Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.337
|
čitano: 1.344.069
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Iskon "iskustvo"!
definho kaže...
jel moguce postaviti SX763 kao dodatni router sa dd-wrt firmwareom kao jedini router, tj. umjesto defaultnog iskonovog, ako bi mi rekli user i pw?

Kolko sam čital po forumima, DD-WRT ne podržava VoIP (ako se u međuvremenu nije kaj promjenilo, odnosno ako nisu izdali novi image sa podrškom za VoIP), pa ako ti telefon ide prek VoIP-a neće ti radit telefon, barem pretpostavljam da je tak.

Trust me, I'm a Jedi!
14 godina
Iskon "iskustvo"!

telefon mi nije niti bitan, jer imam solo paket, samo internet

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
10 godina
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav, danas mi je na vrata došao lik iz Iskona i ponudio mi Trio paket 10 za 249.99 kn i nakon njegove promidžbe i mojih pitanja potpisao sam predugovor. Zanima me, njega sam pitao ali nije mi baš bio uvjerljiv, da li je moguće preko STB-a vrtit filmove sa sticka ili eksternog harda. Do sada sam bio na Optimi, nadam se da neće biti sa konja na magarca!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako nemas voip onda ni ne moras modificirat gigaseta, samo ga spojis, od iskona nabavis user i pass logiras u gigaseta, upises i vozi radi sve.
Jer iskon i ht rade na istoj modulaciji odnosno ANNEX B, ubiti iskon ima najtraljavije dslame za adsl 2 plus a to su SIEMENS , jako spor i jako los dslam.
Novi za vdsl su ofc huawi i pokazali su se dobrim i kod HT i u OT.
H1 koristi dosta ZTE to neznam kako radi.

Ericsson i HUAWI uz Alcatel najbolji moguci DSLAMI ostalo tako tako.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
Dali je moguce postaviti thompson tg 782i od t coma da mi pojacava wifi signal od iskonovog routera zyxel ako je moguce i kako, iso bi na onu varijantu wireles network bridge .hvala
Samobor je lepa varoš
13 godina
neaktivan
Mozes ga jedino lan kabelom spojit u lan port na zyxelu i ugasit dhcp, tg782 ce odasiljat wifi i to to, ostalo se s tg782 nemoze konfigurirat.
10 godina
Reef kaže...

Pozdrav, danas mi je na vrata došao lik iz Iskona i ponudio mi Trio paket 10 za 249.99 kn i nakon njegove promidžbe i mojih pitanja potpisao sam predugovor. Zanima me, njega sam pitao ali nije mi baš bio uvjerljiv, da li je moguće preko STB-a vrtit filmove sa sticka ili eksternog harda. Do sada sam bio na Optimi, nadam se da neće biti sa konja na magarca!

Jel ima kakva informacija. Neznam koje prijemnike isporučuje Iskon pa nemogu provjerit na netu.

16 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Imam neki Air Live od prije, ali trenutno sam na Zyxel P-2601HN-F3 koji mi nije bajni. Ne mogu napraviti port forwarding, a i signal skace. Ne mogu na Vdsl pa da dobijem drugi ruter jer mi centrala to ne moze. Nesto su mi iskenjali. Tko mi je kriv da nisam u gradu.

Dakle da li mogu kupiti sam neki ruter pa da bude kak spada? Opcija je jedino WIFI, ne mogu na zicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ajo je samo WiFi probeln AP bi to rijesio bez probelma, sponis ap zicno s svojim modemom i on ti odasilje wifi dalje i to to
17 godina
djdomi kaže...

Promijenio sam kabele koji se spajaju na DSL-zid i iskon tv - router, uzeo sam od starog routera. Brzina se povecala na 23, 24 Mbps, ali još to nije blizu onih 30.

Noise i to sam stavio na 5. stranici ove teme

Kasnim s odogovorm...  

C/P s Iskon stranica: Flat internet do 30 Mbps/5 Mbps (min. brzina 21 Mbps)

Dakle... garantiraju ti minimum 21MBps...ti imaš 23, 24Mbps...prema tome isporučuju ti ono što navode

13 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

ja sam narucio 20/5 i meni pise da mi je minimum download 14MB/s.

to je ok, nego zanima me da li isporucuju punih 5MB/s upload ili i tu ima neka opcija da dobijem nekih 3,5.

nigdje na Iskon stranicama za te Fun pakete s VDSL-om nisam procitao da ista govore o minimalnom uploadu.

vazniji mi je taj prokleti upoload jer sa sadasnjih 0,5 MB/s se mozes slikat.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...

ja sam narucio 20/5 i meni pise da mi je minimum download 14MB/s.

to je ok, nego zanima me da li isporucuju punih 5MB/s upload ili i tu ima neka opcija da dobijem nekih 3,5.

nigdje na Iskon stranicama za te Fun pakete s VDSL-om nisam procitao da ista govore o minimalnom uploadu.

vazniji mi je taj prokleti upoload jer sa sadasnjih 0,5 MB/s se mozes slikat.

Ne garantiraju ti upload, pokušat će riješiti ako je ispod 5. Ako ne mogu nikako i njihova parica/infrastruktura je loša, dat će ti samo mogučnost raskida ugovora ili promjenu paketa, čak ti ne žele ni smanjiti račun.

13 godina
protjeran
Iskon "iskustvo"!

a tako znaci ?!

dabogda im djeca jedinicu iz informatike dobila

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Daj podatke iz routera pa ti otprilike ekipa može reći koliko ćeš imati.

Za sad neki minimum upload koji sam vidio je bio oko 1.4, ispod toga još nije bilo slučajeva.

0 0 hvala 0
15 godina
matedgo kaže...

Za sad neki minimum upload koji sam vidio je bio oko 1.4, ispod toga još nije bilo slučajeva.

Evo moj je 14.83/1.13 na 20/5... I mogu ti ponuditi smanjenje mjesečne naknade. Meni jesu za 10%.

13 godina
Iskon "iskustvo"!

Attenuation up i down: 3db

Dal ovo znaci da mogu dobiti 50/10 ili ovisi i o noise margin?

Noise margin upstream 30db

Noise margin downstream 12db

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma možeš bez problema imati 50, a i više ;) Meni je att down 10, att up 8. Nadam se da je to dovoljno za 50/10. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 21:24 (ojpi).
13 godina
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav svima

Zanima me gdje u routeru potražiti te statistike ( imam Gigaset SX763 ), pošto namjeravam uzeti 30/5 ?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leryan kaže...
matedgo kaže...

Evo moj je 14.83/1.13 na 20/5... I mogu ti ponuditi smanjenje mjesečne naknade. Meni jesu za 10%.

Čudno, mom kolegi nisu htjeli uopće ...

Cyber, ti bi možda mogao, ne budi siguran toliko, uzmi prvo 30/5, i onda pogledaš koja ti je maks brzina.

Ojpi, nemaš šanse za 50/10, jedan kolega živi odmah do centrale pa evo ti njegovi paramteri: http://prntscr.com/60xza9

17 godina
neaktivan
U krivu si, Iskon koristi Huawei, a ne Siemens DSLAM-e...
Sve me žene oko kuće jure, kaže majka to je zbog frizure...
13 godina
neaktivan
No, za ADSL2 plus stare DSLAM-e koji su im u vecini centrala su siemensi ko i kod HT, VDSL DSLAMI ko i kod HT su naravno HUAWEI.
15 godina
neaktivan
matedgo kaže...
Leryan kaže...
matedgo kaže...

Čudno, mom kolegi nisu htjeli uopće ...

Cyber, ti bi možda mogao, ne budi siguran toliko, uzmi prvo 30/5, i onda pogledaš koja ti je maks brzina.

Ojpi, nemaš šanse za 50/10, jedan kolega živi odmah do centrale pa evo ti njegovi paramteri: http://prntscr.com/60xza9

Nisam baš siguran da je to tako. Da 50/10 mogu imati samo oni koji "žive na centrali", ne bi to ni nudili. Kako objašnjavaš onda ove podatke http://i58.tinypic.com/2ih4460.jpg ili ove http://www.pohrani.com/?43/11R/2idEAd1x/untitled.png 

Naime, po atenuaciji se vidi da nije odmah do centrale. Radi se o t-comu u ovom slučaju, ali tu ne bi trebalo biti razlika jer je isto vdsl2 u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 2:36 (ojpi).
12 godina
Iskon "iskustvo"!

Nije stvar u tome tko živi na centrali, već o infrastrukturi ( Kablovi i ona kutja što šalje iz jednog kabla u deset ( ne mogu se sad sjetiti kako se zove ) )...

Nemojte sad baš nasjedati na one fore pregrijava vam se žica od interneta te vam zato pada brzina ( to je meni isfurop jedan od T-Comnovih tehničara ), ali da kablovi iugraju ulogu igraju.

Ja sam se srečom izborio za nove kablove sad kad sam uzimao VDSL pa mogu imati 50 bez beda, no na onim starim nema šanse.

Da ne govorimo da mi je na starim pucala veza svakih dva sata, a i brzina je padala ( ma da mi se čini da je to bilo do centrale, jer ne može godinu i po da mi bez problema rade dva maxTVa + 10mbps i onda odjedanput bezina padne na 4 te sam morao isključiti dodatni maxTV da bi mi se popela na 7-8 )

Srećom, istekao mi je ugovor pa sam se prebacio na iskon i sad mi je supper.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može tvoji statsi iz routera i koliko si udaljen od centrale? Fala :)

12 godina
Iskon "iskustvo"!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prema ovim podacima možeš imati najviše 30mbita, a upload nemaš ni 3...

12 godina
ojpi kaže...

Prema ovim podacima možeš imati najviše 30mbita, a upload nemaš ni 3...

Jer nisam uzeo 50 još.

Ali zvao sam njih, oni su napravili mjerenja i ostale gluposti te tjedan danas kasnije me zvali da mogu imati 50.

15 godina
neaktivan

Nije mi onda jasno zašto sad onda imaš samo 2,5 mbita uploada, a ne 5? I zašto router prikazuje da je to maksimum?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 11:25 (ojpi).
15 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Ne znam ojpi, očigledno nešto kod iskona ne štima VDSL ili infrastruktura.

Meni je att down na ADSLu bio 11.2, prebačen na VDSL povečao se za 3-3.5.

Maks download - 35, upload 5,4.

Živim 250m od centrale. Kučna instalacija nova, njihova instalacija oko 20 godina stara.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 12:01 (matedgo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Zanimljivo, samo ne znam zašto onda drže u ponudi 50/10, ako ne može imati netko ko je 250m od centrale, ko onda može? :D Btw, prema adsl kalkulatoru, sa atenuacijom od 11.2 ti si oko 800 metara od centrale. Baš me zanima kad mi bude dostupan vdsl kakvo će kod mene biti stanje. Si im možda poslao upit za 50/10?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 11:47 (ojpi).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice