Ma samo to sam našao da se da očitati na mom Zyxelu, ne razumijem se baš u sve to skupa i neznam šta to znači gušenje 0 dB.
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.680.558
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imas komad jos ispod na slici sta si okinuo. I resetiraj jos jednom router.
Mozes ti imati i vece brzine, nazovi SZK i prijavi kvar. Imas li maxtv?
Imam Iskon trio uslugu TV Tel i internet i imao sam kako sam već napisao paket sa 30 mbs pa su me nagovarali iz Iskona nakon što sam prijavljivao probleme sa internetom da smanjim brzinu na 10 jer navodno nemože brže jer je centrala predaleko itd..
i sad kad su mi uključili 10 nikako da mi po speedtestu bude bolje od 6 mbs, i sad me zanima koliko ja mogu imati na toj parici ako otklone kvar koji je očigledno prisutan.
Puno hvala i LP
Imam Iskon trio uslugu TV Tel i internet i imao sam kako sam već napisao paket sa 30 mbs pa su me nagovarali iz Iskona nakon što sam prijavljivao probleme sa internetom da smanjim brzinu na 10 jer navodno nemože brže jer je centrala predaleko itd..
i sad kad su mi uključili 10 nikako da mi po speedtestu bude bolje od 6 mbs, i sad me zanima koliko ja mogu imati na toj parici ako otklone kvar koji je očigledno prisutan.
Puno hvala i LP
Tv ti zauzima od 4-6 Mbps pa je ovo što imaš zapravo realno s obzirom na usluge koje imaš.
Ima nekoliko načina da to popraviš:
- Ili uzmi Sat TV opciju (ja imam SAT preko Vipa) pa će ti parica biti prohodnija za tih 4-5 mbps.
- Zatraži na prodajnom mjestu Iskona (ili preko telefona ako je to moguće) da ti pošalju tehničare Tcoma (ako su njihove parice, a vjerujem da jesu) pa da provjere maksimalnu propusnost parice. Ako dobro vidim to je trenutno 14Mbps mada svakako preporučam da pozoveš tehničare nek oni provjere.
Ali ako ti piše na ruteru da imaš 10mbps download, trebao bi imat 10mbps. Također ako plaćaš brzinu od 10mbps morali bi ti isporučiti tih 10mbps neovisno o TVu.
Također je opcija da skineš HAKOMetar pa sa njime dijagnosticiraj "curenje" i kvalitetu veze. To je službeni alat HAKOMa i prizna se "na sudu" ako budeš testirao po pravilima (3 puta dnevno, ništa ne troši vezu itd.. sve piše na njihovim stranicama pa baci oko). Mada testiraj sad čim budeš mogao pa vidi što kaže.
Pokušao sam prijaviti SZK da mi brzina neće preko 6 mbs a oni me uvjeravaju da je to normalna brzina kada imam ugovoreno 10 i da je po njima sve u redu, i kada sam im rekao da prvi susjed isto na Iskonu ima ugovoreno 20 mbs i mjeri 22 mbs a nalazi se na istom ormariću kao i ja i parice su nam u istom snopu u SZK i dalje tvrde da je kod mene sve OK. I šta sada da radim ?
Hvala i LP
Pokušao sam prijaviti SZK da mi brzina neće preko 6 mbs a oni me uvjeravaju da je to normalna brzina kada imam ugovoreno 10 i da je po njima sve u redu, i kada sam im rekao da prvi susjed isto na Iskonu ima ugovoreno 20 mbs i mjeri 22 mbs a nalazi se na istom ormariću kao i ja i parice su nam u istom snopu u SZK i dalje tvrde da je kod mene sve OK. I šta sada da radim ?
Hvala i LP
Izgleda da s tim userom ne prikazuje jos ovaj ostatak, jer tebi nemoze attenuation bit 0db. Znaci da router to ocitava krivo. Da bi doznali pravi fali ovaj drugi dio koji se valjda vidi kad se ulogiras s adminom. Nisam imao taj router pa nisam znao taj podatak al na drugim slikama vidim da ga ima, tebi ga nema. Brzina ti je ok jer kao sto i sam vidis, pusteno ti je 10, a tv ti uzima nekakvih 4 i to je to, imas 6 na speedtestu. E sad zasto je tako i zasto susjed ima bolje fali podataka, a cim router prikazuje 0db atenuacije nesto nevalja. Il ne ocitava dobro podatke il je otiso na kvasinu. Probaj ulogiravanjem kao admin dobit jos ovaj dio koji nedostaje. Imas recimo na ovoj slici kako to izgleda (tebi vali ovaj donji dio) http://www.bug.hr/_cache/9b375a9ac4833957352353b225203185.3df2aad2b9aec1f846214cc935fdd8de.jpg (ovo je od jednog drugog korisnika tu prije sta je stavio) ili ako istekne slika onda link na post http://www.bug.hr/forum/post/povezivanje-internet/kvaliteta-dsl-parice/4841808.aspx
Pozdrav ljudi,
Koliko bi se dalo ovdje maksimalno izvući, a da radi stabilno bez pucanja veze ?
10 bez frke,za vise tesko
u h1 su mi rekli da mi je propusnost 12 mgbs dali ću to stvarno dobit udaljenost 800 metara od centrale ?
u h1 su mi rekli da mi je propusnost 12 mgbs dali ću to stvarno dobit udaljenost 800 metara od centrale ?
ako je 12 max vjerovatno ce lufta ostavit i dobit ces 10mbps
Pozdrav ljudi,
Koliko bi se dalo ovdje maksimalno izvući, a da radi stabilno bez pucanja veze ?
Na tu razdaljinu je pitanje sta ce stabilno radit. To sto imas je neki maksimum valjda, sad ovisno dal ti veza drzi s tom marginom ili ne. Ako drzi, sve super. Ako se bude morala margina dizat past ce brzina jos.
10 bez frke,za vise tesko
Je 50.
Stavi sliku parice. Dok to ne vidis neznas tocno gdje si spojen.
Pozdrav ljudi,
Na tu razdaljinu je pitanje sta ce stabilno radit. To sto imas je neki maksimum valjda, sad ovisno dal ti veza drzi s tom marginom ili ne. Ako drzi, sve super. Ako se bude morala margina dizat past ce brzina jos.
Baš sam nazvao SZK i rekli su mi da parica može ići do 8 Mbps i da mi je tiliko i pušteno, s time na da Voip odlazi 2.5 Mbps, dali je to moguće ?
Ako si stvarno 800 m udaljen od centrale, onda bi trebao imati puno, puno vecu propusnost. Pod uvjetom da su kabeli u dobrom stanju naravno.
Tako da 2.5 Mbita je glupost.

kod mene na otoku pola grada je na stupovima t com dio grad ima optiku jer se je gradio termina (h1)meni susjed ima vip i brzina mu je preko 20 mgbs .
prije 2 godine t com je na svaki drugi stup postavio neke sive kutije neznam o čemu se radi .?
dali tko ima iskustvo sa totak tv internetom
Nakon mjesec dana muke po internetu i brzine totalno nestablne koja ne prelazi nikad 6 mbs napravio sam factory reset na modemu i gle čuda brzina mi je odmah bila preko 9 mbs i tako oko pola do sat vremena a nakon toga ponovno jedva 6mbs i onda sam još par puta ponovio taj tvornički reset i svaki puta brzina nakon reseta bude preko 9 mbs ali nakon najviše sat vremena padne na 6 mbs.
Molim svakog koji zna o čemu je tu riječ da mi objasni jer ovi u SZK imaju mantru da ako je ugovorena 10 mbs onda je 6 mbs ok jer su oni dužni po ugovoru dati preko 5 mbs i juopće ih ne zanima taj fenomen da nakon F. reseta ide brzina prvih sat vremena na preko 9 mbs.
U prilogu najnovija slika sa modema.
Hvala puno na odgovorima.
Imas li max tv? Ako imas, onda ti on pojede oko 4-5 mbit/s, tako da to ispadne taman tih 6 mbit/s. Vidim jos da je maksimalna propusnost oko 14 mbit/s, tako da ces tesko imati stabilnih 10 mbit/s + maxtv. A ako nemas max tv, onda je to drugi par cipela.
Iskreni tehničar iz iskona mi je rekao da se kod ugovorene brzine od 10 mbit uvjek isporučuje više i ako tv potroši 3-4 mbs da ostaje ako je sve u redu barem 9 mbit.
Stvar je u tome da ja tih 9 mbit uvjek nakon factory reseta modema imam barem sat vremena ali nakon toga uvjek pada na između 5 i 6 mbit.
Zašto kada napravim taj FR imam super brzinu i zašto se ta brzina obavezno sroza nakon sat vremena od proteka reseta.
To me zanima jer mislim da pravi odgovor (točan) na to pitanje će riješiti sve moje probleme sa tim nestabilnostima brzine.
HVALA
s time na da Voip odlazi 2.5 Mbps, dali je to moguće ?
Kad tako neku glupost izvali szk, zahvali se i zovi ponovo dok ne dobijes nekog normalnog, jer te taj ocito hoce samo odjebat po sto brzem postupku. Iz iskustva, nikakvim natezanjem s njim neces nigdje stic da mu objasnjavas da voip ne uzima 2.5mbpsa :)
Nakon mjesec dana muke po internetu i brzine totalno nestablne koja ne prelazi nikad 6 mbs napravio sam factory reset na modemu i gle čuda brzina mi je odmah bila preko 9 mbs i tako oko pola do sat vremena a nakon toga ponovno jedva 6mbs i onda sam još par puta ponovio taj tvornički reset i svaki puta brzina nakon reseta bude preko 9 mbs ali nakon najviše sat vremena padne na 6 mbs.
Molim svakog koji zna o čemu je tu riječ da mi objasni jer ovi u SZK imaju mantru da ako je ugovorena 10 mbs onda je 6 mbs ok jer su oni dužni po ugovoru dati preko 5 mbs i juopće ih ne zanima taj fenomen da nakon F. reseta ide brzina prvih sat vremena na preko 9 mbs.
U prilogu najnovija slika sa modema.
Hvala puno na odgovorima.
Ti po slici imas pusteno 10. Ako imas maxtv onda je to tih nekih 6. Ako ti nakon reseta bude 9, uslikaj paricu tad i postavi. Ako je ista ko i sad valjda im se nije jos qos poslozio pa iptv promet ne uzima prioritet, iako sumnjam da to traje sat vremena. Tebi max pokazuje 14, mogli bi to jos malo pustit da imas 10+maxtv.
Pozdrav ljud! Evo nažalost imam problema već 2tjedan sam bez neta.
Sad su mi pustili 1Mbit. Inače sam imao 10Mbita čak do 13 na speedtestu+IPTV
Spominje se kvar na kablu od centrale do stupa.Moja instalacija je komplet nova i provjereno radi.
Inače mi je istekao ugovor i uzeo bi VDSL2 Amis (sad imam probleme s njihovim ADSL2+ pukla veza) ili prešao na ISKON VDSL.
Po podacima s routera je udaljenost cca 2km ili?. Udaljenost od centrale bi trebala biti cca 1.3km tako je tehničar govorio, a i po karti je tu negdje.
Molim vas iskustva i mišljenja o kvaliteti i propusnosti parice i dal bi moglo biti bolje na VDSL.
Hvala vam svima unaprijed!
U prilogu screenshoot.
Po atenuaciji nista od vdsla, ali ako su ti vec rekli da postoji kvar od centrale do tebe nemas se sto mislit. Cekaj dok se ne sanira i onda pogledaj ponovo. S trenutnim stanjem nista od vdsla, iako bi trebao moc furat nekakvih 10mbita+maxtv. Za brzinu ti je svejedno dal si ti 100m od centrale a imas kvar pa ti je atenuacija 50, ili si stvarno 5km od centrale. S malom razlikom da ako si 100m od centrale s 50db atenuacijom to se moze popravit puno lakse nego sto ce se novi izvodi radit ako si 5km udaljen :) Ostaje ti zivkat i trazit da to poprave kad vec znaju da je kvar
kou max brzinu bi mogao dobit po ovim specifikacijama ?
Linija ti je čudna. Upload ti je već pri vrhu, download bi mogao imati nekoliko megabita brži, a za VDSL bi (ako imaš mogućnosti) 20/2 trebalo raditi pa možda čak i 30/5.
Nije loše, mogao bi izvući ovih 23/2 što piše... Nisi baš blizu ali parica je ok.
Nije loše, mogao bi izvući ovih 23/2 što piše... Nisi baš blizu ali parica je ok.
Neznam što je tebi blizu i kako točno iščitavaš daljinu, no moja kuće je otprilike 600-700m trase kabela najviše udaljena od centrale.
No zanima me dali bi uz IPTV mogao očekivati da ću dobiti 20?
Neznam koliko je točan graf od rutera koji mi pokazuje da IPTV uzima od 2,5-4MBps?