Internet problem.

poruka: 18
|
čitano: 4.607
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Internet problem.
pitanje

Ovako...Imam jedan problem sa internetom. Sada sam trenutno na laptopu na internetu. Na mom kompu kada se spojim na internet, sve mi se spoji, samo što se podaci skidaju bezveze, a ništa ne radim i kada pokrenem neki od internet pretraživača stranica mi se neće učitati.(Isprobao sam Firefox, IE i Netscape, na niti jednom ne radi). Ima li tko kakvo rješenje? Na laptopu mi sve normalno radi. Imam isto korisničko ime i lozinku i router, sve isto kako je i na kompu. Molim vas za rješenje.

http://bux.to/?r=budi5875

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Internet problem.

Koji router koristiš?

Je li postavljen u router ili modem način rada?

--
Ne ulazi u raspravu sa budalama - prvo će te spustiti na svoj nivo, a onda te dotući iskustvom...
17 godina
neaktivan
Internet problem.

Koristim Elcon router za ADSL.Već neko vrijeme mi se veza sa internetom prekida i prikaže mi se ikona sa porukom network cable unppluged.Mislio sam da je greška u lan kabelu.Međutim kad se spojim preko usb kabela pojavljuje mi se isti problem.

Možete li mi objasniti koji razlozi mogu biti u ovom slučaju.

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa mislim da nije važan router. zato jel mi na laptopu sve normalno radi, a koristim isti router...

17 godina
neaktivan
autorov komentar
kori kaže...

Koristim Elcon router za ADSL.Već neko vrijeme mi se veza sa internetom prekida i prikaže mi se ikona sa porukom network cable unppluged.Mislio sam da je greška u lan kabelu.Međutim kad se spojim preko usb kabela pojavljuje mi se isti problem.

Možete li mi objasniti koji razlozi mogu biti u ovom slučaju.

Hvala.

Tako se i meni. Ali onda malo kabel pomaknem i opet mi se spoji...

17 godina
neaktivan
usb 1 -usb 2

Imam laptop star 4 godine koji ima samo usb1.Do nedavno sam koristio  pcmci  usb 2.0. high speed karticu.Sada mi je nešto riknulo unutar slota  pa koristim opet usb 1 koji me deprimira svojom sporošću.Da li osim pcmci kartice postoji neki drugi način (npr.direktno preko usb-a) prebačaja  na usb 2 brzinu?

Hvala.

Ivica Baraba

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet .

Da li je moguće istodobno spojiti dva kompjutera na internet preko jednog routera?Ako je kako to napraviti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Internet .
kori kaže...

Da li je moguće istodobno spojiti dva kompjutera na internet preko jednog routera?Ako je kako to napraviti?

Moguće je ako ruter podržava ruter mode - tj. ako je stvarno ruter a ne samo ADSL "modem". Većina rutera ima više mrežnih "utikača" u sebi i treba ih samo prebaciti u routing mode i spojiti računala. Način naravno ovisi o postavkama. Ako ruter podržava router mode a ima samo jedan mrežni priključak onda je ponekad (ili uvijek?) moguće spojiti na njega hub/switch u koji je spojeno više računala.

Ako ruter ne podržava routing mode nego samo bridged (ono kada morate napraviti konekciju u Windowsima preko koje se spajate na Internet) onda je moguće spojiti više računala na Internet preko ICS-a (Internet Connection Sharing) ali to ima neke restrikcije: računalo moje se spaja na Internet mora stalno biti uključeno (kako bi konekcija bila aktivna) i u sebi mora imati dvije mrežne kartice (ako je na ruter spojeno preko mrežne kartice) - jednu za Internet i jednu za drugo računalo ili hub/switch. Nisam siguran kako to radi u slučaju USB konekcije prema ruteru ali imam blagi osjećaj da je to dodatna komplikacija zbog drivera koji emuliraju LAN preko USB-a (koji nikad nije ni bio predviđen za mrežnu komunikaciju).

music is my first love and will always be my last
17 godina
neaktivan
RE: usb 1 -usb 2
kori kaže...

Imam laptop star 4 godine koji ima samo usb1.Do nedavno sam koristio  pcmci  usb 2.0. high speed karticu.Sada mi je nešto riknulo unutar slota  pa koristim opet usb 1 koji me deprimira svojom sporošću.Da li osim pcmci kartice postoji neki drugi način (npr.direktno preko usb-a) prebačaja  na usb 2 brzinu?

Hvala.

Mislim da ovo pitanje ne spada tu ali ću odgovoriti kratko i jasno - ne. Ako ti kontroler na matičnoj ne podržava brži protok podataka ne postoji neki način ubrzavanja istog. Čak i ako spojiš neki USB 2.0 hub u USB 1.x on će ti i dalje raditikao USB 1.x jer ne može u računalo slati podatk brže nego što ih kontroler obrađuje. Možda postoje neki načini (BIOS Flash?) ali ja nisam čuo za njih pa se raspitaj još..

17 godina
neaktivan
RE: usb 1 -usb 2

Hvala na odgovoru.

17 godina
neaktivan

Svaka čast na brzom odgovoru.

17 godina
neaktivan
V00D00 kaže...
kori kaže...

Moguće je ako ruter podržava ruter mode - tj. ako je stvarno ruter a ne samo ADSL "modem". Većina rutera ima više mrežnih "utikača" u sebi i treba ih samo prebaciti u routing mode i spojiti računala. Način naravno ovisi o postavkama. Ako ruter podržava router mode a ima samo jedan mrežni priključak onda je ponekad (ili uvijek?) moguće spojiti na njega hub/switch u koji je spojeno više računala.

Ako ruter ne podržava routing mode nego samo bridged (ono kada morate napraviti konekciju u Windowsima preko koje se spajate na Internet) onda je moguće spojiti više računala na Internet preko ICS-a (Internet Connection Sharing) ali to ima neke restrikcije: računalo moje se spaja na Internet mora stalno biti uključeno (kako bi konekcija bila aktivna) i u sebi mora imati dvije mrežne kartice (ako je na ruter spojeno preko mrežne kartice) - jednu za Internet i jednu za drugo računalo ili hub/switch. Nisam siguran kako to radi u slučaju USB konekcije prema ruteru ali imam blagi osjećaj da je to dodatna komplikacija zbog drivera koji emuliraju LAN preko USB-a (koji nikad nije ni bio predviđen za mrežnu komunikaciju).

Svaka čast na brzom odgovoru.
17 godina
neaktivan

imam jedno pitanje a to je: kad se spajam na net, onda mi dođe ono zadnje što piše"registering your computer on network" i to mi stoji jedno 10-15 sec. trenutno imam vistu dok mi to na xp-u stoji samo sekundu. dali je to kod svih tako i dali se to nekako može rještiti?

17 godina
MRK 22 kaže...

imam jedno pitanje a to je: kad se spajam na net, onda mi dođe ono zadnje što piše"registering your computer on network" i to mi stoji jedno 10-15 sec. trenutno imam vistu dok mi to na xp-u stoji samo sekundu. dali je to kod svih tako i dali se to nekako može rještiti?

Nemoj skidati sa Rapidsharea!
 Kad se stalno spajas i diskonektas, modem ti ponekad "zablokira" (pretpostavljam da imas D-linkov)!
 Dok ti tak ceka dugo stavi na "Cancel" i spoji se ponovo- trebalo bi biti dobro!
 Ili stavi modem u route mode!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, 4GB DDR2 800 Kingmax, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr., Logitech Z-2300, Logitech LX 500
17 godina
neaktivan

Ma to mi je tako samo na visti. na xp-u se spojim 10 puta u min i svaki put isto. spoji se za cca 2 sec. sad neznam dali je to zbog viste? očito da je vista u pitanju

16 godina
protjeran
Internet problem.

ljudi...imam valiki problemmm...uzeo sam komp i sad mi sve pići...nekad mi kad prvi put pokrenem igru odtak sad je instaliro izbaci ono dont send..nevažno...uglavnom...kada pokrenem firefox..i na njemu sam neko vrijeme....i iz čista mira izbaci firefox is not respondig i ono send-----don't send......znali neko kako to riješiti i za igre i za firefox........molmvas pomozite mi jer mi je komp ko srce...ako on neradi ja umirem..Belji se

0 0 hvala 0
17 godina

Preporučam reinstaliranje Windows-a bez formatiranja, samo nanovo instalacija!

17 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Preporučam reinstaliranje Windows-a bez formatiranja, samo nanovo instalacija!

Najbolji savjet ikad. Najbolji. Svaka čast. Zašto ne izazavati još više problema umjesto riješiti samo JEDAN?!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice