Pozdrav svima. Kao prvo, isprika za malo sarkazma u naslovu. Nisam mogao odoljeti iskusenju.
Dakle, o cemu se ovdje radi. Imamo od gore navedenog providera internet koji je 4 megabita, ali na papiru. Stvarna brzina se krece od 0.04 (da, sasvim ste dobro procitali. Zna biti dana da brzina padne na 0.04, sto je manje od dial up brzine koju sam imao prije sedam godina..), pa do mozda pola megabita. I tako je manje-vise cijeloj ulici u ovom selu u kojemu zivim. ADSL je ovdje proveden prije vise od tri-cetiri godine, i situacija nije uvijek bila ovako ocajna. Ovakva je u posljednjih godinu dana. Kako se je vec pola ulice zalilo, dolazili su nam njihovi operateri, solili pamet kako se radi o spliteru, pa da ne valja instalacija u kuci, pa da treba ovo, ono...)
Dakako, nista od toga sto su oni sugerirali (i na koncu sami "popravljali") nije donjelo ploda.
Zadnji odgovor sto smo dobili od njihove Sluzbe jest da su instalacije stare, te da oni nisu u mogucnosti cijeloj ulici (koja ima mozda 60ak kuca..) pruziti uslugu istovremenog spajanja.. -.-
Sada mene, a i ostatak ulice koja ima ovaj problem, zanima da li se mi kao poprilicno osteceni potrosaci, mozemo negdje u ovoj bespravnoj drzavi zaliti, ili cemo biti osudjeni na njihovu losu instalaciju do kraja vremena i prostora?Jer ocito da oni ne kane nista popraviti. Rekose nam i sami da bi to trebalo prokopavati sve i svasta, a to im se ne isplati.. I eto, krasno. Uvedu ADSL koji nisu u mogucnosti pruziti. Pa gdje to jos ima, pobogu? Kad se njih osteti, odmah sjedaju ljudima na racun i ogule ih do zadnje lipe (sto je protuustavno i protuljudski, jer postoji minimum koji ne smiju skidati..), a kad ljudi ne dobivaju niti PRIBLIZNO ono za sto su platili, nikoga nije briga.
P.S. I nemojte poceti s onim da resetiram router i slicnim stvarima, jer ovdje ocito nije do postavki rutera kad svima u ulici otvara googl po 20ak sekundi.
Jedan od brojnih internet testova, s rezultatima koji potvrdjuju ovo o cemu zborim:
http://www.speedtest.net/result/1647793192.png
I jos jedan..
http://www.speedtest.net/result/1647806002.png