Lokalna parica - pomoć

poruka: 3
|
čitano: 2.098
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Lokalna parica - pomoć
Pozdrav ljudi!

Ovako, živim u zgradi koja ima pet stanova te imamo jedan ptt ormarić. Trenutno sam pod ugovorom sa amisom koji ističe za nekih godinu dana no nisam zadovoljan sa njihovim uslugom interneta (imam paket 3u1 tv,tel i net). Kontaktirao sam iskon kod kojeg bi uzeo samo internet pošto mi oni na ovoj lokaciji mogu isporučiti brzinu od 50mbps-a dok amis isporučuje samo 8mbps. E sad iskon od mene traži da provjerim da li su odvojene lokalne parice, pošto jel ako dobro kužim, oni moraju negdje pustiti signal, a što se tiće utičnica telefonskih linija u svakoj prostoriji imam po jednu utičnicu ako je to uopće i bitno. Pa me zanima gdje i kako bi mogao provjeriti te lokalne parice.
P.S. Ispričavam se ako sam ovo stavio pod krivu kategoriju.

Hvala unaprijed!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 8:27 (Ifi).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Lokalna parica - pomoć

Pošalji ti prijo njih u lijepe 3pm ako me razumiš! Sad cu ja tebi pojasnit neke stvari...

Znaci svi operateri osim T - Coma tako te maltretiraju , ustvari moraju biti 100 posto sigurni da ti mogu pružit uslugu BEZ ikakvih radova po mreži kao npr proširenja kapaciteta , kopanja , kabliranja itd itd ... Zašto?

Zato jer u većini slučajeva oni nemaju svoju infrastrukturu tj. nemaju ništa i  iznajme t - comovu infrastrukturu da tebi pruže uslugu i njemu placaju rentu jel. I oni ce te lipo da oprostiš iz****t  da utvrde 100 posto da je tako , u prijevodu 

ti moraš biti tehničar da znaš takve neke stvari, naravno to tebe u ovom slucaju nebi trebalo interesirat jer te boli ona stvar i ti želiš uslugu i to je to , Ne nikakvo skakanje po ormarima PTT-a i izmišljanje tople vode . Dok naprimjer da tražiš uključenje usluge od t-coma ... oni 

ne pitaju disi , jel ima ovog ili onoga i da si na marsu oni ce nac nacin da te ukljuce tj puste uslugu ( NAPOMENA OVO NIJE NIKAKVA REKLAMA T-COMA , NEGO STVARI NA TERENU TAKO STOJE. HVALA) . U slučaju da iskon utvrdi da nemaš mogučnosti tj treba uložit u infrastrukturu odjebu te i aj bog , ako si već dosad imao liniju i sve ...moze nema problema ... to je to što se tice terena i strane sve do korisnikove kuce.

Da se vratimo problemu

- Instalacija ti ide ovako  PTT ormar -- ulaz u tvoj stan ( mora bit neki razvod, kutijica di ulazi kabel sa ptt ormara i grana se po utičnicama ) , ako nema razvoda onda ti je kabel ušao najvj direktno na jednu od utičnica i serijski ide dalje na druge .

- Moraš provjeriti koliko u tvom kabelu koji ide od ptt ormara do stana ima parica tj. žica 2? 4? 6? ili više itd ako imaju dvije žice nemaš mogučnosti.. ako ima 4 imaš itd itd ugl  treba ti i ponešto alata da ti skužiš koji je tvoj kabel u ormaru s hrpom žica itd..

- Lijepo ti zovni njih ako oce doc vidit imas li mogucnosti neka doju ako ne reci da ima drugi ko ce i tjt 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 23:50 (crostriker).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Lokalna parica - pomoć

dobar post iznad

ovako.  .. ti ne moraš ništa znati, oni moraju. ako ti nude brzinu bez da znaju stanje..?

svi idu kroz istu infrastrukturu, ako jedan operater mođe isporučiti brzinu, može i drugi... odvojeno je samo bnet-kabel..

sad je sve tcom-vip.

svi će ti do sklapanja ugovora obećavati brzinu... ako je linija problem tad samo tcom ili kvart gdje operater uvede novo...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice