Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.682.139
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Kvaliteta DSL parice?
karlanal kaže...

evo i ja se borim sa njima ima sad već puna tri miseca

....

to be cintinued....

Da si pročitao išta prije, vidio bi da imaš jako, jako niske margine po jednoj grani - malo pogledaj utičnicu da nije koja žica ispala. Zato ti puca veza i imaš malu brzinu.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
karlanal kaže...

evo i ja se borim sa njima ima sad već puna tri miseca

....

to be cintinued....

Da si pročitao išta prije, vidio bi da imaš jako, jako niske margine po jednoj grani - malo pogledaj utičnicu da nije koja žica ispala. Zato ti puca veza i imaš malu brzinu.

prije tri dana složena mreža nanovo,tj samo modem , tplinkov ruter je dobia novo ruho, dd-wrt, a pošto se nisam ima vrimena zezat se sa bilo čim u toku sezone pa sam to ostavia  za sad, čitam ja ne brini se, ipak sam duže od tebe tu {#}

14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Placem.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

I ja isto imam gušenje od 60dB i zvao ja, bio dosadan a još sam i poslovni korisnik, i reko mi ovak tehničar "Problem je u podzemnom kablu, sheban je i treba ga mjenjat a sad T-comu se neisplati mjenjat podzemni kabal zbog jednog korisnika" i eto sranja ništ se nemože.

U brzinama piše imaš od 2-4, koliko imam i to je to, ako nisi zadovoljan možeš bez penala raskinut pretplatu i to je to.

Ako im se neisplati mjenjat kabal neće ga mjenjat a ti se moš žalit kome god hočeš jer to ti pomoć neće. Reč će samo ako nisi zadovoljan možeš raskinut ugovor bez penala.

Doduše jedina pozitivna stvar, valjda, je da sad kad su stavljalo cijevi za vodovod stavili su cijevi u koje se uvlače optički kablovi, e sad, dali to zanč da budu omogučili spajanje kučanstava na optiku, to čemo još vidjet i pitanje je još kad.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Ma neceju ni cuti da bi se slucajno kaj moderniziralo tu kod nas. 

Nego, jel svejedno kak se okrenu crvena i žuta žica na telefonskoj utičnici ili? 

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nije svejedno, doć će ti dolazni internet krivom žicom Smijeh

14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Nije svejedno, doć će ti dolazni internet krivom žicom Smijeh

No daj ozbiljno trebam odg:D i cemu sluzi treca zica koja nikamo ne ide?  (moram ja probati sve kombinacije da budem miran, mozda ce bit brze{#})

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
16 godina
odjavljen

Treću je valjda netko povukao za rezervu. Nema ti veze kako su okrenute, samo ih dobro spoji.

13 godina
Kvaliteta DSL parice?

jedno pitanjce, plaćam 20 mbit, hakometar izmjerio 13,59, speedtest 12,73, jel ovo moj maksimum ili može to i bolje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mijanB kaže...

jedno pitanjce, plaćam 20 mbit, hakometar izmjerio 13,59, speedtest 12,73, jel ovo moj maksimum ili može to i bolje?

Za plaćanje 20 mbit/s moraš imati najmanje 14 mbit/s_ nek ti vrate pare a ostalo ima boljih stručnjaka od mene.

Lp.

17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Evo nakon dugo vremena došli i meni problemi sa netom, pa da zalijepim dva ss-a. Mjesec dana nakon povećanja brzine je sve radilo odlično, bez prekida, speedtest do 11 Mbit provlačio, ugl. bez ikakve zamjerke. Međutim u zadnje vrijeme svako 2-3 dana normalnog rada dođe do pucanja veze i onda treba pola dana da se opet sve stabilizira. Jučer je sve radilo extra, bez prekidanja, ali sam primjetio noise na oko 5-6dB pa mi nije bilo jasno..

I danas stanje ovakvo:

Noise i attenuation se čine ok samo što nije puna brzina, inače je sve skupa ~16 Mbit, net+tv+tel. Mislim ok idem reset router da podigne brzinu jer je noise sad ok, kad ono:

Što vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Može li se kvaliteta parice provjeriti sa nekim istrumentom, pošto koristim mobilni internet a sada bih htio preći na adsl ?

Zlatno pravilo:Ako nesto radi ne diraj! Pravi balkanci ne čitaju upute da saznaju na početku kako nešto radi ili kako nešto osposobiti, već da vide gdje su zajebali
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Niti jednim koji ti mozes imat,nazalost. 

Nazovi providera kojeg bi htio imat i pitas ga preko telefona da vidi opcenito za kvart/ulicu/zgradu koliku brzinu ostali imaju ili potpises ugovor i kad ti dodu spojit,Amis recimo,odmah ti vide sa parice koliko je protocnost brzine i ako ti nisi zadovoljan unutar mjesec dana,bez placanja ugovorne obveze mozes raskinut.

Kazem,ako se ne radi o tcomu,naravno. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
drahic kaže...

Niti jednim koji ti mozes imat,nazalost. 

Nazovi providera kojeg bi htio imat i pitas ga preko telefona da vidi opcenito za kvart/ulicu/zgradu koliku brzinu ostali imaju ili potpises ugovor i kad ti dodu spojit,Amis recimo,odmah ti vide sa parice koliko je protocnost brzine i ako ti nisi zadovoljan unutar mjesec dana,bez placanja ugovorne obveze mozes raskinut.

Kazem,ako se ne radi o tcomu,naravno. 

Bas i mislim ici na amis znaci ako nisam zadovoljan brzinom mogu raskinuti ugovor iako bih podnio zahtjev za novu liniju ? Jer sadasnja parica ima kao PCM na sebi pa bi onda uzeo zbog toga novu liniju. 

Zlatno pravilo:Ako nesto radi ne diraj! Pravi balkanci ne čitaju upute da saznaju na početku kako nešto radi ili kako nešto osposobiti, već da vide gdje su zajebali
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ja sam bio uzmiao potpuno novi broj od Amisa,i kad su dosli,odmah su provjerili preko uredaja propusnost parice. 

Ako neces bit zadovoljan,u roku mjesec dana mozes raskinut bez placanja icega. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
drahic kaže...

Ja sam bio uzmiao potpuno novi broj od Amisa,i kad su dosli,odmah su provjerili preko uredaja propusnost parice. 

Ako neces bit zadovoljan,u roku mjesec dana mozes raskinut bez placanja icega. 

Hvala ti puno si mi pomogo {#}

17 godina
zagi55 kaže...

Bas i mislim ici na amis znaci ako nisam zadovoljan brzinom mogu raskinuti ugovor iako bih podnio zahtjev za novu liniju ? Jer sadasnja parica ima kao PCM na sebi pa bi onda uzeo zbog toga novu liniju. 

Ako imaš PCM, znači da je stanje parica kod tebe slabo, teško da će ti išta moći uvesti osim ako nije bilo većih tehničkih promjena u tvojoj blizini u zadnje vrijeme.

16 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

evo nakon pustih mjerenja i pregovora

koliko je to dobro neka mi specijalci kažu

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 19:48 (karlanal).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Može li ova moja parica izdržati brzinu 10mbps + telefon s obzirom da mi gotovo svi operateri kažu da je maksimalna brzina linije 13mbps. ovo su postavke iz optiminog rutera (trenutno sam na optimi) iz t-com rutera i mjerenje na netu. podneo sam zahtijev za iskonov duo top 10 paket.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Uhhhh, skoro svi imaju super propusnost :/

Ja imam 42,5 (priložena slika ispod) i ovo čudo jedva vuče 4Mbit/s... počeli su problemi svako malo, ne znam jel bi se što postiglo promjenom rutera, s obzirom da je ovaj star već nekoliko godina, a radi 24/7.

Zanimljivo je to da sam prije čak 6 godina imao brzinu od 8Mbit/s ili nešto slično tome, znam da je bilo užasno skupo, cca 350kn/mj, uzeo sam to dok sam još u srednjoj bio preka ljeta, 2 mjeseca i sve radilo SUPER. Danas, u 2014-toj, ja ne mogu dobiti više od 4. Imao sam čak 10 na kratko, dok su uveli ovu promotivnu akciju, ali to baš i nije funkcioniralo, pa je bilo više oko 6Mbit/s, pa je i dalje pucalo i na kraju sam odustao od svega i vratio se na 4.

U ugovoru piše sljedeće:

"9. Obveze HT-a
HT se obvezuje pružiti Pretplatniku visoko profesionalnu kvalitetu T-Com Internet usluga što uključuje:
(između ostalog)
- osiguravanje dovoljnog broja modemskih ulaza i redovito povećanje u skladu s rastom broja korisnika i potrebama"

Zanima me što sad? Prema tom ugovoru koji smo davno potpisali, HT ga direktno krši jer jednostavno ne osiguravaju to! Imam ADSL od 5/2005. i svake godine je sve gore. Živim par kilometara od grada (Krapina) i naravno da im se ne isplati ulagati tu, ali da baš ne ulažu niti lipe? Kroz sve ove godine? Evo još malo pa bude 10 godina od kako imam ADSL a situacija je za ku*ac.. 

Imate kakvu ideju? Ne očekujem da izgrade novu centralu tu, ali nešto bi se trebalo napraviti.. zato i pitam za ruter, jer se potajno nadam da bih mogao skinuti par dB sa tim, iako sumnjam.

What doesn't kill you only makes you stronger.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Clam- kaže...

Ja imam 42,5 (priložena slika ispod) i ovo čudo jedva vuče 4Mbit/s... počeli su problemi svako malo, ne znam jel bi se što postiglo promjenom rutera, s obzirom da je ovaj star već nekoliko godina, a radi 24/7.

Zanimljivo je to da sam prije čak 6 godina imao brzinu od 8Mbit/s ili nešto slično tome, znam da je bilo užasno skupo, cca 350kn/mj, uzeo sam to dok sam još u srednjoj bio preka ljeta, 2 mjeseca i sve radilo SUPER. Danas, u 2014-toj, ja ne mogu dobiti više od 4. Imao sam čak 10 na kratko, dok su uveli ovu promotivnu akciju, ali to baš i nije funkcioniralo, pa je bilo više oko 6Mbit/s, pa je i dalje pucalo i na kraju sam odustao od svega i vratio se na 4.

U ugovoru piše sljedeće:

"9. Obveze HT-a
HT se obvezuje pružiti Pretplatniku visoko profesionalnu kvalitetu T-Com Internet usluga što uključuje:
(između ostalog)
- osiguravanje dovoljnog broja modemskih ulaza i redovito povećanje u skladu s rastom broja korisnika i potrebama"

Zanima me što sad? Prema tom ugovoru koji smo davno potpisali, HT ga direktno krši jer jednostavno ne osiguravaju to! Imam ADSL od 5/2005. i svake godine je sve gore. Živim par kilometara od grada (Krapina) i naravno da im se ne isplati ulagati tu, ali da baš ne ulažu niti lipe? Kroz sve ove godine? Evo još malo pa bude 10 godina od kako imam ADSL a situacija je za ku*ac.. 

Imate kakvu ideju? Ne očekujem da izgrade novu centralu tu, ali nešto bi se trebalo napraviti.. zato i pitam za ruter, jer se potajno nadam da bih mogao skinuti par dB sa tim, iako sumnjam.

moj problem je jos i veci-ovo jos mozda niste ni vidjeli xd

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 13:59 (Trabant601).
10 godina
neaktivan
karlanal kaže...

evo nakon pustih mjerenja i pregovora

koliko je to dobro neka mi specijalci kažu

linija ti je odlična

zeljko6 kaže...

Može li ova moja parica izdržati brzinu 10mbps + telefon s obzirom da mi gotovo svi operateri kažu da je maksimalna brzina linije 13mbps. ovo su postavke iz optiminog rutera (trenutno sam na optimi) iz t-com rutera i mjerenje na netu. podneo sam zahtijev za iskonov duo top 10 paket.

na ovo šta ti stoji tu možeš bez problema. ako nemaš voip možeš i maxtv bez problema

15 godina
Kvaliteta DSL parice?

Bok svima, trenutno imam brzinu od 4Mb/s da li ja na ovoj liniji mogu imati 10Mb/s?

dsl line dsl line
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 6:44 (evincar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne možeš.

Support SCS Software: http://blog.scssoft.com
14 godina

Što kažete,može li ova moja parica koja baš i nije u najboljem stanju izdržati 10 mbitni net+TV i telefon.

Trebala bi moći jer sam već imao 10mbitni net i TV te telefon i radilo je bez problema.

No muči me noise margin koji je samo 8.6 dB

Po kalkulatorima bi trebao moći izvuči oko 19mbita jer sam na 1.7km udaljenosti od centrale.

Mislim da sam bolje rezultate imao sa TG782 nego ovim ADB 4202.

Uglavnom uzeo sam napokom H1 Trio paket sa TV+10 mbitnim netom i telefonom.

Pa me zanima hoću li moći povuči tih 10 mbita

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2014 16:37 (robimarko).
17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Meni jučer aktivirali Iskon Fun 30 paket (do jučer bio na običnom 10Mbit Trio paketu), prištekao novi ruter i banana - ne uspostavlja mi DSL konekciju. Zvao podršku jučer navečer, neki zbunjeni ženski glas rekao da će me 'dečki' nazvati kad malo istraže problem - nitko nije nazvao.

Danas ujutro opet zovem, dobijem nekog lika i ajde sporazumijemo se, da bi zaključak bio da treba novi DSL kabel za do uređaja?!?

Nije mi to baš jasno.. koji dio kabla se treba zamjenjivati?

Meni kabel (telefonski) ulazi u ruter direktno iz zida i onda iz rutera idu 2 kabla za telefone (svaki u jednu sobu kroz zidove).

LAN kablovi mi isto idu kroz zidove iz rutera po sobama.

Neće mi valjda mijenjat telefonski kabel (DSL) kroz zid???

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
robimarko kaže...

Što kažete,može li ova moja parica koja baš i nije u najboljem stanju izdržati 10 mbitni net+TV i telefon.

Trebala bi moći jer sam već imao 10mbitni net i TV te telefon i radilo je bez problema.

No muči me noise margin koji je samo 8.6 dB

Po kalkulatorima bi trebao moći izvuči oko 19mbita jer sam na 1.7km udaljenosti od centrale.

Mislim da sam bolje rezultate imao sa TG782 nego ovim ADB 4202.

Uglavnom uzeo sam napokom H1 Trio paket sa TV+10 mbitnim netom i telefonom.

Pa me zanima hoću li moći povuči tih 10 mbita

Jel imaš voip? bez voipa bi mogao povuci, sa voipom upitno. Uvik ti mogu spustit adsl profil pa da ti bar povuce 7-8Mbita ako bude pucalo

Dado_ZG78 kaže...

Meni jučer aktivirali Iskon Fun 30 paket (do jučer bio na običnom 10Mbit Trio paketu), prištekao novi ruter i banana - ne uspostavlja mi DSL konekciju. Zvao podršku jučer navečer, neki zbunjeni ženski glas rekao da će me 'dečki' nazvati kad malo istraže problem - nitko nije nazvao.

Danas ujutro opet zovem, dobijem nekog lika i ajde sporazumijemo se, da bi zaključak bio da treba novi DSL kabel za do uređaja?!?

Nije mi to baš jasno.. koji dio kabla se treba zamjenjivati?

Meni kabel (telefonski) ulazi u ruter direktno iz zida i onda iz rutera idu 2 kabla za telefone (svaki u jednu sobu kroz zidove).

LAN kablovi mi isto idu kroz zidove iz rutera po sobama.

Neće mi valjda mijenjat telefonski kabel (DSL) kroz zid???

kolko me sjećanje služi znam da jedino sx763 od ovih routera sta dile operateri moze se spojiti dsl kabelom, al bi to tribalo raskopat tel. utičnicu. Jedino ako si voljan probat sa drugim tel. kabelom ionako je skoro mukte. 

12 godina
protjeran
Clam- kaže...

U ugovoru piše sljedeće:

"9. Obveze HT-a
(između ostalog)

jesi li razmišljao o prelasku na drugog operatera ? mnogi su u KR prešli na H 1 Telekom , npr. paket : {#}

TEL + surfNET 5 + mogućnost doplate za brzinu  10 MB

H1 Telekom d.d.
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

ADSL link status: up

Opmode: ITU G.992.5(ADSL2PLUS)

near-end interleaved channel bit rate: 1174 kbps

near-end fast channel bit rate: 0 kbps

far-end interleaved channel bit rate: 125 kbps

far-end fast channel bit rate: 0 kbps

near-end FEC error fast: 0

near-end FEC error interleaved: 0

near-end CRC error fast: 0

near-end CRC error interleaved: 0

near-end HEC error fast: 0

near-end HEC error interleaved: 0

far-end FEC error fast: 0

far-end FEC error interleaved: 2

far-end CRC error fast: 0

far-end CRC error interleaved: 0

far-end HEC error fast: 0

far-end HEC error interleaved: 0

ADSL uptime :8 min, 50 secs

ADSL activetime :0 min, 13 secs

Downstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin downstream: 40.0 dB

output power upstream: -25.4 dbm

attenuation downstream: 17.7 dB

Upstream:

relative capacity occupation: 100% 

noise margin upstream: 30.0 dB

output power downstream: 12.9 dbm

attenuation upstream: 10.9 dB

Bit table:

carrier load: number of bits per tone

tone   0- 31: 00 00 00 00 00 00 32 24 32 44 24 42 44 44 32 00 

tone  32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 03 44 43 44 44 22 

tone  64- 95: 44 43 44 34 02 44 43 43 42 43 33 23 02 21 30 23 

tone  96-127: 33 33 13 33 33 23 32 13 13 01 22 32 32 31 23 34 

tone 128-159: 34 42 34 22 33 33 22 23 32 02 22 03 00 00 10 01 

tone 160-191: 00 00 01 10 00 13 21 01 10 00 00 00 00 20 10 12 

tone 192-223: 33 33 00 01 12 21 01 12 33 22 13 22 22 33 33 23 

tone 224-255: 33 30 03 01 33 31 22 01 33 32 22 21 12 23 22 22 

tone 256-287: 23 02 23 22 02 20 01 00 12 20 00 11 00 00 01 11 

tone 288-319: 11 22 00 01 02 20 21 01 21 12 21 12 00 01 21 32 

tone 320-351: 33 12 12 11 23 32 11 11 00 10 10 00 01 33 33 02 

tone 352-383: 21 12 22 32 33 23 22 33 32 23 33 33 22 23 22 31 

tone 384-415: 33 23 32 22 33 33 22 23 22 21 22 33 12 10 12 22 

tone 416-447: 12 11 02 11 00 11 22 00 00 10 10 00 00 00 00 00 

tone 448-479: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

tone 480-511: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 

near end itu identification: 26005443544e0000

far end itu identification: b5004244434da3a7

attain upstream: 1255

attain downstream: 24796

ADSL activetime second: 13

ADSL total ativetime second: 13

ATURANSIRev: 0

ATUCANSIRev: 0

ATURANSIStd: 0

ATUCANSIStd: 0

Interleave Depth: 64

atur chan interleave delay: 8

atur chan prev tx rate: 125 kbps

atur chan curr tx rate: 125 kbps

atur chan crc block len: 2477

Adsl Standard: ADSL2 PLUS

Adsl Type: ANNEX_A

Može li mi netko reći kakava je kvaliteta na osnovu ovog testa, ja se slabo kužim u ovo, kolika brzina se može postići ? 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kombinacije su:

- 20 Mbit/s + telefon ili

- 10Mbit/s + HD iptv + telefon ili

- 10Mbit/s + iptv sa 2 stb-a + telefon

ili ako ne želiš fiksnu liniju onda 20Mbit/s + iptv s tim da će ti najvjerojatnije spustit adsl profil pa ćeš imati oko 18Mbit/s + iptv

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 16:13 (Winged Hussar).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice