Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.586.206
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

pozdrav, namjeravam kupiti neku mehanicku tipkovnicu ali nikada nisam previse pratio periferiju stoga vas pitam za prijedlog neke kvalitetne izmedu 500-700kn (ako postoje), ako nema koju biste preporucili kao best buy ako treba i van tog cjenovnog spektra

hvala, lp

edit: jel Zalman ZM-K500 u redu ili ne stima

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 23:15 (ashcro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
ashcro kaže...

pozdrav, namjeravam kupiti neku mehanicku tipkovnicu ali nikada nisam previse pratio periferiju stoga vas pitam za prijedlog neke kvalitetne izmedu 500-700kn (ako postoje), ako nema koju biste preporucili kao best buy ako treba i van tog cjenovnog spektra

hvala, lp

Moj savjet bi bio da zaobiđeš Zalman ZM-K500.
 Moj kolega je vratio 3 unutar mjesec dana zbog neispravnosti.

17 godina
moderator
zzZZzz kaže...

Je dobio drugu ispravnu? Nema te komponente čiji se barem jedan primjerak nije pokvario.  A sad, ako je riječ o serijskoj greški ili propustu u dizajnu/konstrukciji, to je već druga priča.

17 godina
ashcro kaže...

hvala, lp

Ja bi ti prvo preporučio da proučiš malo mehaničke tipkovnice, tipove switcheva i prvo vidiš što ti treba, a onda tek tražiš preporuku... Treba li ti više za pisanje, igranje, gledanje ???

17 godina
mbaksa kaže...
zzZZzz kaže...

Je dobio drugu ispravnu? Nema te komponente čiji se barem jedan primjerak nije pokvario.  A sad, ako je riječ o serijskoj greški ili propustu u dizajnu/konstrukciji, to je već druga priča.

Dobio je zamjene koje su se također pokvarile, sve unutar mjesec dana, na sve 3 su otkazivale tipke te je na kraju je trazio povrat novca..
Ako je moguće protegnuti se za 200-tinjak kn, preporucio bih SteelSeries 6Gv2

17 godina
moderator
zzZZzz kaže...
mbaksa kaže...
zzZZzz kaže...

Dobio je zamjene koje su se također pokvarile, sve unutar mjesec dana, na sve 3 su otkazivale tipke te je na kraju je trazio povrat novca..

Aha, brzopleto sam pročitao tvoju prethodnu poruku pa nisam uočio da je vratio 3 komada. Da, onda je evidentno riječ o serijskoj greški pa ih treba izbjegavati.

13 godina
neaktivan
ashcro kaže...

hvala, lp

Ako želiš TKL tipkovnicu, toplo bih preporučao Ozone Strike Battle. Svoju sam platio cca. 90€što bi odgovaralo tvom cjenovnom rangu. Backlit je (crveno) uz izvrsnu kvalitetu izrade, a na raspolaganju su 4 switcha (premda sam samo smeđi i crveni vidio u ponudi) i 6 makro tipki. Gornja površina je od aluminija (crna ili crvena boja), djeluje jako robusno, nema trunke savijanja, a i sam dizajn je mneni osobno baš sexy. Dno ima 5 gumiranih dodirnih točaka tako da nema nikakvog jedrenja po stolu. 

Što se fotografija tiče, na njihovoj stranici se može dobiti poprilično dobar uvid u produkt: http://www.ozonegaming.com/product/strike-battle

Nedostatak je što nema hrvatski layout i šteta je s njome otvarati pivo.

EDIT: Prilikom kupnje bio sam zainteresiran i za Corsair K65 Vengeance (80€), međutim nije backlit i nude ju samo s MX red.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 6:24 (CelticFrost).
15 godina

Sa svim što je kolega napisao za Ozone Strike Battle se slažem u potpunosti
Za tkl tipkovnicu je odlična, omjer cijene i uloženog je odličan, i imaš na njoj provjerene cherry prekidače, tako da sa tog pogleda si miran
Ali ovo za hr layout je kriva informacija, tj sa tim se ne mogu složit, nego reć da je kolega u krivu
Posjedujem tu tipkovnicu i ima na njoj hr layout, tj hrvatska slova su ugravirana na tipke i svjetle isto kako svjetle i sve ostale tipke na tipkovnici, jedino je minus to što su ugravirana na uk layout pa onda neke znakove imaš dvaput prikazane (upitnik, točke, zagrade i tak to)
Stavio sam slike svoje tipkovnice tu u temu pa se može provjerit stanje sa layoutom, mislim da jedno stranicu dvije tri prije je post
Ja sam svoju kupio u adm-u, a i koliko vidim, oni su jedini koji ju kod nas dobavljaju, osim ako nisam nešto krivo vidio

Gdje si ti kupio svoju, kod nas negdje ili sa njihove stranice? 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.8.2016 18:28 (matija656).
17 godina
odjavljen

Aj da pitam ovdje....znači sharkzone K30 tipkovinca, inače vrlo zadovaljan sa istom da nema jednog nevjerojatnog problema. Nakon par mjeseci upotrebe prestala reagirati tipka ž. Odnio u ADM i nakon dva tjedna dali novu. Ista tipka radila uredno dva dana i danas prestala raditi i na novoj tipkovnici ?? WTF. Moram opet reklamiorat za istu stvar a vidim da su stvarno zamjenili tipkovnicu. Serijska greška ili koji k.? Jel ima netko istu takvu sa istim problemom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Isprike za dezinformaciju. Na službenoj stranici sam pronašao engleski, njemački, talijanski, češki, mađarski i francuski layout, a kupio sam ju na njemačkom amazonu. Da, prodaje ju AMD, no traže 20€ više što mi je neprihvatljiva razlika (i to im je kao sniženo 10%).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zzZZzz kaže...
mbaksa kaže...
zzZZzz kaže...

Ja bas ne bih preporucio 6gv2. Ona jeste kvalitetno izgradjena ali nakon izvijesnog vremena pocinje se javljat problem sa double tappingom, ono stisnes tipku jednom a registruje ju dva ili vise puta. Mene je to pocelo zezat nakon isteka garancije. Problem je vjerovatno unutar samog switcha. Gledam kamaru ljudi ima taj problem sa crnim switchevima. Mislim da kad budem kupovao iducu tastaturu da ona nece bit mehanicka jer se nisam bas toliko ni preporodio ni odusevio onim famoznim filingom koji svi hvale a dao sam 4x vise para u odnosu na neku logitechovu membransku koja bi mi sigurno trajala vise od 2 god bez da me zeza.

15 godina
CelticFrost kaže...

Isprike za dezinformaciju. Na službenoj stranici sam pronašao engleski, njemački, talijanski, češki, mađarski i francuski layout, a kupio sam ju na njemačkom amazonu. Da, prodaje ju AMD, no traže 20€ više što mi je neprihvatljiva razlika (i to im je kao sniženo 10%).

Ja sam svoju kad sam kupovao platio 700 kn,  sa dostavom 750, tako da meni je cijena bila prihvatljiva, i savršena po onome što sam tražio 

esko kaže...

Ja bas ne bih preporucio 6gv2. Ona jeste kvalitetno izgradjena ali nakon izvijesnog vremena pocinje se javljat problem sa double tappingom, ono stisnes tipku jednom a registruje ju dva ili vise puta. Mene je to pocelo zezat nakon isteka garancije. Problem je vjerovatno unutar samog switcha. Gledam kamaru ljudi ima taj problem sa crnim switchevima. Mislim da kad budem kupovao iducu tastaturu da ona nece bit mehanicka jer se nisam bas toliko ni preporodio ni odusevio onim famoznim filingom koji svi hvale a dao sam 4x vise para u odnosu na neku logitechovu membransku koja bi mi sigurno trajala vise od 2 god bez da me zeza.

I još k tome ima i loše napravljene tipke, tj print 

Nakon nekog vremena slova gube intenzitet, mijenjaju boju,  a i mjesta gdje se više drže prsti (wasd i to kod gaminga) tipke se izližu i izgledaju puno gore nego da je samo sjajan otisak od prstiju 

Vidio sam nekoliko njih koje su bile na tipkama toliko izlizane da je sredina tipke bila glatka i sjajna sa jasnom razlikom,  a rub izglrda kako bi trebao

15 godina
neaktivan
odlucio sam se ipak za Corsair K70 RGB mx Brown, ako je netko zainteresiran za prodaju iste neka se javi :)
17 godina
esko kaže...

To je čest problem s Cherry MX switchevima i njihovim kopijama. Skini keycap, stisni switch, ukapaj par kapi alkohola, razradi switch (istiskaj ga manijakalno), pusti preko noći da odstoji - sutradan će raditi kao nov. :)

Twitter: @191x7
17 godina
moderator
esko kaže...
Gledam kamaru ljudi ima taj problem sa crnim switchevima. Mislim da kad budem kupovao iducu tastaturu da ona nece bit mehanicka jer se nisam bas toliko ni preporodio ni odusevio onim famoznim filingom koji svi hvale a dao sam 4x vise para u odnosu na neku logitechovu membransku koja bi mi sigurno trajala vise od 2 god bez da me zeza.

Famozni filing koji svi hvale je taktilnost, a ona ne postoji kod crnih switcheva, nego samo kod plavih i smeđih (i zelenih i prozirnih, no oni su jako rijetki), s tim da upravo plavi najbolje kotiraju po filingu.

14 godina

Postoji neka dobra full sized tipkovnica do 700 kn sa brown svitchevima ili je potrebno 1400 kn za K70 :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
esko kaže...
Gledam kamaru ljudi ima taj problem sa crnim switchevima. Mislim da kad budem kupovao iducu tastaturu da ona nece bit mehanicka jer se nisam bas toliko ni preporodio ni odusevio onim famoznim filingom koji svi hvale a dao sam 4x vise para u odnosu na neku logitechovu membransku koja bi mi sigurno trajala vise od 2 god bez da me zeza.

Famozni filing koji svi hvale je taktilnost, a ona ne postoji kod crnih switcheva, nego samo kod plavih i smeđih (i zelenih i prozirnih, no oni su jako rijetki), s tim da upravo plavi najbolje kotiraju po filingu.

Ja bih se ubrojio također među onu manjinu kojoj je mehanička tipkovnica nekako precijenjena za neki teško opipljivi (pun intented) feeling odn. taktilnost, kako veliš. Probao, lijepo, zvučno, i preskupo. Nije mi žao dati za dobar komad hw-a. Ova membranska apex raw nije ni sama došla malo, ali ne znam što bi me natjeralo da dam recimo parsto kuna više za mehanicku varijantu. Teška srca sam prešao sa legendarne k270 bežične, i ko zna, možda ću isto tako teška srca prijeći na mehaničku. jer ova ispunjava trenutno sve moje potrebe. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
moderator
eywa33 kaže...
Ja bih se ubrojio također među onu manjinu kojoj je mehanička tipkovnica nekako precijenjena za neki teško opipljivi (pun intented) feeling odn. taktilnost, kako veliš. Probao, lijepo, zvučno, i preskupo. Nije mi žao dati za dobar komad hw-a. Ova membranska apex raw nije ni sama došla malo, ali ne znam što bi me natjeralo da dam recimo parsto kuna više za mehanicku varijantu. Teška srca sam prešao sa legendarne k270 bežične, i ko zna, možda ću isto tako teška srca prijeći na mehaničku. jer ova ispunjava trenutno sve moje potrebe.  

Imaš različit filing i kod membranskih - neke daju jači, neke slabiji otpor. za neke se čini kao da su malo nelinearne (trebaš malo jače stistuti, ali onda popusti - takvom mi se činila Microsoftova Natural, prva verzija), za neke nisi siguran da je ulovila ni dok si već pri kraju pritiska (mrzio sam one prastare Chiconyjeve tipkovnice).

Iskreno rečeno, i ja bih rekao da je filing kod mehaničkih tipkovnica malčice precijenjen. Mada s moje strane to može imati više veze s tim što sam u osnovnoj školi, kad sam se tek susretao s računalima, radio na IBM-ovim buckling spring tipkovnicama (Model M). Cherry MX Blue mu ne može parirati i to je onaj osjećaj koji tražim/želim, samo što danas takvih tipkovnica više gotovo da i nema - nisam siguran da ih proizvodi itko drugi osim Unicompa. A sad - ako tražiš klasični format tipkovnice, to može biti dobro rješnje. Recimo ja ne tražim klasični format - tražim ergonomski oblikovanu tipkovnicu, a eventualno bih pristao na neergonomsku ako je TKL ili manja i ako je jeftina.

17 godina
esko kaže...
zzZZzz kaže...
mbaksa kaže...
zzZZzz kaže...

Ja recimo sa tom tipkovnicom nikad nisam imao problema, zato je i preporucam ekipi koja trazi jeftinije i diskretnije mehanicke tipkovnice.
 Moram priznati da nisam po njoj peglao toliko da bi joj izlizao znakove sa keycapa.

Sto se taktilnog feelinga tice, vec je receno, to se moze osjetiti samo na blue i brown switchevima koji imaju bump kada ih se pritisne do aktivacije.
Ja osobno preferiram linearne switcheve (red) koji nemaju bump, jer volim zveknuti tipku do kraja.

Kada predjem sa mehanicke na membransku, imam osjecaj da tipkam po pudingu, al to je valjda subjektivno.

17 godina

Interesantna i ne skupa tipkovnica (600kn):
GIGABYTE ForceK85

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
191x7 kaže...
Bakaluar kaže...

Je li g810 ima hrv slova?

Sve Logitechove kupljene u RH imaju.

Znači nemam brige za Logitech da mi ne bi došla s engleskom postavom? Pitam jel sam mislio naručiti Logitech K360, ali niti piše nekakva napomena, a još je i standardna slika s neta. 

11 godina
djigibao kaže...

GIGABYTE ForceK85

Gdje ima za kupiti? odlicno mi izgleda

If you have nothing to lose, try.
17 godina
Filip720 kaže...
djigibao kaže...

GIGABYTE ForceK85

Izvol'te gospon...

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/tipkovnice/gaming/forcek85/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
djigibao kaže...
Filip720 kaže...
djigibao kaže...

GIGABYTE ForceK85

Izvol'te gospon...

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/tipkovnice/gaming/forcek85/

Hvala, trazio sam na jeftinije hr nije mi izbacilo pa sam mislio da je od nekud drugdje. lp

If you have nothing to lose, try.
13 godina
neaktivan

Lijep pozdrav znalci, evo ovako: kolega traži tipkovnicu do nekih 100€/800kn. Pošto meni tipkovnice nisu jača strana obraćamo se vama za pomoć.

Htio bi da bude relativno tiha, da ima numeričku tipkovnicu, veliki enter i da se može podesiti efekt duge (to ga pali, tko sam ja da osuđujem). Većinom piše na engleskom pa mu hr slova nisu presudna, također macro i multimedija tipke ne igraju bitnu ulogu.

Postoji li takvo što?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Definiraj mehanička (i koji switchevi) ili membranska?

13 godina
neaktivan

Ako postoji tako jeftina mehanička koja ispunjava ostale uvjete onda bi bilo poželjno da su brown switchevi iako nije obavezno da bude mehanička.

15 godina
_mark0_69 kaže...

Lijep pozdrav znalci, evo ovako: kolega traži tipkovnicu do nekih 100€/800kn. Pošto meni tipkovnice nisu jača strana obraćamo se vama za pomoć.

Htio bi da bude relativno tiha, da ima numeričku tipkovnicu, veliki enter i da se može podesiti efekt duge (to ga pali, tko sam ja da osuđujem). Većinom piše na engleskom pa mu hr slova nisu presudna, također macro i multimedija tipke ne igraju bitnu ulogu.

Postoji li takvo što?

dali mu je rgb osvjetljenje pod obavezno na njoj ili bi moglo proć da ima jednu boju ??

jer do 800 kn tipkovnicu sa brown prekidačima kako si naveo, i da ima rgb osvjetljenje je malo problem za nać, osim ako ja nisam krivo vidio i krive trgovine gledao

jer ako mu rgb osvjetljenje nije bitno toliko, do 800 kn koliko mu je budžet, sa izbacivanjem toga uvelike će povečat izbor i opcije koje ima 

tipkovnice koje bi odgovarale njegovom zahtjevu (rgb, full size, iso layout), samo zbog tog rgb osvjetljenja koje traži su u rangovima cijene oko 1000kn i više

13 godina
neaktivan

Kaže ovako: ako ne može biti rgb, jel može bar imati neke efekte kao valovi i slično jer mu je estetika na drugom mjestu nakon same funkcionalnosti tipkovnice.

Slobodno bacite koji prijedlog pa da ih možda može isprobati uživo u nekoj od trgovina.

17 godina
Par postova gore sam ja stavio jednu tipkovnicu pa pogledaj ako bi mu pasala - Force k85
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice