Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.682.940
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Kvaliteta DSL parice?
Silent horror1992 kaže...

Kod mene su sanirali problem, sigurno na centrali neki krc bio, kako god proradilo sve opet.

Danas opet isto, u ruteru sve piše kao i inače ali speed test oscilira iz minute u miniti, čas izmjeri ono što treba bit čas bude 5mbs, jedino što sam skužio da je problem samo u download brzini upload je kao i inače u redu.

Koji vrag im se na centrali smrdao, očito centrala dobaci punu brzinu do rutera jer ne bi inače pisalo da je sve ok kao inače, ali koji onda vrag ne valja.

Šta kažete vi dežurni znalci, tehničari, uposlenici... ?

10 godina
Orwandill kaže...

Od te centrale gdje bi me Iskon spojio navodno sam udaljen 1400m. Jel to onda ok atenuacija za tu udaljenost? (45db/downstream)

Ne. Imas tu http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php okvirno udaljenost po atenuaciji i brzinu koju mozes ocekivat. Kod nas obicno bude losije nego sto je tu.

12 godina
protjeran

Danas opet isto, u ruteru sve piše kao i inače ali speed test oscilira iz minute u miniti, čas izmjeri ono što treba bit čas bude 5mbs, jedino što sam skužio da je problem samo u download brzini upload je kao i inače u redu.

Koji vrag im se na centrali smrdao, očito centrala dobaci punu brzinu do rutera jer ne bi inače pisalo da je sve ok kao inače, ali koji onda vrag ne valja.

Šta kažete vi dežurni znalci, tehničari, uposlenici... ?

Ja bgmi više ne znam šta mislit i šta je ovo, kako je moguće da je u ruteru profil skroz normalan kao i inače a na svim uređajima net ne valja, brzina varira iz trena u tren, jedino što je upload brzina uvijek dobra, dok download luduje i kad padne previše max tv trzucka.

Ako su spojevi negdje oksidirali i negdje se instalacije poremetile ne bi ni u ruteru bio profil normalan, tamo bi već pokazalo da je brzina manja ? 

Primjer sad je 17 kad sam mjerio, za 2 min nece bit ni 5, nakon toga će bit 30 i tako u krug. Fascinantan problem, a ovi specijalci samo pametuju i ništa ne poduzimaju. 

10 godina
Ako su spojevi negdje oksidirali i negdje se instalacije poremetile ne bi ni u ruteru bio profil normalan, tamo bi već pokazalo da je brzina manja ?

Nije do instalacija da, jer ne bi to u routeru ocitavao onda. Ako mjeris preko zice, onda je do njih i moraju oni to rjesit. Ako ne mjeris preko zice onda se spoji zicno i zovi dok ne rjese. Prvo sto kod ovog naprave je "resetiraju port"..

12 godina
protjeran
sandokan111 kaže...

Nije do instalacija da, jer ne bi to u routeru ocitavao onda. Ako mjeris preko zice, onda je do njih i moraju oni to rjesit. Ako ne mjeris preko zice onda se spoji zicno i zovi dok ne rjese. Prvo sto kod ovog naprave je "resetiraju port"..

Evo napokon riješeno, uglavnom nije problem bio kod mene nego do njih i za cijelo područje.

Neki specijalac zatvorio taj kvar kao riješeno i onda uhvatilo vikend, sad je sređeno i vljda bude tak ostalo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2017 17:00 (Silent horror1992).
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ekipo kolko bi se moglo izvuci iz ove parice na vdsl-u.

Sa tim da je petlja udaljena nekih cca 400 metara

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Brojke bas ne odgovaraju 400m. Ako su istinite onda nekih 30, ako su lazne i imas 400m onda 50.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
10 godina
keki kaže...

Ekipo kolko bi se moglo izvuci iz ove parice na vdsl-u.

Sa tim da je petlja udaljena nekih cca 400 metara

Nije ti petlja udaljena :P Petlja ti moze bit duga toliko. Udaljeno ti je spojno mjesto, centrala, ovo ono :). Ok su ti parametri, maksimum malo manji nego prosjek al trebao bi moc 50 bez nekih vecih problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 11:20 (sandokan111).
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Danas mi zamjenili modem sa stare verzije zte-a na novu v4 e sad ja znam da je kabal pod zemljom u banan (poslano na popravak) ali da mi stari pokazuje line attenuation 13db a ovaj novi 18 mi se čini dosta velika razlika

0 0 hvala 0
8 godina

18dB atenuacija je jos uvijek vrlo dobro..tamo preko 25-30dB su vec prekidi u prijenosu..

10 godina
Doktor-X kaže...

Danas mi zamjenili modem sa stare verzije zte-a na novu v4 e sad ja znam da je kabal pod zemljom u banan (poslano na popravak) ali da mi stari pokazuje line attenuation 13db a ovaj novi 18 mi se čini dosta velika razlika

Kakvi su ostali parametri? Stavi ako imas obe slike. To je velika razlika, al dosta modema pise svakakve bedastoce. A i razliciti modemi ovisno o elektronici i nacinu izracuna znaju razlicito ispisivat neke podatke.

Orwandill kaže...

18dB atenuacija je jos uvijek vrlo dobro..tamo preko 25-30dB su vec prekidi u prijenosu..

Kakvi prekidi u prijenosu, sta pises ? :))))))

8 godina
*smetnje :P..mozda da se ja fokusiram na raspravu bez pisanja odgovora :X
12 godina
sandokan111 kaže...
Doktor-X kaže...

Kakvi su ostali parametri? Stavi ako imas obe slike. To je velika razlika, al dosta modema pise svakakve bedastoce. A i razliciti modemi ovisno o elektronici i nacinu izracuna znaju razlicito ispisivat neke podatke.

Orwandill kaže...

Kakvi prekidi u prijenosu, sta pises ? :))))))

e sad prvo na lošijoj sam parici u odnosu nego što je ova slika od starog zte-a

http://oi67.tinypic.com/bjipn4.jpg

jer su tehničari tražili bolju paricu pa sam na kraju završio na lošijoj tako da nema stanje sa starim zte-om od ove trenutne parice ali ovu su sa novim

10 godina
Doktor-X kaže...
jer su tehničari tražili bolju paricu pa sam na kraju završio na lošijoj

Ah, e to vec ima smisla :P A moguce i da su nesto pri spajanju losije obavili, ali da, razlika je primjetna. Mislio sam da se mozda koji drugi parametar nije promjenio pa da je samo naizgled losija. Pokusaj ako ga uhvatis tu oko sebe zamolit da ti nadje neku bolju, jer ako budes radi ovog zvao studente nista neces postic :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2017 3:48 (sandokan111).
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Nemam pojma reko mi tehnicar da kada ti neki ako sam ga dobro razumio "belotelci" ili kako vec izidju na teren da ce onda to onda oni sresiti tj. da ce sredit cjeli podzemni. Budemo vidjeli

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2017 5:37 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Dali i kako jacina struje utice na dsl liniju?

Kod mene je 210v. po stekerima u kuci.

Pozz.

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jacina struje u kom smislu? Ako mislis radi toga sto imas manje napona nego bi trebao bit u kuci da ti je radi toga veza losija jer i tu "fali napona" onda nema nikakve veze. Ako mislis nesto drugo napisi sto.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

imam veliki broj fec gresaka u ruteru osobeno posle 19h mislio sam dali to sto imam malo slabiji napon utice na te fec greske.

ili je mozda neki kontakt inace od izvoda od podzemnog kabla do mene kabel ide preko 5 kutija regleta.

Pozz.

9 godina
neaktivan
skymaster kaže...

imam veliki broj fec gresaka u ruteru osobeno posle 19h mislio sam dali to sto imam malo slabiji napon utice na te fec greske.

ili je mozda neki kontakt inace od izvoda od podzemnog kabla do mene kabel ide preko 5 kutija regleta.

Inace i Attainable data rate varira od 19500kb/s do 18200kb/s koji bi mogao da bude razlog?

10 godina
skymaster kaže...

Inace i Attainable data rate varira od 19500kb/s do 18200kb/s koji bi mogao da bude razlog?

Fec su ispravljene greske. Bolje da ih nema nego ima, ali nije nesto za zabrinjavat se (iako preveliki porast upucuje na neki problem koji ce se prije ili kasnije manifestirat, ali dok se ne manifestira smatraj ih nepostojecim). Ne utice ti slabiji napon na to jer je napon jako mali svejedno po xdsl liniji. U praksi, sto vise spojeva (kontakata) to ce veza bit losija jer svaki kontakt, kako god dobro izveden nije dobar kao da ga nema. Te fluktuacije u atenuaciji nisu nista strasno. Malo raste/pada margina i tako pada/raste dostupna brzina, ovisno o stanju na parici veza dlm non stop nadzire vezu te prema tome konfigurira.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 4:28 (sandokan111).
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Kolka bi trebala bit max brzina downloada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pa pise ti ovih 43mbita. Max ti je 46.

0 0 hvala 1
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Baš me zanima dali će biti od ovoga išta.

Agent: Dobar dan, izvolite.
Ja: Dobar dan zanima me dali mi možete provjeriti u kojem je stanju rješavanje smetnj.
Ja: Radi se o podzemnim kablovima
Agent:Naravno, samo nam dostavite broj na kojem je smetnja prijavljena.
Ja: XXXXXXXXX
Agent:Hvala, samo trenutak.
Agent:Vidimo da je smetnja samo privremeno riješena.
Agent: Te da je modem promjenjen.
Agent:Imate još i dalje smetnje?
Ja: Tako je modem je promjenjen no parica na kojoj se nalazim je lošija od one na kojoj smo bili
Ja: Pa me zanima kada će to biti riješeno
Ja: Tj. dali je ericsson napravio mjerenje
Agent: Potrebno je mjenjati podzemni kabel i sada se to samo čeka.
Agent:Nadam se da će to biti uskoro, nemam točnu informaciju kada.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 13:39 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ekipa jel mi možete reći koliko bi se max moglo izvući iz ovoga.

Po ugovoru imam 10/1, ali bi ja to povećao ako je moguće.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Nista od povecanja.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

postovanje

ja sam prihvatio takvo stanje kod mene, ne da mi se nego samo cekati

usprkos tomu sto mi ruter kaze da mi je  line atenuattuion kako vec 36 dB, s onim web kalkulatorom mi daje rezultat koliko mogu imati max ADSL i VDSL vrijednost nula

vec sam godinama 7 god kod Amisa, , I prosle godine 9 mj.  sam htio prijeci na neki telekom koji bi nudio VDSL...

Iskon i Terrakom tvrde da mi mogu ponuditi (trazim samo net i phone)

i tocno je da sam jako daleko, i Iskon i Tweeakom mi mogu ponuditi VDSL ali samo pod jednim uvjetom, mislim. da me prebace na jedan od 5 blizih centara nego na ovo gdje jesam

i dakako vDSL ima ... kod Iskona bi bio 20/5 a kod Terrakom je veci ali posto nisam dogurao da saznam koliko bi tocno bilo pa necu pisati

ostao sam kod Amisa jer mi je s 179.- kn spustio na 107.- kn pretplate, dobio max brzinu 10 mbts u ugovoru plus telefon free

nakon dosta prituzbi da nemam ugovorenu brzinu 10 nego samo 7.5mbtd isti tokom 7.5 godina  nista ne rade,,,, pa i zamolio da me prebace na blizu centralu koja je zracne linije 250m tj bilo bi negdje 450m ma kakvi,

zali boze govana sto jedem. Svjestan sam da moj kvart nece dosta dugo imati ista kabelsku ili optiku, bar su mogli stavtii tk centralu i vjerujem da bi gradani bili zadovoljni da mogu koristi VDSL uslugu,ali sta ce nam to.... ko nas pita..

iskreno .. zivo mi se fucka za ikakav telekom s takvim pristupom rjesavanju problema SAKA JADA blaga rijec, bar sto se tice mene i mog Amisa

bas sam komentirao s frendom nesto u vezi telekoma i kabela... rekah mu kad dodem doma da cu  mu pokazati moj ormaric koji se nalazi na zidu pokraj ulaza..

ali .....sliku koju prilazem je taj ormaris ilil razvodna kutija,,, ne zamjerite ne znam kako se to zove. uocavam da ima kablova koji su spojeni. a sad sta mi je ovaj crni kabel..???

otkad je uvucen podzemni kabel , tad otvorio i vidio, pa 2009 god uveo Amis i danas ,,, ne mogu se sjetiti da sam imao ovaj crni kabel, dosta je krut, ne mogu lagano savinuti i pospremiti , nego ja vratascem gurnem ,,, dobru protusilu ima

ne zamjerite, ako znate sto je ok.... a o ostalim... ma ako ja ne sljivim na lose kvalitete usluge ,,, nemojte se ni vi....

ja sam ionako odustao razgovarati i rekao sebi ,,,, pojeo sam veliko govno od telekoma i najvece HVALA ZA 2 GODINE NISTA    !!!!

blag ili ostar nema veze,.... samo me zanima ... sto je to u kutiji i kakva je namjena , a da ne velim o tom crnom kablom koji stoji /Dark Vader nije pitao sam) :)

--<--<--@
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

optika

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
.delboy kaže...

optika

a tvoja poruka se odnosi na ?

nemoj me zajebavati da mi je do kuce optika.... TO JE OPTIKA??????

A inace sam sirokogrudan ,,,pustam  malo drugima da se zajenavaju na moj racun,,, s mjerom

ma ne vjerujem da je to optika... a ciji je majklmu?

--<--<--@
8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

pozdrav možete li mi reći kolika je maksimalna brzina moguća i dali sam daleko od centrale?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jebodiah kaže...
ma ne vjerujem da je to optika... a ciji je majklmu?

Optički kabel, najvjerojatnije od ht-a, nazoveš SZK pa pitaš po adresi ako vide da li je moguće uvesti.

nadimak1611 kaže...

pozdrav možete li mi reći kolika je maksimalna brzina moguća i dali sam daleko od centrale?

Nekih 1.5-2km, i to ti je maximala jer ti je sad margina 6, sve više od toga bi ti pucalo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice