Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.757.620
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
WindEmperor kaže...
Memphis kaže...

od vas tu 100 galamđija možda 1% skida preko 320 GB mjesečno ako i toliko ... ko skida on ima veće brzine i veće limite ili bez ograničenja. Ovo sve drugo je pametovanje i inat iza kojeg nemate pokrića, tko hoće može razvrgnut ugovor njegovo pravo što vam je i bnet sam rekao. I šta ćete onda? Tražit nekog operater sa sličnom ponudom odgulit jedan ugovor i opet se vratit na bnet jer ćete shvatit da kome je dostupan je trenutno najbolja ponuda.

Ma nije bitno ocemo li mi skinuti 320 GB ili ne. Bitan je princip. Ako kazu da je neogranicen promet, onda moram biti neograničen. I moja je stvar ocu li skinuti mjesecno 40 GB ili 5 Terabajta.

tebi je stvar principa a i ne znaš da i dalje imaš neograničen promet! Informiraj se malo

15 godina
Elles D. kaže...

Promet je neograničen ako njegova količina ne utječe na parametre veze.

U ovom slučaju utjeće na brzinu (a time smanjuje i količinu podataka koju možeš prenjeti brzinom koju plaćaš) i ne može se ni u ludilu nazivati neograničenim prometom.

Ovo sad je već filozofija .... osim brzine koja tebi utječe na smanjenje prometa kojeg preneseš utječe i vrijeme pa sad o tome možemo raspravljat u nedogled. Pravno gledano imaš neograničen internet s time da se nakon 320 gb parametri mjenjaju.

17 godina

Pa baš i ne možemo raspravljati u nedogled. Vrijeme je ograničeno na 1 mjesec :)

Vrijeme nije flat rate :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Memphis kaže...
Elles D. kaže...

Pravno gledano imaš neograničen internet s time da se nakon 320 gb parametri mjenjaju.

Znači po tebi imam pravo na flat rate DO 320 Gb kada mi se smanjuje brzina i onda STVARNO imam i dalje flat rate jer mi ne ograničavaju download nego mi ga samo usporavaju za 10 puta . Ali to što mi se ograničava brzina i samime time mogučnost količine podataka za download je izgleda po tebi Ok promjena i ti se nebi bunio? Ti si jedan jedini kojem to ne smeta , i stvarno bih volio znat što ti jedeš koje to lude gljive da nam kažeš di ih ima pa da se ne opterečujemo sa "glupostima" kada nas rade budalama što tebi očito ne smeta.

16 godina
neaktivan

Problem je u glavama korisnika koji i ne shvaćaju značenje popularnog flatratea.

Flat je kao termin, prije svega, korišten kao oznaku za mogućnost da plaćaš određenu cijenu usluge, ma koliko dugo bio spojen (dial-up).

Flatrate u glavama današnjeg korisnika jest neograničena količina podataka.

Količina ne može biti neograničena, jer ograničena je u startu hrpom uvjeta...od kvalitete veze do same činjenice imaš li uopće što za skinuti.

Kao što su otvoreni švedski stolovi "flat rate" (all you can eat restorani), imaju ograničenja....jedeš koliko želipš, ali isključivo tamo.

To ne znači da ćeš doći sa kombijem i prebaciti sa frendovima stol u kombi jer si dao 50kn i teoretski ti to možeš pojesti sa njima {#}

Previše ludite na gluposti, a nitko ne razmišlja, odnosno niste upućeni, koliko provideri plaćaju taj promet koji se radi.

Osoba koja radi pola terabajta prometa mjesečno je generalno poremećena (čast iznimno rijetkim pojedincima koji promet rade za korisne stvari)

I ne branim tu nikoga od providera, to je jednostavno činjenica, a leecheri takvih razmjera ne čine ništa drugo osim što štete drugim korisnicima iste usluge.
Dakle, nije taj "limit" uveden zbog mene nego zbog osoba koje. očito, trebaju 60-100 BR Ripova mjesečno...vjerojatno su filmski kritičari {#}

1 2 hvala 0
17 godina
eevek kaže...

Problem je u glavama korisnika koji i ne shvaćaju značenje popularnog flatratea.
Flat je kao termin, prije svega, korišten kao oznaku za mogućnost da plaćaš određenu cijenu usluge, ma koliko dugo bio spojen (dial-up).

Flatrate u glavama današnjeg korisnika jest neograničena količina podataka.

Been there done that, ili kako bi popularna reklama rekla, O čemu ti pričaš?

U svakom slučaju flat označava neograničenu upotrebu nečega po fiksnoj cijeni - bilo to u modemsko doba vrijeme (jer se to tada naplaćivalo), ili u BluRay vrijeme količinu prometa (jer se to danas naplaćuje).

eevek kaže...
Količina ne može biti neograničena, jer ograničena je u startu hrpom uvjeta...od kvalitete veze do same činjenice imaš li uopće što za skinuti.

Ograničena je objektivnim parametrima mreže ISPa. Jedan od tih je i kaliteta i propusnost mreže, na koju kvalitetni ISPovi paze i usklađuju je s brojem korisnika. I onda je došo bnet i umjetno počeo petljati po parametrima jer ne želi održavati mrežu. Što je s druge strane žice me ne zanima...

eevek kaže...

Kao što su otvoreni švedski stolovi "flat rate" (all you can eat restorani), imaju ograničenja....jedeš koliko želipš, ali isključivo tamo.

Pa ja i surfam isključivo premo mog ISPa. Tako da, WTF?

eevek kaže...
Previše ludite na gluposti, a nitko ne razmišlja, odnosno niste upućeni, koliko provideri plaćaju taj promet koji se radi.

Osoba koja radi pola terabajta prometa mjesečno je generalno poremećena (čast iznimno rijetkim pojedincima koji promet rade za korisne stvari

I ne branim tu nikoga od providera, to je jednostavno činjenica, a leecheri takvih razmjera ne čine ništa drugo osim što štete drugim korisnicima iste usluge.

U ovoj cijeloj priči nije bitno na što trošiš, nego tako nam drago lažno reklamiranje. Kažeš jedno, radiš drugo i ladiš jaja - tako se kod nas očito posao radi. Da reklamiraju ovo što stvarno nude, od vrlo nestabilnih brzina (danas su brzine za čudo pristojne) do, eto, "flat" koji nije flat, mislim da bi ostali bez pola korisnika. Što i nebi bilo tako loše jer bi mi ostali dobivali normalne brzine kroz cijeli dan :)

Sama po sebi ideja nije loša - što više o njoj razmišljam. Samo radi ovog iznad ostaje gorak okus u ustima.... kao i nakon vipove reklame "Pričaj besplatno... zauvijek!" Pri tome ne kažu da je to "zauvijek" zapravo mjesec dana.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
16 godina

Vidim da se rasprava zahuktava pa bih htio samo nesto dodati i objasniti ekipi koja ocito ne razumije problematiku;

boli me ona stvar za download i upload, boli me ona stvar za brzinu, boli me ona stvar za flat ili ne flat, ono sto me boli je da mi zele uvaljat nesto sto nisam potpisao, o tome se ovdje radi, tako da se ostavite objasnjavanja pojmova e kaj ti znas kaj je flat, oni koji puno skidaju su ovo i ono, NE RADI SE O TOME

i da, u ponedjeljak idem otkazat b net...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Crotiger kaže...
Memphis kaže...
Elles D. kaže...

Pravno gledano imaš neograničen internet s time da se nakon 320 gb parametri mjenjaju.

Znači po tebi imam pravo na flat rate DO 320 Gb kada mi se smanjuje brzina i onda STVARNO imam i dalje flat rate jer mi ne ograničavaju download nego mi ga samo usporavaju za 10 puta . Ali to što mi se ograničava brzina i samime time mogučnost količine podataka za download je izgleda po tebi Ok promjena i ti se nebi bunio? Ti si jedan jedini kojem to ne smeta , i stvarno bih volio znat što ti jedeš koje to lude gljive da nam kažeš di ih ima pa da se ne opterečujemo sa "glupostima" kada nas rade budalama što tebi očito ne smeta.

Imaš flatrate kako god okreneš i ne vidim di je tu problem? Ovo ostalo što ti navodiš su gluposti, kakvih 10 puta? Ako misliš da rade od tebe budalu imaš pravo raskinut ugovor. Ali ti sam od sebe radiš budalu jer sigurno ne skidaš 320 gb mjesečno niti posežeš za takvim prometom to ti je samo tu materijal za pametovanje i filozofiranje ... kao što sam već rekao.

15 godina
neaktivan
Memphis kaže...
Crotiger kaže...
Memphis kaže...
Elles D. kaže...

Imaš flatrate kako god okreneš i ne vidim di je tu problem? Ovo ostalo što ti navodiš su gluposti, kakvih 10 puta? Ako misliš da rade od tebe budalu imaš pravo raskinut ugovor. Ali ti sam od sebe radiš budalu jer sigurno ne skidaš 320 gb mjesečno niti posežeš za takvim prometom to ti je samo tu materijal za pametovanje i filozofiranje ... kao što sam već rekao.

Da si pročitao SVE postove koje smo postali ovdje vidio bi moje obrazloženje kako mi je promet sigurno veći od 400 gb mjesečno. Očito nisi čitao, čitaš selektivno ili samo lupaš što ti ovoga trenutka padne na pamet.{#}

Ovome gore što kaže da samo abnormalni ljudi rade veći promet {#}.Plačam ga!

Znači recimo, uvede se sutra upload kao na Metronetu 25mb, i ja imam hrpu rodbine , kao što imam po svijetu , od Švedske, Australije, Austrije, Slavonije i sl. I mali mi polaže novi pojasna karateu, snimim filmić svima ga uploadam jer neželim da mi to vidi Facebook jer neznaš tko će šta sa time raditi , ili slike , filmiće sa izviđaća od male i maloga, filmiče kako mi se rotweiller igra sa jednim mastifom, i BLAM eto ti 200-300 gb nabrzinu sa svakodnevnim prometom sa Youtubeom, filmovima, MMO i ma shooterima, video pozivima, Tem Speakom , i JA SAM nenormalan jer koristim flat rate koji plačam svaki mjesec redovito i zbog kojega sam potpisao ugovor, i sada mi kažu da to nije to kako su oni to zamislili.

I PONAVLJAM. Ako platiš NAJAČI paket od 32 mb možeš raditi što hočeš NEMA nikakvog ograničenja nigdje u vidu ničega. Znači plati i radi što hočeš a ja sa 20 mb  paketom bi morao dodati još 350 kuna na moj paket da to dobijem a i plačeni paket od 20 mb je u večini slučajeva 11-12 kad je zagušenje 3 max, a tu se ne radi o bakrenoj parici nego o koaksijalcu i nema ni blizu tolikog pada performansi kao na navedenom. 

Oni nejdu od pretpostavke da misle smanjiti ilegalni download, jer piše lijepo u ugovoru da sa prihvačanjem ugovora ti preuzimaš svaku odgovornost na to što radiš, nego jednostavno vrijeme je velikog povečanja korisničkih priključaka, a ne povečavaju bandwith niti servere, samo razvlače kablove gdje god još nisu razvukli.Ako mi smanje sa 20 mb na 4 ili 2 mb do kraja mjeseca onda je to smanjenje od 4 do 10 puta. Prestani sra. i pročitaj što ljudi pišu , što piše na njihovim stranicama, a kladim se u život da nisi pročitao nego si čisti hater http://www.bnet.hr/cro/podrska/ugovori_i_uvjeti . Pročitaj i vidjet češ što se dešava.

I zadnje. Ako NISU u pravu , zašto dopuštaju korisnicima da u roku od 30 dana od tog pravilnika razvrgnu ugovore o NJIHOVU ŠTETU , BEZ NAKNADE, znaći sebi izbijaju lovu iz đepa a "nisu" u pravu? Ma daj , roflmao odi po čekić u šupu i lupaj se po prstima umjesto kaj tu tipkaš gluposti.

15 godina
neaktivan

daj kaj se tak škrti i pohlepni uzmite maxića, flet s ugovorom na 12 mjeseci, 100 kn i ko bog

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 11:48 (6BoosteR9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajd sto oni ogranice flat , 250 ili 320gb za 8mb brzinu mi je sasvim dosta, ali smanjit brzinu sa 8 na 2mb u vecernjim satima to je stvarno smijesno

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 11:52 (MasinGeri).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Srednji kaže...
boli me ona stvar za download i upload, boli me ona stvar za brzinu, boli me ona stvar za flat ili ne flat, ono sto me boli je da mi zele uvaljat nesto sto nisam potpisao, o tome se ovdje radi

I o tome sam razmišljao.

Super su te jednostrane promjene ugovora. Čemu ugovor onda ako ga jedna strana može promijeniti? I onda kažu da možeš prekinuti ugovor bez penala - hvala, ali ne hvala. Imamo ugovor, potpisali smo ga znajući što radimo, i želim da se obje strane drže ugovora. Ako jedna strana želi promjenu, a druga ne - nema promjene ugovora. Ako jedna strana želi promijeniti ugovor, i druga se mora složiti da bi ugovor bio valjan.

"Ako vam se ne sviđa možete otkazati ugovor" je glupost. Ja ne želim otkazati ugovor, nego želim da ga se druga strana pridržava. Da ispoštuje ono što smo potpisali. Kod mi istekne ugovor, možemo potpisati novi pod novim uvijetima.

I za kraj, da li korisnik može promijeniti ugovor, jednostrano? Mogu li ja reći - od sad želim 16Mbps za istu cijenu. Ako imate što protiv, slobodno raskinite ugovor bez penala.

Naravno, sve to pada u vodu - jer potpisom ugovora mi, korisnici, potpisujemo i to da druga strana može po volji mijenjati uvijete, a mi ne možemo mijenjati ništa. Hvala vam zakonodavci na tome!

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 12:40 (Elles D.).
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...

Vidim da se rasprava zahuktava pa bih htio samo nesto dodati i objasniti ekipi koja ocito ne razumije problematiku;

boli me ona stvar za download i upload, boli me ona stvar za brzinu, boli me ona stvar za flat ili ne flat, ono sto me boli je da mi zele uvaljat nesto sto nisam potpisao, o tome se ovdje radi, tako da se ostavite objasnjavanja pojmova e kaj ti znas kaj je flat, oni koji puno skidaju su ovo i ono, NE RADI SE O TOME

i da, u ponedjeljak idem otkazat b net...

Ali potpisali ste...baš svi, skupa sa mnom.

To što vi ne shvaćate da je prostor za razne izmjene tu, to je vaš problem.

Ne žalite se na "kršenje" kada vam podižu brzinu, a niste tu brzinu ugovorili, je li tako?

Sve moguće izmjene ste potpisali, jer svaki provider ima pravo na izmjneu Uvjeta i redovito ih svi dopunjavaju, ovisno o potrebama.

Ubuduće, ako bude dizanja brzina, očekujem Vaš prosvjed zbog toga što "niste potpisali to" {#}

I netko je dolje napisao da najbrža veza nema nikakav prag...nema, jer se masno plaća.

Cijela ova priča i jest oko novca, jer provideri promet plaćaju

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 13:01 (eevek).
16 godina
neaktivan
MasinGeri kaže...

Ajd sto oni ogranice flat , 250 ili 320gb za 8mb brzinu mi je sasvim dosta, ali smanjit brzinu sa 8 na 2mb u vecernjim satima to je stvarno smijesno

- ako prijeđeš

- b.net može

i samo uvečer

16 godina
neaktivan

Lijepo vama s 320 limitom, ja bijednik se mogu sa 120GB mjesečno (odnosno u prosjeku 4GB DNEVNO -_- ) mogu analno zadovoljavat. A ne mogu ni to. Čim uleti neki posao, vraćam se nazad na T-Gnom, s njima bar nikad nikakvih problema ni opomena nisam imao.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
eevek kaže...
Ne žalite se na "kršenje" kada vam podižu brzinu, a niste tu brzinu ugovorili, je li tako?

Korisnik nema pravo raskinuti ugovor bez penala ako su uvijeti povoljniji - hm, zašto?

15 godina

Ja nerazumijem zasto ova dva lika gore toliko brane BNet? Jel vi mozda radite u Bnetu?

1 1 hvala 0
15 godina
Crotiger kaže...
Memphis kaže...
Crotiger kaže...
Memphis kaže...
Elles D. kaže...

Da si pročitao SVE postove koje smo postali ovdje vidio bi moje obrazloženje kako mi je promet sigurno veći od 400 gb mjesečno. Očito nisi čitao, čitaš selektivno ili samo lupaš  što ti ovoga trenutka padne na pamet.{#}

Ovome gore što kaže da samo abnormalni ljudi rade veći promet  {#}.Plačam ga!

Znači recimo, uvede se sutra upload kao na Metronetu 25mb, i ja imam hrpu rodbine , kao što imam po svijetu , od Švedske, Australije, Austrije, Slavonije i sl. I mali mi polaže novi pojasna karateu, snimim filmić svima ga uploadam jer neželim da mi to vidi Facebook jer neznaš tko će šta sa time raditi , ili slike , filmiće sa izviđaća od male i maloga, filmiče kako mi se rotweiller igra sa jednim mastifom, i BLAM eto ti 200-300 gb nabrzinu sa svakodnevnim prometom sa Youtubeom, filmovima, MMO i ma shooterima, video pozivima, Tem Speakom , i JA SAM nenormalan jer koristim flat rate koji plačam svaki mjesec redovito i zbog kojega sam potpisao ugovor, i sada mi kažu da to nije to kako su oni to zamislili.

I PONAVLJAM. Ako platiš NAJAČI paket od 32 mb možeš raditi  što hočeš NEMA nikakvog ograničenja nigdje u vidu ničega. Znači plati i radi što hočeš a ja sa 20 mb  paketom bi morao dodati još 350 kuna na moj paket da to dobijem a i plačeni paket od 20 mb je u večini slučajeva 11-12 kad je zagušenje 3 max, a tu se ne radi o bakrenoj parici nego o koaksijalcu i nema ni blizu tolikog pada performansi kao na navedenom.

Oni nejdu od pretpostavke da misle smanjiti ilegalni download, jer piše lijepo u ugovoru da sa prihvačanjem ugovora ti preuzimaš svaku odgovornost na to što radiš, nego jednostavno vrijeme je velikog povečanja korisničkih priključaka, a ne povečavaju bandwith niti servere, samo razvlače kablove gdje god još nisu razvukli.Ako mi smanje sa 20 mb na 4 ili 2 mb do kraja mjeseca onda je to smanjenje od 4 do 10 puta. Prestani sra. i pročitaj što ljudi pišu , što piše na njihovim stranicama, a kladim se u život da nisi pročitao nego si čisti hater http://www.bnet.hr/cro/podrska/ugovori_i_uvjeti . Pročitaj i vidjet češ  što se dešava.

I zadnje. Ako NISU u pravu , zašto dopuštaju korisnicima da u roku od 30 dana od tog pravilnika razvrgnu ugovore o NJIHOVU ŠTETU , BEZ NAKNADE, znaći sebi izbijaju lovu iz đepa a "nisu" u pravu? Ma daj , roflmao odi po čekić u šupu i lupaj se po prstima umjesto kaj tu tipkaš gluposti.

gle ne da mi se ovo čitat niti raspravljat o tome .. jer svatko ima svoje razloge i stavove. ako ti ne paše promjeni operatera danas bar možeš birat i završi priču s bnetom. Ti na to ne možeš utjecat samo možeš pristat ili ne pristat na takvu ponudu i to napravi ... a sve ostalo su puste rasprave. Mene ne zanimaju drugi mene zanima samo moja situacija i kako je meni i kako se odnosi to na mene .... za druge me zaboli ...

neće nitko zbog tebe mjenjat uvijete i nemoj mislit da zbog tebe i tebi sličnim on neće dalje dobro poslovat. To što oni po tebi "izbijaju" sebi lovu to ti tako misliš oni su u dobitku samo tebi daju mogućnost da prekineš ugovor zbog promjene uvijeta što i svaki operater radi. Oni znaju šta time rade i to je vrlo dobro proračunato.

Nebudi bezobrazan i nemoj se sekirat popi si jednu pivicu jer se nemam namjeru s tobom prepucavat.

15 godina
Memphis kaže...
Mene ne zanimaju drugi mene zanima samo moja situacija i kako je meni i kako se odnosi to na mene .... za druge me zaboli ...

Ma daj covjece kakav si ti to covjek. Buuuuuuuuuu {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 14:39 (WindEmperor).
15 godina
WindEmperor kaže...

Ja nerazumijem zasto ova dva lika gore toliko brane BNet? Jel vi mozda radite u Bnetu?

da, dobijem proviziju po napisanom postu, da se lijepo zaradit ... ako hoćeš radit javi se .. može i na studentski ugovor može i na crnjaka, isplata redovita ...

16 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...

Ne branim ja Bnet nego zdravi razum...vjerojatno zato što detaljno znam kako funkcionira jedan provider.

Da biste shvatili poantu ove odluke morate biti upoznati i sa bazičnim izračunima kada je bandwidth providera u pitanju, a taj izračun nije "aha imamo 100 usera ovdje na 16 mbita, znači treba nam oko 1.5Gbit"

SVI provideri u svijetu računicu rade vođeni iskustvom, određenom statistikom i zdravim razumom.

Kao i kod npr. kasko osiguranja...normalni korisnici zapravo utope u masi one koji uporno imaju neku štetu (leecheri)

Ako mislite da je cijena koju plaćate dovoljna da pokrije žešće leechanje svakog korisnika, varate se.

Inače koristim 2 providera..Bnet i Metronet.

Na Bnetu imam 16 mbita, na Metronetu imam 25/25 Mbita optiku, a prosječnom useru na to poteče slina jer "s time može skinuti cijeli internet"...takvi korisnici, ali samo u nekim mjestima i jesu uzrok ovakvih odluka.

I ne, ne skidam BR ripove po cijeli dan...nekima od nas uistinu treba poštena veza (meni posebno upload) za daleko korisnije stvari od internet vampirizma :p

Vi se pjenite tu na nešto što većinu...veeeeliku većinu ljudi neće niti zakačiti, a riječ MOŽE nije vam pretjerano jasna, očito.

Zamisli samo bezobrazluk, da provider MOŽE iznimno rijetkim pojedincima, koji praktički konstantno rokaju DL, smanjiti brzinu na 6 sati, s ciljem osiguranja kvalitete usluge ostalim korisnicima.

Pa to je skandalozno, odmah treba u novine. Dole Bnet, skupa sa vladom {#}

Siguran sam i da ste upoznati sa infrastrukturom svakog naselja u gradovima, pa točno znate na koje dijelove određenog grada se sve ovo odnosi.

Da skratim...poanta je zaštita korisnika u mjestima gdje je infrastruktura "na granici" i leecheri će, jadni, 6 sati MOŽDA morati imati manju brzinu

Ono što ne shvaćate jest da ćete takve moći nabrojati na prste ruke.

Nah, nema smisla uopće tipkati i povlačim se sa ove teme, kao i sa one o iPad-u 2.

Nemreš protiv fanatika koji se drže stvari bez pokrića...uživajte u plakanju, a čujemo se eventualno kroz par mjeseci kada ovo zaživi i kada shvatite koliko se bezveze živcirate. {#}

15 godina
WindEmperor kaže...
Memphis kaže...
Mene ne zanimaju drugi mene zanima samo moja situacija i kako je meni i kako se odnosi to na mene .... za druge me zaboli ...

Ma daj covjece kakv si ti to covjek.

ma ti si tako human sigurno radiš u UNICEFU.

15 godina

Cuj eevek ides mi polako na jetru.

Znaci ti govoris kako mi koji skidamo previse "bluray ripova"  zagusavamo vama postenim jadnim korisnicima internet?

A zasto hebeni Bnet uopce nudi toliko velike brzine ako znaju da ne mogu isporuciti te brzine svakome 24/7? Zasto nisu ostali na 2 i 4  mb/s i problem zagusavanja interneta ni bi ni postojao.

Bnet je digao brzine samo da lakse privuce nove korisnike i zaradi više love,bez ulaganja u svoju infrastrukturu. I nemoj vise pisati kako se razumijes kako funkcioniraju ISPovi jer samo se sramotiš i nemas pojma sto pises.

2 0 hvala 0
15 godina
Crotiger kaže...
Memphis kaže...
Elles D. kaže...

Imaš npr. iskon trio di ti je isto flat ali po tebi to nije flat   (brzina 3mbita) jer po tvojem ćeš ti preko bneta više moći skinut uz zadanom vremenu nego kod iskona (što stoji) ali   prema tvojem onda nigdje nemaš flat osim kod bneta jer isporučuje trenutno najbržu brzinu, odnosno sada nemaš više ni kod bneta. Tak da nemoj filozofirat

16 godina

bnet je bija dobar dok je ima mali broj korisnika,nego mislim da oni po ugovoru smiju radit šta žele glede isporuke brzine.Kako piše u ugovoru ako plaćate brzinu npr od 20mbps,piše da će brzina biti do navedene,a to znači može biti manja tako da su se tim ogradili od oscilacija.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sam si rekao , NEDA TI SE ČITAT. Znači neznaš o čemu se radi, neznaš zašto ljudi vajnaju, neznaš koji su problemi ljudi sa Bnet om , neželiš ništa znati što se ne tiće tebe. Zašto uopče komentiraš nešto ako ne zanima što drugi misle, dali misliš da onda NAS zanima što ti milsiš?

Ne pijem alkohol nikada, tako da ću pivicu pass. Ionako ideš mi na ignor sada.

Pozdrav,

Crot

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Crotiger kaže...

Sam si rekao , NEDA TI SE ČITAT. Znači  neznaš o čemu se radi, neznaš zašto ljudi vajnaju, neznaš koji su problemi ljudi sa Bnet om , neželiš ništa znati što se ne tiće tebe. Zašto  uopče komentiraš nešto ako ne zanima što drugi misle, dali misliš da onda NAS zanima što ti milsiš?

Ne pijem alkohol nikada, tako da ću pivicu pass. Ionako ideš mi na ignor sada.

Pozdrav,

Crot

naravno da me ne zanimaju tvoji problemi kao ni tebe moji. Ne da mi se raspravljat jer ne vidim svrhu. Komentiram zato da druge ne dovedeš u zabludu, što vidim da ti je cilj jer ne možeš izborit svoj interes.

ok, cedevitu onda ...

17 godina
neaktivan

Ne znam čemu uopće tolike rasprave o Bnet internetu. Stvar je jednostavna i tehnički objasniva. Propusnost kabelskog interneta po priključku je oko 32mb/s (ne samo kod nas, nego u svijetu). Ako na vašem priključku nema puno ljudi brzina će vam uvjek biti dobra, a ako na vašem priključku ima mnogo ljudi brzina će vam biti spora. Brzina interneta pada u večernjim satima jer ljudi dolaze doma i preopterećuju mrežu. Bnet vam u tome ne može pomoći jer je to tehničko ograničenje a ne ograničenje od strane bneta. Klauzula koju su oni dali samo spriječava rad onih koji bnetovu vezu koriste za kojekakve servere za prijenos velikih količina podataka itd. dok normalnom korisniku ona pogoduje jer sigurno neće skinuti toliko gb mjesečno.

S obzirom na to razmislite dal želite bnet ili ne. Ako živite u naseljenom mjestu gdje ima mnogo bnet usera očekujte da vam u večernjim satima internet neće funkcionirat najbolje (pa ponekad čak uopće), a ako živite na pustom otoku onda će vam uvjek brzina bit top i branit ćete bnet na svim forumia svojim životom.

http://micromanagements.blogspot.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jeli tko narucivao samo njihovu satelitsku. Naime zivim u Puli i jedino dostupno mi je njihov tv koji cu placati oko 70 kn mjesecno. Ali to mi je dobro jer prva 3 mjeseca imam vse za kunu ali istot ako moram platit najam opreme oko 400 kn. Ali to mogu u 3 rate.

kakvi su?

Proud to be adicted to WoW
16 godina

Ma svi su oni ista gamad jer ovde nema zakona.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2011 13:55 (dery).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice