Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 198.252
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj
roby27 kaže...

ovo za 100 200 i 500 mbita bas me zanima kakvu bezicnu karticu moras imati da ostvaris punu brzinu? 

n standard 300mbps je dovoljan ili noviji ac ? pitam jer imam laptop

pretpostavljam da router koji daju moze isporuciti te brzine bezicno?

tipa gledam ovu wifi dual band karticu za laptop

https://www.protis.hr/products/details/intel-dual-band-wirelessac-7265-2x2-ac--bt-m2-7265ngwwbw/112154

http://ark.intel.com/products/83635/Intel-Dual-Band-Wireless-AC-7265

ili nano usb 

https://www.protis.hr/products/details/wireless-usb-adapter-asus-usbac51/112702

https://www.asus.com/Networking/USBAC51/

Za punu brzinu preko wirelessa trebaš imati 802.11ac karticu. Jedan forumaš na PCEkspert forumu je s 802.11ac karticom dobio bez problema 100 Mb/s preko wirelessa. S 802.11n baš i nije išlo.

brijalec kaže...
Jaka im optika ..... pola kvartova ima
... pola ne .... tj. zajeb, pola kvarta ima a pola ne .... xD ... tak da toliko o N.Zg.

Proširili su optiku tamo gdje imaju najviše korisnika. Sigurno neće postavljat optiku gdje imaju 3 ili 4 korisnika.

10 godina
neaktivan
malij kaže...

Da i mene zanima bas zasto T-Com na primjer nije stavio svoja podrucja optike..hm..hm

Zato jer prije nije postojala zakonska obveza da HT da mora objavljivati gdje širi optiku, odnosno oni su imali optiku po cijelom Zagrebu, ali je bila u DTK, i nije postajala zakonska obveza da objavljuje gdje ju vuku u zgrade.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
12 godina

dakle jucer prije nego su dosli od tcoma decki za optiku, bila je cura iz bneta prodajna predstavnica i rekla mi je da se amis gasi do konca 2016 godine jer ih je vip preuzeo, da su takvu informaciju dobili iz tabora i da ljudi koji su pod ugovorom amisa ostaju do isteka tako i cijene ostaju iste a onda mogu birati novi ugovor izmedju vipa i bneta ovisno o dostupnosti, naravno ako cete htjeti promjeniti na nekog treceg operatera onda ide raskid ugovora bez penala.

vip ce navodno preuzeti amis optiku pa ce nuditi svoje usluge i cijenik.

e sad dali je takva informacija 100% tocna od njene strane nebih znao, htio sam samo podijeliti s vama sto mi je cura rekla.

4 0 hvala 4
17 godina
neaktivan

Jedno pitanje. Da li Amisova optika ide preko koaksijalnog kabla jer imam provučen takav kabel (bnet) kroz kanalice koje su uštemane u podu (kompletno skrivene) ili dovlače novi kabel u stan koji bi onda trebalo nekako riješiti, a ne pada mi na pamet imati one nadzemne kanalice po zidu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da Amisova optika ne ide preko koaksijalnog kabla. To ide samo Vip i B.net, tako sam nešto čuo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 23:19 (Marko :D).
10 godina

Optika ide preko optickog kabela u vipa, bneta, tcoma, cogenta i koga god :)

Tako da da, moraju ti provest novi opticki kabel. Cim se mijenja kabel vise nije optika :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 0:03 (sandokan111).

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav svima,

zamolio bi par korisnika da posta Ul/Dl brzine i vrijeme odaziva (ping). Htio bi napraviti usporedbu, imam osjecaj da su vrijednosti puno losije danas nego prije godinu dvije kad je krenula AMIS optika... Jučer mi je bilo katastrofa, 85/65 i ping 11 ms pa sam prijavio kvar pa cekam da vidim hoce li se nesto rijesiti.

12/2014 imao 95/95 i ping 1 ms.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 10:15 (Cro0707).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo. 

http://www.speedtest.net/my-result/5823635227 http://www.speedtest.net/my-result/5823635227
16 godina

Kod mene je otprilike kao kod Marka.. Doduše, nisam vrtio speedtest možda poslijednjih tjedan dana. Mogao bih možda predvečer pa javim rezultate. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo i mene s novim mjerenjem :)

Sve je OK, izgleda da su nesto rijesili :)

http://www.speedtest.net/result/5824931326.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2016 20:03 (Cro0707).

1 0 hvala 0
15 godina

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kod mene je brzina normalna. Probaj restartati router.

http://www.speedtest.net/my-result/5882311539 http://www.speedtest.net/my-result/5882311539
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2016 18:00 (Marko :D).
15 godina

Ma sad je opet sve OK, još su jučer popravili... Samo ispada da svako malo moram testirati i prijavljivati kvar da bi stvar radila kako treba. Sve mi se čini da nekome uzmu da bi meni popravili i tako u krug :)

http://www.speedtest.net/result/5885205757.png

0 0 hvala 0
17 godina
Cro0707 kaže...

Ma sad je opet sve OK, još su jučer popravili... Samo ispada da svako malo moram testirati i prijavljivati kvar da bi stvar radila kako treba. Sve mi se čini da nekome uzmu da bi meni popravili i tako u krug :)

http://www.speedtest.net/result/5885205757.png

Ja gledam koji imam 10mbita na to koji k se zalis :)

Ti na ove padove gledaš kao što ja gledam kada mi pada na 4 mbita :)

Stvarno Vam zavidim na tim brzinama... Bojim se da optiku cijela HR nece vidjeti niti za 10 godina

16 godina

Nedavno je kod mene susjedna općina ( okolica Čakovca ) počela sama postavljat optičku mrežu u naseljima. Cca 800k kn vrijednost. I koliko sam primjetio bit će stvarno brzo gotovo.

Kad pogledam veličinu općine ovo je mizeran trošak, i vjerovatno bi preko 70% općina u HR moglo ovo samo isfinancirat.

Jer čekat gospodu iz T-coma ili nekog drugog operatera je smješno više....

Nije dirketno veznao uz AMIS, al eto da napisem ipak tu. :)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Je li netko na Amis optici umjesto njihovog routera (Telsey i neki sa E) postavio neki drugi router?

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav, danas mi je došao tehnički predstavnik B-neta stigli su optikom do zgrade, i sad žele unutra.
Lokacija Dugo Selo. U zgradi se spajaju na postojeći koaksijalni sustav radi distribucije.

Znači nije pravi FTTH. Za operatere kaže da su dostupni Bnet, VIP i AMIS preko toga.

Koja brzina se može očekivati od AMISA? Ima li netko iskustva?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Amis, kao osnovnu brzinu za optiku, navodi 50/50 i nudi povećanje brzine na 100/100 za dodatnih 50 kn/mj.

17 godina
neaktivan

Pa nude ti sve, kad je to sve ista firma, odnosno sve ih je VIP kupio. I bnet i amis.

Ja imam amisovu optiku, 100/100. Jer je prije bilo tipa 120kn za 50/50 i 150kn za 100/100.

Uglavnom zadovoljan. Bilo bi još bolje kad bi na ruteru mogao podesit neke stvari, al jebiga.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Ma znam da su ista firma.

Više sam sumnjičav što nije FTTH nego se spajaju sa optike na postojeću koaksijalnu mrežu (zgrada je stara cca10g), pa da nebi bilo max je 50/20 ili manje.

Znam da im je tako jednostavnije, no što to znači za mene kao krajnjeg korisnika. Zbog toga pitanje.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
mladen-p kaže...

Ma znam da su ista firma.

Više sam sumnjičav što nije FTTH nego se spajaju sa optike na postojeću koaksijalnu mrežu (zgrada je stara cca10g), pa da nebi bilo max je 50/20 ili manje.

Znam da im je tako jednostavnije, no što to znači za mene kao krajnjeg korisnika. Zbog toga pitanje.

Sumanjam da će moći nuditi Amiš svoje simetrične brzine preko koaksijalca. Jednostavno coax ima premali upload bandwith da bi mogao podržavati tolike upload brzine za sve korisnike. Realnije je očekivati da će Amis nuditi pakete slične onima iz VDSL kategorije nego optike. A kod Vipneta i B.neta možete računati na njihove maksimalne brzine koje su 120/15 čini mi se. Naravno, teoretski takvu brzinu može ponuditi i Amis.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
12 godina

Pa radi se o maloj zgradi 12 stanova, i 20-30m koaksijalca. Ne vjerujem da će svi uopće uzeti nekog od VIPove trojice. Nada umire zadnja :) 

10 godina
neaktivan
mladen-p kaže...

Pa radi se o maloj zgradi 12 stanova, i 20-30m koaksijalca. Ne vjerujem da će svi uopće uzeti nekog od VIPove trojice. Nada umire zadnja :) 

Oni optiku dovedu do svojeg ormarića. Bijeli, uski, visoki. I od tog ormarića ide koaksijalni kabel koji se onda dovodi do vise zgrada, kuća ili čega već god. Iako ste vi jedna zgrada, vi ćete biti spojeni vrlo vjerojatno na isti kabel kao i neka zgrada do ili pak kuće. Na jednom kabelu je sigurno po 50-100 korisnika jer bi im bilo neisplativo inače. Ali naravno da se isplati to uvesti, s obzirom da se nude brzine do 120 mbita, a s DOCSIS-om 3.1 će vjerojatno biti i veće. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 18:45 (JozoBozo121).
17 godina
neaktivan

Recimo kod mene je provedena optika po zgradi, doslovno su stavljene kanalice u hodnike i svako je dobio svoju optiku. Tak da hebiga, treba vidjet.

U krajnjem slučaju, pitaj što ti garantiraju od brzine pa poslje lako raskineš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koliko sam ja shvatio optički kabel ulazi u zgradu i onda je prijelaz na koaksijalac. 

Uglavnom sljedeći tjedan su radovi pa ćemo sve vidjeti.

Po onom što nude B.Net, VIP i Amis, Amis se nekako čini najbolji (brzina, količina prometa u Flatu i sl.) cijena je bar meni manje bitan faktor, kao i TV koji mi je nebitan.

0 0 hvala 0
10 godina
ako je tako onda je to slično kao fttb ali neisplativo osim ako je vip nanjusio nesto i planira pilot projekt u buducnosti ali rano je jos za to.

tehnologija koja ce docsisu 3.1 omoguciti da ima simetricne brzine na koaksijalcu je tek u pocetnoj razvojnoj fazi.

0 0 hvala 0
12 godina

Evo malo update-a situacije.

Dakle iskrena sućut radnicim u Amisu, izgleda da ih je VIP definitivno odlučio pokopati.

Usprkos najavi da će na novoizgrađenoj mreži u Dugom Selu operateri biti i B.net i VIP i AMIS, posljednji nažalost nije dostupan.

Također uprkos najavi da će do zgrade ići optika ipak ide samo koaksijalac :( 

Ono što me žalosti je da je VIP odlučio ubiti tvrtku koja je u odnosu na njih i B.net ipak imala kakvu takvu reputaciju među korisnicima.

Mogli su im makar dozvoliti da prodaju isto ko i oni.

Šteta, uživajte vi koji ste još uvijek korisnici, a ja ću polako dalje čitat jadikovke na B.net temi. :( 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Lijepo sam ti rekao kako će se to postaviti, ali ne razumijem to žaljenje. Pa dobit ćete sada pristup HFC infrastrukturi s DOCSIS 3.0 i 3.1 u budućnosti. Možete imati brzine veće od 100 megabita za pedesetak kuna mjesečno. Jadikovke? Imam nekoliko ljudi koje znam na B.netu i Vipnetu i svi su zadovoljni, ne znam o čemu pričaš. Optika do vrata, pogotovo FTTH, a ne GPON (jedna optička nit za vise korisnika) je skup projekt. Ovo je značajno jeftinije, a sa DOCSIS-om 3.1 će sigurno biti dostupne brzine veće od 200 ili 300 megabita, i vjerojatno puno veći upload nego što je sad.

12 godina

E moj Jozo, ja sam poprilično siguran da na 10 nezadovoljnih, dolazi bar tisuću zadovoljnih korisnika koji se ne javljaju po forumima.

Mene osobno smeta politika B.neta prema starim korisnicima na koju se zahtjevniji korisnici žale.

Osobno su mi bitne brzine vezano za upload i fair usage policy koja pogotova za upload i po službenom kodeksu iznosi samo 480GB za 120/15Mbs.

(malo se bavim videom i treba mi za backup na amazon). Download od 120 bi mi sigurno bio i više nego dovoljan (a i morat će biti, nije da će imati konkurenciju).

Docsis 3.0 i 3.1, pa kao standardi postoje već duže vremena, nisam pratio razvoj niti tehnologije niti HW-a, pa ne mogu reći koliko dugo postoje kao mogućnost implementacije. No koliko su implementirani?

Ako nešto ne postoji danas iluzorno je za očekivati da će biti dostupno sutra. Za naše operatere je dosta pogledati u prošlost zadnjih desetak godina i vidjeti koliko su usvajali i primjenjivali nove tehnologije. Koliko dugo postoji npr. VDSL2 i koliko je implementiran u HR, te kolike se brzine nude. Iskreno to nije moje područje, i ne razumijem se previše, no sve to kod nas dolazi presporo. Da se razumijemo, dolazak B.net je ovdje razlog za slavlje sam po sebi. Mogućnost za upload preko 2Mbs je ravna spuštanju na mjesec, no istovremeno drugi se približuju Andromedi.

Da ne kukam dalje i ovako sam OT, a nismo se ni dotakli HAKOM-a :) . 

0 0 hvala 0
15 godina
Bok ekipa,

imam Amis optiku 100/100 od prvih dana no sad mi se počeo pojavljivati problem s wirelessom, kanali su pre zagušeni. Promijenim kanal ali to vrijedi opet neko vrijeme pa moram iznova...

Da li netko zna da li Amis ima koji router koji podržava 5 GHz i da li je moguće doći do tog routera u svrhu riješenja problema? Imam Eltek koji radi na 2.4 GHz.

Da li vi imate sličnih problema i kako riješavate isto?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice