Steelseries 6gv2

poruka: 14
|
čitano: 3.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Steelseries 6gv2

Pozz ekipa.

Namjeravam kupiti novu tipkovnicu, steelseries 6gv2 pa me zanima dal ju netko vec koristi i kaj misli o njoj? Kakva je kvaliteta same izrade, kak se ponasaju tipke i dal ste imali kakve probleme s njom? (Cital sam da nekad znaju zezat pa neke tipke ne primaju ili kad stisnes neku tipku, primi vise puta)
Hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Steelseries 6gv2

Ja sam imao 6gv2 negdje 4 godine. Kvaliteta izrade je odlicna, s njijednom tipkom nisam imao problema i osjecaj tipkanja je stvarno dobar. Neznam da li mislis nabaviti ovu sa red ili black switchevima. U principu su to "jednaki" switchevi, obadva su linearna tj kad ih stisces ne osjetis onaj "bump" koji oznacava aktivaciju vec tipka ide jednolicno skroz do dna, razlika je sto za crne trebas veci "activation force" od crvenih.

Danas sam ju bas prodao ne zato sto sto nisam bio zadovoljan, nego cisto iz razloga jer se blizi rodendan a htio sam jednu s osvijetljenjem i brown switchevima. Za sad mogu reci da je mi 6gv2 djeluje puno cvrsce i robusnije od ove Masterkeys Pro L, ali mi je na brown swithchevima za koje je potreban manji "activation force" i koji imaju taj lagani "bump" ugodnije i brze pisati. Ako ces bit u mogucnosti isprobaj red switcheve negdje (u ducanu nekom) jer ih dosta tipkovncia ima, nekima su premekani koliko sam citao, u tom slucaju ce ti black biti super. Eto nadam se da sam ti malo pomogao. 

13 godina
neaktivan

Woow, thanks na opsirnom objasnjenju :) Ma probal sam vec brdo tipkovnica, al sad se hocu skrasiti i kupiti nkj onak da zgleda obicno pa mi je zapela za um 6gv2. Dal se jako cuju tipke? I jos me samo zanima dal se cuje dok tipkas onak ko zvuk da lupa nkj? Ne znam kak da objasnim. Npr dok imas staru tipkovnicu, stisnes space i jos 3 tipke se pomaknu i onak ruzi ko plastika :D
BTW, offtopic, mogu ti ja nabaviti steelseries m500 s blue switchevima za rodendan u pola cijene

13 godina
protjeran

Ma vec sam nabavio tipkovnicu, ali svejedno hvala na ponudi :)

I mene je kod 6gv2 privukao taj jednostavan i robustan dizajn. Black switchevi su medu glasnijima, ali ovo ruzanje i slicno toga nema, tipke su cvrste u smislu da se ne micu na nijednu stranu. Tipkovnica je bas onako "solid", nema mrdanja i kao sto sam rekao stvarno je kvalitetno izradena.

EDIT: Ukucaj u e bay "o rings keyboard" dodu 1 dolar, to su mali silikonski prsteni koji se stave ispod tipke i cuo sam da oni dosta ublaze zvuk. Mislim da cu ih sutra naruciti i isprobati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 22:50 (war3_tft).
15 godina
neaktivan
Oringovi su super stvar, ja sam ih stavio na corsair k70rgb i ubiju zvuk kad lupis do kraja ali ono sto mene muci je plasticky wobble zvuk tipki koja postoji na bilo kojoj tipkovnici, onaj milimetar mrdanja lijevo desno tipke od kojeg boluju sve mehanicke tipkare, nisam uspio naci nijednu koja to nema, ne znam da li je mozda netko naletio na nesto sto ne ispusta nikakve zvukove?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jos jedna potvrda za oringove, hvala :)

Kad sam jucer prvi put poceo tipkati na Masterkeys Pro L osjetio sma taj lagani wobble i posto mi je jedina mehanicka tipkovnica prije bila 6gv2 mislio sam da nesto ne stima sa tipkovnicom, ali evo sad cujem od tebe da je tako manje vise sa svakom mehanickom. Na 6gv2 tipke ne mrdaju, puno je to cvrsce sve skupa i izgleda da su key capsi bolje odradeni.

14 godina
Steelseries 6gv2

Ekipa evo nabavih si ovo tipkalo nakon cm devastatora i prezadovoljan,prva mehanička i nije mi žao ni kune,zanima me gdje nabaviti tipke s prozirnim slovima? jer bi ja sebi stavio led trake u tipkovnicu i doveo dodatno napajanje u nju,možda čak i usb hub ubaciti u nju(nisam ju rastavljao nisam gledao stanje s prostorom) no led svakako bi ubacio,jer mi baš ne dostaje to pozadinsko osvjetljenje.

Pa ako netko zna gdje bih mogao nabaviti za nju tipke s prozirnim slovima neka posta :) Ili još bolje ako netko odavdje ima za prodati da ne čekam ebay i ostalo :)

EDIT
Sad sam proučio i skonto da ima za led-icu predviđeno no nema je,budem probao nešto skombati,dalje trebam paket bijelih ili crnih tipaka za cherry mx s prozirnim slovima :)

Ako tko ima slobodno PP-ajte me :)

Ako može subscribe na YT(ETS2 najviše):https://www.youtube.com/user/evilmage007STEAMnic/videos?view_as=subscriber i imgur s ss-ovima(ets2 najviše):https://balkantufeurotrucksimulator.imgur.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 7:22 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ako si vec kupovao novu tipkovnicu zasto nisi odma uzeo neku sa osvjetljenjem?
14 godina
war3_tft kaže...
Ako si vec kupovao novu tipkovnicu zasto nisi odma uzeo neku sa osvjetljenjem?

Stari moj nađi mi za 50kn mehaničku tipkovnicu koja sigurno radi 100% bez greške i da je još poznata marka :) 

A i volim se sam doma igrati s takvim stvarima,taman dok ne krene sezona da se još malo poigram ;)

Ako može subscribe na YT(ETS2 najviše):https://www.youtube.com/user/evilmage007STEAMnic/videos?view_as=subscriber i imgur s ss-ovima(ets2 najviše):https://balkantufeurotrucksimulator.imgur.com
13 godina
protjeran
kruskar kaže...

Stari moj nađi mi za 50kn mehaničku tipkovnicu koja sigurno radi 100% bez greške i da je još poznata marka :) 

A i volim se sam doma igrati s takvim stvarima,taman dok ne krene sezona da se još malo poigram ;)

Ako je bila takva cifra onda se nema kaj puno filozofirati. 

Gore u komentarim mozes vidjeti da sam ju i ja imao, odlicna tipkovnica. Jesu black il red switchevi?

14 godina
war3_tft kaže...
kruskar kaže...

Ako je bila takva cifra onda se nema kaj puno filozofirati. 

Gore u komentarim mozes vidjeti da sam ju i ja imao, odlicna tipkovnica. Jesu black il red switchevi?

Stari moj čim sam dobio ponudu sam je bilo pitanje kad mogu doć,a frend veli evo mene pred kućom sam ti znao sam da neš odbit haha.

Black,jedina mana tipkovnice što su pojedine tipke blago izgrebane,no sve ostalo je na tipkovnici kao novo,kabl bez oštećenja,tipke uredno rade,nema ogrebotine nigdje.

S CM Devastatora sam na tu steelseries prešao :)

I što je najjače uleti mi bratić s ponudom aj mi za 100kn prodaj svoju tipkovnicu reko di ćeš bolje :D 

Još zaradih 50kn :)

EDIT
Evo slike tipkovnice,samo ju moram dobro očistit kad joj budem backlight stavljao :)

Slike su lošije jer mi se razbilo prošlu sezonu staklo kamere i nisam zaštitio na vrijeme kad gle vraga prašina se zavukla :(

EDIT2

Sad čitam tvoje postove tu u temi,kažeš taj nekakav force klik tj. da jače moraš stisnuti,baš naprotiv ja ovdje skoro pa i nestisnem do kraja već je slovo ispisano i stvarno prokleto brzo mogu pisati na ovoj tipk.

Mislio sam da će mi biti problem slovo Ž što je dolje,no od sinoć do sad sam se navikao hehe,kažu frendovi pi*do sad kad kreneš nas spammat s biblijama nadrapali smo 

BTW
Ovo mi u biti prva mehanička tipkovnica u životu i tek sad iskreno vidim zašto su svi ludi za njima,jednostavno nenadhebiv je osjećaj pisanja,sad bih mogao cjeli dan sjediti i tipkati,od muke ovaj post malo malo editam HAHAHAHAHA 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.2.2018 9:45 (kruskar).
13 godina
protjeran

Odlican deal.

Tipkovnica je nepoderiva sto se same konstrukcije i tipki tice, naravno na ogrebotine se ne moze utjecati...

Iskreno meni bi bilo zao mijenjati te keycapse posto su tolko cvrsti i kvalitetni, al ako uspijes odraditi to kaj si naumio sibni koju sliku. 

Sad jedino moras odraditi ciscenje, ja imam obicaj malo kod bake otici i pravit joj drustvo i usput polirat tipke. 

P.S. Tu na slikama je bila stara oko 4-5 god.

14 godina
war3_tft kaže...

Odlican deal.

Tipkovnica je nepoderiva sto se same konstrukcije i tipki tice, naravno na ogrebotine se ne moze utjecati...

Iskreno meni bi bilo zao mijenjati te keycapse posto su tolko cvrsti i kvalitetni, al ako uspijes odraditi to kaj si naumio sibni koju sliku. 

Sad jedino moras odraditi ciscenje, ja imam obicaj malo kod bake otici i pravit joj drustvo i usput polirat tipke. 

P.S. Tu na slikama je bila stara oko 4-5 god.

To je to,skoro pa ko nova :)

Malo guglam gledam i proučavam samu cherry mx black tipku i isto tako kako su te ledice spojene,naravno neću moć softwerski kontrolirati,no razmišljam napraviti na kombinaciju tipaka da za svaki red postoji određena kombinacija i da stiščeš tipku i biraš boju,naravno za svaku tipku tako pojedinačno.

Razmišljam možda čak uzeti crne i bijele tipke pa probati iskombinirati,možda bude dobro izgledalo,jer nemam u planu ovu tipkovnicu sad duuuuugo vremena mjenjati.

Ubija tipkovnica u svakom pogledu(meni hebiga prva je haha) samo eto backlight sredim i na konju sam,lako ako zafali dodatnih tipaka uzeti neko od onih govana od logitecha,razera nečeg trećeg...

14 godina
Steelseries 6gv2

Nije dugo bila sastavljena 

Oprao ju detaljno od glave do pete,gledao to za led-ice,na matičnoj nema izvode za backlight,no može se napraviti malo drukčije no onda ako se želi rgb treba rgb kontroler ili samo 1 boja :)

EDIT
Neka slova prije pranja su izgledala kao da su totalno izbljedila i obrisala se,no kad se sasušilo nakon pranja sve pobijelilo :D 
Jedino se par znakova izlizalo no ništa strašno :)

EDIT2

Iz hrpe se dobilo nekakvo tipkalo :P Ko nova,ima na par mjesta gdje su tipke sitno izlizane,ništa strašno,ovo sve ostalo manje više kao novo :)

EDIT3

Tipkovnica je sastavljena :D Kao nova hehe

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.2.2018 2:32 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice