Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj

poruka: 521
|
čitano: 198.339
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Amis 100/100Mbps optika u Hrvatskoj
Ne znam, moguće da je, trebalo bi provjeriti kod njih.
17 godina
kokum20 kaže...
Antoniio22 kaže...
To ti je uvođenje optičkog kabela od vanjske infrastrukture do mjesta gdje će ti stajati ruter.

Dakle to moram platiti? Je li ista stvar i sa HT-om?

Ako uzmeš ugovor onda je đabe.

Kublach
16 godina
JozoBozo121 kaže...

Pricekaj malo s time jer su se kroz prošli tjedan počeli ljudi jako žaliti na amis i korisnička se jako slabo javlja. Pogledaj teme Vipnet gasi Amis i takve pa je ljudima na optici brzina po par Mbps.

Ma brzina je 95/95... kad ga ima. A to je u zadnje vrijeme rijetko.

Kinesko govno od rutera koje ni vreme nemre dohvatit ne pomaže.

14 godina
Čini se da Amis nije ugašen. Imaju jako dobru ponudu pristupa internetu pa ne zanima jel postojeći korisnici imaju kakvih problema? Korisnička podrska ok?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Imao sam cijelu prvu polovicu 3. mjeseca problema s njima (od 2.3. do 21.3.). Pucanje interneta, pad DSL-a i sl. Tjedan dana na moje prijave nisu reagirali uopće, nakon toga su par puta samo ruter resetirali što naravno nije pomoglo. Tek 18. su zamjenili ruter, ali ni to nije pomoglo, jer je bilo očito odmah da je kvar negdje vani, 21. su izašli tehničari na teren i sanirali spoj na kutiji. Kažu da će te povratno zvati nakon što provjere, ne zovu, onda kad nazoveš, kažu da nemaju evidentirano da sam uopće zvao, tri agenta kažu da je sve u redu, četvrti kaže da su problemi vidljivi nekoliko dana (istog dana sam sa svima komunicirao). Poslao im prigovor za umanjenje računa, kažu da problema nije bilo do 17. kad sam prijavio kvar, sreća pa sam sve bilježio i snimao pozive. Sad sam im poslao prepisku mailovima od 2.3. do pred kraj kvara i skenirani spisak poziva prema njima gdje se jasno vidi potvrđivanje kvara s njihove strane puno prije tog datuma, kao i pozivi. Sad nemam problema, ali takvu situaciju sam s njima imao.
15 godina
neaktivan

Zadnji puta sam imao probleme kada je bilo nekih problema sa serverima. Kad su riješili probleme, umanjili su mi račun.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 14:28 (Marko :D).
14 godina
U odnosu šta čitam o drugim providerima, Amis se čini mila majka. Samo da ih novi vlasnik ne razmontira.

0 0 hvala 0
12 godina

kakvo je stanje sa Amisom, jel postoje jos problemi?

trenutno sa curom gledam da uzmemo solo internet u novom stanu pa ni sami ne znamo kojeg operatera da uzmemo...

ima tko kakvu preporuku?

htjeli bi optiku prije adsl-a svakako ako je moguce...cijene su skoro pa iste..

jel jos traje onih 50% popusta kod amisa prvih 8 mjeseci?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

trenutno sa curom gledam da uzmemo solo internet u novom stanu pa ni sami ne znamo kojeg operatera da uzmemo...

ima tko kakvu preporuku?

Ja sam na optici 100/100 i nema vise problema, no Amis se gasi jer ga je Vip kupio tako da ne znam dali mozes kupiti novi paket kod njih, sada ukoliko zoves Amis podrsku zoves Vip podrsku, na racunima placas Vip-u, a od 9.mj Amis kao ime vise ne bi trebao postojati. Sta se tice akcija i popusta najbolje bi bilo da njih nazoves.

12 godina
Pa vidim da im je stranica jos aktivna...po brzini su bez premca...
14 godina
Uzeo Amis optiku prije 2 tjedna. Sve su brzo slozili, korisnicka podrska brza. Jedinobputem wi-fija ne pistizem ni blizu minimalnih 50Mbs vec oko 20Mbs pa ne znam jel do njih ili do mog Wi-fija na mobu/laptopu.
15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

ima tko kakvu preporuku?

Problema više nema, slobodno uzmi optiku. U vezi onog popusta, najbolje bi bilo da ih nazoveš i pitaš.

tLeon kaže...
roby27 kaže...

ima tko kakvu preporuku?

Ja sam na optici 100/100 i nema vise problema, no Amis se gasi jer ga je Vip kupio tako da ne znam dali mozes kupiti novi paket kod njih, sada ukoliko zoves Amis podrsku zoves Vip podrsku, na racunima placas Vip-u, a od 9.mj Amis kao ime vise ne bi trebao postojati. Sta se tice akcija i popusta najbolje bi bilo da njih nazoves.

Još uvijek nije sigurno hoće li Vip ugasiti Amis ili ne. Amis za sada posluje kao Vipov brend i tako će navodno ostati raditi. 

roby27 kaže...
Pa vidim da im je stranica jos aktivna...po brzini su bez premca...

Aktivna je jer Amis još uvijek posluje, možda ne kao telekom, ali kao Vipov brend.

Više informacija: http://www.amis.hr/amis_brand.php

Did12 kaže...
Uzeo Amis optiku prije 2 tjedna. Sve su brzo slozili, korisnicka podrska brza. Jedinobputem wi-fija ne pistizem ni blizu minimalnih 50Mbs vec oko 20Mbs pa ne znam jel do njih ili do mog Wi-fija na mobu/laptopu.

Preko wirelessa ne možeš primiti istu brzinu koju imaš na računalu koje je povezano na internet kabelom i to je normalno. Amis ti ni ne garantira da ćeš imati istu brzinu na kabelu i wirelessu. Brzina ovisi o tome koliko si udaljen od routera, na kojem ti se kanalu wireless mreža nalazi te koji standard koristi 802.11b/g/n/ac. Da bi primao punu brzinu Wi-Fija, moraš imati router i uređaje koji podržavaju 802.11ac standard.

Evo kako je kod mene na mobitelu, laptopu preko wirelessa i kabela.

http://www.speedtest.net/android/2011898599.png http://www.speedtest.net/android/2011898599.png
http://www.speedtest.net/result/5417387087.png http://www.speedtest.net/result/5417387087.png
http://www.speedtest.net/result/5417396661.png http://www.speedtest.net/result/5417396661.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 12:32 (Marko :D).
12 godina

hvala marko

evo danas su me zvali iz szk amisa i rekli su da mi nije dostupna optika nego samo preko bakrene parice i max brzina koju nude je 10mbita

kad sam isao na provjeru dostupnosti preko amis stranice izbacilo je da su dostupni samo kaze zena da nije pisalo i za optiku jbg

inace ta ista zena mi je ponudila usluge bneta jer za 150kn mj. nude 20mbita i 5mbita a amis 10mbita

cini se da su amis, vip i bnet povezani preko njihove sluzbe za korisnike

amis i dalje nudi svoje usluge, rekla mi je da je najvise novi zagreb pokriven od grada zagreba

i na kraju smo se slozili da za tu cijenu optike koju amis nudi nema konkurencije ali jbg nista od toga kad mi nije dostupno u zgradi

e sad jedini koji nude optiku u mojoj zgradi je tcom to sam isto danas saznao :) no oni su oko 220kn mjesecno

sad se dvoumim dal bi bnet 20mbita za 150, tri mjeseca 0kn, iskon za 170kn 50mbita ili tcom optiku 200/100 za 250kn...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
roby27 kaže...

hvala marko

evo danas su me zvali iz szk amisa i rekli su da mi nije dostupna optika nego samo preko bakrene parice i max brzina koju nude je 10mbita

kad sam isao na provjeru dostupnosti preko amis stranice izbacilo je da su dostupni samo kaze zena da nije pisalo i za optiku jbg

inace ta ista zena mi je ponudila usluge bneta jer za 150kn mj. nude 20mbita i 5mbita a amis 10mbita

amis i dalje nudi svoje usluge, rekla mi je da je najvise novi zagreb pokriven od grada zagreba

i na kraju smo se slozili da za tu cijenu optike koju amis nudi nema konkurencije ali jbg nista od toga kad mi nije dostupno u zgradi

e sad jedini koji nude optiku u mojoj zgradi je tcom to sam isto danas saznao :) no oni su oko 220kn mjesecno

sad se dvoumim dal bi bnet 20mbita za 150, tri mjeseca 0kn, iskon za 170kn 50mbita ili tcom optiku 200/100 za 250kn...

Uzmi HT optiku, imaš sad ponudu za nove korisnike putem optike, neograničeni telefon prema svima bez uspostave poziva, flat internet 100mbit i maxtv osnovni paket 241kn/mj. i prvih 6 mjeseci 1 kn sve. Ili ako nečeš maxtv, 180kn/mj. isto prvih 6 mjeseci za 1 kn. Ide na ugovor od 24mj. i dostupno na svim kanalima prodaje, facebook, web, t centar... Moja topla preporuka.

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

hvala marko

Amisova provjera dostupnosti je malo zbunjujuća. Kada ti piše da je dostupna usluga na optičkoj instrastrukturi dostupna ti je optika, kada piše da ti je dostupna amis 1, amis 2u1 i amis 3u1 dostupno ti je preko bakrene parice (Amis infrastruktura), a kada piše da su za tu adresu dostupni ovi paketi s linkom na cijenik znači da ti je dostupna usluga bitstream tj. preko HT-ove infra strukture.

Dostupna optika Dostupna optika

Bakrena parica preko Amis infrastrukture Bakrena parica preko Amis infrastrukture

Bakrena parica preko HT-ove infrastrukture Bakrena parica preko HT-ove infrastrukture

Da, otkada ih je preuzeo Vip sve je povezano i svima koji imaju malu brzinu interneta (bilo zbog loše infrastrukture ili HT-ove infrastrukture) nude usluge B.neta ili Vipa. Moram ti spomenuti da B.net i Vip imaju fair use (Amis još uvijek nema, nadam se da ga neće uvesti). Ako ti je dostupna HT optika, uzmi to.

12 godina

meni je izbacilo srednju sliku. hvala.

citao sam pdf clanak o fair use limitu potrosnje tak da ni sam ne znam koliko bi mjesecno skidao podataka, da imam optiku sigurno mi nebi bilo drago da stave limit.

i ja si sve mislim da cu na tcom optiku makar je skuplje...

nadam se da ce vip graditi i dalje optiku za amis po gradu zagrebu...ako su sestrinske firme...

12 godina
wAlpha kaže...
roby27 kaže...

hvala marko

Uzmi HT optiku, imaš sad ponudu za nove korisnike putem optike, neograničeni telefon prema svima bez uspostave poziva, flat internet 100mbit i maxtv osnovni paket 241kn/mj. i prvih 6 mjeseci 1 kn sve. Ili ako nečeš maxtv, 180kn/mj. isto prvih 6 mjeseci za 1 kn. Ide na ugovor od 24mj. i dostupno na svim kanalima prodaje, facebook, web, t centar... Moja topla preporuka.

nemoj zezat???

jel moze link neki da pogledam, to je onda nesto novo u ponudi?

mene zanima samo internet na optici bez telefona i max tva jer mi to ne treba, ali ako je za istu cijenu u paketu zasto ne...

i jel mi mozes reci dali se jos nesto placa za optiku, neke jednokratne naknada tipa uvođenje optičkog kabla u stan, modem itd... 

hvala puno

9 godina
neaktivan
roby27 kaže...
wAlpha kaže...
roby27 kaže...

hvala marko

nemoj zezat???

jel moze link neki da pogledam, to je onda nesto novo u ponudi?

mene zanima samo internet na optici bez telefona i max tva jer mi to ne treba, ali ako je za istu cijenu u paketu zasto ne...

i jel mi mozes reci dali se jos nesto placa za optiku, neke jednokratne naknada tipa uvođenje optičkog kabla u stan, modem itd... 

hvala puno

Nema te ponude online, to ti kad uvedu optiku nanovo u zgradu naljepe ju na oglasnu ploču u prizemlju valjda da namame ljude s bneta.

Ali ako ih kontaktiraš bilo kojim putem i kažeš da si vidio plakat i da si zainteresiran, možeš ju dobit bez pol beda. Inače mislim da se zove raketa od interneta ponuda. Nemaš nikakvu naknadu za uvođenje, sve rade besplatno ako potpišeš na 24mj.

Ja sam naručio prije kojih mjesec dana, dečki došli složili sve profunkcioniralo 6 dana nakon podnošenja zahtjeva. Telefon ti je u paketu, inače bez njega nemreš ostvarit pogodnosti u vidu cijene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 2:39 (wAlpha).
12 godina

pa baš gledam na webu i nigdje ne nalazim tu akciju...

da se javim szk ili da odem u t-centar u vezi te akcije raketa?? ajde ako mozes provjeri kako se tocno zove ta akcija

ako je 6 mjeseci za 1kn to je super ponuda...a kasnije 180kn predobro...

za ugovor mi nije problem...

13 godina

Evo samo da javim da amis još uvijek ima akciju 8 mjeseci u pola cijene. Ja sam jučer potpisao ugovor za optiku :)

Inače tu možete vidjeti gdje sve amis ima optiku. http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/InteraktivniPreglednik#sthash.zu4OfXFV.dpbs Pod ovo Područja namjere gradnje svjetlovodne mreže. Pretpostavljam da je bilo namjenjeno da tu bude za sve operatere no samo amis je upisan.

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

0 0 hvala 0
14 godina
bed-boy11 kaže...

Inače tu možete vidjeti gdje sve amis ima optiku. http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/InteraktivniPreglednik#sthash.zu4OfXFV.dpbs Pod ovo Područja namjere gradnje svjetlovodne mreže. Pretpostavljam da je bilo namjenjeno da tu bude za sve operatere no samo amis je upisan.

Da i mene zanima bas zasto T-Com na primjer nije stavio svoja podrucja optike..hm..hm

Music for life!!
15 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...

Evo samo da javim da amis još uvijek ima akciju 8 mjeseci u pola cijene. Ja sam jučer potpisao ugovor za optiku :)

malij kaže...
bed-boy11 kaže...

Da i mene zanima bas zasto T-Com na primjer nije stavio svoja podrucja optike..hm..hm

Krivu kartu gledate, ova je prava -> http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza.

Kako nema HT-a kad ima?

13 godina

Šta ht samo u te dvije zone u zagrebu ima optiku? Po ovome ih je vip debelo prešišao. Ali tu recimo nema označena Iskonova FTTB optika.

15 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...

Šta ht samo u te dvije zone u zagrebu ima optiku? Po ovome ih je vip debelo prešišao. Ali tu recimo nema označena Iskonova FTTB optika.

Vip ih je prešišao jer dobio Amis koji ima vlastitu optiku u Novom Zagrebu. Iskona nema jer je to u stvari HT, pa oni vjerojatno koriste postojeću optičku infrastrukturu HT-a.

13 godina

Iskon koristi FTTB optiku i znam da su dostupni i u Novom Zagrebu. Brzine su 80/40

T-com postavlja FTTH optiku kao i Amis. Ovdje brzine mogu ici i preko 100/100 samo sto trenutno nemaju u ponudi za privatne korisnike koliko ja znam.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bed-boy11 kaže...

Iskon koristi FTTB optiku i znam da su dostupni i u Novom Zagrebu. Brzine su 80/40

T-com postavlja FTTH optiku kao i Amis. Ovdje brzine mogu ici i preko 100/100 samo sto trenutno nemaju u ponudi za privatne korisnike koliko ja znam.

Imaš pravo. Meni je stvarno glupo da samo Amis ima u ponudi brzinu 100/100. Svi nešto usporavaju upload, ne razumijem u čemu je problem.

9 godina
neaktivan
Marko :D kaže...
bed-boy11 kaže...

Imaš pravo. Meni je stvarno glupo da samo Amis ima u ponudi brzinu 100/100. Svi nešto usporavaju upload, ne razumijem u čemu je problem.

HT u ponudi putem optike nudi turbo 100, 200 i +500 opcije za privatne korisnike. Mislim da je 500 u downloadu nekih 200ak kuna nadoplata.

12 godina

ovo za 100 200 i 500 mbita bas me zanima kakvu bezicnu karticu moras imati da ostvaris punu brzinu? 

n standard 300mbps je dovoljan ili noviji ac ? pitam jer imam laptop

pretpostavljam da router koji daju moze isporuciti te brzine bezicno?

tipa gledam ovu wifi dual band karticu za laptop

https://www.protis.hr/products/details/intel-dual-band-wirelessac-7265-2x2-ac--bt-m2-7265ngwwbw/112154

http://ark.intel.com/products/83635/Intel-Dual-Band-Wireless-AC-7265

ili nano usb 

https://www.protis.hr/products/details/wireless-usb-adapter-asus-usbac51/112702

https://www.asus.com/Networking/USBAC51/

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2016 3:22 (roby27).
13 godina
neaktivan
Jaka im optika ..... pola kvartova ima
... pola ne .... tj. zajeb, pola kvarta ima a pola ne .... xD ... tak da toliko o N.Zg.
10 godina
protjeran

Sto se zalite vi iz Zagreba imate sve, mi u Dubrovniku zadnja rupa nismo ni povezani s ostatkom zemlje... padne kisa nema ni vode, grmi nema ni struje u pm imate se cemu zalit.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice