Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.587.398
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

kupio sam novu tipkovnicu i kada sam je ukljucio samo se upalila lampica za ''num lock'' pa onda poslije sve tri odjedanput ''num lock,caps lock,scroll lock'' te su se zagasile nakon sekunde...

probao sam resetirat komp,izvadit i ponovno ustekat u ps/2 konektor i opet sve isto

znaci tipkovnica svijetli ali kada tipkam nista nece pisat

tipkovnica je neka tam''nepoznata marka''

trenutno koristim on screen keyboard pa bi vas molio da mi sto prije pomognete

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

PS/2 nije "priključi i koristi", tj. "uključi i radi". Plug and play, je l'.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

ne kuzim te

edit:

This device is working properly.

probao sam uninstallat drivere za tipkovnicu i ponovno ih instalirat ali nista

isto tako sam probao ukljucit na dva druga kompa i samo mi num lock ostaje upaljen

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2015 12:48 (karlo125).
17 godina

Uštekaj tipkovnicu, restartaj komp i bude radila.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Uštekaj tipkovnicu, restartaj komp i bude radila.

daj te ljudi budite korisni pls

ne kuzim te vase fore

10 godina
odjavljen

U koji razred ideš? Peti osmoljetke? Niste još radili imperativ?

Uglavnom, ne znam kako bismo mogli još bolje pojasniti - PS/2 tipkovnice nisu plug and play pa jednom kad upališ PC nema više naknadnog uštekavanja jer ti tipkovnica neće biti prepoznata do idućeg restarta.

12 godina
neaktivan

znaci da restartam komp sve dok mi ne proradi?

10 godina
odjavljen

Ili namjerno zajebavaš ili... ne, ne želim vjerovati u to. :D

Još jednom ponavljam - priključi tipkovnicu u PS/2 priključnicu (pazi na boje: ljubičasta je za tipkovnicu, a možda imaš ploču novije generacije koja ima jednu dvobojnu PS/2 priključnicu koja funkcionira i za tipkovnicu i miš), restartaj računalo i onda probaj radi li sve kako bi trebalo. Ako ne radi, probaj neku drugu PS/2 tipkovnicu. Možeš i ovu tipkovnicu spojiti na drugo računalo. Tako ćeš metodom eliminacije otkriti problem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
karlo125 kaže...

znaci da restartam komp sve dok mi ne proradi?

Ne. Samo jednom i onda bi trebala raditi. Kao što je kolega napisao, nije "Plug and play" uređaj kao USB, dakle ne može se spajati i da odmah bude prepoznata i radi u Windows.

Mora ju inicijalizirati BIOS, dakle spajaš ju dok je komp ugašen i kad upališ mora raditi. Ako spojiš dok si u WIndowsima, moraš restartati komp kako bi bila prepoznata/funkcionalna.

Ili ugasiti komp pa upaliti. Svejedno.

Ako tada ne radi, onda nije ispravna.

15 godina
neaktivan

Gledam ovu Corsair Strafe tipkovnicu i cini se vrlo dobra. Medutim, vidim da postoji i RGB verzija koja brutalno dobro izgleda i ima one điđe-miđe sa LED osvjetljenjem koju bih definitivno uzeo pa sam htio pitati ima li tko informaciju kada ce biti dostupna kod nas. Ili, ima li netko drugu tipkovnicu za preporuciti kao alternativu u tom cjenovnom rangu (rekao bih da je to oko 1000-1100 kuna)?

17 godina
alen29 kaže...

Gledam ovu Corsair Strafe tipkovnicu i cini se vrlo dobra. Medutim, vidim da postoji i RGB verzija koja brutalno dobro izgleda i ima one điđe-miđe sa LED osvjetljenjem koju bih definitivno uzeo pa sam htio pitati ima li tko informaciju kada ce biti dostupna kod nas. Ili, ima li netko drugu tipkovnicu za preporuciti kao alternativu u tom cjenovnom rangu (rekao bih da je to oko 1000-1100 kuna)?

Corsair K70 ili Logitech G 710+  u tom rangu

15 godina
neaktivan

bok ljudi

trazim tipkovnicu:

do 650kn

ako moze HR(UK) layout

illuminated

mehanicki switchevi

cini mi se da su cijene bile manje kad sam zadnji put kupovao

0 0 hvala 0
16 godina

SHARKOON Skiller PRO

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-sharkoon-skiller-pro-usb-crna&option=artikl&id_artikl=101.201.114

Isplati li se, iskustva, mane, nešto bolje za te noFce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bik kaže...

SHARKOON Skiller PRO

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-sharkoon-skiller-pro-usb-crna&option=artikl&id_artikl=101.201.114

Mozes ici i na COOLERMASTER Devastator (tipkovnica + mis)

Plavi backlight

Crveni backlight

EDIT:

Imas i ovu - Gigabyte ForceK3

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2015 8:36 (djigibao).
16 godina
bik kaže...

SHARKOON Skiller PRO

Ne isplati baš,kako piše u postu iznad bolji je devastator ili ako ti osvijetljenje nije važno

onda Logitech G103 sad na sniženju.

11 godina

Pozz ovako moze preporuka gaming tipkovnice do 250 kn da nije onako prevelika posto imam ograniceno mjesta za stol,trenutno koristim sharkoon tactix pa bi bilo pozeljno da je slicno toj velicini i duzini,osvjetljenje nije pozeljno ali ako ima da se moze ugasit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Opet ja sa svojim dvojbama. Stalno cekam taj Corsair Strafe RGB, ali nikako da stigne u Hrvatsku pa gledam da mozda idem na neku jeftiniju soluciju medu mehanickim tipkovnicama. Sto mislite o Func KB-460? Vidim da se moze pikirati za nekih 800 kuna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo jedne trileme.

Ima li tko iskustva s APEX M800 tipokvnicom. Mislim da ju je probao korstiti za igranje i psianje.

Da li ta tipovnica vrijedi 1250 kn!!!

Na forumu piše puno zanimljivih i korisnih savjeta... ali niako da se iskrastilizira koja je stvarno mehanička tipkovnica najbolja za igranje i pisanje :-)

I onda koja je recimo to tako najbolja za gameing i pisanje a da je mehaničak s pozadinskim osvjetljejem od ovih ili ako je nema na listi pa je treba uzeti u obzir

G910 Orion Spark- Logitech

G410 - Logitech

G710+ Logitech

APEX M800

Razer Black Widow - ulitmate elite

Razer Black Widow - 2014 Chroma

Roccat Ryos MK Pro

Roccat Ryos TLK PRO

Može li netko pomoći?

1 0 hvala 0
13 godina

Uzevsi u obzir tvoje kriterije i cijenu navedenih, rekao bih g710+.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
davorp1402 kaže...

Evo jedne trileme.

Ima li tko iskustva s APEX M800 tipokvnicom. Mislim da ju je probao korstiti za igranje i psianje.

Da li ta tipovnica vrijedi 1250 kn!!!

Na forumu piše puno zanimljivih i korisnih savjeta... ali niako da se iskrastilizira koja je stvarno mehanička tipkovnica najbolja za igranje i pisanje :-)

I onda koja je recimo to tako najbolja za gameing i pisanje a da je mehaničak s pozadinskim osvjetljejem od ovih ili ako je nema na listi pa je treba uzeti u obzir

G910 Orion Spark- Logitech

G410 - Logitech

G710+ Logitech

APEX M800

Razer Black Widow - ulitmate elite

Razer Black Widow - 2014 Chroma

Roccat Ryos MK Pro

Roccat Ryos TLK PRO

Može li netko pomoći?

Mozda da provjeris neke Cooler Masterove tipkovnice? Danas sam uzeo Cooler Master QuickFire Ultimate i vrlo sam zadovoljan. Medutim, to je od mene koji nikad u zivotu dosad nisam tipkao na mehanickoj tipkovnici. Planirao sam njihovu Trigger-Z, ali je zadnja prodana danas tako da sam se odlucio na ovu. Vrlo je crvsto gradena, ima dobar backlighting, medutim, samo u jednoj boji ovisno o switchu koji izaberes. Nema hrpu dodatnih gluposti koje meni osobno ne trebaju, ali zato ovo sto ima radi vrlo dobro.

10 godina

Ekipa, pogledajte si na cmstore.eu ima dobrih tipkovnica, free shipping. Dode za par dana upsom mozete pratiti svoj packet. Uzeo sam cm quickfire rapid i cherry mx brown za 106 eura, tkl, iso layout(europski-veliki enter), standard bottom row, bijelo pozadisnko svijetlo s nekoliko modova. Tokom radnih dana imate njihovu korisnicku podrsku, sve mozete pitat sto vas zanima. U proslim batchevima ovih tipkovnica imali su problema s backlightom(crkavale su ledice), u novima su to ispravili(tako bar kazu). Ima puno reviewova na internetu di se ljudi zale da su im se ledice jednostavno ugasile. Ako se to i dogodi sacuvajte racun i dobit cete novu tipkovnicu besplatno koja dolazi iz Nizozemske upsom. Dostavljacu predate pokvarenu i dobijete novu, a ne morate ni dana cekati tipkovnicu i to sve besplatno. I da, ako nema layouta koji vam odgovara pitajte lika koji radi u korsinckoj ako imaju na zalihi samo ce refreshati stranicu i imat cete taj layout u ponudi (FR, IT, EN, DE).

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

prije 2 mjeseca kupio sam CM devastator HR layout u linksa i prije par dana riknuo je mis. Sad mi oni nude nesto u rangu te cijene (269kn) ill uz nadoplatu. Kako sam se vec "naviknuo" na backlight tipkovnice (dobro mi dodje kad tipkam uz manje osvjetljenje prostorije), pitao bi imate li kakvu preporuku koju tipkovnicu uzet (u linksa), ova prije tipkovnica je bila bas super. Bojim se uzet opet isto samo US layout zbog moguce iste greske. Za miša sam mislio uzet SHARKOON FireGlider Optical.

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Treba mi bežični miš i tipkovnica. Ništa posebno, čisto kad spojim kompjutor na televizor da mogu s kauča surfati. Upotreba najviše internet nikakve igrice nisu trenutno u planu. Kupujem u Linksa i tu sam našao par ponuda tipkovnica+miš različitih cijena i brandova. Samo me zanima isplati li se za ovakvu upotrebu kupovati Logitech ili može bilo koji od drugih. Ja ću navesti one koje razmatram pa je svaka pomoć u odabiru dobrodošala. 

Tipkovnica + miš GENIUS SlimStar 8000ME http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-mis-genius-slimstar-8000me-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.600.094&tab=opis  132 kn

Tipkovnica + miš MODECOM MC-WGC1 Volcano  http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-mis-modecom-mc-wgc1-volcano-gaming-usb&option=artikl&id_artikl=101.600.102&tab=opis  142 kn

Tipkovnica + miš GENIUS SlimStar i8050  http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-mis-genius-slimstar-i8050-bezicna-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.600.112&tab=opis  189 kn

Tipkovnica + miš LOGITECH MK270  http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-mis-logitech-mk270-wireless-desktop-bezicna-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.600.096&tab=opis  227 kn

Hvala na svakoj pomoći!

0 0 hvala 0
16 godina

pozz trazim mehanicku tipkovnicu s pozadinskim osvjetnjenjem i hr layout il bar da su naljepljene kraj ovih svijetlecih....trazio sam po poznatijim ducanima ali nisam mogao naci pa ako netko zna gdje ima...hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
izvone kaže...

pozz trazim mehanicku tipkovnicu s pozadinskim osvjetnjenjem i hr layout il bar da su naljepljene kraj ovih svijetlecih....trazio sam po poznatijim ducanima ali nisam mogao naci pa ako netko zna gdje ima...hvala!

Mislim da imas Roccatove takve, u Linksu i Instaru.

9 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Molim savjet za vrhunsku gameing tipkovnicu. Htio bi što više moguće uštedit. Budzet je 1500kn al stvarno ako nije potrebno nebi toliko potrosio.

Ako slican efekt mogu dobit i sa tipkovnicom od 300kn ili 500kn, nebitno, radje bi takvu. Da neplacam neke nebitne stvari tipa ime ili tako nes.

Hvala

LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.11.2015 17:47 (geli4ever).

0 0 hvala 0
17 godina
geli4ever kaže...

Pozdrav svima!

Molim savjet za vrhunsku gameing tipkovnicu. Htio bi što više moguće uštedit. Budzet je 1500kn al stvarno ako nije potrebno nebi toliko potrosio.

Ako slican efekt mogu dobit i sa tipkovnicom od 300kn ili 500kn, nebitno, radje bi takvu. Da neplacam neke nebitne stvari tipa ime ili tako nes.

Hvala

LP

corsair k70 ili logitech g 710+

17 godina
izvone kaže...

Jedna i jedina Logitech G710+.

16 godina
191x7 kaže...
izvone kaže...

Jedna i jedina Logitech G710+.

ne znam jesi li krivo citirao ili ne no takvu nisam nasao na HR verziji...

Da li ima negdje za kupiti ko folija pa da se zalijepi na tipku? nema veze sto bi npr svjetlil neki drugi znak,samo da se vidi da je tu tipa đšć....

17 godina

Pa čovječe imam tu keybu, nisam krivo linkao. Ima ISO layout (dakle veliki Enter) i naše dijakritičke simbole naljepljene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2015 10:54 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice