Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.689.759
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?

Vidjeti ćemo za ponudu paketa. Max vjerujem da bi bilo 100Mbps paket, neće veće

Što označava oznaka SRO HT "mjesto" na lijevom ormariću?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
vjerujem da će ht vjerojatno nuditi max 100mbps na fttc-u pogotovo zbog toga što su ih postavljali tamo gdje je vip i bnet postsvio svoje. Iako su iz vipa najavili da od iduće godine kreću sa nadogradnjom na docsis 3.1

0 0 hvala 0
12 godina
Kvaliteta DSL parice?

Mene zanima dali će u malim mjestima (500-tinjak stanovnika) korisnike koji su udaljeni od centrale recima 600-tinjak metara a ne vjerujem da će stavljat mini centrale pustit vektoring jer dok sam bio prvi na vdsl-u mogao sam imati oko 60mbita a sada kada su pospajali ostale na vdsl sada mi je 45mbita pa mislim da bi mi vektoring pomogao a i postoji možda i opcija bounding-a za veće brzine

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 19:47 (Doktor-X).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Lijep pozdrav,

molim po slici perice koliko bi išlo na VDSL-u iskon. Planiram se sada prebaciti kod njih, ako je ikako moguće prema slici utvrditi (barem približno)?

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Po prikazanom nece te spojit na vdsl jer si predaleko.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Molim dobru dušu da mi pojasni kakve su mi mogućnosti što se tiče interneta. Koliko sam skužio spojili su me već na vdsl?

0 0 hvala 0
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Da.

To je to sto imas. Vec sam ti u drugoj temi odgovorio.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Znači ovo što sad imam nekih 16, plus što koristim max tv je oni njihovih cca 20 maksimum?

12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

fizički sam udaljen od t-com centrale oko 1000 m a nju koristi i iskon na kojem sam trenutno. dali bih novim paketom koji nude do 50 Mbs išta dobio na brzini

0 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

OK je?

SNR Margin; Kada restartujem MODEM bude na oko 10-10.7 i vremenom opadne na 8.... 

Postoji li neko riješenje? Može li MODEM zezati? (ZTE  ZXHN H108L)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
zeljko6 kaže...

fizički sam udaljen od t-com centrale oko 1000 m a nju koristi i iskon na kojem sam trenutno. dali bih novim paketom koji nude do 50 Mbs išta dobio na brzini

Po udaljenosti bi mogao ali vidiš da je sad već margina dosta niska, povećanjem profila bi vjerovatno pala dodatno i pitanje je jel bi bila stabilna veza na toj vrijednosti, pogotovo ako imaš tv onda nikako.

micr0 kaže...

OK je?

SNR Margin; Kada restartujem MODEM bude na oko 10-10.7 i vremenom opadne na 8.... 

Zašto te to smeta? Pada brzina? Mogao bi se staviti neki FR profil sa većim interleavingom i INP-om, stabilnija bi bila veza ali bi raso ping.

10 godina
zeljko6 kaže...

Nije ti bas neka linija za 1000m. S novim paketom neces nista dobit.

micr0 kaže...

OK je?

Pusti marginu ako ti veza radi kako spada pa bila ona i 2.

17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Da li mogao s ovim parametrima linije preko 30/5 Mbps (trenutno sam na Iskonu)?

0 0 hvala 0
11 godina
Dr. Beast kaže...

Nesto sitno. 25 bi trebo dobit, max dajem 35. Dalje tesko.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
10 godina
Dr. Beast kaže...

Po atenuaciji bi trebao moc navuci 40, al kako ti je trenutni max na mali, ipak ne. 30/5 bi ipak trebao moc dobit.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Zamolio bih pomoc oko svoje veze. Najme zivim na hebenim remetama gdje je vijecni adsl i optika nece nikad doci a valjda sam i predaleko od centrale za vdsl. Da li ima smisla trazit da mi povise brzinu na 10 i koliko bi mi olaksalo da odem sa regularnog max tv-a na satelitski max tv u smislu brzine veze.  Hvala!

Link Status Connected
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate (Up/Down) 1084/9154 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 1120/16632 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.8/8.8 dB
Line Attenuation (Up/Down) 14.7/32.5 dB
Output Power (Up/Down) 13.3/17.4 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 4/384
Interleave Delay (Up/Down) 2/8 ms
INP (Up/Down) 0.5/6.5 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors (Up/Down) 1/143
FEC Errors (Up/Down) 11/605954
HEC Errors (Up/Down) 0/1578

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav,

Zanjima me dali je kod t-coma moguće tražiti da se isključi interleving na parici jer živim 80m od telefonske centrale i imam dobru paricu?

Trenutno koristim Turbo 50 i Maxtv

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
Gogica01 kaže...

Pozdrav,

Da li ima smisla trazit da mi povise brzinu na 10 i koliko bi mi olaksalo da odem sa regularnog max tv-a na satelitski max tv u smislu brzine veze. 

Sad si znaci na 4+maxtv. Po prikazu, mozda bi se moglo progurat 10+maxtv ako bude margina mogla drzat. Zatrazis, nista se nemoze dogodit osim da te vrate natrag na to sto imas :)

Prelaskom na satelitski maxtv sigurno mozes 10 jer i sad furas blizu 10 samo sto 5 odlazi na maxtv, pa kad to oslobodis ocito ce 10 ic.

najluci kaže...

Pozdrav,

Zanjima me dali je kod t-coma moguće tražiti da se isključi interleving na parici jer živim 80m od telefonske centrale i imam dobru paricu?

Trenutno koristim Turbo 50 i Maxtv

Hvala

Trebao bi moc, samo je pitanje dal imaju profil po vdslu bez interleavinga. Postoje raznorazne teorije da se to zove "gaming profil", koliko je to tocno neznam, dal postoji za vdsl, mozda bi bilo dobro da se neki tehnicar tu javi, ali ni oni nemaju sve profile u opticaju.

Moj savjet, posalji mail i trazi skidanje interleavinga jer ti je ping jako bitan jer si profesionalni e-sports igrac, a blizu si i ne bi trebalo bit problema na fastu, te usput da ti smanje sve moguce protekcije po liniji (inp itditd).

Sumnjam da ce ovi na 0800 imat pojma sto ti trazis i da to mogu postavit.

17 godina
neaktivan
srcipesak kaže...
Dr. Beast kaže...

Nesto sitno. 25 bi trebo dobit, max dajem 35. Dalje tesko.

sandokan111 kaže...
Dr. Beast kaže...

Po atenuaciji bi trebao moc navuci 40, al kako ti je trenutni max na mali, ipak ne. 30/5 bi ipak trebao moc dobit.

Hvala. 

14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Može netko ovo prokomentirati? Ubjeđuju me da nemože dalje od 4 mbita (s TVom - Tcom), pa me zanima čisto da li je to istina da nemogu pustit bar 5-10 pa da radi na 5...(ista je cijena, a megabit je megabit :D)

A razni kalkulatori maksimalnih brzina pokazuju neke dost velike dvoznamenkaste brojke (bar za VDSL, no vjerojatno to nejde kod mene jer ima više kilometara do centrale)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Pozz evo mene danas  Iskon prebacio  na VDSL . dali je sad to kak trba ili bi moglo i više. Hvala.

11 godina
mirko6 kaže...

Pozz evo mene danas  Iskon prebacio  na VDSL . dali je sad to kak trba ili bi moglo i više. Hvala.

Da li znas koliko si daleko od centrale kablom? Ovo sa slike je 1km+ ili super ostećena parica (poput moje). Možeš za početak provjeriti doma kakvo je stanje žica ak ima više metara žice do rutera. Za upload treba provjeriti koji annex ti radi, ne mogu se sjetiti alata s kojim se to provjerava. Trebalo bi provjeriti, vjerojatno ti nije pusteni onaj koji ide od 0-60, pa dok ti to ukljuce ces moc jos megabit uploada dobit odokativno. Možda i mrvicu više.

Kupujem HUAWEI stickove za mobilni internet, ponude na PM ;)
9 godina
srcipesak kaže...
mirko6 kaže...

Da li znas koliko si daleko od centrale kablom? Ovo sa slike je 1km+ ili super ostećena parica (poput moje). Možeš za početak provjeriti doma kakvo je stanje žica ak ima više metara žice do rutera. Za upload treba provjeriti koji annex ti radi, ne mogu se sjetiti alata s kojim se to provjerava. Trebalo bi provjeriti, vjerojatno ti nije pusteni onaj koji ide od 0-60, pa dok ti to ukljuce ces moc jos megabit uploada dobit odokativno. Možda i mrvicu više.

Udaljen sam oko 1,5 km izmjerno.

10 godina
mirko6 kaže...

Trazio sam ti bivse postove. Ako nisi operatora mijenjao, bio si i prije na vdslu, samo ti nisu pustili vise od 10 jer su rekli da ne moze vise, tako je neka prica bila, sto naravno niej bilo tocno. I ovo moze jos vise.

9 godina
sandokan111 kaže...
mirko6 kaže...

Trazio sam ti bivse postove. Ako nisi operatora mijenjao, bio si i prije na vdslu, samo ti nisu pustili vise od 10 jer su rekli da ne moze vise, tako je neka prica bila, sto naravno niej bilo tocno. I ovo moze jos vise.

Do koliko bi još moglo više 20,25... da mogu se pozvat kad budem zvao Iskon , i da ovaj  profil 8b dali je u redu. Hvala.

10 godina
neaktivan
mirko6 kaže...
sandokan111 kaže...
mirko6 kaže...

Do koliko bi još moglo više 20,25... da mogu se pozvat kad budem zvao Iskon , i da ovaj  profil 8b dali je u redu. Hvala.

Pise ti koliko bi mogao, attainable rate. Kako ti veli srcipesak, u uploadu ces dobiti 2 ili malo vise kad te prebace na annex M.

10 godina
mirko6 kaže...

Tehnicki mozes onoliko koliko ti pise na attainable. Znaci tih 30ak, al to je zamisljeno s target marginom. Dal ce ti veza drzat s target marginom to nemozes znat dok ne probas. Ti mozes trazit da ti povecaju pa vidi hoce ti veza pucat. Al nekih 25 na ove podatke bi trebalo ic.

16 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav!

Molim za savjet, sad sam na Optimi na adsl i imam 16-17 mbit max (paket 20mbit) , neki dan su mi ponudili VDSL i kao brzinu "DO" 30 mbit za 20 kn više mjesečno.

E sad pošto se ne razumijem molim vas prema parametrima iz router može li se vidjeti ima li mi to upoće smisla za moju lokaciju ili ću i dalje imati istu brzinu većinu vremena a plaćati 20kn više?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav društvo. Novi sam u području interneta, pa ne znam jesam li uopće u slici ulovio sve potrebne informacije. Naime, gledam prijeći na neki brži internet jer sad imam cca. 8 mb/s download i 0.5 mb/s upload. Možete li mi reći postoji li mogućnost da se uopće uzme brži internet zbog parice? Također, imam često problema sa pingom, doslovno divlja svakih nekoliko sekundi. Postoji li mogućnost da je problem u parici kada imam takve probleme? Ponavljam, stvarno sam laik za ovo, tako da se nadam da nisam nekakvu stražnu nebulozu napisao..Unaprijed hvala

EDIT: Slika uploadana :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2016 13:56 (alen4430).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ljudi pozdrav, treba mi pomoc. zanima me kako da testiram najveću propusnost svoje parice bez da zovem szk jer oni uvik kazu brzinu koju su mi omogucili, trenutno sam na h1 i imam fritzboxa 7330, u paketu imam i internet i iptv. kod optime sam znao kako procitati jer sam imamo zte router te se kod njega dalo lako iscitati podaci, no kod ovog fritz-a mi pokazuje samo ono koliko ja vucem od centrale tj. 10mbps + 4-5 tv

Rad, odmor...
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice