao RAM na 32GB
AMD Ryzen 7 5700X3D
G.SKILL Ripjaws V DDR4 32GB Kit (2x16) 3600MHz CL16
Thermal Grizzly Hydronaut
Malo od nekih stvari što sam u zadnjih par mjeseci radio.
Frendu sam prvo pomogao skužiti zašto mu se Palit RTX 3080 pregrijava u relativno dobro prozračenom kućištu.
Ispostavilo se da su većina thermal padova imali foliju s jedne strane što je normalno ograničavalo kondukciju topline.
Više na slikama ispod.
Nakon što sam ju isprašio i očistio, promijenio termalnu, temperature su na memoriji pale i 40°C i ono što je najbitnije, nije mu se komp gasio usljed loada.
Drugom frendu sam očistio Strix GTX1080Ti koja se još uvijek ne da nakon svih godina rada (+ majnanja od prošlog vlasnika)
Isto se komp gasio jer je vrlo brzo nakon loada GPU core dolazio na ~90°C.
Kad sam ju otvorio i isprašio, došao do termalne paste - bilo mi je jasno i zašto.
Doslovno se skorila i nije imala nikakva svojstva više.
Sad uredno radi s normalnim OC profilom na ~65°C core.
Trećem frendu sam sredio laptop, međutim kupio je novi pa je ovaj sad na prodaju.
Stvarno je bio u katastrofalnom stanju nakon 10ak godina korištenja.
I na kraju, sebe počastio s Edifier R1280DBs nakon 11 godina služenja R1600T plus.
Nova mini debeljuca je sjela u kuciste
Asus Rtx 4070 Ti Super Dual Oc 16mb Mega Health Quad Damage Triple Beast edition
Nazalos poradi hdd kaveza sam ogranicen na 30cm grafe a ovo je bila jedna od rijetkih kaj je ispod toga! 27cm!
Za 4k
Opa danas opet nešto novo.
AKKO 5075B Plus Mechanical Keyboard
https://akkogear.de/en/products/5075b-plus-75-percent-keyboard?variant=45699815768309
Nova PC homemade konzola (Ryzen 5 8500G) u preslatkom cube kućištu, pogonjena ChimeraOS - om.
Ugodno sam iznenađen grafikom, kao i tišinom. Instalirao razne Steam igre, te neke sa Epic-a, kao i Diablo 4 sa battle.net. Ostao sam zapanjen kako dobro sve radi (Hogwarts Legacy ili MK11 npr.). Jedino me za launch Dijabla *ebe to što ga ne mogu startati s običnim gamepadom, već moram koristiti ili Steam Controller ili miš (samo za start, poslije sve ide na gamepad).
Evo nakon cca 6 godina došlo vrijeme za zamjenu grafike, ne zato što je stara kihnula već želja da se proba malo novog.
A ujedno i pojačao se prostor na 20TB sa raid 0, da bu velko i brzo.
Uz sve diskove malo se improvizitarlo sa montažom. Kompletna konfa u potpisu.
Nije klasik hardver ali nije daleko od teme.
Work in progress.
Companion cube iz Portala
Stiropor 100-tka, diy rezač za stiropor. Kutevi su zajebani i nisu ispali i dalje kako sam htio ali ima stiropora viška za popravak.
Plan je napraviti i robote aka. Atlas & Pbody i smjestit ih na, već dugo, predviđeno mjesto zajedno.
Mjere također nisu 100% ali dovoljno su blizu. Sad sam na meni najtežem tasku, farbanju i bit će brušenja i maskiranja hrpa.
Što drugo raditi kad krene hladno vrijeme a garaža grijana.
prodana 7900xt za 800 i dodao jos 150 za 4080s stara 11 dana,mislim da je to ok cijena za 4080s 3 god gare plus registracija na stranici za jos 2 jedino je steta sto nije malo veca da popuni case kao stara
Za početak svima sretan i čestit božić tko slavi!
Evo, u zadnje vrijeme me kopka UW 4k gaming. Pošto nisam nešto pri lovi ove godine nisam tu "potrebu" shvatio nešto ozbiljno. Iskreno, čekao sam da vidim recenzije nove serije Ryzena. Oh boi, oh boj, nisam se zeznuo. Mislim si, tko to jede baš svaki dan, ne? I tako, krenuh u lagani mod prebacivanja za 4K UW gaming. Prošli tjedan (18og) naručim si 9800x3d i matičnu tu kod nas. Malo kasnije skužim da će falit love pa brže bolje pogledam svoju listu na Amazonu. Taman ljepo uletim za hladnjak i RAMe i rekoh si, ako stigne do Božića, ako ne, ne. Gle čuda, došlo sve prije B i eto, danas lagano igraona.
CPU- Ryzen 7 9800X3D
MBO- Asrock B650M Pro RS wifi
RAM- Corsair Vengeance 2X16GB DDR5 6000Mhz CL30
Hladnjak- Thermalright peerless Assasin SE
Sve skupa olakšan za 950 ejrića. CPU i matična 790€, RAM i hladnjak sa Amazona 160€. Uskoro, novi SSD, Samsung 990 pro 1TB. Nagodinu stiskanje za 4080 super i neko ljepše, kompaktnije kućište, Dosta mi crnog. Pripreme za GTA VI u punom tjeku
Jedna poslastica za kraj 2024. Nakon gotovo 6 godina, doslo je vrijeme za upgrade PC-a
CPU: Ryzen 5 9600x
GPU: MSI Gaming X Slim RTX 4070 TI Super
MOBO: MSI Tomahawk B650
DDR5: Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz
AIO: Arctic Liquid Freezer III 240
Kuciste: Fractal North
Monitor: Asus Rog Swift PG27AQDM OLED 1440p, 240Hz
Monitor 2: Dell Alienware AW2518H
Zvucnici: Razer Nommo V2