Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.679.602
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kvaliteta DSL parice?
molnyi kaže...

Znači mogo bi tu ići vdsl2? Ma to je druga priča... Promjenio sam 10 modema u 2 mjeseca i ista priča... Svaki put mi puca veza 2-3 puta na dan, zovem ih, lud sam više od njih. Svaki put dođu i zamjene ruter al opet se ponavlja isto - veza pukne na jedno 20 sec, ruteru se ugase lampica za internet i broadband i resetira se...

Gledajući samo Attenuation, veza je odlična.

http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

ALI, kod tebe je neki drugi problem. Pričekaj da se jave ljudi kojima je to posao, možda znaju nešto iz iskustva...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
molnyi kaže...

Znači mogo bi tu ići vdsl2? Ma to je druga priča... Promjenio sam 10 modema u 2 mjeseca i ista priča... Svaki put mi puca veza 2-3 puta na dan, zovem ih, lud sam više od njih. Svaki put dođu i zamjene ruter al opet se ponavlja isto - veza pukne na jedno 20 sec, ruteru se ugase lampica za internet i broadband i resetira se...

Gledajući samo Attenuation, veza je odlična.

http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

ALI, kod tebe je neki drugi problem. Pričekaj da se jave ljudi kojima je to posao, možda znaju nešto iz iskustva...

6 različitih tehničara ne zna u čemu je problem... Došli su tu i rekli da imam odličnu liniju da sam blizu centrale al da neznaju zašto puca veza svaki dan... i šta možeš...
Hvala ti :)

Bene docet, qui bene distinguit.
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Jel ovo ok za barem 20megabita na vdsl?

Ovaj zte modem ima krivo očitanje margine i atenuacije, po njemu ispada da sam udaljen 500 metara od centrale a nisam (1000-1100metara sam udaljen).

zte modem zte modem
dlink modem dlink modem
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kvaliteta DSL parice?

imas ,sve je ok 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Imam jedno pitanje u vezi sa opcijom Turbo 30 kod T-Coma.

Imam li ja ikakve šanse da dobijem barem približnu brzinu.

Imam max-tv i VOIP

Ovo mjereno na speedtest.netu je sa uključenim max-tvom.

Kada je isključen max-tv onda ide do 13.75 mbps

Naravno, duljina i kvaliteta parice prema ovim podacima je sasvim solidna za 30/5 na VDSL2.

Never let a computer know you are in a hurry.

0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Isto pitanje ko i kolega imam li potencijala za VDSL

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
13 godina
Ivanjino96 kaže...

Hmm.. Ima.. al max 30 Kbps...

Al ovisi o routeru, dal centrala ima VDSL opremu il će tek dobiti (onda će se vjerojatno rezultati poboljšati...)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 21:28 (CyberDemonVZ).
14 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Ako centrala podrzava VDSL, mozes dobiti Turbo 30 opciju bez problema na toj parici.

EDIT: @CyberDemonVZ Primjetio sam da stalno pises VDLS, valjda znas da se radi o VDSL-u.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 21:27 (IVOX).
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ima netko iskusan ovdje?

Attenuation Up mi je u nekoliko dana narasla s 3dB na 30dB.

Noise margin se nije promjenjeno.

Router je Iskonov (onaj loš) P-2601HN-F3.

Zašto? :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 21:27 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
IVOX kaže..
EDIT: @CyberDemonVZ Primjetio sam da stalno pises VDLS, valjda znas da se radi o VDSL-u.

?? Stalno pišem VDLS????

OMG, ispirčavam se, valjda sam retardiran ili imam moždani udar. Znam da je VDSL.

EDIT: OK, samo u zadnje dvije poruke, valjda manji moždani udar.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 21:30 (CyberDemonVZ).
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Ima netko iskusan ovdje?

Ako se nisi preselio ti ili centrala(mozda su te prespojili na udaljeniju centralu-malo vjerovatno), onda je greska u ocitanju na modemu.

13 godina
IVOX kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Ima netko iskusan ovdje?

Ako se nisi preselio ti ili centrala(mozda su te prespojili na udaljeniju centralu-malo vjerovatno), onda je greska u ocitanju na modemu.

Sve isto, centrala ista, Attenuation Down mi je ostao na 3dB...

Uskoro mi stiže VDSL u centralu, pa brojim dane i svako malo gledam dal modem nešto drugačije prikazuje

I odjednom Att Up naraste za 10 puta

Kao prvo, kad mi stigne 20/5 dobijam novi modem, a kao drugo, već imam u pripremi D link Gigabitni "n" router, pa da ovaj prebacim u bridge...

14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
IVOX kaže...

Sve isto, centrala ista, Attenuation Down mi je ostao na 3dB...

Uskoro mi stiže VDSL u centralu, pa brojim dane i svako malo gledam dal modem nešto drugačije prikazuje

I odjednom Att Up naraste za 10 puta

Kao prvo, kad mi stigne 20/5 dobijam novi modem, a kao drugo, već imam u pripremi D link Gigabitni "n" router, pa da ovaj prebacim u bridge...

Vjerovatno je greska u ocitanju. Primjetio bi i pad s/n margine zbog porasta atenuacije.

Ti zivis u centrali pa ti je atenuacija u downstream-u 3dB? VDSL2+kratka parica=VESELJE

Jos kad bi ISP-ovi nudili pakete za korisnike na tako kratkim paricama, 100+/100+Mbps.

13 godina
IVOX kaže...

Vjerovatno je greska u ocitanju. Primjetio bi i pad s/n margine zbog porasta atenuacije.

Ti zivis u centrali pa ti je atenuacija u downstream-u 3dB? VDSL2+kratka parica=VESELJE

Jos kad bi ISP-ovi nudili pakete za korisnike na tako kratkim paricama, 100+/100+Mbps.

Iskreno, nemam pojma

Niže niz ulicu mi je glavna Pošta (Varaždin), a prije mnooogo godina su tu bili pošta i telekomunikacije. Pa je možda i centrala tu ostala. Ne znam.

Jedino mi je noise margin čudno nizak

14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Iskreno, nemam pojma

Niže niz ulicu mi je glavna Pošta (Varaždin), a prije mnooogo godina su tu bili pošta i telekomunikacije. Pa je možda i centrala tu ostala. Ne znam.

Jedino mi je noise margin čudno nizak

Hm, taj router daje toliko korisnih, korisniku razumljivih podataka da mi je mozak stao. Mozda dobijes i bolji router kad dobijes VDSL :D

15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Koje su prednosti VDSL u odnosu na ADSL (T-com)? Jer sam nedavno promijenio modem,tehničar mi je rekao da ako bude problema mogu zatraziti (??) da me prebace na VDSL.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prednost je jedina da po istoj bakrenoj parici mozes imat puno vece brzine down/up, ali funkcionira samo na kratkim petljama.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...

Koje su prednosti VDSL u odnosu na ADSL (T-com)? Jer sam nedavno promijenio modem,tehničar mi je rekao da ako bude problema mogu zatraziti (??) da me prebace na VDSL.

Veca brzina ako si blizu centrali. Vjerovatno imaju noviju, bolju i kvalitetniju opremu za VDSL koja ima manje problema nego ADSL oprema, pa ti je rekao da te prebace u slucaju problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 15:20 (IVOX).
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Evo da i ja pitam za turbo opciju.

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Bez problema 30/5 imaš

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Cromaki kaže...

Bez problema 30/5 imaš

Veli agent da ne može

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

Onda ti centrala još nije spremna

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Agenti puno kenjaju, probaj online progurat zahtjev, prošlo je tako par kolega koji nisu mogli telefonski... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Meni kažu da mi parica može podnijeti 13 Mbps, a router se ne slaže. 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world

0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Prijatelj 100m bliže može imati. Dakle nije do centrale.

Inače radi u T-comu kaže da ako sustav (da slikovito prikažem 1mm je nešto manje) sustav izbacuje da nije dostupna usluga

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Amazon637 kaže...

Inače radi u T-comu kaže da ako sustav (da slikovito prikažem 1mm je nešto manje) sustav izbacuje da nije dostupna usluga

Rekoh ti probaj preko interneta poslat zahtjev, neki kolege su tako uspjeli!

15 godina
molnyi kaže...
Amazon637 kaže...

Rekoh ti probaj preko interneta poslat zahtjev, neki kolege su tako uspjeli!

To sam i napravio, iako još nema neki službeni odgovor.

14 godina
neaktivan
Amazon637 kaže...

Ja sam oko malo udaljeniji od centrale(po atenuaciji 14.9dB) pa imam 30/3Mbps uz izvrsne s/n margine od 30UP i 25DOWN. Sve radi bez ikakvih problema vec 3 mjeseca. 

Mene su prebacili na VDSL2 prije ovih turbo opcija, negdje u 10mj. pa je mozda to utjecalo na mogucnost aktivacije turbo opcije. Moguce je da sustav njima govori da tebi nije dostupna usluga VDSL-a i turbo opcija jer si sada na ADSL-u.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 19:47 (IVOX).
15 godina

Pozdrav, trenutno mi je brzina 10, dal mogu dobit 30? Online sam predao zahtjev.. Hvala

PSN ID: Soja2706
13 godina
protjeran
soja kaže...

Pozdrav, trenutno mi je brzina 10, dal mogu dobit 30? Online sam predao zahtjev.. Hvala

Ne bi mogao ni 20. 10 je za tebe maksimum. 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice