Još nešto moram komentirati..
Naime, te moje parice, u izvodu (debeli telefonski kabel sa stupa), su tako tanke žičice da ih noktom možeš otkinuti..A za skidanje malo izolacije ti treba mikroskop..
Ne znam kako inače izgledaju parice, ali meni se čini da je ovo tanje od 0.4 mm, jedva je namjestiš u regletu..
Nastavak sa moju stranu je sivi telefonski kabel sa unutra dvije parice (crvena, crna, bijela, žuta), ali je i žica deblja za duplo..Bar mi se čini..
Kako išta može teći kroz tako tananu žičicu..
Pa te žice su standardno koliko znam 0.4 ili 0.6. Razmišljaj da ih u jendom kabelu treba biti dvjestotinjak koji ide od centrale prema naselju i nemože tu veće nešto stati. Za takve potrebe, debljina nije toliko bitna, jer nećeš ništa dobit(ništa drastično) između 0.4 i 0.6 jer su to voltaže od oko 50 volti i nikakva struja, to je jaka mala snaga da nebi previše utjecale parice jedna na drugu.
50V ide samo ako je na liniji POTS, za DSL nema napona od 50V
Da, ali u principu to je samo hrpa FTTC kabineta a iovako imaš optiku do svakog DSLAMa.
Još nešto moram komentirati..
Naime, te moje parice, u izvodu (debeli telefonski kabel sa stupa), su tako tanke žičice da ih noktom možeš otkinuti..A za skidanje malo izolacije ti treba mikroskop..
Ne znam kako inače izgledaju parice, ali meni se čini da je ovo tanje od 0.4 mm, jedva je namjestiš u regletu..
Nastavak sa moju stranu je sivi telefonski kabel sa unutra dvije parice (crvena, crna, bijela, žuta), ali je i žica deblja za duplo..Bar mi se čini..
Kako išta može teći kroz tako tananu žičicu..
To je normalno. Lokalna instalacija je najčešće od UTP kabela pa izgleda puno puno deblje.