Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 279.805
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Da li pušite?

@verbatim u ovoj temi smo na istoj strani,da su svi zdravi bolnica ne bi trebalo,ali lopine su znali na koga će udariti kad su već dignuli hajku na pušače

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

A da jos jednom promislis ?

aaaa, šta imam promisliti...

Neki tip od 120-150 kg, pun kolesterol, šećera, brzine pokretanja poput kornjače...

Što, tipovi koji ubacuju u sebe ogromne količine masti, šećera, soli... a pri tom su još neaktivni, su produktivniji članovi društva od nas pušaća?

Zar oni manje koštaju društvo od nas nikotinskih ovisnika !?

Peace and Love _ Frankenstein Build
16 godina
odjavljen
Verbatim kaže...
Mrgud Veliki kaže...

A da jos jednom promislis ?

aaaa, šta imam promisliti...

Neki tip od 120-150 kg, pun kolesterol, šećera, brzine pokretanja poput kornjače...

Što, tipovi koji ubacuju u sebe ogromne količine masti, šećera, soli... a pri tom su još neaktivni, su produktivniji članovi društva od nas pušaća?

Zar oni manje koštaju društvo od nas nikotinskih ovisnika !?

Poanta je u tome da postoje ljudi koji su naslijedili od roditelja takve gene.

Ne mozes ti usporedjivati pusace (a pusenje uopce nije covjekova potreba) s ljudima koji imaju usporen metabolizam ili neki problem s njime (prehrana je covjekova potreba).

To sto ti generaliziras ljude s prekomjernom tezinom, to samo govori o tebi kao osobi ( u negativnom kontekstu).

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

da samo znate na što bolnice troše lovu, ako nemate u obitelji nekoga ko radi u zdravstvu,dovoljno je da stanete pred ulaz neke bolnice i sve bi vam bilo jasno

17 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

@verbatim u ovoj temi smo na istoj strani,da su svi zdravi bolnica ne bi trebalo,ali lopine su znali na koga će udariti kad su već dignuli hajku na pušače

kako god okreneš, mi smo na istoj strani, samo imamo različiti svjetonazor Namigiva

To je trend u svijetu, naročito u Americi, tamo marlboro košta 9.99 $ u tobacco shopu, a na brodu(tax free) 1.2-1.5 $.

Kome ide razlika od 8.5 $, tko zna?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 0:31 (Verbatim).
16 godina
odjavljen
muhaqeri kaže...

da samo znate na što bolnice troše lovu, ako nemate u obitelji nekoga ko radi u zdravstvu,dovoljno je da stanete pred ulaz neke bolnice i sve bi vam bilo jasno

Pa napisi... Ne znam koja je svrha ovog komentara...

16 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
muhaqeri kaže...

kako god okreneš, mi smo na istoj strani, samo imamo različiti svjetonazor Namigiva

To je trend u svijetu, naročito u Americi, tamo marlboro košta 9.99 $ u tobacco shopu, a na brodu(tax free) 1.2-1.5 $.

Kome ide razlika od 8.5 $, tko zna?

Meni je stari pomorac,i donosio mi je crveni Malboro u mekon pakovanju koji je kupljen u free shopu u New Orlansu i košta 2$.

Dok taj isti na brodu košta 3.5$,tako da je skuplji na brodu al ne skup koliko i u nas ovo smece od Malbora.

Na aedromu kod amera plača je Davidoff po cijeni od 2.5$.

BMW
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
muhaqeri kaže...

Pa napisi... Ne znam koja je svrha ovog komentara...

obnavljaju obnovljeno,a opet sve je u lošem stanju,gomile potrebnog skupog materijala razbacuju,ni neznaju šta imaju,doktori su bogataši jer se tamo obavlja privatno naravno sa bolničkim materijalom,i tko to sve može platiti?

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Verbatim kaže...

Poanta je u tome da postoje ljudi koji su naslijedili od roditelja takve gene.

Ne mozes ti usporedjivati pusace (a pusenje uopce nije covjekova potreba) s ljudima koji imaju usporen metabolizam ili neki problem s njime (prehrana je covjekova potreba).

To sto ti generaliziras ljude s prekomjernom tezinom, to samo govori o tebi kao osobi ( u negativnom kontekstu).

Prekomjerna težina u globalu nije genetski uvjetovana!

Tko npr. Šukeru brani da kao racionalam čovjek uđe u program mršavljenja, ne zbog društvene koristi već zbog vlastitog zdravlja!

Što ti želiš dokazati, da je hamburger iz WcDonald's, manje štetniji od pušenja za društvo, pazi, oni imaju promidžbe uz pomoć koji dovlače djecu u svoje restorane.

Zamisli osobu koja pojede 1kg sladoleda, a ona je društveno prihvatljivija od nas pušača....

Mislim ipak da bi Ti trebao razmisliti, koliko društvo troši na GUK, Kolesterol, Povišeni krvni tlak, moždani udar....

ej..budi realan

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 1:31 (Verbatim).
16 godina
odjavljen
Verbatim kaže...

Prekomjerna težina u globalu nije genetski uvjetovana!

Tko npr. Šukeru brani da kao racionala čovjek uđe u program mršavljenja, ne zbog društvene koristi već zbog vlastitog zdravlja!

Što ti želiš dokazati, da je hamburger iz WcDonald's, maje štetniji od pušenja za društvo, pazi, oni imaju promidžbe uz pomoć koji dovlače djecu u svije restorane.

Zamisli osobu koja pojede 1kg sladoleda, a ona je društveno prihvatljiva od nas pušača....

Mislim ipak da bi Ti trebao razmisliti, koliko društvo troši na GUK, Koleserol, Povišeni krvni tlak, moždani udar....

ej..budi realan

Cuj, ne mozes ti usporedjivati pusenje sa konzumiranjem hrane... Ne kazem ja da nema onih koji pretjeruju, ali pusenje uopce nije covjekova potreba za opstanak.

Kao niti alkohol, droga...

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Cuj, ne mozes ti usporedjivati pusenje sa konzumiranjem hrane... Ne kazem ja da nema onih koji pretjeruju, ali pusenje uopce nije covjekova potreba za opstanak.

Kao niti alkohol, droga...

Može, zašto ne, prkomjerno uživanje u hrani je bolest!

Ne živiš da jedeš, već jedeš da bi preživio!

Ok, priznajem, ja sam nikotinski ovisnik! Svaki argument koji navode ne pušači je na mjestu, ali to nije razlog da se pušaće svrstava u društvenu "kantu za smeće".

Koliko mi je poznato države subvencioniraju uzgoj duhana kao i izvoz, štoviše omogućuju prodaju unatoč "visokoj stopi smrtnosti"

16 godina
odjavljen
muhaqeri kaže...

obnavljaju obnovljeno,a opet sve je u lošem stanju,gomile potrebnog skupog materijala razbacuju,ni neznaju šta imaju,doktori su bogataši jer se tamo obavlja privatno naravno sa bolničkim materijalom,i tko to sve može platiti?

Ne bi znao. Svojevremeno sam radio u traumatoloskoj u Zagrebu i tesko da tu ima bogatasa.... Mozda ovako obicnim smrtinicima, ali vecina na uzajamnoj pomoci i kreditima...

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

ne pušim

:D
16 godina
odjavljen
Verbatim kaže...

Može, zašto ne, prkomjerno uživanje u hrani je bolest!

Ne živiš da jedeš, već jedeš da bi preživio!

Ok, priznajem, ja sam nikotinski ovisnik! Svaki argument koji navode ne pušači je na mjestu, ali to nije razlog da se pušaće svrstava u društvenu "kantu za smeće".

Koliko mi je poznato države subvencioniraju uzgoj duhana kao i izvoz, štoviše omogućuju prodaju unatoč "visokoj stopi smrtnosti"

Odakle tebi da covjek mora biti pretil, a da je to rezultat prekomjernog uzivanja u hrani ?!?!

Bas suprotno. Ima ljudi koji mogu jesti kao svinje, a da ne dobiju niti grama, a nekima se sve prima.

Kako napisah, nitko ne zeli biti debel. Nitko pusace ne baca u kantu za smece. Poanta lezi u tome da razmislite da prestanete pusiti, jer se ti novci koji se utrose za ljecenje bolesti nastalih pusenjem, mogu utrositi na ljecenje i vase djece jednog dana, ako im nedaj Boze to zatreba. Eto, samo se o tome radi. Inace, nitko od nas nije svetac, tako da... Odoh...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 0:54 (Mrgud Veliki).
16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Poanta lezi u tome da razmislite da prestanete pusiti, jer se ti novci koji se utrose za ljecenje bolesti nastalih pusenjem, mogu utrositi na ljecenje i vase djece jednog dana, ako im nedaj Boze to zatreba. Eto, samo se o tome radi. Inace, nitko od nas nije svetac, tako da...

Koje lijecenje to je siniš,da bi uopce sebe dovea u tu situaciju trebas potrošit gomilu para.

BMW
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
muhaqeri kaže...

Ne bi znao. Svojevremeno sam radio u traumatoloskoj u Zagrebu i tesko da tu ima bogatasa.... Mozda ovako obicnim smrtinicima, ali vecina na uzajamnoj pomoci i kreditima...

ti onda sve znaš,doktor koji nema dobar auto,stan,kuću na moru,debeli bankovni račun je predmet sprdnje ostalih,a sigurno si vidio kako skoro svi kradu šta god stignu

16 godina
odjavljen
cappy kaže...

Koje lijecenje to je siniš,da bi uopce sebe dovea u tu situaciju trebas potrošit gomilu para.

Pa navedite primjer... Ovako kao hrpetina djece bacate neke podatke, bez primjera.

I onda su svi krivi. Napisite sto, kako i gdje, pa neka se to pokrene... Ili, samo pametujete...

16 godina
odjavljen
muhaqeri kaže...

ti onda sve znaš,doktor koji nema dobar auto,stan,kuću na moru,debeli bankovni račun je predmet sprdnje ostalih,a sigurno si vidio kako skoro svi kradu šta god stignu

Cuj, oladi za pocetak. U traumi nema vremena za korupciju, stanove, automobile...

Tu se radi o sekundama necijeg zivota. Ti, ako si naletio na to u nekoj bolnici, a lijepo snimi i znas gdje postavi/posalji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 0:59 (Mrgud Veliki).
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Odakle tebi da covjek mora biti pretil, a da je to rezultat prekomjernog uzivanja u hrani ?!?!

Bas suprotno. Ima ljudi koji mogu jesti kao svinje, a da ne dobiju niti grama, a nekima se sve prima.

Kako napisah, nitko ne zeli biti debel. Nitko pusace ne baca u kantu za smece. Poanta lezi u tome da razmislite da prestanete pusiti, jer se ti novci koji se utrose za ljecenje bolesti nastalih pusenjem, mogu utrositi na ljecenje i vase djece jednog dana, ako im nedaj Boze to zatreba. Eto, samo se o tome radi. Inace, nitko od nas nije svetac, tako da...

Ne mora čovjek biti vidljivo gojazan, a da to automatski znači da je "bolestan"

Prekomjerna konzumacija ne zdrave hrane, uzrokuje štetne posljedice po društvo jednako kao pušenje.

Ti ili tebi slični kad vide nas pušaće kazati će; vidi ovih "seljobera", a kad vidiš da netko pojede dvije pice i popije 1l coca cole, nećeš se ni osvrnuti.

Poanta je da prekomjerno uživanje u nezdravoj hrani je jednaka pušenju, ali to nije "moralno"  i zdrastveno sankcionirano.

Kako bilo, osoba koja uživa u nezdravoj hrani, društvo košta jednako ko pušač, a nitko je ne osuđuje!

Aj, priznaj, koliko si puta rekao: fuj, vidi ovog debelog, on ne može dignuti ni šibice!

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 1:03 (Verbatim).
16 godina
odjavljen
Verbatim kaže...

Aj, priznaj, koliko si puta rekao: fuj, vidi ovog debelog, on ne može dignuti ni šibice!

Niti jednom. Ne ocjenjujem ljude po tome koliko imaju kila, niti (vjerovao ili ne) jesu li pusaci ili nisu...

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
muhaqeri kaže...

Cuj, oladi za pocetak. U traumi nema vremena za korupciju, stanove, automobile...

Tu se radi o sekundama necijeg zivota. Ti, ako si naletio na to u nekoj bolnici, a lijepo snimi i znas gdje postavi/posalji.

možeš snimati koliko god hoćeš ali doktora svi kad tad trebaju,tu i tamo nekoga ukebaju ali ništa ozbiljno

16 godina
odjavljen
muhaqeri kaže...

možeš snimati koliko god hoćeš ali doktora svi kad tad trebaju,tu i tamo nekoga ukebaju ali ništa ozbiljno

Pa, eto, ako tako mislis, onda i ti pridonosis tome... Ne vidim sto se bunis, ako to prihvacas kao normalno...

Mada su daleko veci problem sestre, od doktora iz onog vidjenog, ali... Nebitno. Odoh sada... Na PM ubuduce, tko zeli...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 1:09 (Mrgud Veliki).
15 godina
neaktivan

pa bolje mi je pušiti i dalje,bar mi smiruje živce,

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
Verbatim kaže...

Niti jednom. Ne ocjenjujem ljude po tome koliko imaju kila, niti (vjerovao ili ne) jesu li pusaci ili nisu...

Ok, svaka čast, ali poslodavci tako reagiraju.

Što želim reći; nisu pušači krivi za svo zlo u društvu, nažalost, njihovu ovisnost svi iskorištavaju!

Bilo u finacijskom ili moralnom pogledu!

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 1:18 (Verbatim).
17 godina
neaktivan
cappy kaže...

Meni je stari pomorac,i donosio mi je crveni Malboro u mekon pakovanju koji je kupljen u free shopu u New Orlansu i košta 2$.

Dok taj isti na brodu košta 3.5$,tako da je skuplji na brodu al ne skup koliko i u nas ovo smece od Malbora.

Na aedromu kod amera plača je Davidoff po cijeni od 2.5$.

Ovisi o tkz. suplajeru, tj. o agentu. Cijene "plivaju" za 1-2$, naravno, odnosi se na tax free.

Nikad nisam šteku marlbora platio više od 15$

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 1:36 (Verbatim).
16 godina
neaktivan
Da li pušite?

JA PUŠIM SAMO IZ NERVOZE DA ME STARA NE UHVATI KAKO PUSIM

xD

17 godina
neaktivan
cappy kaže...
Ige kaže...
zeko73 kaže...

Gledajte to sa pozitivne strane, da nema pušača ko bi punija državni proračun Smijeh

nadam se da je to bila šala xD

Nije šala jer na kutiji duvana,država zaradi 3-5kn.

Što znači da na šteci zaradi od 30-50kn.

Jedan prosječan pušač Malbora godišnje da državi 1780kn od prilike.

Ajmo onda legalizirat heroin i stavit porez na njega, zamisli kako bi država profitirala -.-

Mislim 1780kn godišnje je ništa. Sve skupa platiš puno puno više poreza, a te novce bi svejedno potrošio i država bi dobila svoj dio.

Vidim spominje se debeli vs. pušači, normalni ljudi ne vole ni jedne ni druge xD

Ako bi zabranili ljudima da jedu, odnosno ograničili im unos kalorija dnevno time im oduzimamo slobodu izbora. Što bi država trebala svakom govoriti kako da živi?

S pušenjem je druga stvar, štetno je u bilo kakvim količinama, nije potrebno za život, i najvažnije truje druge ljude. To je najbitniji argument, iako sumnjam da je to to što smeta nepušače.

Cigarete smrde i pušači smrde. Pa bune se ljudi od 150kg koji po cijele dane jedu i ništa ne rade da im smeta kad netko puši jer im to narušava zdravlje -.-

Ali eto, činjenice su takve da jednostavno morate prihvatit da se netko može bunit zato što ga trujete, a u biti mu samo smetate ;)

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
17 godina
neaktivan
Ige kaže...
cappy kaže...
Ige kaže...
zeko73 kaže...

Gledajte to sa pozitivne strane, da nema pušača ko bi punija državni proračun Smijeh

nadam se da je to bila šala xD

Nije šala jer na kutiji duvana,država zaradi 3-5kn.

Što znači da na šteci zaradi od 30-50kn.

Jedan prosječan pušač Malbora godišnje da državi 1780kn od prilike.

Ajmo onda legalizirat heroin i stavit porez na njega, zamisli kako bi država profitirala -.-

Mislim 1780kn godišnje je ništa. Sve skupa platiš puno puno više poreza, a te novce bi svejedno potrošio i država bi dobila svoj dio.

Vidim spominje se debeli vs. pušači, normalni ljudi ne vole ni jedne ni druge xD

Ako bi zabranili ljudima da jedu, odnosno ograničili im unos kalorija dnevno time im oduzimamo slobodu izbora. Što bi država trebala svakom govoriti kako da živi?

S pušenjem je druga stvar, štetno je u bilo kakvim količinama, nije potrebno za život, i najvažnije truje druge ljude. To je najbitniji argument, iako sumnjam da je to to što smeta nepušače.

Cigarete smrde i pušači smrde. Pa bune se ljudi od 150kg koji po cijele dane jedu i ništa ne rade da im smeta kad netko puši jer im to narušava zdravlje -.-

Ali eto, činjenice su takve da jednostavno morate prihvatit da se netko može bunit zato što ga trujete, a u biti mu samo smetate ;)

Prežderavanje je štetno u bilo kojim količinama,kao i nezdrava hrana.Isto tako nije potrebno za život.Truje druge ljude na način da se troši više resursa koji nisu neograničeni (umjetno gnojivo se pravi od plina),što će dovesti po povećanja cijene hrane u dogledno vrijeme-dakle više smrti od gladi.

Uostalom,pušenje ne truje druge ljude.Tko te sili da budeš blizu pušača? Ako ti pušači smrde,makni se od njih,baš kao što se i ja mičem od debelih ljudi koji isto tako znaju zaudarat.

16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Pušenje je debilizam... nemaš nikakve koristi od toga, a imaš dosta štete...

1. Šteti zdravlju

2. smrdi ti iz usta

3. nepotrebno bacanje novca

Racimo prosjecni pusac popusi 2 kutije cigareta dnevno, recimo da puši najjeftinije pljuge za 15Kn, to je 30 Kn na dan, pomnozis to s 30 dana u mjesecu i ispadne 900kn na mjesec. Pomnozis to s 12 mjeseci i ispadne da prosjecan pusac nepotrebno potrosi 10800Kn. Bogataš

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
Da li pušite?

Gdje ćeš ti stavit granicu između jela i prežderavanja? Pojedem dva kebaba, odem na trening, dodjem doma opet se najedem....kako bi ti to kontrolirao? Smiješan si.

Bilo bi lijepo kad bi svi bili vitki i zdravi, ali to jednostavno nije moguće. A ovo za pušenje, mene živo boli briga i za zakon i za pušače.

Ali samo kažem zašto se taj zakon dogodio, nije to ni zbog velikih troškova od raka pluća i ostalih posljedica, to je jednostavno zato što ljudima smeta i smrdi.

A kako smeta me i smrdi nije dovoljno dobar argument, onda su uvleli i "Truje me!" argument.

Pokušavam ti reć da ta zabrana pušenje nikad ne bi prošla da cigarete nisu štetne za sve ;)

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice