T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL

poruka: 1.227
|
čitano: 333.785
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

e ma nemos ti imat vise......Db ti nisu bas.....žalim slučaj...

imas 5 puta vise neg ja line attuntententene kako već se piše..Cool

Napojnica je ulaganje u budućnost
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 23:10 (El Maniakos).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL
markoal kaže...
El Maniakos kaže...
markoal kaže...
 Znam, zato sto, ja sam kraj BiH, blizu granice, pa s jedne strane (s moje strane) nemogu biti na drugoj centrali, a jos ima vrlo malo ljudi između centrale i mene, pa zato znam, a jos nisam u gradu da neznam di je ko, u kojoj centrali.
 e jel u nas u imotskom  posta centrala...je valjda onda sam ja udaljen 200m..xd..skola 50m.....konzum....78m........tommy......134m......odokoprilike..kladionice......zavisi od 40m...do 100..m...tako za informaciju....bezze..
 A, ti odma kraj poste, ja san van grada, al nema zato vele ljudi.
kran kaže...

Za Markoal

Koliko ti iznosi Line Attenuation (Dow) i SN Margin (Dow) ?

Pa ću ti sve reći.

I ja sam 4 km od centrale.

Imam Siemens Gigaset (nesto) 555, a ne Thompsona.
Al ima nesto ali evo:

(VIDI SLIKU)

Eto al to mi se mjenja to maximum line rate, jucer je pisalo 2048/256!

Dosta loša linija, Line Attenuation ti je 58 db što govori da bi mogao imati brzinu max 3 mbit/s

Kod mene je 56 db i po danu mi je brzina oko 3680/320 a naveće se smanji na 2648/320

Tako i kod tebe maximum line rate varira , ovisno o zagušenju i šumu na liniji.

Ali kod tebe je dosta mala brzina ako čak pada na 1 mbit/s.

16 godina

Ali kazem, skoro stalno mi je 2048/256, al evo ko zna sta su sad muljali, evo maloprije igran cod2 i poveca mi se ping dosta, kad gledan manja brzina.
Sta sve zavisi od toj max brzini linije, kako je povecat, utjece li sto koristim bezicno a ne LAN, more li bit do centrale?
Citao sam nesto ali, da cujem sta cete vi rec,  more li bit da je do routera?
( A i mjenjaju mi se i ovi decibili (dB))

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 23:37 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
markoal kaže...

Ali kazem, skoro stalno mi je 2048/256, al evo ko zna sta su sad muljali, evo maloprije igran cod2 i poveca mi se ping dosta, kad gledan manja brzina.
Sta sve zavisi od toj max brzini linije, kako je povecat, utjece li sto koristim bezicno a ne LAN, more li bit do centrale?
Citao sam nesto ali, da cujem sta cete vi rec,  more li bit da je do routera?
( A i mjenjaju mi se i ovi decibili (dB))

Line Attenuation određuje max propusnost linije i db kod njega se ne bi smijeli mjenjati (nešto malo može).

Dok SNMargin se mjenja, samo ne smije pasti ispod 5 db jer na 4 db već dolazi do pucanja veze. (to se dešava ponekad kod mene naveće)

Lan ili bežićno nema veze.

Teško da se to može poboljšati,stare su instalacije,vodovi a može biti do centrale.

Tehničara uhvatiti i neka provjeri vodove.

16 godina
neaktivan

meni još nisu digli, zvao sam i rekli su da budu, al ništa :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jučer sam im poslao mail da ukoliko nešto ne poduzmu u vezi povećanja brzine, biti ću prisiljen raskinut s njima ugovor. Danas su me lijepo zamolili da im u odgovoru pošaljem broj tel.linije kako bi od nadležne službe zatražili dodatnu provjeru tehničkih mogućnosti za većom brzinom dotične MAXADSL pristupne linije. Sad me zanima kad će to bit i tko je u pravu? Nije mi ni na kraj pameti bilo da ću se morat naganjat s njimaIznenađen

0 0 hvala 0
17 godina

to isto su i meni napisali, al nema odgovora...poslo sam im mejl jucer u 9 ujutro:S

17 godina

Meni su povećali još 24.3. i od onda mi downloada nekih 480-510kbs, a uploada do 40kbs.

Ne znam ni sam dal sam to već napisal ali pišem ponovo jer imam druge razloge:

Kao prvo, žalim svog frenda BursaCool

Kao drugo, bil je kod mene operater T-coma jučer i zamolil me da kod mene isproba propusnost linije - izašlo je da morem imati 24+mbsIznenađen

Ja mu velim nek mi dene tu brzinu - on se samo nasmijal.

Centrala mi je jako blizu, a postavljeni su novi optički kabeli...

"You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one." -Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima li nade za mene za veću brzinu?

Maximum line rate: 2016 kbps (downstream) / 256 kbps (upstream)

Noise margin: 12 dB (downstream) / 27 dB (upstream)

Line attenuation: 38 dB (downstream) / 21 dB (upstream)

Output power: 17 dBm (downstream) / 12 dBm (upstream)

Ruter Siemens SE555

92% tinejdžera misli da su oni potpisi sa '92%' cool. Ako si ti među onih 8% koji misle da su ti potpisi retardirani, nemoj ovo kopirati u svoj potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...
Burs kaže...
Ag008 kaže...
kran kaže...

Ne znam za Kasdu, ali trebalo bi biti negdje pod "Dsl Connection".

nemam ja ništa instalirano od kasde
Heh, ne znam kakvu enhanced verziju Kasde imas, ali moja nije mogla vuc ni 2Mbit, tako da neznam bas za 16.
Ali se sjecam je je imala dosta detaljan meni, tj. ima podatke za SNR/Attenuation (sumovi/degradacija signala), i Current/Attainable datarate (trenutni/maximalni rate).

to moram instalirati nešto da to dobijem?
  Ne moras nista instalirati. Sve vec imas. Samo odi na gateway adresu 192.168.1.1 (upisi u address bar browsera), upisi user i password kako ti pise u uputama od Kasde (mislim je je user: admin i pass: 0000 po defaultu). Poslije toga mozes čačkat po opcijama od modema i eventualno ga zeznut :) Naravno ako pazis sve ok hehe. Ali probaj naci negdje gdje pise ADSL connection, ili Statistics ili nesto sto te logikom vodi do onog sto zelis saznati.
17 godina
El Maniakos kaže...

e ma nemos ti imat vise......Db ti nisu bas.....žalim slučaj...

imas 5 puta vise neg ja line attuntententene kako već se piše..Cool

Hehehe LOL bravo majstore! :) Strgo jezik dok sam citao...
Da  i  ja  se  slazem  s  tobom,  nema  tu  bas  nekog  lufta  za  povecanje  brzine.
Vrijednosti  i  za  up  i  za  down  su  katastrofalne!  Nisam  mislio  da  netko  moze  imat  i gore  od  mene  :(
17 godina
neaktivan
Igor kaže...
skrba kaže...

Ja sam ih zvao zbog pucanja veze jucer,i danas vidim smanjili mi brzinu sa 4 na 2 mbit,bas predivno...

Meni se to dogodilo prije dva tjedna, ali najžalosnije je to što mi veza nije pucala prije povećanja. Počela je pucati kad su povećali i sad kad su opet smanjili veza i dalje puca.
Meni je isto pucala veza, ali od kad sam kupio novi modem je stabilna.
Sto se tice povecanja, mislim da mi jos nisu povecali, ali budem provjerio postavke prije nego pocnem slati mailove Cool
Samo se sjetim modemske veze, pa mi to "nepovecanje" niti ne pada tesko Osmijeh
Cypher: "Ignorance is bliss."
17 godina
neaktivan
Chaky kaže...
Igor kaže...
skrba kaže...

Ja sam ih zvao zbog pucanja veze jucer,i danas vidim smanjili mi brzinu sa 4 na 2 mbit,bas predivno...

Meni se to dogodilo prije dva tjedna, ali najžalosnije je to što mi veza nije pucala prije povećanja. Počela je pucati kad su povećali i sad kad su opet smanjili veza i dalje puca.
Meni je isto pucala veza, ali od kad sam kupio novi modem je stabilna.
Sto se tice povecanja, mislim da mi jos nisu povecali, ali budem provjerio postavke prije nego pocnem slati mailove Cool
Samo se sjetim modemske veze, pa mi to "nepovecanje" niti ne pada tesko Osmijeh
 Ispada da su meni bez veze smanjivali brzinu. Izgleda da veza puca zbog nestabilnog napona pa kad god padne napon modem se restartira. Rekao mi je tip iz T-coma da su ti SpeedTouch jako osjetljivi na promjenu napona, a oni u ponudi nemaju neki drugi da mi daju. Mislim da ću i ja kupit drugi modem. Drugo riješenje je da kupim UPS.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina

Upravo sam zavrsio 20-minutni telefonski razgovor sa jednim od terenskih tehnicara. (Samo malo da obrisem znoj sa cela)
Khm... da, ostajem na 1Mbit (tocnije 1021/188Kbit). Nadam se. Zna i moze bit i gore, kad se spusti (ko danas na 600Kbit), ali to je povremeno (jednom u 2 dana lol). Ali sluzbeno za javnost je 1Mbit. Nema sanse za vecu brzinu. Osim ako ne pocnem gradit novu kucu pored centrale :) Tamo bi fino imao i maxTV i 4Mbit flat net i hladnu pivu u krigli. Tolko su zagusili mrezu s tim megabitima i novim pretplatnicima da vise nema mjesta za mene. Niti jednog bita. Niti nule, a kamoli jedinice :)

Opet mi ponudili raskid ugovora. Not a chance! Internet mi je svetinja. A koliko god bilo zalosno, T-scum mi je jedini dostupan ISP. Jos mi lik rekao da su negdje poceli vuci optiku, ali to je dosta daleko od mene, tak da nista od toga. Alternative trenutno ne postoje (citaj: nismo im dovoljno vrijedni da mogu opravdati troskove, tehnologija naravno postoji). Tak da se ja vise ne mogu nadati nicem boljem. Cak ni u skoroj buducnosti. Također mi je ponuđen mobilni internet kao alternativa. Da znaju koliko skidam s neta, ne bi mi to niti preporucili. Niti Mudrinićeva placa nebi bila dovoljna da podmirim racun.

Ovaj pohod je za mene gotov :( Moram podvinuti rep, okrenuti se i dalje trpiti. Nadam se da ce mi uskoro pasti brzina na 0 bita, tak da se nemam oko cega nervirati. Ostalima kojima nije povecana brzina, sretno! Trazite svoja prava i ne odustajte.

PozZ svima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
infinityzg kaže...
Tomcat5 kaže...

Ja sam u Zaprešiću, mamicu im...

Ajde ti lijepo testiraj preko njihovih servera sa skidanjem onog filea.. a ne preko servera u Mariboru... janezima ne saljem ni jedan svoj PING :D
 HAHAHA LOL
Koji sam ja sretnik povećali mi 31.04 (bilo je povećanje još prije tri tjedana samo što su je smanjili i onda opet povećali brzinu :-p)
Benzin 20 Kn. Upaljač 7 Kn. Gledati kako škola gori, neprocijenivo ! Za sve ostalo tu je MasterCard.
17 godina

meni su nakon razgovora obecali proslijedit zahtjev tehnicarima, a sve mi se cini da ce oni opet proslijedit nekom trecem...a nakon toga cu ja svoju granatu proslijedit njima j*** i* p** m****...

16 godina

Ma sta je ovo, meni smanjili, sve bilo dosad u redu imao san Downstream rate 2048 kbps i UP 256, sad imam, Downstream 1024 kbps i Upstream 192 kbps.
Nekontam, sad cu im poslat mail, igram po serverim svugdje mi ping 100+, ma dojadio mi je ovi t-scum, ili tshrot!

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markoal kaže...

Ma sta je ovo, meni smanjili, sve bilo dosad u redu imao san Downstream rate 2048 kbps i UP 256, sad imam, Downstream 1024 kbps i Upstream 192 kbps.
Nekontam, sad cu im poslat mail, igram po serverim svugdje mi ping 100+, ma dojadio mi je ovi t-scum, ili tshrot!

A koju adresu si pingao? Provjeri da ti nije problem sa firewallom... ja sam imao poteskoca s njim, kao i sa AV. Iskljucio to, proradilo ko ludo :D
17 godina
neaktivan
z1k4 kaže...

meni su nakon razgovora obecali proslijedit zahtjev tehnicarima, a sve mi se cini da ce oni opet proslijedit nekom trecem...a nakon toga cu ja svoju granatu proslijedit njima j*** i* p** m****...

Ma naravno.
Kad im se javis prvo ti kažu da su svima povećane brzine do 1.5.
Onda im odgovoris da je ista kao i prije par mjeseci te da imas odlican vod i da si 300m od poste.
Onda te lijepo odj... tako da ti kazu da su poslali mail nadleznim osobama za dodatnu provjeru linije i hitno povecanje brzine.
e, kad je to gotovo onda kao pokisli mis cekas i cekas i ............... kao ja Izlanuo se
17 godina
neaktivan
Dr.Malenica kaže...
z1k4 kaže...

Ma naravno.
Onda im odgovoris da je ista kao i prije par mjeseci te da imas odlican vod i da si 300m od poste.
Onda te lijepo odj... tako da ti kazu da su poslali mail nadleznim osobama za dodatnu provjeru linije i hitno povecanje brzine.
e, kad je to gotovo onda kao pokisli mis cekas i cekas i ............... kao ja Izlanuo se
 I ja!
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
Igor kaže...
Dr.Malenica kaže...
z1k4 kaže...

Ma naravno.
 I ja!
 Upravo tako...2 dana je proslo od tog "proslijeđivanja tehnickim sluzbama"...a ja 500 metara od centrale....mmmda
16 godina

Ma, mene oni samo živciraju, šta cu ja sad na kompu sa 1 Mbit, kad su povećavali trebali su ili svima ili nikome, ovako sad nekima povecali, nekima smanjili nekima ostavili isto, pa sto nisu napravili sve centrale gdje treba i i obnovili one kablove koji su stavljeni za vrijeme Rimskog carstva i svi sretni!
I meni su rekli da su svima povećali do 1.5, pa su rekli da rade da prave valjda vise centrala i obnavljaju vodove i to, ovako 1/3 sretna drugi plaćaju jednako kao i oni sa 4 mbita, a imaju duplo manje!
Trebali bi dignut peticiju da prave vise centrala i toga, a jos neznam sto je meni sad 1 mbit, a nema ni 25 ljudi između mene i centrale, ili nek naprave novu centralu vamo blize meni, imat ce mozda 10-ak ljudi.

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
z1k4 kaže...
Igor kaže...
Dr.Malenica kaže...
z1k4 kaže...

Ma naravno.
 I ja!
 Upravo tako...2 dana je proslo od tog "proslijeđivanja tehnickim sluzbama"...a ja 500 metara od centrale....mmmda
 Kod mene će sutra biti 2 dana. Ako sutra ujutro neće biti povećanja brzine ja opet šaljem mail i tako unedogled.
16 godina

Ja cu ih pretrpat emailima da  će morat kupovat novi hard disk!

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
markoal kaže...

Ja cu ih pretrpat emailima da  će morat kupovat novi hard disk!

Ja ti pomognem!
17 godina

ništa nećete dobiti slanjem e-maila, nazovite ih na 0800 9000  i tako će te imati veće šanse da vam se poveća

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina

sto je najgore, nazvao sam ih prije dva dana i onda je lik reko da ce proslijedit dalje.... -.-"

16 godina
neaktivan

Samo da apeliram! Što više šaljite mailove i "svađajte" se s njima na fin način kao npr.raskid ugovora,evo meni se konačno isplatilo i danas su mi digli brzinu hvala Bogu. Govorili su da mi mreža nemre brže,pa da je kod mene kvar pa sto čuda,ali sam ih ja samo ignorirao i vraćao mailove ja još čekam i obistinilo se.

brzina brzina

0 0 hvala 0
16 godina
miljac007 kaže...

Samo da apeliram! Što više šaljite mailove i "svađajte" se s njima na fin način kao npr.raskid ugovora,evo meni se konačno isplatilo i danas su mi digli brzinu hvala Bogu. Govorili su da mi mreža nemre brže,pa da je kod mene kvar pa sto čuda,ali sam ih ja samo ignorirao i vraćao mailove ja još čekam i obistinilo se.

Kako sam se ja bio ponada, ja vec bio par puta testirava tu od 100 MB skinit, i probam ja maloprije kad ono 2 mb/s i smanjivalo se sve do 105 kb, onda je išlo normalno, to je jer je nastavilo skidat taj file, samo mi smjesak sa lica polako opadao!
I don't care...
17 godina
neaktivan

Eto, i ja sam ih danas zvao i digli su mi brzinu...

Neotronic.net

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice