Ja bas ne bih preporucio 6gv2. Ona jeste kvalitetno izgradjena ali nakon izvijesnog vremena pocinje se javljat problem sa double tappingom, ono stisnes tipku jednom a registruje ju dva ili vise puta. Mene je to pocelo zezat nakon isteka garancije. Problem je vjerovatno unutar samog switcha. Gledam kamaru ljudi ima taj problem sa crnim switchevima. Mislim da kad budem kupovao iducu tastaturu da ona nece bit mehanicka jer se nisam bas toliko ni preporodio ni odusevio onim famoznim filingom koji svi hvale a dao sam 4x vise para u odnosu na neku logitechovu membransku koja bi mi sigurno trajala vise od 2 god bez da me zeza.
To je čest problem s Cherry MX switchevima i njihovim kopijama. Skini keycap, stisni switch, ukapaj par kapi alkohola, razradi switch (istiskaj ga manijakalno), pusti preko noći da odstoji - sutradan će raditi kao nov. :)
Imao dotičnu tipkovnicu i isti problem, ali nisu switchevi bili krivi, već ona "matična" ispod, iako sam na prvu njih optužio. Meni je cijela serija tipki radila taj double tap. Koliko sam skontao, ta matična ima više modula, i jedan od njih je malo poludio. Anyway, ti switchevi stvarno jadno izgledaju iznutra, tanki krhki plehići (u suštini lisnate oprugice) i kad to vidiš, bojiš se uopće malo jače stisnut.