Bili i kod mene tehničari. Iako je problem nastao nakon što je pala centrala, oni su zaključili da je problem u kabelu. Pa su odlučili staviti novi kabel direktno na kuću i povezat ga direktno, jer ne mogu u kuću gdje je ormarić zato što se prodaje. Kako je kabel stradao zato što je centrala pala, nije mi jasno. Ali ako oni kažu da će to biti rješenje, valjda oni znaju.
Kvaliteta DSL parice?
- poruka: 6.156
- |
- čitano: 1.686.089
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mogo bi i ja svoju centralu srušit, možda ih to navede da ju upgradeaju na VDSL
Morat će ti smanjivat brzinu neta ako želiš zadržati max tv.
Pa to uopće nije loše... Trebao bi tu moći izvući 20ak mbita, tj. brzina DLa bi se mogla dignuti na 10 a IPTV 6 a ostalo za VOIP.
Ne umem da čitam
Imam Iskon trio, uglavnom radi...
DL je loš kad Tv radi.
Iz Iskona vele da nemogu niš povećati brzinu, loša kvaliteta parice bla bla . Zval Tcom vele posalji zahtjev pa ak netko otkaze prebace me na bolju paricu...!?
Pa ako netko može pogledati parametre i dati mišljenje.
Hvala.
Po prikazanom i nemoze. Parica je losa. Prikazuje udaljenost nekih 2.5km od centrale i max od 7mbita. Tv ti ima prioritet nad downloadom tako da jasno da se download smanji kad tv radi. Eventualno da ti puste max koji imas, posto nije pusten trenutno pa bi download bio malo bolji kad tv radi.
Pa to uopće nije loše... Trebao bi tu moći izvući 20ak mbita, tj. brzina DLa bi se mogla dignuti na 10 a IPTV 6 a ostalo za VOIP.
20 mbita na 35db atenuacije? Pobogu.
Vidi stvarno
Nisam vidio
Imam Iskon trio, uglavnom radi...
DL je loš kad Tv radi.
Iz Iskona vele da nemogu niš povećati brzinu, loša kvaliteta parice bla bla . Zval Tcom vele posalji zahtjev pa ak netko otkaze prebace me na bolju paricu...!?
Pa ako netko može pogledati parametre i dati mišljenje.
Hvala.
Ne znam koju su ti brzinu obecavali prilikom potpisivanja ugovora, ali tvoja parica ne može podržavati
standardnu brzinu potrebnu za istovremeno gledanje TV-a cca 4 MBITA i normalno surfanje cca 4 MBIT.
Stoga ako ti odgovara usluga takva kakva je onda nastavi plaćati, ako ne onda možeš zadržati ili net ili TV
u ovisnosti što ti mogu ponuditi.
Što znači broj parice 2819?
U biti broj parice je tocno definirano koja je ona po redu, tako je oznacena i na izvodu.
I onda kad se recimo ide tebi pustit internet se spojo DSLAM port 25 na paticu 2819, pa se na izvodu parica 2819 koja je recimo na izvodu 19 po redu jer na izvod idu parice od 2800-2840, pa se ta 19 a u centrali 2819 spaja na recimo paricu 3 kija ide do tvoje kuce.

Narode, može objašnjenje, koju brzinu mogu dobiti sa ovim podacima o parici:
Downstream Upstream
SNR Margin: 14.5 18.3 db
Line Attenuation: 6.0 4.3 db
Data Rate: 9000 637 kbps
Max Rate: 16484 1044 kbps
POWER:0.0 4.3 dbm
CRC:1 65504
Downstream Upstream
Preko 50mb kao od sale
Downstream Upstream
Ne izgleda to bas bajno. Ti na tu razdaljinu imas jako mali max s marginom od 14. Eno imas u optima temi lik s istom marginom ima 19 max a udaljeniji je od tebe. Nesto ti nevalja s paricom. Ja sumnjam u 50icu, iako bi po razdaljini trebao to moc, al po ovom prikazu, sumnjam da ces je vidit dok se nesto ne popravi. Po greskama bi rekao cak da ti je namjerno stavljena ovolika margina za razliku od njega kojem je to proizvod zalihe u brzini.
Najbolje je zafrkat i izolirar.
Mi inace ufrcemo i samo stavimo taj 3M na to i izolirano..

Lemilicu u ruke i zalemi to.
Najbolje je zafrkat i izolirar.
Mi inace ufrcemo i samo stavimo taj 3M na to i izolirano..
Jesi siguran da je najbolje zafrkati i izolirati izolirkom? Tom metodom bude dobro vrlo kratko vremena i onda broj CRC/HEC/FEC grešaka opet počme biti drastično velik.
Kako misliš ufrčete, stavite 3M i izolirate? Nekako mi se ne čini da stane tolika debljina u "spojnicu", ali možda sam u krivu.
Nije li moguće da izolirka ne izolira dobro pa da uđe vlaga i s vremenom to još pogorša spoj? I temperature, vjetar... Spoj mi je na tavanu.
Mislim, ništa me ne košta isprobati razne metode/načine. Samo želim svesti liniju u bolje stanje, barem onaj dio što sam mogu.
Lemilicu u ruke i zalemi to.
To mi i je bila jedna od ideja, no nekako mi je sumnjivo da bi lem držao odnosno da bi lem bio dobar spoj...
Ne brini, bio bi. Fino frcinaj (stavi pastu prije lemlenja), naravno očisti alkoholom prije toga (šljiva je najbolja, ali može i kruška, min 22 grada :-)) i zalemi. Kad sam mjenjao instalacije po kući zalemio sam t-com žicu i svoju instalaciju. Površina kontakta je veća, bitno za struju. Zafrči i zalemi.
Ne brini, bio bi. Fino frcinaj (stavi pastu prije lemlenja), naravno očisti alkoholom prije toga (šljiva je najbolja, ali može i kruška, min 22 grada :-)) i zalemi. Kad sam mjenjao instalacije po kući zalemio sam t-com žicu i svoju instalaciju. Površina kontakta je veća, bitno za struju. Zafrči i zalemi.
Mislim da ću probati prvo metod s onim konektorima, onako kako su zamišljeni. AKo ne bude dovoljno dobro (ili ako bude gore nego sada) probati ću s lemljenjem.
Problem je što na tavanu nemam struju provedenu i što telefonski vod dolazi na baš nezgodnom mjestu, spoj "2 krova" u dijelu gdje kuća ide u L. To bu otežalo lemljenje.
Edit: mogu li bakar zalemiti direktno, bez potrebe za tinol žicom?
Svaki dobar cin ima i tinola u sebi. Nađi malo dobrog cina, pogotovo ako nađeš onog sa tinolom u sredini i neće bit problema. A i bakar ne radi probleme pri lemljnju kao drugi metali, pa i ako nema tinola i ako je dobro očišćen, ne bi trebalo biti problema.
Svaki dobar cin ima i tinola u sebi. Nađi malo dobrog cina, pogotovo ako nađeš onog sa tinolom u sredini i neće bit problema. A i bakar ne radi probleme pri lemljnju kao drugi metali, pa i ako nema tinola i ako je dobro očišćen, ne bi trebalo biti problema.
Ma imam tinola, nije u tome problem, nego si mislim da bi tinol mogao biti smetnja (uzrokovati smetnje) pošto ipak nije bakar.
Ne, njegova funkcija ti je da pokupi nečistoće i poveže cin bolje s bakrom. Možeš samo dobiti na kvaliteti lema.
Nekad su se svi TK spojevi lemili, no to iziskuje vise vremena pa se to vise ne radi.
Najgora stvar za internet su kontaktni spojevi, znaci uticnice, rj11 konektori.
Najjednostavnije i najkvalitetnije kad se vrijeme uzme u obzir je kvalitetno zafrkat i s kvalitetnom izolir trakom izolirat, koja je rastezljiva i gumena, a ne nekom plasticnom, kija na hladnoci puca.
I netreba tu nesto pametovat, na svakom spoju koji je donekle dobro spojen nece se primhetit znacajna razlika da ce bas sad to utjecat na vezu.
I sad se naso neko pametovat tinol nije bakar, tk zice su bakrene.
A samo da ti napomenem u centrali na razdjelnicima je sve spajano s aluminiskim zicama na bakrene.

Ajd onda si pročitajte:
https://www.gamingtribe.com/status/13194140030785
Dobijam kontradiktorne informacije. :p
Private page. Ebalo te to čudo.
Pozdrav,
zvao sam T com danas kazu da mi mogu pruziti samo 10 Mbit da je tolka propusnost jel mi moze neko objasniti kako je to moguce sa ovim parametrima s linka. Centrala kao sto vidite mi je u zgradi valjda 50m od mene.
http://i.imgur.com/V4rYbMw.png
Da li moze biti kriv setup kod mene doma. Sad ne kuzim se bas previse ali spojeno je nekak ovak. Dvije su uticnice u stanu u dnevnom boravku i hodniku. U hodniku je ispod uticnice spojen kabel (15m duljine) i ide u drugu sobu (ne dnevni) gdje je modem (THOMSON TG782). Kada dodje do modema taj kabel se razdvaja na 2 kabela jedan ide u DSL port jedan u Phone 1 port (nema DSL splitera). U dnevnom boravku je spojen samo telefon u uticnicu i on ne radi kada odspojim u sobi iz phone porta (VoIP). E sad pretpostavljam da bi stvar bolje radila da je modem u hodniku kod te uticnice pa da u sobu vucem samo Ethernet kabel za MaxTv. Kako uopce radi telefon u dnevnom s ovim setupom signal ide do modema i onda se vraca do hodnika pa tamo u uticnici nekak ide do dnevnog?? Sry ak ima neko glupo pitanje.
Pogubim se u čitanju tog tvoga. Vjerujem da ti to ništa ne valja.
1 jedini kabel treba iči od telefonskog dovoda (npr tavan) do routera i to po mogućnosti LAN kabel (cat5e ili bolji).
Iz routera na telefon treba ići obični telefonski kabel.