Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.587.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
BeLLicus kaže...

Koju Razer tipkovnicu odabrati do 1000 kn, imam sad Razer kraken 7.1 sluške, miš deathadder chroma, i još planiram neku tipkovnicu isključivo od njih, recimo meni se ova sviđa http://www.instar-informatika.hr/razer-blackwidow-ultimate-2016-mechanical-gaming-keybord-uk/RZ03-01700400-R3W1/product/

koliko vidim na njihovoj stranici, sve mehaničke koje trenutno imaju u ponudi su blackwidow, razlike su u osvjetljenju, macroima i dizajnu (tkl ili izgled)

sam si izaberi što bi ti bilo najbolje, ali pošto tražiš tipkovnicu baš od njih, onda ne možeš proć loše sa njom, generalno mehaničke tipkovnice ne mogu bit loše, i feeling im je uglavnom isti, nema tu nešto previše razlike

jedino je moje osobno mišljenje to da su njihovi proizvodi precijenjeni 

Arabarran i mislio sam si da je tako...

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 16:57 (matija656).
14 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Trebao bih tipkovnicu+miš do nekih 350kn, ne bih preko. Danas mi došao Genius KM-G230 komplet, užasno odrađeno led osvjetljenje, a i enter tipka se stalno zaglavljuje pa ću je vratiti. Također ne paše najbolje pod prstima.

Što kažete na coolermaster devastator pack?

Edit: Trgovina je ADM

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.8.2016 22:38 (Ćoby).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ćoby kaže...

Trebao bih tipkovnicu+miš do nekih 350kn, ne bih preko. Danas mi došao Genius KM-G230 komplet, užasno odrađeno led osvjetljenje, a i enter tipka se stalno zaglavljuje pa ću je vratiti. Također ne paše najbolje pod prstima.

Što kažete na coolermaster devastator pack?

Edit: Trgovina je ADM

Jel tamo dostupan CM Masterkeys L?

Ili barem CM Octane?

Twitter: @191x7
14 godina

Masterkeys nije, Octane jest i košta 400kn...valjda se mogu malo protegnut

12 godina
neaktivan

Kupio sam tu tipkovnicu omega ok 05 za 35 kuna u mikro makro.Tipkovnica je tiha,mala ali imam jedan problem a to je da tipkovnica zna nekad ne primit slovo znaci ja stisnem a on ne ucita slovo

Imam jamstvo pa dali mi ista znaci da vratim tipkovnicu?

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav, trebam preporuku high end mehaničke tipkovnice, jako puno pisem tako da stvarno ne zelim stediti ovaj put, ocu kupit nesto sa cim ce bi bit uzitak pisati
ovo mi je zasad jedino dovoljno dobro da sam bas ostao odusevljen, ima netko alternativu?  https://www.protis.hr/products/details/corsair-gaming-strafe-rgb-mechanical-gaming-keyboard-backlit-multicolor-led-cherry-mx-red-international-english/104705

btw odmah da kazem ako mi netko zeli preporuciti nesto tipa Das keyboard, probao sam, odlicno pise, ali mi nije lijepa, a ako ovakve novce dajem, zelim da bude oboje

0 0 hvala 0
17 godina

Logitech G810 bi bila moj izbor. Iu zeo bih neki wristrest uz nju ili pak debelu dovoljno veliku podlogu za miša pa ju koristiti kao podlogu za tipkovnicu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
moderator
1337Code_breaker kaže...

pozdrav, trebam preporuku high end mehaničke tipkovnice, jako puno pisem tako da stvarno ne zelim stediti ovaj put, ocu kupit nesto sa cim ce bi bit uzitak pisati
ovo mi je zasad jedino dovoljno dobro da sam bas ostao odusevljen, ima netko alternativu?

Užitak za pisati jedino može biti kombinacija ergonomske i mehaničke tipkovnice, npr. Matias Ergo Pro. Ako jako puno pišeš, zapravo ti je važnije da je tipkovnica ergonomska, nego da ima mehaničke prekidače. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 5:15 (mbaksa).
12 godina
neaktivan

Preporuka neke ''gaming'' tipkovnice do 100 kuna?

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Molim vas pomoć za tipkovnicu do 250 kn samo da je bolja od ovoga Roccatovoga Arvo govna. Iz Instara ako nije prob jer idem sad tamo, hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
karlo125 kaže...

Preporuka neke ''gaming'' tipkovnice do 100 kuna?

lp

Čini mi se da ti fali jedna nula. 1000? 

Point-X kaže...

Molim vas pomoć za tipkovnicu do 250 kn samo da je bolja od ovoga Roccatovoga Arvo govna. Iz Instara ako nije prob jer idem sad tamo, hvala.

Teško.

15 godina
neaktivan
isuse boze ne
patima jako i na izgled tako da nista od ovih
17 godina
1337Code_breaker kaže...
isuse boze ne

Ništa od G810? Ne kužim, pa ta keyba izgleda perfektno.

Postaviš si boju osvjetljenja koja ti paše, nema viška tipki i nije neki "svemirski" "gamersky" izgled.

15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
1337Code_breaker kaže...
isuse boze ne

Ništa od G810? Ne kužim, pa ta keyba izgleda perfektno.

Postaviš si boju osvjetljenja koja ti paše, nema viška tipki i nije neki "svemirski" "gamersky" izgled.

opa, ovo fino izgleda, hvala na prijedlogu

17 godina

Jel probao tko naručivati kineske mehaničke i dal se to isplati?

Recimo:

http://www.gearbest.com/keyboards/pp_298472.html

To je tipkovnica s blue switchevima i ima RGB osvjetljenje... US layout...

Razmišljam uzeti jer mi se ne daje 1000kn za tipkovnicu (a hoću baš blue switcheve).

Ovo mi izgleda OK... Samo da mi ne opale PDV, ali to bi možda i mogao izbjeći... a i da opale opet nije neka cijena... 400tinjak kuna sve skupa za blue switch tipkovnicu je bagatela...

Osim naravno ako to nije neko smeće???

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 15:28 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Jel probao tko naručivati kineske mehaničke i dal se to isplati?

Recimo:

http://www.gearbest.com/keyboards/pp_298472.html

To je tipkovnica s blue switchevima i ima RGB osvjetljenje... US layout...

Razmišljam uzeti jer mi se ne daje 1000kn za tipkovnicu (a hoću baš blue switcheve).

Ovo mi izgleda OK... Samo da mi ne opale PDV, ali to bi možda i mogao izbjeći... a i da opale opet nije neka cijena... 400tinjak kuna sve skupa za blue switch tipkovnicu je bagatela...

Osim naravno ako to nije neko smeće???

Imam prijatelja koji je nedavno uzeo sa ebaya neku kinesku tipkovnicu za 400tinjak kn i zadovoljan je. Ja sam se isto igrao malo sa njom i ok je, pogotovo za te novce. Razlika u kvaliteti se vidi između nje i moje (Strafe) ali MX Switch je MX Switch.

A sad jbg,  to je samo jedan primjer pa sretno. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 18:35 (systemize_lp).
17 godina

Naručit ću... Nemam što izgubiti... 

Inače jedan frend ju ima i on je zadovoljan, i na njegovu preporuku i uzimam... Isprobao ju jesam na kratko i čini mi se sasvim OK, ali reko da pitam još i ovdje...

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2016 21:40 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
systemize_lp kaže...
Razlika u kvaliteti se vidi između nje i moje (Strafe) ali MX Switch je MX Switch. 

U toj tipkovnici nisu Cherry MX Blue prekidači nego Outemu Blue. Slično, ali nije isto. Kako se piše, malo su glasniji od Cherryjevih prekidača.

lllnuclearlll kaže...

Naručit ću... Nemam šta izgubit... 

Inače jedan frend ju ima i on je zadovoljan, i na njegovu preporuku i uzimam... Isprobao ju jesam na kratko...

Ako su prekidači dobri, a trebali bi biti, nema tu što posebno otići (osim ako nema zbilja loš firmware). Ako ti ergonomski i na opip odgovaraju kapice, ako si zadovoljan kvalitetom kućišta/izrade - trebala bi ti biti OK.

17 godina

Znači, uzeo sam tu tipkovnicu, i sad bi si još uzeo O-Ringove za utišavanje...

Jel bitno koje uzmem ili je to sve isto?? Mislio sam uzeti ove najobičnije prozirne:

http://www.ebay.com/itm/120-PCs-CLEAR-Rubber-O-Ring-Damper-Dampener-keycap-Mechanical-Keyboard-CHERRY-MX-/281798916675?hash=item419c863a43:g:UPEAAOSwEetV9aeS

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bit će ti oni sasvim dovoljni
Ja sam prvo kupio deblje, koji su mi odlični jer dosta skrate hod tipke, na takav feeling sam navikao, ali sam ih na kraju zamjenio tankima, tj malima kakve planiraš kupit, i sa njima sam zadovoljniji, a koštali su oko 20ak kn
Mali će ti bit dovoljni da ti maknu onaj clack zvuk prilikom pritiskanja tipke do kraja, mehanički feeling ostaje, redukcija putovanja tipke je minimalna, a i sa njima ćeš biti slobodniji za pisanje jer nećeš previše misliti dal ćeš radit previše buke prilikom pisanja
Tako da sa tankim ringovima nećeš nikako pogriješiti, pogotovo ako su 40a mekoće
battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
17 godina

Obustavio sam onu narudžbu jer sam naišao na bolju tipkovnicu od istog proizvođač (ima palmrest i full RGB je) a 10-15 dolara je skuplja... Isto su blue switchevi, ali sama tipkovnica je nešto veća što mi se više sviđa nego ona prva koja je kompaktna...

Sad samo ne znam od kojeg ponuđača da uzmem jer su razlike u cijeni dosta velike...

Koliko god sam proučavao postoji samo jedna vrsta te tipkovnice, pa mi nije jasno od kud tolike razlike u cijenama?

Dakle uzeo bi s ebaya ili aliexpressa...

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xmotospeed+ck108.TRS0&_nkw=motospeed+ck108&_sacat=0

http://www.aliexpress.com/w/wholesale-Motospeed-CK108.html?spm=2114.01010208.0.52.6FS0ym&initiative_id=AS_20160819051204&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=Motospeed+CK108

E sad ne znam što mi je pametno odabrati...

Ova najjeftinija na aliexpressu mi nekak previše odudara cijenom od ostalih, i još besplatan shipping... Možda da tu preskočim i uzmem neku od ovih za 60tak dolara?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
lllnuclearlll kaže...

Ova najjeftinija na aliexpressu mi nekak previše odudara cijenom od ostalih, i još besplatan shipping... Možda da tu preskočim i uzmem neku od ovih za 60tak dolara?

Na slikama je plavi prekidač, ali kad naručuješ tu najjeftiniju, onda moraš kliknuti "Black switch", tako da brijem da je stvar u tome - znači, da ima crne, a ne plave prekidače.

17 godina
mbaksa kaže...

Na slikama je plavi prekidač, ali kad naručuješ tu najjeftiniju, onda moraš kliknuti "Black switch", tako da brijem da je stvar u tome - znači, da ima crne, a ne plave prekidače.

Da, to sam i ja vidio, i to samo na toj... Ma uzet ću jednu od ovih za 60tak USD i to je to... 

12 godina
Ja sam uzeo od lika s ebay-a xtrememicro. Došla za dvije sedmice u BiH, sve prošlo OK.Imaš dosta materijala na youtubu kad su ove kineske tastature u pitanju pa proguglaj prije nego uzmeš. Tastatura koju sam kupio ima crne outemu svičeve i tiša je u odnosu na plave.
15 godina
1 MS INFINITY PGM LED
3 Sharkoon Skiller PRO+
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 11:19 (HELIX.D).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Emirthestroj kaže...
Ja sam uzeo od lika s ebay-a xtrememicro. Došla za dvije sedmice u BiH, sve prošlo OK.Imaš dosta materijala na youtubu kad su ove kineske tastature u pitanju pa proguglaj prije nego uzmeš. Tastatura koju sam kupio ima crne outemu svičeve i tiša je u odnosu na plave.

Razlika u buci između MX Blue i Black nije jedina razlika - Blue je nelinearna, ima osjetni klik (nakon određene jačine pritiska "popusti"), dok je Black linearna. Ne znam je li ista stvar kod Outemu switcheva - dalo bi se pretpostaviti da jest. Tiša verzija Blua je Brown. Black spada u istu skupinu s Red.

HELIX.D kaže...

koju od ove dvije tipkovnice uzeti ?

Bilo bi zgodno da staviš linkove na modele tipkovnica koji te interesiraju.

14 godina
neaktivan

Je li g810 ima hrv slova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za te pare dobiš mehaničku iz Kine 

Pogledaj par postova iznad...

Ja naručio, javim dojmove kad stigne... 

17 godina
Bakaluar kaže...

Sve Logitechove kupljene u RH imaju.

10 godina
191x7 kaže...
Bakaluar kaže...

Sve Logitechove kupljene u RH imaju.

Da, ali na g810 nisu osvijetljena dok na g610 jesu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice