Da, znam da se vip daje od 5 do 50, receno mi je ukoliko mi linija ne moze podrzati 50 Mbit da ce mi staviti manji paket od 5 Mbit sto mi definitivno ne odgovara, jer je u kuci previse uredaja.
Uspio sam pronaci podatke koje sam trazio, koliko je moguce povecanje brzine? http://i.imgur.com/perSRVK.png
Haha, preveli su sucelje :)))))) "DSL STANJE SINKRONIZACIJA = GORE" :))))))))) UP = GORE :))))))))))) UMRIJET CU. Pa tko ovo prevodi majko mila. Oni su znaci doslovno preveli bez da razumiju sta pise :P
E sad, po ovome prikazanome, tebi opce nije uveden vdsl? Posto vidim pise "linijski standard = adsl2_plus". Tako da bi na vdslu trebao imat jos puno vise. Atenuacija je prikazana 15, sto bi trebalo barem 30mbita vuc na vdslu. Samo ima i jedan problem s svim ovim prikazima. A to je, da on tebi na 15db atenuacije prikazuje 24400 max sync rate, sto je naravno, fizicki i teoretski nemoguce, tako da mozda su i druga ocitanja u banani. Al nek te ne brina, ima kineza koji prikazuju adsl2+ max na 26 :P
U svakom slucaju, to mora ic puno bolje od ovog sta trenutno imas. Pitaj ih jesu oni tebi uopce uveli vdsl.
Evo danas sam dobio mail od tehnicke sluzbe.
Zbog tehničkih ograničenja same parice nije bilo moguće aktivirati VDSL uslugu do 50 mbps kao što i sami navodite.
Vipnet aktivira maksimalnu moguću brzinu koliko parica dozvoljava. U vašem slučaju je to 10 mbps.
--
Znam da je kod T-Coma bilo 10-12 download a 4 mbita je bilo ostavljeno za MaxTV - to bi definitivno znacilo da parica to podrzava.
Za mene bi to bilo povecanje od 30% ako ne i vise sto je mnogo s ozbirom na broj pristekanih uredaja. :|