Sad ima li netko iskustva sa ovim jer dosta ekipe mi je reklo da ne funkcionira najbolje da ima problema i sl. pa me zanima da li je to istina, da li je tehnologija napredovala i šta da kupim do nekih 500-700 kn :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad ima li netko iskustva sa ovim jer dosta ekipe mi je reklo da ne funkcionira najbolje da ima problema i sl. pa me zanima da li je to istina, da li je tehnologija napredovala i šta da kupim do nekih 500-700 kn :)
Ja sam jučer kupio Samsung ML 2165w, crno -bijeli laserski printer koji podržava wireless ali nisam ga uspio podesit da radi bežično. Imam T-Comov Siemens Gigaset SX763 router i kada uđem u njegov konfigurator piše da ne mogu koristiti wps dok mi je postavljena wep enkripcija? Ako ga uspijem upogoniti napisat ću ti kako radi bežični print, inače printer je malen i kompaktan, bez ikakvih dodatnih opcija, čisto dovoljno za povremenu kućnu upotrebu ako ti je dovoljan crno-bijeli print. Ima i 2 godine garancije za razliku od sličnih printera u svom cjenovnom rangu.
ofc da wep ne podržava wps. samo si promijeniš enkripciju u wpa2-psk i to je to (advanced settings - wireless network - Encryption & Authentication). Te kod wps registration odabereš push button i ok te unutar 2 minute moraš spojit printer (valjda i na printeru imaš tipku za wps). to je to.
Da, printer ima WPS tipku, probat ću promijeniti enkripciju pa javim rezultate.
Evo samo da javim rezultat sa printerom; promijenio sam enkripciju u wpa2-psk i bežično printanje radi bez problema sa stolnog računala, laptopa i Ipad2.
mogao si ga spojit na mrežu i bez wps-a. citiram sa manuala:
1. Press the (Menu) button on the control panel.
2.Press Network > Wireless > WLAN Settings.
3.Press the OK to select the setup method you want.
•Wizard (recommended): In this mode, the setup is automatic. The
machine will display a list of available networks from which to
choose. After a network is chosen then printer will prompt for the
corresponding security key.
•Custom: In this mode, users can give or edit manually their own SSID ,
or choose the security option in detail.
Sad ne znam da li to važi samo za printere sa ekranom.
Probao sam i na taj način ali stvar se malo zakomplicirala pa sam odustao. Dakle, moje stolno računalo je na ruter spojeno
lan kabelom, ostala računala po kući se spajajaju bežično. Printer sam spojio usb kabelom na svoje računalo i pokrenuo taj wizard.
Sve je išlo glatko, odabrao sam svoju mrežu, upisao password, ali u jednom trenutku je instalacija izbacila upozorenje da ne mogu postaviti
printer dok je računalo spojeno žično već da isključim lan kabel?? To mi nije imalo baš smisla pa sam pretpostavio da je ova procedura ipak za
printere sa ekranom. Inače, upute su malo zbunjujuće, pogotovo hrvatski prijevod.
Pozdrav,
da li mi netko može pomoći?!
Kupio sam neki dan pisač HP LASER JET M12W . Htio sam wifi pisač. I nekako sam ja to instalirao. No imam problem kada recimo odlučim printati nakon nekog vremena. Tada printer ne printa. I piše da je off line. Onda odem do printera i gasim ga i palim i to zna pomoći ili zblokirati, ovisi. Pitanje je da li nakon nekog vremena moj printer gubi kontakt s wifi i da li ga svaki puta prije printanja moram gasiti -paliti?
Hvala na pomoći
Milion razloga moze biti za to. Router se recimo restarta i stampac se ne poveze ponovo automatski, dobije drugu ip adresu, ode u sleep mode itd itd....
Milion razloga moze biti za to. Router se recimo restarta i stampac se ne poveze ponovo automatski, dobije drugu ip adresu, ode u sleep mode itd itd....
Hvala. znači može biti puno razloga. nekako nisam očekivao da će biti takvih problema. Nešto kao imam , a opet nemam.
Za takve stvari samo zica...
Nije mi jasno kako radi normalno smart tv , play station i sl. Sve je na mreži. Ne kužim zašto bih imao problema s običnim printerom?! Ili ja kao laik potpuno griješim.
Hvala svejedno.
Svi uredjaji kad tad odu ustand by. Tv i ps ti palis na neki nacin koji nije preko wifi. Dugme daljinski i sl. Printer se aktivira i dize iz stand by preko mreze i tu nastaje prpblem. Dpk je u stand by moze ga router skinuti sa mreze i vise ga ne mozes dici iz stand by moda...
Test. Probaj prije stampanja pritisnuti bilo sta d ga dignes iz stan by i pokušaj stampati. Vjerovatno ce raditi....
Stavi fiksnu ip adresu za stampač možda pomogne....
Hvala puno. probat ću! :-)