T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.110.512
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: T-Com Internet

trenaš se logirati kao administrator tek onda možes vidijeti iman isti takav router 

15 godina
neaktivan
Jel to vrijedi i za speedport?
Optimizam je nedostatak iskustva.
15 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...

Molim vas neka netko očita i kaže može li brže od 10/0.75

ako ti prebace na vdsl onda vrlo lako, možeš do 50 mbit!

15 godina
jobi123 kaže...
softwaremaniac kaže...

ako ti prebace na vdsl onda vrlo lako, možeš do 50 mbit!

Šališ se ili sam ja glup?

15 godina
neaktivan

Ako dobije adsl brzinu do 17 megabita, onda vrlo lako na vdslu može dobiti do 50, ja sam u mnogo slučajeva vidio i kada su t-com tehničari govorili da je nemoguće ali samo jednim pravim pozivom, bez obzira na stanje linije, koja se može nadograditi bez problema samo je pitanje interesa gdje nemoguće postaje moguće!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 15:46 (jobi123).
16 godina
jobi123 kaže...

Ako dobije adsl brzinu do 17 megabita, onda vrlo lako na vdslu može dobiti do 50, ja sam u mnogo slučajeva vidio i kada su t-com tehničari govorili da je nemoguće ali samo jednim pravim pozivom, bez obzira na stanje linije, koja se može nadograditi bez problema samo je pitanje interesa gdje nemoguće postaje moguće!

sry al ovo sto pricas su bajke.... Evo ja dajem ruku da nece imati 50

battletag:MasnaKrvavic#2275
15 godina
T-Com Internet

Nemam tehničke uvjete za VDSL jer sam predaleko od centrale. Ako slože centralu bliže mojoj kući, onda ću moći imati VDSL, a onda možda i više od 50, a do tada me zanimalo mogu li dobiti bolju ADSL opciju, no kolega forumaš mi je rekao da ne.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
softwaremaniac kaže...

Nemam tehničke uvjete za VDSL jer sam predaleko od centrale. Ako slože centralu bliže mojoj kući, onda ću moći imati VDSL, a onda možda i više od 50, a do tada me zanimalo mogu li dobiti bolju ADSL opciju, no kolega forumaš mi je rekao da ne.

svi ovi parametri koje si nam uslikao govore da nemres imati više, sve zavisi od parice koliko si udaljen itd....nekad nije presudna sama udaljenost vec i kvaliteta parice, ukoliko tehnicari te mogu prebaciti na neku drugu paricu mozda bi mogao dobiti bolje rezultate al onda se tu opet protivi udaljenost centrale, tak da puno faktora utice, al na ovome vidljivome teško da mozes imati išta bolje

15 godina
Na vdsl 20 mi je margina bila 18 , i max 35, na vdsl 30 mi je margina pala na 6 a max pokazuje 45, down je ostao 20 a up je 5.5, do cega bi moglo biti?

0 0 hvala 0
10 godina
softwaremaniac kaže...

Malo se kinezic poigrao s podatcima. Nesto u tom prikazu nevalja, jer ti na 41db atenuacije nikakvih 17 mbita nemozes imat. Ni power i margina ne stimaju itd. Imas bas na speedtestu 10mbita?

jobi123 kaže...

To sto pise max 17 tamo ne znaci previse jer ne stimaju ostali parametri. Isto tako max od 17mbita po adslu ne znaci da mozes imat 50 na vdslu. Ovo ostalo o nadogradnji veze necu komentirat.

Wontay kaže...
Na vdsl 20 mi je margina bila 18 , i max 35, na vdsl 30 mi je margina pala na 6 a max pokazuje 45, down je ostao 20 a up je 5.5, do cega bi moglo biti?

Promjenili su ti target marginu pa ti je sync veci kad si uzeo vecu brzinu. Manja margina -> veca brzina. Nisam samo shvatio sta si napisao pod "na vdsl 30 mi je margina 6, max 45 a down 20" ? Kako je to onda vdsl 30? Ako ti je pusten profil 30 a brzina i dalje ostala 20 mzoda si ogranicen po portu iako su oni promjenili u sustavu.

16 godina
odjavljen
jobi123 kaže...

Šta, na poziv će netko otić ugraditi VDSL DSLAM u centralu ili će skratiti petlju na manje od 1600 metara?

Koje vi 3.14zdarije pričate....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Svi misle da znaju, a neznaju koliko neznaju
16 godina

Jel je netko upoznat o nekoj opciji za adsl da se dobije ruter koji hvata 3G signal, a nije ukopčan u telefonsku utičnicu.

Navodno onima kojima ne mogu isporučiti brzinu zbog zagušenosti parice onda ide ova opcija, nigdje na njihovoj stranici ništa ne piše o tome.

16 godina
odjavljen

Maxnet mini. Nije 3G, nego 4G. Nakon 100 ili koliko već GB smanjuju brzinu na 1 mbit. Smeće od usluge, ukratko. Pogotovo ako nemaš dobar 4G signal.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

Znači baš mora biti 4G, jel ne ide na H ili H+ ?

Jel ima negdje link za tu uslugu.

16 godina
odjavljen

Računaj sa se sa HSDPA (taj H+, "3 i pol" G) nećeš baš usrećiti. Dosta visok ping koji voli varirati, max 6-7 mbit downloada i 1-2 mbit uploada za poprilično paprenu cijenu (s obzirom na uvjete). Tu je i rušenje brzine i ostale kerefeke.

Jako skrivaju taj paket jer baš nije za pohvaliti ali ima tu nešto. Daju ga samo kad moraju, tj. kad nema nikakve šanse da se postavlja bakar/optika.

16 godina
T-Com Internet

Koja je onda cijena za to ?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Iskreno, ne znam. Ovaj PDF je zbunjujuć - kada zbrojš, ispadne te oko 250kn sa tim njihovim "flat" uz ugovor na 2 godine. Nazovi, pitaj. Ili čekaj kakvog studenta tu da ti odgovori.

16 godina
kran kaže...

Znači baš mora biti 4G, jel ne ide na H ili H+ ?

Jel ima negdje link za tu uslugu.

sto se tice h+ ide brzina i do 20 mbps, ja sam imao 20mbps(varira, nekad mozes imat 4 mbps nekad 20 itd...) na sticku sto je isti vrag ko i ovo...al istina je sto se tice ping-a, cas bude 60 ping cas se popne na 600 ping, i to je boljka 3g-a, no ako ikako mozes imati bas fiksni paket bolje ti je to nego ijedna verzija ovog..... u najgorem slucaju uzet stick na bonove, aktivirat internet dan svaki dan po 10 kn i to je to

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 23:42 (dado16).
16 godina
T-Com Internet

A skužio sam,

65 kn brzina (1.0 mb/s do 7.2 mb/s)

60.49 kn flat promet

ukupno 125.49 kn (uz ugovor 24 mj i korištenje Halo telefonske usluge)

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.4.2016 23:43 (kran).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
A naknada za opremu? Radijska frekvencija? Ima tu još "sitnih slova"...
15 godina
sandokan111 kaže...
softwaremaniac kaže...

Malo se kinezic poigrao s podatcima. Nesto u tom prikazu nevalja, jer ti na 41db atenuacije nikakvih 17 mbita nemozes imat. Ni power i margina ne stimaju itd. Imas bas na speedtestu 10mbita?

Ne uvijek. Brzina varira, ali većinom je oko 9-10 ako se koristi samo jedno računalo. Ako ih je više spojeno, onda je kaos, jer je 10 premalo za ugodan rad na oba računala.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
13 godina
neaktivan
Maxnet mini je limitiran na 7.2 mbita down i 1 mbit UP. I to je maksimum. Flat je, ali do 100 GB brzina do 7.2, nakon toga 1/1.
E sad tko ima 1-2 Mbita i mjesecno ima promet do 100 GB, a nema sanse da dobije vecu brzinu po parici i OFC 3G/4G dostupan, odlicno.

Huawei modemi koji se isporucuju su 3G do 21 Mbit modemi.
ZTE je 4G
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav,samo pitanjce-evo dobio sam neki novi modem od t-com- i sad mi skida 2.5 mb u sekundi-jel to neka nova standardna brzina-prije mi skidalo samo 500kb u sekundi

0 0 hvala 0
10 godina
Da to ti je minimalna brzina koju ti moraju omoguciti.
9 godina
neaktivan
froxie24 kaže...
Da to ti je minimalna brzina koju ti moraju omoguciti.

za sve pakete ili?

neki info jer se natezem da dobijem vise od 690kb...

13 godina
neaktivan
Samo i iskljucivo samk oni koji slu blizu centrale se prisilno migriraju prvo na vdsl port, onda im se isporucuje modem postom ili salje ibavijest da ce doci tehnicar. Te se tom promjenom dobiva umijesti 4 Mbita 20 i to je za te korisnike minimalna brzina.

Svi ostali isto ko i do sad
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
9 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Samo i iskljucivo samk oni koji slu blizu centrale se prisilno migriraju prvo na vdsl port, onda im se isporucuje modem postom ili salje ibavijest da ce doci tehnicar. Te se tom promjenom dobiva umijesti 4 Mbita 20 i to je za te korisnike minimalna brzina.

manje od 1700 metara I guess, though luck ... :(

15 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

napokon da i mene neka sreća zadesi :)

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Zvao sam T-com u vezi problema sa pucanjem veze pa sam slučajno saznao da su me prije nekoliko dana prebacili na vdsl i povećali mi brzinu. Do sada sam imao oko 10/0.75 megabita, a sad kad mjerim Speedtestom dobijem oko 23/5.  Na Bukovcu sam u Zg.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 11:38 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice