Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.585.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
191x7 kaže...
esko kaže...

Ja bas ne bih preporucio 6gv2. Ona jeste kvalitetno izgradjena ali nakon izvijesnog vremena pocinje se javljat problem sa double tappingom, ono stisnes tipku jednom a registruje ju dva ili vise puta. Mene je to pocelo zezat nakon isteka garancije. Problem je vjerovatno unutar samog switcha. Gledam kamaru ljudi ima taj problem sa crnim switchevima. Mislim da kad budem kupovao iducu tastaturu da ona nece bit mehanicka jer se nisam bas toliko ni preporodio ni odusevio onim famoznim filingom koji svi hvale a dao sam 4x vise para u odnosu na neku logitechovu membransku koja bi mi sigurno trajala vise od 2 god bez da me zeza.

To je čest problem s Cherry MX switchevima i njihovim kopijama. Skini keycap, stisni switch, ukapaj par kapi alkohola, razradi switch (istiskaj ga manijakalno), pusti preko noći da odstoji - sutradan će raditi kao nov. :)

Imao dotičnu tipkovnicu i isti problem, ali nisu switchevi bili krivi, već ona "matična" ispod, iako sam na prvu njih optužio. Meni je cijela serija tipki radila taj double tap. Koliko sam skontao, ta matična ima više modula, i jedan od njih je malo poludio. Anyway, ti switchevi stvarno jadno izgledaju iznutra, tanki krhki plehići (u suštini lisnate oprugice) i kad to vidiš, bojiš se uopće malo jače stisnut.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
17 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Stigla kineska mehanika...

Motospeed CK108, RGB osvjetljenje sa full custom konfiguracijom, blue switchevi (Outemu Blue, kompatibilni s MX kapicama), US layout.

Mogu reci da sam jako zadovoljan, narocito kvalitetom izrade, sve LEDice rade savrseno i cak je i software na engleskom...

550kn sve skupa...

Sad jos cekam o-ringove.

Osjecaj pisanja po kliketusi je odlican 

Napišem kratki review kroz tjedan dana kad sa malo priviknem 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 10:41 (lllnuclearlll).
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

trazim neku tipkovnicu do 200-ak kuna (mogu se malo protegnuti gore, ali ako je moguce ne bih). Posto mi je trenutna Razer Deadstalker pri kraju laniram prijeci na novu. Zelio bih nesto jednostavno, i da ima backlight jer mi je dosta gubljenja oci prolikom vecerasnjeg rada. Otvoren sam za sve prijedloge, novo/rabljeno tako mi je svejedno, bitno da radi i da je u dobrom stanju. Hvala puno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gam3r kaže...

trazim neku tipkovnicu do 200-ak kuna (mogu se malo protegnuti gore, ali ako je moguce ne bih). Posto mi je trenutna Razer Deadstalker pri kraju laniram prijeci na novu. Zelio bih nesto jednostavno, i da ima backlight jer mi je dosta gubljenja oci prolikom vecerasnjeg rada. Otvoren sam za sve prijedloge, novo/rabljeno tako mi je svejedno, bitno da radi i da je u dobrom stanju. Hvala puno!

Mozda ovo - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
moderator
Gam3r kaže...

i da ima backlight jer mi je dosta gubljenja oci prolikom vecerasnjeg rada.

Čitam ovu tvoju poruku i mislim si - pa i ja hrpu vremena radim po kmici, a nemam nikakvih problema s tipkanjem, niti gubim oči na tipkovnicu. Zašto? Zato jer je ni ne gledam. Nekako si čak mislim da bi mi pozadinsko osvjetljenje tipkovnice moguće i smetalo, kao recimo što me smeta recimo i svjetlo USB huba. Nauči se tipkati s 10 prstiju - imaš hrpu online tutorijala za to. Jednom kad savladaš to, em ćeš puno brže tipkati, em nećeš gubiti oči, a ako ćeš kupiti tipkovnicu s osvjetljenjem, to će biti radi estetike.  Znam da ti to sad ne pomaže - ali za ubuduće.

A sad - tipkovnica za do 200 kuna? Sve će biti membranske. GENIUS Scorpion K9 ima lijepo pozadinsko osvjetljenje ak se pališ na to.

17 godina
mbaksa kaže...

Čitam ovu tvoju poruku i mislim si - pa i ja hrpu vremena radim po kmici, a nemam nikakvih problema s tipkanjem, niti gubim oči na tipkovnicu. Zašto? Zato jer je ni ne gledam. Nekako si čak mislim da bi mi pozadinsko osvjetljenje tipkovnice moguće i smetalo, kao recimo što me smeta recimo i svjetlo USB huba. Nauči se tipkati s 10 prstiju - imaš hrpu online tutorijala za to. Jednom kad savladaš to, em ćeš puno brže tipkati, em nećeš gubiti oči, a ako ćeš kupiti tipkovnicu s osvjetljenjem, to će biti radi estetike.  Znam da ti to sad ne pomaže - ali za ubuduće.

Ja sam cijeli život pisao gledajući u tipkovnicu... Prošle godine sam počeo pisati pravilno i trebalo mi je otprilike mjesec dana da dostignem brzinu kak sam pisao prije (45-50 WPM). Evo nakon godinu dana pišem 60-65WPM...

Ta brzina mi nije toliko ni bitna koliko to da mi je puno draže gledati cijelo vrijeme u ekran nego gubiti fokus s nečeg na ekranu radi gledanja u tipkovnicu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 22:25 (lllnuclearlll).
17 godina
moderator
lllnuclearlll kaže...
Ja sam cijeli život pisao gledajući u tipkovnicu... Prošle godine sam počeo pisati pravilno i trebalo mi je otprilike mjesec dana da dostignem brzinu kak sam pisao prije (45-50 WPM). Evo nakon godinu dana pišem 60-65WPM...

Ta brzina mi nije toliko ni bitna koliko to da mi je puno draže gledati cijelo vrijeme u ekran nego gubiti fokus s nečeg na ekranu radi gledanja u tipkovnicu...

Ja sam se u drugom razredu srednje škole uhvatio Pascala i pisao mnogo koda, tj. pokušao pisati, a najviše me mučilo to što znam što hoću napisati, ali to je s dva-tri prsta trajalo cijelu vječnost. Pa sam se prisilio tipkati s deset prstiju (nisam išao po nikakvom tečaju niti ništa - jednostavno sam stavio kažiprste na f i j i pokušao konkretnu tipku stisnuti prstom kojim mi je to najlakše, te se prisiljavao ne micati ruke s te pozicije). Ispočetka je išlo jako teško, ali s vremenom je postalo super - brzo tipkanje, bez gledanja, bez napora. U učenju tipkanja s deset prstiju pomaže razdvojena ergonomska tipkovnica, koja te naprosto tjera da pravilno tipkanje jer ti je jako nezgodno tipke s lijeve strane stiskati desnom rukom. Kod mene je to prvo bila BTC-ova razdvojena tipkovnica koju sam koristio mjesec dana, nakon toga sam 8-9 godina koristio Microsoft Natural i sad već valjda isto toliko ili još duže koristim Logitech Cordless Desktop Comfort. Najveća šteta je što je danas teško kupiti razdvojenu ergonomsku tipkovnicu (ponuda je strašno mršava) - proizvođači ko da su odustali od ergonomije - gledam sad baš na Logitechovim stranicama ponudu tipkovnica pa nema ni jedne jedine ergomonske tipkovnice!

11 godina
neaktivan

Kakva je CM Devastator II tipkovnica? Razmisljao sam uzet kombo Devastator II mis+tipkovnica, 250kn - isplati li se ili moze bolje za te pare?

Siky1234
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ANSI layout (mali enter) i nema HR slova a može li bolje za te pare nek odgovori netko kompetentniji.

9 godina
protjeran
Siky1234 kaže...

Kakva je CM Devastator II tipkovnica? Razmisljao sam uzet kombo Devastator II mis+tipkovnica, 250kn - isplati li se ili moze bolje za te pare?

Ima Hr slova i velki enter, ali taj kombo je cisto sranje, miš kojem scroll prozuji kroz par mjeseci, a tipkovnica zna imat Bug-ove da nebude prepoznata kod paljenja.

13 godina
neaktivan

Slao sam upit na ekupi (250kn akcija o kojoj on priča) i rečeno mi je da nema hr slova i da je enter mali.

9 godina
protjeran

A neznam onda tko im je bio dobavljac, ja sam do sada viđao sa velik enterom i nasim slovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bio je 175kn na akciji za vikend na ekupi, više nije :P
Imate onda preporuku za kakvu drugu tipkovnicu (a moze odma i mis) zajedno do 250kn
Trenutno imam Logitech K200, ali tipke blokiraju, space ne radi, a miš je s ebaya za 5kn bio :D

Siky1234
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Stigla i moja kineska mehanika. Aula F2012 silver s Outemu blue switchevima, našao na aliju za 28$ (više nema, digli cijenu na 50$ ali je na gearbestu oko 36$ bila) i profulao carinu.

Odlična masivna tipkovnica od 900gr, switchevi su extra glasni ali je osjećaj tako dobar. Za tako malo novaca (a i da je koštala 38$) je odličan buy (osim ako cimer/roditelji ne polude od buke) i sada mi tipkovnica na poslu bezveze, treba sada i nju mehanizirati.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pozdrav svima,

Trebao bih tastaturu i mis do ukupno cijene od max 800 kn.
E sada nekako mi se sviđaju mad catz misevi,a tipkovnicu nemam pojma ali bih volio cuti vase preporuke i da ako je moguće da je crveno crne boje jer mi tak sve do sada na pc-u

Unaprijed hvala
mac
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
predator198 kaže...
Pozdrav svima,

Trebao bih tastaturu i mis do ukupno cijene od max 800 kn.
E sada nekako mi se sviđaju mad catz misevi,a tipkovnicu nemam pojma ali bih volio cuti vase preporuke i da ako je moguće da je crveno crne boje jer mi tak sve do sada na pc-u

Unaprijed hvala

napiši koliko si mislio odvojit za miša a koliko za tipkovnicu, pa da se lakše možemo orijenitrati

500 kn miš ? 300 tipkovnica ??

300 kn miš ? 500 tipkovnica ?? 

daj info

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
17 godina

Evo da napišem i mali review tipkovnice kako sam i obećao...

Dakle radi se o Motospeed K92 (Motospeed CK108 je naziv na ebayu, ALIExpressu i drugim trgovinama).

http://www.motospeed.cc/index.php?ac=article&at=read&did=460

Ja sam ju platio 61USD (cca. 400kn) i platio sam PDV + troškove carine još 155kn. Dakle puna cijena tipkala je cca. 550kn.

Tip switcha: Outemu Blue (dobra kopija (bar tako kažu) MX Blue switcha (po recenzijama kažu da je malo glasniji, no nisam nikad radio na MX Blue pa ne mogu usporedit, ali sam zadovoljan zvukom i taktilnim odzivom, mislim da tu nema što biti previše drugačije) i kompatibilan s MX kapicama). Tipke su po njihovom deklarirane na 50-60mil pritisaka.

RGB osvjetljenje sa puno efekata koje možete pogledati po youtubeu... Stvarno se može svašta s osvjetljenjem napraviti i naravno postoji i alat s kojim se može raditi custom made osvjetljenje za svaku tipku posebno. Veliki + je što je software na engleskom (koliko sam gledao prije je bila samo kineska verzija, ali su preveli. Radi se o jednostavnom softwareu, bugove nisam primjetio nikakve i sve radi bez ikakve greške. Osvjetljenje je podesivo na 5 razina jačine. Meni je konkretno bitno da postoji jednobojno osvjetljenje u određenoj boji i da mogu napraviti custom osvjetljenje... A ove ostale efekte sumnjam da ću često koristiti. Ne volim da mi stol svijetli kao disko dok tipkam 

Tipkovnica podržava n-key rollover i programiranje 6 macro tipki.

Layout je ANSI US što mi osobno odgovara.

Tipkovnica dolazi s plastičnim palmrestom.

Masivna tipkovnica, nisam vagao ali paket je 1.7kg bio, znači tipkovnica sigurno ima 1.5kg. Ne klizi po stolu, ima gumirane nogice.

Po meni za 550kn stvarno vrhunski komad opreme, pogotovo kad se uzme u obzir koliko bi kod nas došla blue switch mehanika s RGB osvjetljenjem.  Tipkovnica izgleda normalno, nema nikakve gamerske điđe minđe što je po meni veliki plus jer nisam gamer niti volim taj kičasti gamerski stil hardwarea. Kučište je od dosta dobre plastike koliko vidim, plastičan je i palmrest, dok je gornja ploča kučišta aluminij.  Kapice su fino napravljene i svjetlost probija jednakomjerno po svima, znači stvarno je profesionalno napravljeno, nije fušerski...

A sad mane...

Dakle tipkovnica nema USB utore, utor za slušalice ili bilo što slično, generalno gledano i da ima sumnjam da bi što od tog koristio jer mi je sve nadohvat ruke već sad tako da meni to nije minus...

Jedino što sam primjetio je da na par tipki kad se odabere neka specifična boja (recimo bijela ili žuta) nije 100% ista nijansa kao na ostalih 95% tipki. To se stvarno ne vidi osim ako se čovjek ne zagleda, vrlo je mala razlika u nijansi, a i nije prisutno na svim bojama... Generalno gledano mislim da ovo 90% ljudi nebi nikad primjetilo, ali naravno ja bih 

Ostalih zamjerki stvarno nemam, nadam se da će funkcionirati barem 2-3 godine i to je to.  Još jedino čekam da mi stignu O-ringovi jer "botomiram" tipke pošto sam navikao pisati na membranskoj tipkovici pa da mi se ne čuje taj "clack" nego samo "click" 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 17:16 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina

Dajte preporučite koju tipkovnicu da uzmem do 150 kn, max 200.

Nemam nikakvih posebnih zahtjeva bitno da je kvalitetna (koliko može bit u tom cjenovnom rangu) i da traje dulje.

Uglavnom da ima hrvatska slova, veliki enter, da nije lagana da mi se ne kliže po stolu kad stavim prste na nju.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 0:14 (kiselikupus).

0 0 hvala 0
12 godina

Jel može preporuka neke mehaničke tipkovnice koja nije preskupa?

Sviđa mi se ova:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5790#kf

Recenzirana u zadnjem BUG-u ali nema nigdje za kupit. :(  (Kak ste je uopče recenzirali kad je nedobavljiva???)A baš je nice! Minimalistička i koliko toliko prihvatljiva cijenom.

Uglavnom ne bi htio da je glamazna i da je MX RED ili ekvivalent.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Azmo kaže...

Sviđa mi se ova:

Recenzirana u zadnjem BUG-u ali nema nigdje za kupit. :(  (Kak ste je uopče recenzirali kad je nedobavljiva???)A baš je nice! Minimalistička i koliko toliko prihvatljiva cijenom.

pogledaj moju recenziju 2 posta iznad... za 500kn definitivno se isplati... pored tog dati 1000+kn za tipkovnicu mi nema smisla...

postoji ti i jeftinija verzija... skoro sve je isto jedino što je malo manja i nema palmrest i nije 100% rgb nego ima jedno 10tak boja...

Inflictor CK104.

A ja sam uzeo CK108. CK 104 ti je 300tinjak kuna 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 13:53 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan

Mogla se naći u futuri, instaru, protisu i magazinrsu pa probaj poslat upite hoće li je tko opet nabavljat i kada.

12 godina
lllnuclearlll kaže...
Azmo kaže...

Sviđa mi se ova:

pogledaj moju recenziju 2 posta iznad... za 500kn definitivno se isplati... pored tog dati 1000+kn za tipkovnicu mi nema smisla...

postoji ti i jeftinija verzija... skoro sve je isto jedino što je malo manja i nema palmrest i nije 100% rgb nego ima jedno 10tak boja...

Inflictor CK104.

A ja sam uzeo CK108. CK 104 ti je 300tinjak kuna 

Hvala al ne sviđa mi se. Želim da bude što manjih dimenzija, a da ima sve. Dakle nikakvi palm restovi, debeli rubovi, nepotrebne điđe. Da mi zauzme što manje mjesta na stolu. Ova GIGABYTEova je idealna! Tanak rub a sve ima! Vidio sam još jednu sličnog dizajna al nemam pojma koje je oznaka više.

17 godina
Azmo kaže...

Hvala al ne sviđa mi se. Želim da bude što manjih dimenzija, a da ima sve. Dakle nikakvi palm restovi, debeli rubovi, nepotrebne điđe. Da mi zauzme što manje mjesta na stolu. Ova GIGABYTEova je idealna! Tanak rub a sve ima! Vidio sam još jednu sličnog dizajna al nemam pojma koje je oznaka više.

Pa zato sam ti preporučio CK104 jer je smanjena i nema nikakve ostale gluposti...

http://www.gearbest.com/keyboards/pp_298472.html?wid=21

Uglavnom... Samo predlažem ako nisi pri parama, jako dobra punokrvna mehanička tipkovnica za nikakav novac s Blue switchevima.  btw. palmrest na mojoj je odvojiv 

P.S.  Gledam baš na Amazonu cijenu te Gygabyte i čini mi se dosta povoljna.  79USD, to je čist OK cijena ako uspiješ nabaviti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 15:29 (lllnuclearlll).
9 godina
kiselikupus kaže...

Dajte preporučite koju tipkovnicu da uzmem do 150 kn, max 200.

Nemam nikakvih posebnih zahtjeva bitno da je kvalitetna (koliko može bit u tom cjenovnom rangu) i da traje dulje.

Uglavnom da ima hrvatska slova, veliki enter, da nije lagana da mi se ne kliže po stolu kad stavim prste na nju.

Hvala!

Ajde neko nešto reci pls da ne kupim neko smeće :D

14 godina
neaktivan

Može preporuka mehaničke tipkovnice do 1000 kn. zapela mi je za oko sharkoon shark zone mk80 RGB, ima li bolje za te novce ?

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/tipkovnice/gaming/33342/

Im BATMAN !!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 17:48 (cika batmen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cika batmen kaže...

Može preporuka mehaničke tipkovnice do 1000 kn. zapela mi je za oko sharkoon shark zone mk80 RGB, ima li bolje za te novce ?

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/tipkovnice/gaming/33342/

Za te novce imaš ogroman izbor, ponajbolje bi bilo da nam navedeš što sve od tipkovnice trebaš i očekuješ. :)

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan

A nemam pojma nisam nikad imao mehaničku tipkovnicu, uglavnom želim da ima RGB Illumination i da nije mala tipkovnica i naravno da je kvalitetna .

Im BATMAN !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cika batmen kaže...

A nemam pojma nisam nikad imao mehaničku tipkovnicu, uglavnom želim da ima RGB Illumination i da nije mala tipkovnica i naravno da je kvalitetna .

Stvari poput makro/programabilnih tipki, ISO ili ANSI layout, hrvatski dijakritički znakovi, glasnoća switcheva, linearni ili taktilni switch, dodatni USB utori, tip naslona za dlanove, tipke za kontrolu multimedije/glasnoće, "svemirski" ili minimalistički izgled, TKL (bez numeričkog dijela) ili full size, dodatni fičeri, namjena?

Twitter: @191x7
15 godina
cika batmen kaže...

ako ti se ta što si prvu stavio sviđa, tj ta sharkoon  shark zone, kupi ju, s obzirom da ima ono što si napisao da bi htio da ima, samo što ima kailh prekidače (kineska kopija cherry-a)

jer generalno gledajući, sve ti to nekako dođe na isto, najveće su razlike u opcijama koje ima, prekidačima, layout, dizajn i dal ima macro tipke

pogledaj što se još nudi, ako ima cherry mx prekidače (a večina ih skupljih ima kod nas, tj cijena do koje tražiš) imaš osiguranu kvalitetu, izuzev logitecha koji ima romer g prekidače na novijima (isto jako dobri prekidači), i razer koji ima svoje prekidače (kopija cherry prekidača)

jedino je neka preporuka ako možeš, da odeš nekamo pa da malo staviš prste na nekoliko različitih prekidača, da se lakše odlučiš što bi ti možda bolje odgovaralo, dal linearni ili sa zubom (i klikom na plavim prekidačima)

ako će bit za gaming - crveni ili crni prekidač, tj linearni

ako će bit mix gaminga i tipkanja - onda bi ti smeđi bio najbolji izbor (ima zub i nije glasan)

ako ćeš imat za uglavnom pisanje - onda plavi ukoliko ti nebi bio preglasan prilikom tipkanja (plavi mogu i za gaming da se razumijemo)

generalno svaki prekidač može bit za sve, samo je stvar koji ti više odgovara i bolje leži 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2016 21:25 (matija656).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice