Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.585.402
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
Haker_x kaže...

Ima li iko CM Devastator set, valja li, je li se isplati kupovati ?

Mene isto ovo zanjima, ako ima tko iskustva sa njom?

Kupil bi bratu novu do 250kn. U dilemi sam inaće između COOLERMASTER Devastator i GENIUS KB-G265 (stim da ova ima ENG layout i nema miš)?

Možda preporuka neke druge?

7 COOLERMASTER Devastator
1 GENIUS KB-G265
13 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Gdje nabaviti G710+ s HR znakovljem? Vidio sam da se na forumu spominje da postoji, alo ja nigdje nisam uspio pronaci...

Postoji li jos neka mehanicka tipkovnica s hrvatskim znakovima? Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
bojler1 kaže...

Gdje nabaviti G710+ s HR znakovljem? Vidio sam da se na forumu spominje da postoji, alo ja nigdje nisam uspio pronaci...

Postoji li jos neka mehanicka tipkovnica s hrvatskim znakovima? Hvala.

Svaku koju sam do sad vidio je imala HR slova.

Gdje si to tražio?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
Tuts kaže...

hvala, ali bih ipak htjela da ima izgled klasične tipkovnice. :) je li dobra logitech g105? ta je skuplja, al me zanima jel vrijedi toliko. 

dobra je,uzmi je :)

13 godina

instar i ostalih par najjeftinijih rezultata na nabava.hr. Dalje od 1050 kn nisam niti gledao. Moguce je da su te vece cijene zbog toga sto imaju HR? Gdje bi je mogao uzeti najpovoljnije? 

17 godina
bojler1 kaže...

instar i ostalih par najjeftinijih rezultata na nabava.hr. Dalje od 1050 kn nisam niti gledao. Moguce je da su te vece cijene zbog toga sto imaju HR? Gdje bi je mogao uzeti najpovoljnije? 

Sve G710+ u RH imaju HR. Zapravo, večina Logitechovih ima.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 14:12 (191x7).
13 godina
191x7 kaže...
bojler1 kaže...

Hm upravo sam pitao u Instaru i kazu da imaju US tipke. Mozda je zato cijena 988 kn, a u linksu 1200 kn. Inace ne vidim nekog razlpga da su razlike toliko velike.

17 godina
bojler1 kaže...
191x7 kaže...
bojler1 kaže...

Hm upravo sam pitao u Instaru i kazu da imaju US tipke. Mozda je zato cijena 988 kn, a u linksu 1200 kn. Inace ne vidim nekog razlpga da su razlike toliko velike.

Pa i na mojoj kutiji piše US pa je svejedno ISO s HR a ne ANSI s US.

13 godina

Odakle si kupovao ako nije tajna?

17 godina
bojler1 kaže...

Odakle si kupovao ako nije tajna?

Portio, prošle godine u srpnju.

No nema ti veze odakle kupuješ, vioše-manje jedan je uvoznik za HR. Ili su dva, al svejedno Logitech pravi za naše tržište.

11 godina

Molim dojmove, ako netko kupi Zalman ZM-K500 tipkovnicu koja je na akciji u Futuri :)

10 godina

Koju mehaničku bi preporučili za prvenstveno pisanje, ali i gaming (dota 2 i wow), trenutno imam g103, ali bi se počastio nekom boljom. 

Gledao sam CM Quickfire rapid-i, jer sam čitajući iskustva skužil da bi mx brown bili ono što tražim, a i po zvuku su mi OK (nisu preglasni).

+ dopada mi se bjelo pozadinsko

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Logitech G710+ ako ti nije previse para...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Iskreno je previše, ovih 700 mi je vrh vrhova.. A i ne trebam G tipke uopće.. na g103 ih u pola godine nisam jedanpit namjerno (s razlogom) stisnuo..

Zato i gledam neku čim jeftiniju koja nudi samo osnovne stvari +backlight.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ako je tako onda nemozes pogrijesiti s odabirom navedene. Ja sam osobno isao na G710 , blue switchevima. Cijena je malo bezobrazna, ali prezadovoljan sam tipkovnicom, od switcheva do izrade. Ima sve sto mi treba i moglo bi trebat. Jedino sto zamjeram je malo ne-najprivlacniji izbor estetike ali dobro preko toga sam mogao preci :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Sad sam u Linksu VŽ probal CM Rapid s Blue switchevima, čak je fino tipkati po tome.. ali su malo ipak glasni za moj ukus (isti dojam koji sam imao i nakon testova s jutuba).. Mislim da ću u zg otići robati Rapid-i s brown i uzeti ju, trebali bi biti tiši od blue (ovo  se bi dosta moglo na teamspeaku čuti (a znam da su kumpići osjetljivi), radije bum brown uzel {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 11:40 (Karlek_19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, MX Brown su nešto tiši, a puno tiši su tek kada dodaš gumeno o-prstenje ispod tipki (što na G710+ dolazi serijski). Ublažuje udarce jako.

10 godina

Da to sam čitao, nisam osoba koja baš prejako udara po tipkovnici. Tak da mi je većina buke kod mx blue bilo klikanje {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ima li kod nas negdje kakva mehanička tipkovnica sa red switchevima i velikim enterom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MBuda kaže...

Ima li kod nas negdje kakva mehanička tipkovnica sa red switchevima i velikim enterom?

Func KB-460

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
12 godina
neaktivan

Preporučio bih svima koji se dvoume ako u planu imaju kupiti Logitech g105 da je u prvi mah kupe, tipkovnica je toliko prakticna i mocnog izgleda plus k tome savrsena za AllDay tipkanje po njoj, tako da imam samo riječi hvale 

CoolerMaster Support
14 godina

Func kod nas ima samo US layout (MX Red).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sinkee kaže...

Func kod nas ima samo US layout (MX Red).

Jesi siguran? ajde provjeri ponovo

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
14 godina

Jel zna netko neki ducan koji ima izlozene tipkovnice da se mogu isprobat? Razmisljam o kupovini prve mehanicke tipkovnice jer me sadasnja pocinje zvicirat (tipke kao da su postale gnjeckave, ne znam kako bi to bolje opisao), ali nemam pojma koji bi mi switchevi najbolje pasali. Takoder budzet mi je nekih 500kn i preko toga stvarno ne bih isao pa ne znam dali se s tim budzetom uopce isplati kretati u potragu za mehanickom tipkovnicom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Trazi 6gv2 tipkovnicu kao jednu od najjeftinijih, a kvalitetnih sa mx cherry black switchevima. Cijena je takva jer je to oldskul vec tipkovnica, nema osvijetljenja i fensi gluposti, al je izradjena ko tenk i tipke su black mx cherry koje navodno treba malo jace stisnut i to su kao bas gamerski cherry switchevi. Imas puno videja di se opcenito opisuju ti switchevi, lako nadjes, prouci pa se opet javi na temu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 16:23 (The_Fichek).
10 godina

Malo sam gledao reviewe, i dal iej stvarno istina da se na Rapid-I od coolermatsera, Z i Y ne mogu zamjeniti jer su pod drugim kutem?? Imam osječaj da bi me to moglo iritirati ako mi Z bude dole kraj X (znam da bude lovilo ko Y, ali opet...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

bok, pročitao sam prvi post pa sada bi molia ako može par primjera tipkovnica koje se mogu kupiti kod nas (može i ebay ajd) s plićim hodom?

17 godina
gamer34 kaže...

Jel zna netko neki ducan koji ima izlozene tipkovnice da se mogu isprobat? Razmisljam o kupovini prve mehanicke tipkovnice jer me sadasnja pocinje zvicirat (tipke kao da su postale gnjeckave, ne znam kako bi to bolje opisao), ali nemam pojma koji bi mi switchevi najbolje pasali. Takoder budzet mi je nekih 500kn i preko toga stvarno ne bih isao pa ne znam dali se s tim budzetom uopce isplati kretati u potragu za mehanickom tipkovnicom.

Pogledaj u Linksu, znalo je biti izlozenih razerovih mehanickih tipkovnica koje imaju otvor na kutiji da se mogu isprobati tipke (mada sada razer vise ne koristi mx switcheve..)

Inace, crveni i crni switchevi su linearni, dakle nema "klika" ili "bumpa" pod prstima tokom pritiska.

Smeđi i plavi switchevi imaju taj taktilni feedback koji ti kaze kada je tipka aktivirana. Plavi switchevi imaju jos k tome i glasan klik kada se tipka aktivira.

mislim da bi ti crveni ili smeđi bili najbolji za gaming, ali opet, ako mozes, isprobaj.  (imam crvene, jako zadovoljan)

@Karlek_19

vjerovatno se mogu zamjeniti tipke, ali ce biti pod drugacijim nagibom ako ih zamjenis pa ti nece bas biti ugodan osjecaj. 

Moja tipkovnica isto ima Y i Z na "krivim mjestima" ali kada tipkas ili igras igre, koliko vremena provedes gledajuci u tipkovnicu? :)   iskreno, uopce ne primjecujem to..

10 godina

Hvala, ma dok igram nit jedno nit drugo koristim.. nadam se da nebu ni problema kad bum pisal

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Karlek_19 kaže...

Malo sam gledao reviewe, i dal iej stvarno istina da se na Rapid-I od coolermatsera, Z i Y ne mogu zamjeniti jer su pod drugim kutem?? Imam osječaj da bi me to moglo iritirati ako mi Z bude dole kraj X (znam da bude lovilo ko Y, ali opet...)

Ne, apsolutno nije istina. Stisni shift + alt zamjenit ce se odmah koju got tipkovnicu imao, a na tim mehanickim koje imaju odredjeni layout bi trebalo sigurno radit, pogotovo ako jos dobis kakav softver od tipkovnice, onda 100%. Kazem iz iskustva sa 10god starom tipkovnicom, tipkovnicom od laptopa i razer meh. tipkovnicom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice