Je*iga sad moram i crtat.
Ja sam to zamislio kao lokalni server sa kojeg možeš skidat igrice,filmove....
Vaša stvar nije kolko ja para imam
Možda sam dobio na lotu
ako ti je spor internet na serveru,nayebat ces
Serveri na SSD-u? WTF?
Možda sam dobio na lotu
Za početak izbaci SSD-e. A kad sve nacrtaš možemo dalje...
Serveri na SSD-u? WTF?
vjerojatno koristi ssd-ove umjesto hdd-ova ili je stavio kuciste na ssd
Možda sam dobio na lotu
Napravio sam klasičnu grešku, pretpostavio sam da nisi troll. Uglavnom, približi datacenter na SSDovima korisnicima za 150m. Rješen problem!
S tim nemamo problema,ako baš bude potrebno,dogovorim se ja sa susjedima
A i ono samo jedan susjed se bavi poljoprivredom
A nisam ni zaobišao "ma preko noći iskopaju,stave kabel,zatrpaju....",ili bacimo preko bandera
Vaša je stvar odgovoriti na tehničke stvari,a za fizičke se ja pobrinim
A nisam ni zaobišao "ma preko noći iskopaju,stave kabel,zatrpaju....",ili bacimo preko bandera
Onda počni provlačiti kabele i pripremi puno para za opremu.
...kako bi ekipa mogla skidat besplatne filmove,platit ce 1000€ opreme
Lol..
"serveri na ssd-u" Je*ote jel sad bitno kako gramatički pišem,htio sam dočarati da u serverima ne bi trebali biti HDD-ovi
Ali sad vidim da su mi i HDD dovoljni
Hahahaha,kad optika stigne do nas,T-com će uštedit "malo" para
...kako bi ekipa mogla skidat besplatne filmove,platit ce 1000€ opreme
Recimo da im treba puno više.
"serveri na ssd-u" Je*ote jel sad bitno kako gramatički pišem,htio sam dočarati da u serverima ne bi trebali biti HDD-ovi
Jedino HDD-ove i želiš. Samo još nisi svjestan.
A ja vidim da ti trolaš...al zabavan si pa ajde još malo
...kako bi ekipa mogla skidat besplatne filmove,platit ce 7,517.69 HRK (1000€) opreme
To mu nije dosta ni za SSD-ove :)
1000€ mislim da si se malo zajefrknio
Neznam jesi li ti provjeravao cijene optike ,ali nije baš tolko skupa ako se kupuje na veliko
za to su dovoljni wd blackovi ili ako imas para onda se protegnit do hdd-ove s 10000rpm :) ssd nitko ne stavlja u server,zapitaj se zasto
...kako bi ekipa mogla skidat besplatne filmove,platit ce 7,517.69 HRK (1000€) opreme
To mu nije dosta ni za SSD-ove :)
to mu nije ni za kablove hahahah
Super,što ti vidiš...a što ja vidim
Zamišljaj da sam dobio na lotu ili da sam političar
Neznam jesi li ti provjeravao cijene optike ,ali nije baš tolko skupa ako se kupuje na veliko
Ne priča on o optici; a ja bih cifru pomnozio sa 5-10-15x.
ako želiš takvu funkcionalnu bazu,treba ti:optička internetska veza na koju će server bit spojen(za veću brzinu,naravno),server s par HDD-ova i UPS-ovi u slučaju nestanka struje,optički kablovi između klijenata i servera.........računaj na cifru od 2000€,slobodno...(samo server toliko ispadne,ali eto) jeftinije bi vas ispalo kad bi originale kupovali ahahah
Obzirom da to radi svaki dan, mislim da ne znaš što ti sve fali.
Mislio je i ISK dobit popust na veliku količinu kanalica za kablove pa su mu rekli da je popust iznad 20km
netreba men net,ja polako nakupim filmova,dovoljan mi jedan server,i to je to
Vidi kako lijepe cijene imaju ovdje
http://www.ebay.com/itm/OUTDOOR-SC-SC-200M-12-STRAND-GIGABIT-OM3-50-125-MULTIMODE-FIBER-OPTIC-CABLE-10GB-/370815984722?pt=US_Optical_Fiber_Network_Cables&hash=item56565ae452
Ne znam koja je cijena i dali su točni podaci, samo prenosim što sam vidio.
netreba men net,ja polako nakupim filmova,dovoljan mi jedan server,i to je to
Vidi kako lijepe cijene imaju ovdje
http://www.ebay.com/itm/OUTDOOR-SC-SC-200M-12-STRAND-GIGABIT-OM3-50-125-MULTIMODE-FIBER-OPTIC-CABLE-10GB-/370815984722?pt=US_Optical_Fiber_Network_Cables&hash=item56565ae452
Skupo. Da se i jeftinije.
No kabel je jeftin, pitaj koliko košta jedan ovakav port.
Ajde,eto prokužili ste me,mislio sam vas još neko vrijeme trollat al dosta je,upiša se od smijeha
Btw. Ako je netko zainteresiran za kupnju dediciranog servera s nekim,nek se javi
Čuj, i dalje ti je wireless sa dobrim pojačalom i antenama najbolje rješenje za tu ideju. Jest da nećeš imati tolike brzine ali da li ti uistinu one trebaju?
Mislim, kolika je inače najveća moguća download brzina u HR? A ako ti treba ta brzina za prijenos podataka od kompa do kompa šta nije externi HDD ili možda SSD puuuunooo jeftinije i manje kompliciranije rješenje?
Vjeruj mi, spajao sam ja isto par kuća žicom i to nije dobro rješenje.....pogotovo ako je net tvoj pa ti nešto radiš pa se drugi korisnici spoje i na kraju imaš sporo govno od interneta kao da si se vratio u doba 90-ih, čak i gore...