- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za Markoal
Koliko ti iznosi Line Attenuation (Dow) i SN Margin (Dow) ?
Pa ću ti sve reći.
I ja sam 4 km od centrale.
Al ima nesto ali evo:
(VIDI SLIKU)
Dosta loša linija, Line Attenuation ti je 58 db što govori da bi mogao imati brzinu max 3 mbit/s
Kod mene je 56 db i po danu mi je brzina oko 3680/320 a naveće se smanji na 2648/320
Tako i kod tebe maximum line rate varira , ovisno o zagušenju i šumu na liniji.
Ali kod tebe je dosta mala brzina ako čak pada na 1 mbit/s.
Ali kazem, skoro stalno mi je 2048/256, al evo ko zna sta su sad muljali, evo maloprije igran cod2 i poveca mi se ping dosta, kad gledan manja brzina.
Sta sve zavisi od toj max brzini linije, kako je povecat, utjece li sto koristim bezicno a ne LAN, more li bit do centrale?
Citao sam nesto ali, da cujem sta cete vi rec, more li bit da je do routera?
( A i mjenjaju mi se i ovi decibili (dB))
Ali kazem, skoro stalno mi je 2048/256, al evo ko zna sta su sad muljali, evo maloprije igran cod2 i poveca mi se ping dosta, kad gledan manja brzina.
Sta sve zavisi od toj max brzini linije, kako je povecat, utjece li sto koristim bezicno a ne LAN, more li bit do centrale?
Citao sam nesto ali, da cujem sta cete vi rec, more li bit da je do routera?
( A i mjenjaju mi se i ovi decibili (dB))
Line Attenuation određuje max propusnost linije i db kod njega se ne bi smijeli mjenjati (nešto malo može).
Dok SNMargin se mjenja, samo ne smije pasti ispod 5 db jer na 4 db već dolazi do pucanja veze. (to se dešava ponekad kod mene naveće)
Lan ili bežićno nema veze.
Teško da se to može poboljšati,stare su instalacije,vodovi a može biti do centrale.
Tehničara uhvatiti i neka provjeri vodove.
meni još nisu digli, zvao sam i rekli su da budu, al ništa :/
Jučer sam im poslao mail da ukoliko nešto ne poduzmu u vezi povećanja brzine, biti ću prisiljen raskinut s njima ugovor. Danas su me lijepo zamolili da im u odgovoru pošaljem broj tel.linije kako bi od nadležne službe zatražili dodatnu provjeru tehničkih mogućnosti za većom brzinom dotične MAXADSL pristupne linije. Sad me zanima kad će to bit i tko je u pravu? Nije mi ni na kraj pameti bilo da ću se morat naganjat s njima
to isto su i meni napisali, al nema odgovora...poslo sam im mejl jucer u 9 ujutro:S
Meni su povećali još 24.3. i od onda mi downloada nekih 480-510kbs, a uploada do 40kbs.
Ne znam ni sam dal sam to već napisal ali pišem ponovo jer imam druge razloge:
Kao prvo, žalim svog frenda Bursa
Kao drugo, bil je kod mene operater T-coma jučer i zamolil me da kod mene isproba propusnost linije - izašlo je da morem imati 24+mbs
Ja mu velim nek mi dene tu brzinu - on se samo nasmijal.
Centrala mi je jako blizu, a postavljeni su novi optički kabeli...
Ima li nade za mene za veću brzinu?
Maximum line rate: 2016 kbps (downstream) / 256 kbps (upstream)
Noise margin: 12 dB (downstream) / 27 dB (upstream)
Line attenuation: 38 dB (downstream) / 21 dB (upstream)
Output power: 17 dBm (downstream) / 12 dBm (upstream)
Ruter Siemens SE555
Ne znam za Kasdu, ali trebalo bi biti negdje pod "Dsl Connection".
e ma nemos ti imat vise......Db ti nisu bas.....žalim slučaj...
imas 5 puta vise neg ja line attuntententene kako već se piše..
Ja sam ih zvao zbog pucanja veze jucer,i danas vidim smanjili mi brzinu sa 4 na 2 mbit,bas predivno...

Ja sam ih zvao zbog pucanja veze jucer,i danas vidim smanjili mi brzinu sa 4 na 2 mbit,bas predivno...

Upravo sam zavrsio 20-minutni telefonski razgovor sa jednim od terenskih tehnicara. (Samo malo da obrisem znoj sa cela)
Khm... da, ostajem na 1Mbit (tocnije 1021/188Kbit). Nadam se. Zna i moze bit i gore, kad se spusti (ko danas na 600Kbit), ali to je povremeno (jednom u 2 dana lol). Ali sluzbeno za javnost je 1Mbit. Nema sanse za vecu brzinu. Osim ako ne pocnem gradit novu kucu pored centrale :) Tamo bi fino imao i maxTV i 4Mbit flat net i hladnu pivu u krigli. Tolko su zagusili mrezu s tim megabitima i novim pretplatnicima da vise nema mjesta za mene. Niti jednog bita. Niti nule, a kamoli jedinice :)
Opet mi ponudili raskid ugovora. Not a chance! Internet mi je svetinja. A koliko god bilo zalosno, T-scum mi je jedini dostupan ISP. Jos mi lik rekao da su negdje poceli vuci optiku, ali to je dosta daleko od mene, tak da nista od toga. Alternative trenutno ne postoje (citaj: nismo im dovoljno vrijedni da mogu opravdati troskove, tehnologija naravno postoji). Tak da se ja vise ne mogu nadati nicem boljem. Cak ni u skoroj buducnosti. Također mi je ponuđen mobilni internet kao alternativa. Da znaju koliko skidam s neta, ne bi mi to niti preporucili. Niti Mudrinićeva placa nebi bila dovoljna da podmirim racun.
Ovaj pohod je za mene gotov :( Moram podvinuti rep, okrenuti se i dalje trpiti. Nadam se da ce mi uskoro pasti brzina na 0 bita, tak da se nemam oko cega nervirati. Ostalima kojima nije povecana brzina, sretno! Trazite svoja prava i ne odustajte.
PozZ svima!
Ja sam u Zaprešiću, mamicu im...
meni su nakon razgovora obecali proslijedit zahtjev tehnicarima, a sve mi se cini da ce oni opet proslijedit nekom trecem...a nakon toga cu ja svoju granatu proslijedit njima j*** i* p** m****...
Ma sta je ovo, meni smanjili, sve bilo dosad u redu imao san Downstream rate 2048 kbps i UP 256, sad imam, Downstream 1024 kbps i Upstream 192 kbps.
Nekontam, sad cu im poslat mail, igram po serverim svugdje mi ping 100+, ma dojadio mi je ovi t-scum, ili tshrot!
Ma sta je ovo, meni smanjili, sve bilo dosad u redu imao san Downstream rate 2048 kbps i UP 256, sad imam, Downstream 1024 kbps i Upstream 192 kbps.
Nekontam, sad cu im poslat mail, igram po serverim svugdje mi ping 100+, ma dojadio mi je ovi t-scum, ili tshrot!
meni su nakon razgovora obecali proslijedit zahtjev tehnicarima, a sve mi se cini da ce oni opet proslijedit nekom trecem...a nakon toga cu ja svoju granatu proslijedit njima j*** i* p** m****...

Ma, mene oni samo živciraju, šta cu ja sad na kompu sa 1 Mbit, kad su povećavali trebali su ili svima ili nikome, ovako sad nekima povecali, nekima smanjili nekima ostavili isto, pa sto nisu napravili sve centrale gdje treba i i obnovili one kablove koji su stavljeni za vrijeme Rimskog carstva i svi sretni!
I meni su rekli da su svima povećali do 1.5, pa su rekli da rade da prave valjda vise centrala i obnavljaju vodove i to, ovako 1/3 sretna drugi plaćaju jednako kao i oni sa 4 mbita, a imaju duplo manje!
Trebali bi dignut peticiju da prave vise centrala i toga, a jos neznam sto je meni sad 1 mbit, a nema ni 25 ljudi između mene i centrale, ili nek naprave novu centralu vamo blize meni, imat ce mozda 10-ak ljudi.

Ja cu ih pretrpat emailima da će morat kupovat novi hard disk!
Ja cu ih pretrpat emailima da će morat kupovat novi hard disk!
ništa nećete dobiti slanjem e-maila, nazovite ih na 0800 9000 i tako će te imati veće šanse da vam se poveća
sto je najgore, nazvao sam ih prije dva dana i onda je lik reko da ce proslijedit dalje.... -.-"
Samo da apeliram! Što više šaljite mailove i "svađajte" se s njima na fin način kao npr.raskid ugovora,evo meni se konačno isplatilo i danas su mi digli brzinu hvala Bogu. Govorili su da mi mreža nemre brže,pa da je kod mene kvar pa sto čuda,ali sam ih ja samo ignorirao i vraćao mailove ja još čekam i obistinilo se.
Samo da apeliram! Što više šaljite mailove i "svađajte" se s njima na fin način kao npr.raskid ugovora,evo meni se konačno isplatilo i danas su mi digli brzinu hvala Bogu. Govorili su da mi mreža nemre brže,pa da je kod mene kvar pa sto čuda,ali sam ih ja samo ignorirao i vraćao mailove ja još čekam i obistinilo se.
Eto, i ja sam ih danas zvao i digli su mi brzinu...