T-Com AKCIJA 0.5 mb/s za samo 140,00kn zaključana tema

poruka: 12
|
čitano: 3.843
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
T-Com AKCIJA 0.5 mb/s za samo 140,00kn

Pozdrav svima. Kao prvo, isprika za malo sarkazma u naslovu. Nisam mogao odoljeti iskusenju.

Dakle, o cemu se ovdje radi. Imamo od gore navedenog providera internet koji je 4 megabita, ali na papiru. Stvarna brzina se krece od 0.04 (da, sasvim ste dobro procitali. Zna biti dana da brzina padne na 0.04, sto je manje od dial up brzine koju sam imao prije sedam godina..), pa do mozda pola megabita. I tako je manje-vise cijeloj ulici u ovom selu u kojemu zivim. ADSL je ovdje proveden prije vise od tri-cetiri godine, i situacija nije uvijek bila ovako ocajna. Ovakva je u posljednjih godinu dana. Kako se je vec pola ulice zalilo, dolazili su nam njihovi operateri, solili pamet kako se radi o spliteru, pa da ne valja instalacija u kuci, pa da treba ovo, ono...) 

Dakako, nista od toga sto su oni sugerirali (i na koncu sami "popravljali") nije donjelo ploda. 

Zadnji odgovor sto smo dobili od njihove Sluzbe jest da su instalacije stare, te da oni nisu u mogucnosti cijeloj ulici (koja ima mozda 60ak kuca..) pruziti uslugu istovremenog spajanja.. -.- 

Sada mene, a i ostatak ulice koja ima ovaj problem, zanima da li se mi kao poprilicno osteceni potrosaci, mozemo negdje u ovoj bespravnoj drzavi zaliti, ili cemo biti osudjeni na njihovu losu instalaciju do kraja vremena i prostora?Jer ocito da oni ne kane nista popraviti. Rekose nam i sami da bi to trebalo prokopavati sve i svasta, a to im se ne isplati.. I eto, krasno. Uvedu ADSL koji nisu u mogucnosti pruziti. Pa gdje to jos ima, pobogu? Kad se njih osteti, odmah sjedaju ljudima na racun i ogule ih do zadnje lipe (sto je protuustavno i protuljudski, jer postoji minimum koji ne smiju skidati..), a kad ljudi ne dobivaju niti PRIBLIZNO ono za sto su platili, nikoga nije briga. 

P.S. I nemojte poceti s onim da resetiram router i slicnim stvarima, jer ovdje ocito nije do postavki rutera kad svima u ulici otvara googl po 20ak sekundi. 

Jedan od brojnih internet testova, s rezultatima koji potvrdjuju ovo o cemu zborim:

http://www.speedtest.net/result/1647793192.png

I jos jedan..

http://www.speedtest.net/result/1647806002.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 9:36 (Ithuriel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jadno od njih, ali brzina nije 4Mbps, nego do 4Mbps, tako da isporučuju brzinu 4Mbps ili manje, u tvom slučaju je to krajnost.

U RH svi ljudi trebaju imat mogućnost telefonskog priključka, ne i ADSL.

Ono što možeš pokušat je žalit se i žalit, ne samo ti nego reci i susjedima (vcjerovatno su i oni ne zadovoljni tom brzinom) da i oni zovu.

Da li postoji mogućnost da uzmeš net preko satelita? Ili neka druga alternativna mogućnost?

Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: T-Com AKCIJA 0.5 mb/s za samo 140,00kn

Tough noogies - rekao bi Raymond.

Je, koma je kad dobiješ manje od onoga što si očekivao i generalno premalo za neku normalnu upotrebu. Ali T-Com da budemo realni nije ni dužan isporučiti 4 Mbit, jer u opisu usluge stoji "do 4Mbit" - znači može i manje.

Ono što ti preostaje je promijeniti operatea, ako imaš mogućnosti, ili trpiti trenutnu situaciju. Eventualno gnjaviti T-Com dok ne odluče nešto napraviti po tom pitanju.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
Danny_HR kaže...

Tough noogies - rekao bi Raymond.

Je, koma je kad dobiješ manje od onoga što si očekivao i generalno premalo za neku normalnu upotrebu. Ali T-Com da budemo realni nije ni dužan isporučiti 4 Mbit, jer u opisu usluge stoji "do 4Mbit" - znači može i manje.

Ono što ti preostaje je promijeniti operatea, ako imaš mogućnosti, ili trpiti trenutnu situaciju. Eventualno gnjaviti T-Com dok ne odluče nešto napraviti po tom pitanju.

1000% nema mogućnosti biranja drugog operatera. Ja bi ih zvao svaki dan, uz naravno ostale iz sela, i gnjavio ih cijeli dan. Pa neka nešto poduzmu.

Ima opcija preko satelita ako se ne varam, samo je pitanje koliko je to iplativo...

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
17 godina

Mislim da su ti krive postavke na tom testu.

Trebas stavit MEGABITS a ne MEGABYTES.

Ovo su moje:

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://store.ovi.com/content/203306
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru. Da, jasno mi je da je 4 maksimalna, no taj njihov ugovor je potpuno nedefiniran. Da, maksimalno je 4, no minimalno moze biti i = beskorisno. No bitno je da se placa pretplata, pa da je njihova zgrada npr u Osijeku veca od gradskog zatvora...

Muci mi se od tih korporacija. 

Zalili smo se njima. I svima su dolazili njihovi operateri, i sve su muljali s tim da su kabeli stari, pa routeri.. Na kraj je ispalo da su to sve lazi da nas skinu s repa, te da je pravi problem u njihovim instalacijama, a ne kane ga rijesiti jer im se ne isplati.

Za mogucnost ADSLa.. Bez uvrede, no lako je tebi govoriti. U ovoj centraliziranoj drzavi, sve sto je izvan okolice Zagreba je kao da si pod zemljom. Signal za mobilni internet je uzas, drugog operatera nema. Kao da zivim u srcu pustinje, a ne u Europi. 

Uglavnom, zanima me zaljenje nekoj drugoj instanci. Krsenje ugovora nije opcija, jer i za to moramo dodatno platiti, a ovdje bi se ugovor prekrsio jer su oni nemarni i zanemaruju svoje potrosace. 

djigibao

Ne shvacam.. Pa zar to mijenja nesto? I dalje sam sporiji od 95% ljudi iz ove drzave koji su uzeli taj test, a internet je i dalje prakticki neupotrebljiv. 3h skidam directX, koji je velik 40mgb. 

Evo, na ovom rezultatu je ping 3176..

http://www.speedtest.net/result/1647835953.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 10:00 (Ithuriel).
15 godina
neaktivan
Geek kaže...

Jadno od njih, ali brzina nije 4Mbps, nego do 4Mbps, tako da isporučuju brzinu 4Mbps ili manje, u tvom slučaju je to krajnost.

U RH svi ljudi trebaju imat mogućnost telefonskog priključka, ne i ADSL.

Ono što možeš pokušat je žalit se i žalit, ne samo ti nego reci i susjedima (vcjerovatno su i oni ne zadovoljni tom brzinom) da i oni zovu.

Da li postoji mogućnost da uzmeš net preko satelita? Ili neka druga alternativna mogućnost?

postoji li možda neko odstupanje tipa 30% od dane brzine, jer mogli su oni i napisat do 1Tbps ...

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Mislim da su ti krive postavke na tom testu.

Trebas stavit MEGABITS a ne MEGABYTES.

Ali ako su i krive postavke, to je onda 5 MB/s = 400 Kbps, što je 0.4 Mbps.

15 godina
neaktivan

Probajte se svi u selu tužit HAKOM-u jer očito da ovu gamad iz T-Smeća boli briga za vas, mislim ova brzina i ping su strašni, ko da smo opet u doba 56k modema

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
macak kaže...

Ali ako su i krive postavke, to je onda 5 MB/s = 400 Kbps, što je 0.4 Mbps.

Jok.

5MB/s ~ 40/50 Mbps približno.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
16 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

0 0 hvala 0
15 godina

Nema ti druge nego gnjaviti ih svakodnevno par puta - ionako ti je poziv na 0800 9000 besplatan.

Ja sam imao sličan slučaj kad mi je nakonpar mjeseci počela pucati veza svakih par sekundi (znači neupotrebljiv net). Zvao sam ih 10-ak puta prije nego su negog poslali na teren (do onda je samo bila ona njihova s lampicama, resetom rutera, promijeni kabele....). Dođe tako lik iz T-coma i s vrata kaže: Ma nešto ste krivo spojili, to vam je problem u vašim instalacijama. Odvedem ja njega do rutera i vidi lik kako imam priključen FTP kabel na line in (2 žice, a druge 2 na telefon) i veli mi da je to problem i da to treba maknuti. Kažem ja njemu da je tako radilo par mjeseci i da je sve spojeno i puno bolje nego bi on to napravio. Počeše se lik iza uha i ide provjeravati na tavan spliter i kako je sve bilo spojeno kako treba ode direkt do razvodne kutije u zidu gdje dolazi njihova linija i priključi se s onim njihovim uređajem za mjerenje kvalitete linije.

Vidim ja kako se sve lampice na uređaju crvene od srama i pitam ja njega ak treba čekić da složi, a on meni mrtvo-hladan: ma imam ja pilu za željezo u autu pa da vidimo {#}... Ode on po pilu i počne se šetati po ulici i nešto traži, i kažem ja njemu da ako traži T-Comov stup s dolaznim linijama da znam gdje je i pokažem mu (to je inače za one koji ne znaju obična plastična cije zabijena u zemlju s bravom na sebi). Lik uredno otpili bravu i ima što vidjeti - nekoliko desetaka žičica tankih kao vlas kose ide u razvodni panel koji je bio zelen od oksidacije bakra i vlage. Promijenio je komplet panel a htio me prebaciti i na deblju paricu ali ih nije bilo {#}. Sad mi net radi ok i nema prekida, ali jako sporo (oko 1 mbit/s).

Pouka: u 90% slučajeva linije od centrale prema razvodnim mjestima po selima su prastare i ne mogu podnijeti prijenos podataka bez grešaka. Sad čekam da mi istekne ugovor i idem na NoviNet (mi bar imamo tu mogućnost).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice