Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.344.161
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Nisam, poslat ću im upit pa vidjeti.

Znam to u vezi att, ali tehničar koji je bio prije 4-5 mj (nakon što se promjenila kučna instalacija zbog pucanja adsla) je rekao da ne bi uopće trebalo biti problem zato što sam oko 250m udaljen od centrale. ADSL je nastavio pucati, došao je opet tehničar, otišao do centrale, vratio se nakon nekih 15 minuta i rekao sve je riješeno. Gle čuda, ADSL više nije pucao. Očigledno njihva parica je loša, a nagovoriti ih da mjenjaju je skoro pa nemoguće.

0 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

A moj tek router radi u 3 banda, a ne u 4 (U1 je n/a)...

Ne razumijem što se tu događa...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 13:02 (Leryan).

0 0 hvala 0
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Mene ljuti što mi ne žele isporučiti 50/10 paket.... usluga nije dostupna!??!!?

kako nije dostupna mater vam Iskonovsku

Attainable Net Data Rate:    8.826 Mbps     38.336 Mbps

dakle po ovom mogu imati max 38MBps DL i 8 MBps UL (flat internet do 50 Mbps/10 Mbps (min. brzina 35 Mbps))

0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Probaj ih nazvati ako baš želiš iskoristiti tih 38 /8 mbps.

Ja sam želio uzeti 30/5 paket ali su mi rekli da nemogu dobit punu brzinu pa su rekli da mi se baš i ne isplati plaćati 20 kn više ako to nemogu dobiti pa sam ipak ostao na 20/5 paketu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iskon "iskustvo"!

Smiješno je što ne mogu i ne žele ponuditi recimo 20/10 ili 30/10 

to bi bilo kao sjekira u med svakom korisniku

0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Svakako bi bilo dobro, ali sve ovisi o udaljenosti ;)

Meni da i nude 20/10 nebi mogao dobiti jer mi je upload malo iznad 5mbps

U svakom slučaju bolje nego što sam prije imao, a i žao mi je ovih ljudi na T-Comu što im nude 20/2 brzine hahah a korisnici se lupaju nogom u dupe kao da su uhvatili Boga za m*da :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
ojpi kaže...

Nije mi onda jasno zašto sad onda imaš samo 2,5 mbita uploada, a ne 5? I zašto router prikazuje da je to maksimum?

Pa prikazuje jer je limitirano na 30...upload ne znam zašto je tako nizak ( ne uploadm puno pa se ni ne žalim ), glavno mi je da mi DL ne pada ispod 27-28 i tjt.

Ali kažem ti bio mi je tip napravio je mjerenja i odobrili su mi 50, ali nisam uzeo jer mi p*zde ne žele dati po akcijskoj cjeni.

13 godina
Iskon "iskustvo"!

Mene zanima kako funkcionira ovaj internet u bijeloj zoni ? Znaci posto je tcom napravio novu centralu 500 metara od moje kuce receno nam je da moram preci na pakete iz bijele zone , mi smo odabrali paket s 10 mbita internetom i sada bi oni to trebli prebacitit 23.02. Zanima me jel brzina ovisi samo o udaljenosti centrale ili kvaliteti žica do moje kuće ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Yes brzina ovisi o duzini zice do centrale.
Znaci FTTC je poceo s realizacijom.
Sad ce puno korisnika koji su bili na LLU ima od iskona, optime, h1 morati na bitstream.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
PC - stručnjak kaže...
Yes brzina ovisi o duzini zice do centrale.
Znaci FTTC je poceo s realizacijom.
Sad ce puno korisnika koji su bili na LLU ima od iskona, optime, h1 morati na bitstream.

Sta znace ove boldane riječi ? 

15 godina
Iskon "iskustvo"!

LLU (ili ULL) - Local Loop Unbundling, ili Unbundled Local Loop. Skidaš se s T-Comovog DSLAM-a i parica se spaja na DSLAM nekog drugog ISP-a. ISP ima puno više mogućnosti dijagnostike i rješavanja problema na daljinu.

Bitstream - ostaješ na T-Comovom DSLAM-u jer drugi ISP nema svoju infrastrukturu na toj lokaciji, ali ISP-u se iznajmljuje pristup tvojoj liniji. Puno manje mogućnosti dijagnostike kvara na DSLAM-u, odnosno za bilo koju akciju na DSLAM-u se mora slati zahtjev u T-Com.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

cekaj znaci neki od ovih kaj su bili u narancastoj zoni ce sad morat prijec u bijelu u kojoj vdsl uopce nije dostupan?  zasto je to tak? 

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
domac5 kaže...

cekaj znaci neki od ovih kaj su bili u narancastoj zoni ce sad morat prijec u bijelu u kojoj vdsl uopce nije dostupan?  zasto je to tak? 

Ne nego ljudi iz mog naselja moraju preci na bijelu zonu zato sto je u naselju t com napravio novu centralu ... 

Onda cu ja moc imat 10 Mbps internet ? 

15 godina
domac5 kaže...

Sad je objašnjeno - HT radi centralu bliže korisniku u kojoj nema Iskonove infrastrukture.

13 godina
neaktivan
Ht radi FTTC mrezu, postavlja mini centrale po naseljima, kako bi se korisnicima omogucile vece brzine koji su daleko od glavne centrale.
LLU-i su na mjestu glavne centrale a kad je napravljena "mini centrala" u naselju kabel koji vodi od glavne je presijecen, montirana centrala i sad od te tocke dalje ide s tih HT dslama, posto sad vise nemas nikavu fizicku vezu s LLu-om moras na Bitstream ako ces ostat na iskonu ili nazad na HT
10 godina
neaktivan
Leryan kaže...

A moj tek router radi u 3 banda, a ne u 4 (U1 je n/a)...

Ne razumijem što se tu događa...

Vjerojatno si daleko od centrale. Iz slike modema ne mogu skužiti koja ti je atenuacija; u D1 koloni piše da je 31.6, a gore piše da je 18.1. Ako je suditi po brzini vjerojatnije je da je 31.6, što bi značilo da si oko 2km od centrale. Na 8b profilu koriste se U0 i U1 pojas za upstream i D1 i D2 za downstream. Kod tebe se u upstreamu korisiti samo U0 pojas, što zbog udaljenosti, što zbog loše parice.

10 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
No, za ADSL2 plus stare DSLAM-e koji su im u vecini centrala su siemensi ko i kod HT, VDSL DSLAMI ko i kod HT su naravno HUAWEI.

Nisu siemensi nego huawei. I adsl i vdsl. Siemense ima samo HT.

13 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

sjecate li se vi forumasi kad se prije desetak godina pa i poslije govorilo da je maksimum na "bakru" download 20Mbit/s jer "bakar" ne dozvoljava vecu propusnost.

to su cak pisali i eminentni forumski strucnjaci.

no, odjednom se pojavio VDSL.

sto sad taj novi komunikacijski kanal i novi router za VDSL da bakrene parice ipak mogu pustiti eto i 50/10.

ne bih se zacudio da za pet godina ponude tehnologiju preko bakra 100/100

meni je to s bakrom i propusnoscu uvijek bilo cudno jer je BNet imao tzv optiku, koja jest optika do stambene zgrade, no dalje ide obicni TV koaksijalni kabel cija zica je jos tanji bakar nego na klasicnim kucnim instalacijama.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ma huawei je zakon dslam, siemens nevalja iako nosi siemens ime.
15 godina
Strahoslav Trta kaže...

sjecate li se vi forumasi kad se prije desetak godina pa i poslije govorilo da je maksimum na "bakru" download 20Mbit/s jer "bakar" ne dozvoljava vecu propusnost.

to su cak pisali i eminentni forumski strucnjaci.

no, odjednom se pojavio VDSL.

sto sad taj novi komunikacijski kanal i novi router za VDSL da bakrene parice ipak mogu pustiti eto i 50/10.

ne bih se zacudio da za pet godina ponude tehnologiju preko bakra 100/100

meni je to s bakrom i propusnoscu uvijek bilo cudno jer je BNet imao tzv optiku, koja jest optika do stambene zgrade, no dalje ide obicni TV koaksijalni kabel cija zica je jos tanji bakar nego na klasicnim kucnim instalacijama.

Imaš već sad 30MHz VDSL koji ide do 200/200.

13 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Da vdsl divna stvar po bakru, hmm kak da ne, jako velika frekvencija, em se ne može prenosit na veće udaljenosti, em stvara probleme svima ostalima u kabelu kroz koji prolzi zbog magnetski smetnij koje se stvaraju. I nakraju se dobije da če po bakru na par metara proć ogromna brzina, ali češ morat živit stan iznad centrale da ti kabel ide kroz ploću i direkt u modem. Što nakraju daje da je onda ti par metar lakže spojit optiku.

Kad bi se išlo s VDSL da svatko, ama baš svatko ima 100 Mbita, centrale bi nam morale bit na svaki 300m

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PC - stručnjak kaže...

Da vdsl divna stvar po bakru, hmm kak da ne, jako velika frekvencija, em se ne može prenosit na veće udaljenosti, em stvara probleme svima ostalima u kabelu kroz koji prolzi zbog magnetski smetnij koje se stvaraju. I nakraju se dobije da če po bakru na par metara proć ogromna brzina, ali češ morat živit stan iznad centrale da ti kabel ide kroz ploću i direkt u modem. Što nakraju daje da je onda ti par metar lakže spojit optiku.

Kad bi se išlo s VDSL da svatko, ama baš svatko ima 100 Mbita, centrale bi nam morale bit na svaki 300m

Posljednji trzaji bakra za "vlasnike" javnih društveno-izgrađenih infrastruktura (khm, HT).

13 godina
protjeran
PC - stručnjak kaže...

pa kad svaki provider kopa svoje kanale za optiku.

i ja bih radije na optiku ali ulica mi nije u planu do moje smrti. mozda ce moja djeca s nekih 40 godina zivota imati optiku   zato je meni i VDSL s 20/5 zakon :D

13 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

eh, moze li jedno pitanjce za znalce ?

imam prekrasni i puno kvalitetniji T-comov prijamnik Siemens koji mi je ostao jer sam ga uredno platio odn nisam ga dobio na koristenje.

na Iskonu imam neko kinesko smece koje se malo malo zablokira, ili pokusam pojacat ton, nestane slike itd.

u drugoj sobi je mala crna Toshiba koja radi bez problema.

imao sam i ja u ovoj sobi Toshibu ali su mi je promijenili jer se pregrijavala (morao sam na nju namjestiti kucni ventilator da se ne iskljucuje (po ljeti) pa su mi donijeli neko kinesko smece, lagano, dosta vece od Toshibe ali bojim ga se uzeti u ruku da se ne raspadne  jedino ima prakticniji, pregledniji daljinski.

pitanje jest;

da li bi Iskonovci mogli promjeniti firmware (na siemensu T-com) ili sto god da mi taj T-comov Siemens bude prijamnik za Iskon TV ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nebi moglo, jos da iskon ima isti taki prijemnik u ponudi bi moglo se izvest, ali ovako nema sanse.
17 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Jel se može na ovaj Zyxel za VDSL namjestiti QoS ili nešto?

Očekivao sam da više neću imati lag u igrama kad je netko drugi spojen, ali ping ode do 500.

Jučer mi je do 500 pinga skakalo dok su bili spojeni mobitel i tablet(pasivno) i 2 pc-a aktivno.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Ako se svi ostali uređaji spajaju preko wirelessa samo ograniči download i upload brzinu, barem sam ja tako sredio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iskon "iskustvo"!

Potencijal moje parice je solidan. :)

I have… seen things you people wouldn't believe… Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those… moments…wil
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Spreman si za 50/10 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Iskon "iskustvo"!

sto oni tocno moraju mijenjati da bi VDSL postao aktivan, tj. koja ulaganja imaju na trenutnoj infrastrukturi? zamjene DSLAM-a u centrali?

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice