Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.680.980
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
sandokan111 kaže...
Balkana kaže...

Da, znam da se vip daje od 5 do 50, receno mi je ukoliko mi linija ne moze podrzati 50 Mbit da ce mi staviti manji paket od 5 Mbit sto mi definitivno ne odgovara, jer je u kuci previse uredaja.

Uspio sam pronaci podatke koje sam trazio, koliko je moguce povecanje brzine? http://i.imgur.com/perSRVK.png

Haha, preveli su sucelje :)))))) "DSL STANJE SINKRONIZACIJA = GORE" :))))))))) UP = GORE :))))))))))) UMRIJET CU. Pa tko ovo prevodi majko mila. Oni su znaci doslovno preveli bez da razumiju sta pise :P

E sad, po ovome prikazanome, tebi opce nije uveden vdsl? Posto vidim pise "linijski standard = adsl2_plus". Tako da bi na vdslu trebao imat jos puno vise. Atenuacija je prikazana 15, sto bi trebalo barem 30mbita vuc na vdslu. Samo ima i jedan problem s svim ovim prikazima. A to je, da on tebi na 15db atenuacije prikazuje 24400 max sync rate, sto je naravno, fizicki i teoretski nemoguce, tako da mozda su i druga ocitanja u banani. Al nek te ne brina, ima kineza koji prikazuju adsl2+ max na 26 :P

U svakom slucaju, to mora ic puno bolje od ovog sta trenutno imas. Pitaj ih jesu oni tebi uopce uveli vdsl.

Evo danas sam dobio mail od tehnicke sluzbe.

Zbog tehničkih ograničenja same parice nije bilo moguće aktivirati VDSL uslugu do 50 mbps kao što i sami navodite.
Vipnet aktivira maksimalnu moguću brzinu koliko parica dozvoljava. U vašem slučaju je to 10 mbps.

--

Znam da je kod T-Coma bilo 10-12 download a 4 mbita je bilo ostavljeno za MaxTV - to bi definitivno znacilo da parica to podrzava.

Za mene bi to bilo povecanje od 30% ako ne i vise sto je mnogo s ozbirom na broj pristekanih uredaja. :|

11 godina
protjeran
@pc strucnjak

Pa ponekad nema drugog nacina nego krenuti sa prijavama kvara i onda ici do kraja. Moja borba sa amisom je trajala 8 mjeseci. Kako i sam velis prvih par mjeseci su me vozali ukrug i prebacivali lopticu izmedju tcoma i amisa. Cak su i tehnicari obje te firme izlazili na teren i nikaj nisu napravili. Onda sam uzeo vjestaka koji je napravio elaborat koji smo poslali vlasnicima amisa i hr telekoma,pazi,pravim vlasnicima,znaci najvecim dionicarima u fondovima koji imaju najvece udjele dionica tih tvrtki. Za ht je to dt a za amis je to tada bio neki investcijski fond iz vise zemalja. Zaptijetili smo i tuzbom i medijima. Drugi dan nakon tih mailova su zaredali kombiji i pozivi. U periodu nakon toga je promjenjen nadzemni vod, a bilo je i kopanja bagerima i servisiranja po kojekakvim sahtovima..no na kraju je sve i bolje nego kaj je bilo prije pojave problema sa pucanjem veze i padom brzine.

0 0 hvala 0
10 godina
verydead kaže...

A da odem do kutije i počupam nešto parica? Kada tehničar dođe s njim se lako dogovorim :)

Hahaha. Mislim da bi ti to bilo najbolje rjesenje. Samo nemoj da te uhvate, jer ce usljedit i neka kaznena prijava za unistavanje imovine i tak to :P Skup sport :)

Balkana kaže...

Zbog tehničkih ograničenja same parice nije bilo moguće aktivirati VDSL uslugu do 50 mbps kao što i sami navodite.
Vipnet aktivira maksimalnu moguću brzinu koliko parica dozvoljava. U vašem slučaju je to 10 mbps.

--

Znam da je kod T-Coma bilo 10-12 download a 4 mbita je bilo ostavljeno za MaxTV - to bi definitivno znacilo da parica to podrzava.

Za mene bi to bilo povecanje od 30% ako ne i vise sto je mnogo s ozbirom na broj pristekanih uredaja. :|

Da, znaci oni opce nemaju ili slobodnih vdsl mjesta, ili vdsl uopce tu gdje si ti. Fino su te nasanjkali. Sad ako imas u ugovoru sto garantirano raskini ugovor, al mislim da nemas :(. Ostaje ti jedino da pokusas preko raznoraznih prijava za zavaravanje ako ti je bilo obecano vdsl i slicno i slanje prigovora vipu. Mozda ti dozvole odlazak bez penala. Ako napravis dovoljno veliku buku moglo bi se to dogodit.

bunkermax kaže...
Drugi dan nakon tih mailova su zaredali kombiji i pozivi. U periodu nakon toga je promjenjen nadzemni vod, a bilo je i kopanja bagerima i servisiranja po kojekakvim sahtovima..no na kraju je sve i bolje nego kaj je bilo prije pojave problema sa pucanjem veze i padom brzine.

Svaka cast.

13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Znao sam da VDSL nije dostupan no barem sam ocekivao da ce promijeniti profil, tj maknut me sa ovih 10 Mbita - no izgleda da je jedini korak kojeg poznaju s 10 na 20. :|

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
sandokan111 kaže...
PC - stručnjak kaže...
Vjeruj u sta kod hoces, ali nitko niti iz hta niti vanjakih firmi nema podatke koliko je koja parica losa ili dobra.
Jednostavno se spaja na ono sto je prvo dostupno.

Da to skratimo, znam ja sta se na karticama sve moze namjestat, al ja ne pricam o tome vec samo ono na routeru, to je nakon sto su oni podesili sve.

Imas il nemas objasnjenje da:

1. Tcom - gusenje 2db

2. Prelazak s h1 na tcom, znaci opet tcom - gusenje 11 db

3. Tehnicar tcoma - gusenje 5db

Znaci sve su "tcom profili" :) :).

?? Sve ista parica? Zanimljivo tebi ta tehnologija radi. Ako sumnjas, ja jos uvijek imam slike kuci od prije h1, i sad ove nove. Ja sad vec sumnjam da ti razumijes u biti koliko je to gubitka od 2 do 11db u jacini signala. Da ne pricam o tome koliko je vjerojatnije da su ti gusenja s 22db degradirala na 25db nego da ti je s 2 otislo na 5..., a o tome da s 2 ode na 11 necu ni pricat.

Evo nastavno na ovo, posto PC-Strucnjak nije odgovorio a bas me zanima odgovor.

Znaci, danas su me prebacili na tcomov vdsl. Evo obe slike s h1 i tcoma

I dalje mi pricas da je ista parica? :)))))

9 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

pa naravno da je ista parica ??

0 0 hvala 0
12 godina
sandokan111 kaže...
Lewis kaže...

Imam maxTV i 4Mbit i "nedaju" mi ni da idem na 10MBit osim ako ugasim maxTV. Njihovo mjerenje (daljinsko) je da imam ukupno 10 propusnosti a kod mene u routeru (sa 3 razlicita) uovijek pokazuje od 14.5-15.1 Max attainable rate.
Mjerili smo tocno sa uredjajem kod mene na zici koliko sam udaljen od centrale i ispada da je duzina kabela 1560m. Brijem da su jos negdje nadostiklali/prerezali 1-2 puta dok je na toj daljini tako "lose" tj. veiliki noise margin/LA :(.

To sta ti pise max u routeru je ogledni primjerak. Taj zte voli random prikazivat brojke, pa treba uzet s zrnom soli. Ako je neka brojka koja je prihvatljiva, onda je uzmes kao relativno tocnu. Ako je cudna brojka, zanemaris je. Tvoja je cudna. Tebi je 10 nekakvi maksimum na tu atenuaciju. Kojiim ste uredjajem mjerili? Jer ti na 1500m od centrale puno vise mozes imat od ovog sta sad imas, tako da bi ja prijavljivao greske dok to oni ne poprave ako si stvarno 1500m od centrale. Prije il kasnije valjda ce netko nesto popravit.

To mi pokazuje ZTE, ali iste rezultate je izbacivao i Siemens SX763 prije njega. Udaljenost je mjerena sa uredjajem kojeg je donio monter kod mene kuci i spojeno. Neznam marku ali taj oni koriste inace. Isli smo mjeriti i ostale parice na kraj ulice i sve su tu negdje skoro pa iste podatke izbacuju tako da nema svrhe ni da me pokusaju prebacit na drugu paricu.

Sad imam 4/0.5 + MaXTV a nece da mi puste 10 ni za probu (pokusao sam par puta i svaki put neko iz ZG stornira narudzbu :((). On racunaju maxTV 5Mbit (premda je blize 4.5Mbit) i morao bi ugasiti MaxTV d ami puste 10 internet. Veza mi je stabilna i stavrno radi dobro (mjesecima bez prekidanja/resetiranja routera i slicno) pa vjerujem da bi proslo i da puste 10 ali nece jer njihovo "daljinsko" mjerenje izbacuje svega 10 :(.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
10 godina
ivanlotz kaže...

pa naravno da je ista parica ??

Pa naravno da uz to sljedi i nekakav tehnicki dokaz/opis ne?

Lewis kaže...

To mi pokazuje ZTE, ali iste rezultate je izbacivao i Siemens SX763 prije njega. Udaljenost je mjerena sa uredjajem kojeg je donio monter kod mene kuci i spojeno. Neznam marku ali taj oni koriste inace. Isli smo mjeriti i ostale parice na kraj ulice i sve su tu negdje skoro pa iste podatke izbacuju tako da nema svrhe ni da me pokusaju prebacit na drugu paricu.

Sad imam 4/0.5 + MaXTV a nece da mi puste 10 ni za probu (pokusao sam par puta i svaki put neko iz ZG stornira narudzbu :((). On racunaju maxTV 5Mbit (premda je blize 4.5Mbit) i morao bi ugasiti MaxTV d ami puste 10 internet. Veza mi je stabilna i stavrno radi dobro (mjesecima bez prekidanja/resetiranja routera i slicno) pa vjerujem da bi proslo i da puste 10 ali nece jer njihovo "daljinsko" mjerenje izbacuje svega 10 :(.

Sx ako je ispravan (A malo ih je ostalo ispravno) je najtocnije prikazivao podatke (pokoj mu tehnickim strujnicama, blazen router). Ako je i on tako pokazivao, ako pokazuje ovaj kinez, a ako ste sigurno tako "blizu" onda ima nekih problema na liniji koje bi trebao doc netko ispravit/popravit. Oni ti nece pustit vise radi tih gusenja. Sad samo ostaje problem kako natjerat nekog da ti ispravi taj problem. Pokusaj ako jos nisi za svaki slucaj zamjenit kabel iz uticnice do routera. Mozda on ne valja.

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Po mom iskustvu je TG782i natocnije pokazivao podatke, s njim sam imao najbolje parametre linije i najvecu brzinu. SX pokazuje 54 dB gušenja, a Thomson 42 dB, toliko o njemačkoj kvaliteti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 22:27 (CrossDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
sandokan111 kaže...

Sx ako je ispravan (A malo ih je ostalo ispravno) je najtocnije prikazivao podatke (pokoj mu tehnickim strujnicama, blazen router). Ako je i on tako pokazivao, ako pokazuje ovaj kinez, a ako ste sigurno tako "blizu" onda ima nekih problema na liniji koje bi trebao doc netko ispravit/popravit. Oni ti nece pustit vise radi tih gusenja. Sad samo ostaje problem kako natjerat nekog da ti ispravi taj problem. Pokusaj ako jos nisi za svaki slucaj zamjenit kabel iz uticnice do routera. Mozda on ne valja.

Ma je ispravan je bio nego jednom prilikom pocetkom 2015te dosao tehnicar da me prebaci na VOIP (ne mojom zeljom) i odspojio spliter i poceo prespajati zice i ugasio SXa u sred "povlacenja" podatka i "sprzio ga" tj. u sred povlacenja podataka se zbolokirao i umro (vjerojatno je prekinuo upgrade firmwarea/flash) pa mi je donio ovaj ZTE u zamjenu i od tad evo ima skoro godinu dana ZTE radi ok.

Sto se tice prijave kvara/smetnji to sam vec probao i nema mi spasa je rkao sve je "u redu", unazad par godina su dosta kopali po ulicama i vjerojatno su prekinuli kabl(e) pokoji put i to je to. Nisu nam ni ulice asfaltirali kako treba (samo krpaju i ljepe zakrpu na zakrpu) a kamo li da ce neko ici mjenjati podzemne kabele :(. Njih "infrastruktura" zanima smao u zgradama do mogu nakupit vis ekorisnika a nama po ulicama gdje su samo kuce nista :(. Sv evise trazim WiFi ili Satelitskog operater akoji ia neku normlanu uslugu/cijenu. Najvise me muci upload speed a slab ko i nudi ista vise od 0.5Mbit za neku normalnu cijenu. Satelitskih 2MBit uploada za FLAT rate traze i po 700-800 kn mjesecno :(

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 22:14 (Lewis).
13 godina
neaktivan
SX763 imate 2 verzije.
1. Je proizvodio SIEMENS i ti su dobri, imam ih par komada s openwrt i ddwrt, rade i danas bez da se blentave.
2. Verziju je proizvodio SAGEMCOM, eee taj nevalja, je da je HW i FW isti, ali je nestabilan, ne radi kak spada i samo problemi, kako koja serija.

Sto se tice ovako razlika na njima, SIEMENSOVA verzija ima gore napisano SIEMENS dok SAGEMCOM nema, portovi ozada na siemensovom su za adsl obavezno crni, dok na SAGEMCOMOVIM vecinom sivi.

TG782i je opet jako dobar modem, ali ne i router.
Baziran je na BCM chipsetu, tako da je sa ERICSSON adsl dslamima radio savrseno, drzi puno stabilnije i bolje parametre, stariji kolege kazu digne brzinu :).
Ali kao router je cuda jer mu je fw klempavo odrađen, ali uz malo muke sve je radilo uvijek.

Zte931 najbolji HT vdsl IAD modem, stabilan u radu, fw u admin sucelju solidan i ima svega. No ima manu, adapter sto dode s njim je jaaako los te ako mislite da je zte crko kad nist ne svijetli na njme, vjerojatno je samo adapter, zato ko oce da to sve super radi, od gigaseta adapter super pase.

Speedport, smece tesko, jako sporo i tromo sucelje za upravljanje, u kojem nemozes skoro nista, a ono sta mozes se vuce sporo.
Dsl link ako ga usporedimo s zteom drzi dosta losije.
Te se dosta cesto iz nekog razloga mutavog zblentavi i ne prolazi promet.
Trebalo je bit rijeseno sad novim FW, ali jos se nist nezna.

Optima ima samo 2 dobra modema.

Innbox v51 annex A i B varijanta.
Unutra super brzi BCM procesor, dobro odrađen fw bar ko ima admina.
Radi stabilno i ne stvara probleme.
U protekle 2 godine od kad su krenilu, niti jednog nisam vidio da je bio neispravan, cak i kod grmljavine, samo he adapter rikno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Mislim da ipak nisi spomenuo najvece govno ikad, ADB.

SX-a sam imao i super je odradjivao posao, samo je nakon nekog vremena jednostavno poceo krepavat svako 10ak dana, pa ga se trebalo restartat. Thompson sam jako malo imao i nije mi se nista svidilo. ZTE nisam imao, al kad vidim kakve podatke ispisuju korisnicima ne vjerujem mu ni trunke oko niceg. Sad imam speedporta, neznam, izgleda za sad oke posto je ssh dostupan, pa se vise manje da po njemu prckat, a bilokoji router kojem preko roota mogu pristupit je A OK. Svejedno cu ga mozda zamjenit s drugim, al prvo cemo pricekat malo da vidim da usluga radi korektno i bez ikakvih problema da ne bi bilo "to je do vaseg routera" spike :)

Lewis kaže...

Sto se tice prijave kvara/smetnji to sam vec probao i nema mi spasa je rkao sve je "u redu", unazad par godina su dosta kopali po ulicama i vjerojatno su prekinuli kabl(e) pokoji put i to je to. Nisu nam ni ulice asfaltirali kako treba (samo krpaju i ljepe zakrpu na zakrpu) a kamo li da ce neko ici mjenjati podzemne kabele :(. Njih "infrastruktura" zanima smao u zgradama do mogu nakupit vis ekorisnika a nama po ulicama gdje su samo kuce nista :(. Sv evise trazim WiFi ili Satelitskog operater akoji ia neku normlanu uslugu/cijenu. Najvise me muci upload speed a slab ko i nudi ista vise od 0.5Mbit za neku normalnu cijenu. Satelitskih 2MBit uploada za FLAT rate traze i po 700-800 kn mjesecno :(

Da, ako je tako, nazalost, cekat dok se sami ne sjete popravit.

Sto se tice satelitskih i slicno, mislim da oni imaju jako lose pingove i slicne probleme ako ti je to bitno, pa pripazi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 1:25 (sandokan111).

0 0 hvala 0
14 godina
PC - stručnjak kaže...
SX763 imate 2 verzije.
1. Je proizvodio SIEMENS i ti su dobri, imam ih par komada s openwrt i ddwrt, rade i danas bez da se blentave.
2. Verziju je proizvodio SAGEMCOM, eee taj nevalja, je da je HW i FW isti, ali je nestabilan, ne radi kak spada i samo problemi, kako koja serija.

Sto se tice ovako razlika na njima, SIEMENSOVA verzija ima gore napisano SIEMENS dok SAGEMCOM nema, portovi ozada na siemensovom su za adsl obavezno crni, dok na SAGEMCOMOVIM vecinom sivi.

TG782i je opet jako dobar modem, ali ne i router.
Baziran je na BCM chipsetu, tako da je sa ERICSSON adsl dslamima radio savrseno, drzi puno stabilnije i bolje parametre, stariji kolege kazu digne brzinu :).
Ali kao router je cuda jer mu je fw klempavo odrađen, ali uz malo muke sve je radilo uvijek.

Zte931 najbolji HT vdsl IAD modem, stabilan u radu, fw u admin sucelju solidan i ima svega. No ima manu, adapter sto dode s njim je jaaako los te ako mislite da je zte crko kad nist ne svijetli na njme, vjerojatno je samo adapter, zato ko oce da to sve super radi, od gigaseta adapter super pase.

Speedport, smece tesko, jako sporo i tromo sucelje za upravljanje, u kojem nemozes skoro nista, a ono sta mozes se vuce sporo.
Dsl link ako ga usporedimo s zteom drzi dosta losije.
Te se dosta cesto iz nekog razloga mutavog zblentavi i ne prolazi promet.
Trebalo je bit rijeseno sad novim FW, ali jos se nist nezna.

Optima ima samo 2 dobra modema.

Innbox v51 annex A i B varijanta.
Unutra super brzi BCM procesor, dobro odrađen fw bar ko ima admina.
Radi stabilno i ne stvara probleme.
U protekle 2 godine od kad su krenilu, niti jednog nisam vidio da je bio neispravan, cak i kod grmljavine, samo he adapter rikno.

Znam svu tu pricu vezanu za SX (Siemens i Sagemcom), ja imam Siemensa, ali jednostavno TG782i daje bolje rezultate, sto mi je vrlo bitno.

12 godina
sandokan111 kaže...

Da, ako je tako, nazalost, cekat dok se sami ne sjete popravit.

Sto se tice satelitskih i slicno, mislim da oni imaju jako lose pingove i slicne probleme ako ti je to bitno, pa pripazi.

Nije mi ping presudan jer ne igrma igre ali i za surfanje je banana kad je veliki ping. Imao sma ideju d ato korisitm smao za upload fileova kad slajem na FTP/Dropbox ali placati mjesecno toliku sumu za 2Mbit upload ami definitivno nije opcija. Mozda ima neka opcija za 3G karticu/routeru kod nasih operatera, hmm?

14 godina
12 godina
CrossDeath kaže...

Moze malo vis einfoa o paketu i cjenama (link?)

Hvala

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

HT, 4G stick 250 kn, 4G dnevna opcija 15 kn. Dakle nakon aktivacije imaš 24h neograničenog prometa i brzine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CrossDeath kaže...

HT, 4G stick 250 kn, 4G dnevna opcija 15 kn. Dakle nakon aktivacije imaš 24h neograničenog prometa i brzine.

Ja jednom tjedno aktiviram 4G Opciju za 10kn i onda svaki dan "Internet Dan" za 10kn.

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Imam brzinu 6.5/1. Danas vidim da mi brzina uploda skocila na 1.7 sa 1, tocnije receno Attainable Net Data Rate se povecao pa je i brzina narasla pošto imam paket 20/5 a oni puštaju maksimalno koliko ide.

Da li itko može objasniti što se moglo desiti da mi upload poraste? Na instalacijama u kucu nije ništa dirano.

0 0 hvala 0
14 godina
Vkm996 kaže...
CrossDeath kaže...

Ja jednom tjedno aktiviram 4G Opciju za 10kn i onda svaki dan "Internet Dan" za 10kn.

Da, mozes i tako. Ali ja 4G koristim samo kad treba nesto vece skinuti, tako da mi se ne bi bas isplatilo drzati ga stalno ukljucenim.

9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Bok svima!

Presao sam na VIP VDSL i nemam pojma o dB/atenuacijama ni koeficijentima.

Pod pretpostavkom da sve radi kako treba, kolika bi trebala bila max up/dl brzina?

Dobivam na speedtest.net-u dl oko 10Mbit-a, ul 1-2Mbit-a.

Ovo je stanje linije sa rutera (Huawei HG658 V2):

Upstream line rate (kbit/s): 7630
Downstream line rate (kbit/s): 45358
Maximum upstream rate (kbit/s): 20051
Maximum downstream rate (kbit/s): 60104
Upstream noise safety coefficient (dB): 15.4
Downstream noise safety coefficient (dB): 9.1
Upstream interleave depth: 23
Downstream interleave depth: 545
Line standard: VDSL
Upstream line attenuation (dB): 6.3
Downstream line attenuation (dB): 15.8
Upstream output power (dBm): 8.8
Downstream output power (dBm): 11.5
Channel type: Interleaved
Upstream CRC errors: 0
Downstream CRC errors: 66
Upstream HEC errors: 0
Downstream HEC errors: 0
Upstream FEC errors: 0
Downstream FEC errors: 403998
Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
O ovome iz modema ti bi trebo imat 45 Mbita downstream i 7 upstream, ubiti na speedtestu 40/6 negdje....

Sasvim ok parametri, SN margine ok za stabilan link, CRC-ova ne nesto puno. Tako da sve uredu.

A 10 vjerojatno imas dok vip ne promjeni ogranicenje na useru.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ovo oko zamjene parica strucnjak je predvidio samo jednu sitnicu.

Parica se moze "zamjeniti" a da korisnik nema pojma i da ne vidi tehnicara okolo zgrade/stupa/tavana svog ako je ista preusmjerena bilo gdje na putu od korisnika do centrale.

Konkretno nekih 400m od mene je razvodni ormar gdje se spajaju 2 ulice te infrastruktura nastavlja trecom i kada sam prvi puta mjenjao paricu od toga ormarica prema centrali na nekih 100m je bila neka smetnja no posto nisu mogli uci na tu adresu gdje je valjda bio losi spoj jednostavno su moju paricu od kuce do toga ormarica prekopcali na drugu paricu koja dolazi iz centrale, znaci kod mene na tavanu nista se nije mrdalo, zice iste.

Drugi puta kada sam mjenjao paricu onda da, prekapcalo se u centrali i na tavanu. Dakle ako prijavljujete neke smetnje i ako oni izadju na teren i potrefi se da je neki spoj na pola puta los nije neralno da vas prebace na drugu paricu od prvog takvog razvodnog ormarica a da vasa parica u stanu/kuci ostane ista...

0 0 hvala 0
17 godina

Iako jako puno korisnika koji žive u zgradama nema razvodnog ormara od zgrade do centrale.

SAmo jedan izvod u prizemlju i to je to.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com (+recenzija Cubota X16- top mobitela iz EU za početak 2016.) Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
Kvaliteta DSL parice?

Meni su iz Optima tel rekli da je zamjenjana zemna i zracna parica a ja kolko vidim zemna je promjenjena a zracna je ista posto na tavanu je sve isto spojeno na tavan ni nemogu bez mog dopustenja...

-
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

pozdrav...izasao mi ugovor s HT-om pa gledam da se prebacim kod nekog drugog..uzeo bi internet + telefon samo, bez TV..pa ako mi mozete rec sta se s ovim parametrima moze ocekivat? 

razmisljao sam amis/h1 (ne ganjam neke ekstra brzine, i 10 mi je dovoljno, al me cisto zanima sta mogu ocekivat)

edit: evo i trenutno sa ookla-e, imam kod HTa osnovno 4 mb i maxtv

hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 10:05 (motomann).

0 0 hvala 0
10 godina
motomann kaže...

pozdrav...izasao mi ugovor s HT-om pa gledam da se prebacim kod nekog drugog..uzeo bi internet + telefon samo, bez TV..pa ako mi mozete rec sta se s ovim parametrima moze ocekivat? 

razmisljao sam amis/h1 (ne ganjam neke ekstra brzine, i 10 mi je dovoljno, al me cisto zanima sta mogu ocekivat)

edit: evo i trenutno sa ookla-e, imam kod HTa osnovno 4 mb i maxtv

hvala

Dosta daleko od centrale si 16mbps ti je maximalna propusnost tak da ce ti 10 mbps dobro radit vece brzine ne ocekuj...imas optima tel ako ti je dostupna centrala od njih ull paket to2 10mbps+tel 169 kn mj....

-
9 godina
neaktivan
Mogućnost povećanja brzine ?

Pozdrav... Nakon mjesec dana muka zbog pucanja i neravnomjernog rada interneta, jučer su tehničari Iskona napokon utvrdili da je vjerojatno port u centrali u kvaru i da je on uzrok ogromnom broju grešaka koji oni očitavaju na svom laptopu i danas bi trebao dobiti novi port :)

Ako bude tada sve u redu onda ću tražiti da me vrate na opciju brzine 30 mbs sa koje sam skinut na 10 mbs nakon što su me na to nagovorili jer sam kako su tvrdili iz Iskona kada su me nazivali telefonom predaleko od centrale i to je max što mogu imati.

Lijepo vas molim da mi odgovorite ako možete prema priloženoj slici koliko sam ja zapravo daleko od centrale i da li je moguće pod pretpostavkom da je kvar otklonjen uspješno, zatražiti VDSL kako bi ostvario max moguću brzinu.

Hvala uz LP.

taxfree

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Pozdrav... Nakon mjesec dana muka zbog pucanja i neravnomjernog rada interneta, jučer su tehničari Iskona napokon utvrdili da je vjerojatno port u centrali u kvaru i da je on uzrok ogromnom broju grešaka koji oni očitavaju na svom laptopu i danas bi trebao dobiti novi port :)

Ako bude tada sve u redu onda ću tražiti da me vrate na opciju brzine 30 mbs sa koje sam skinut na 10 mbs nakon što su me na to nagovorili jer sam kako su tvrdili iz Iskona kada su me nazivali telefonom predaleko od centrale i to je max što mogu imati.

Lijepo vas molim da mi odgovorite ako možete prema priloženoj slici koliko sam ja zapravo daleko od centrale i da li je moguće pod pretpostavkom da je kvar otklonjen uspješno, zatražiti VDSL kako bi ostvario max moguću brzinu.

Hvala uz LP.

taxfree

0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

gušenje 0 dB? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 14:54 (CrossDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice