Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.585.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
puhiii kaže...

skupo mi je dat 600kn za tipkovnicu mozda kad pojeftine mehanicke

To se neće desiti iz jednostavnog razloga što su Cherry MX prekidači skupi. Ovisi od "boje" (dal je Red, Blue etc.), no u maloprodaji koštaju od cca 0.50 pa i skoro do 1 eura (!) po komadu. Veliki proizvođači sigurno dobiju popust na količinu, no sumnjam da preveliki. Upravo zato već obične, crne, plastične mehaničke tipkovnice bez nekih dodataka koštaju 600+kn. Ako želiš backlight, odvojene makro tipke - cijena skače.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
12 godina
neaktivan
Lovac kaže...
puhiii kaže...

skupo mi je dat 600kn za tipkovnicu mozda kad pojeftine mehanicke

To se neće desiti iz jednostavnog razloga što su Cherry MX prekidači skupi. Ovisi od "boje" (dal je Red, Blue etc.), no u maloprodaji koštaju od cca 0.50 pa i skoro do 1 eura (!) po komadu. Veliki proizvođači sigurno dobiju popust na količinu, no sumnjam da preveliki. Upravo zato već obične, crne, plastične mehaničke tipkovnice bez nekih dodataka koštaju 600+kn. Ako želiš backlight, odvojene makro tipke - cijena skače.

ali ja nisam nigdje napisao da mora bit mehanicka!

14 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Onda evo ovako. Imas jos par modela koji su bezicni, isto u Linksa, pa uzmes sta ti najvise odgovara.

a.k.a. ukiy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Naručio Zalman K400G. Vaša mišljenja?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Strm kaže...

naručio si i onda pitaš mišljenja?

kakvu ti onda igraju ulogu naša mišljenja kad si kupio već?

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
14 godina
fila2208 kaže...
Strm kaže...

naručio si i onda pitaš mišljenja?

kakvu ti onda igraju ulogu naša mišljenja kad si kupio već?

Pa, moj frend je ima i i tipkao sam po njoj i dobra je, no on je ima pola mjeseca. Pod mišljenja mislim koliko bi trebala trajat? Neočekujem za te novce niš specijalno, ali dosta tipkam i tipkovnicu od 50Kn potrošim za 2 mj. u prosjeku.... 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
16 godina

Pozdrav, kupujem mehaničku tipkovnicu do 800 kn, molio bih neku preporuku (POŽELJNO sa velikim enterom) i normalnim layotom sa numpadom i slično. Tipkovnica treba biti sa blue ili brown switchevima. Hvala

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Reedy kaže...

Pozdrav, kupujem mehaničku tipkovnicu do 800 kn, molio bih neku preporuku (POŽELJNO sa velikim enterom) i normalnim layotom sa numpadom i slično. Tipkovnica treba biti sa blue ili brown switchevima. Hvala

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201091

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201088

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201092

Dakle Razer Blackwidow 2014 (s Kailh switchevima) i Gamdias Hermes.

Ja bih ti pak preporučio da se, ako možeš, rastegneš do Logitech G710+. Naj je.

Twitter: @191x7
16 godina
191x7 kaže...
Reedy kaže...

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201091

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201088

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=101201092

Dakle Razer Blackwidow 2014 (s Kailh switchevima) i Gamdias Hermes.

Ja bih ti pak preporučio da se, ako možeš, rastegneš do Logitech G710+. Naj je.

Kakvi su točno ti switchevi u blackwidovu? Kolko googlam zeleni, i čine mi se dosta slični blue. Inače bila mi je apsolutna želja kupiti G710+ i imao sam prilike pisat po njoj i onda sam odustao. Očekujem od svoje buduće mehaničke tipkovnice da se čuje i da ima taj neki 'feeling propadanja' a nažalost G710+ mi nekak nema niti jedno od toga, prelabava je i pretiha :S

15 godina

ima li tko ovu tipkovnicu: http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=152383 ?

treba mi neka bezicna sa touchpadom dok koristim televizor umjesto monitora

http://www.facebook.com/webshop112
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 21:54 (mustang995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Reedy kaže...
191x7 kaže...
Kakvi su točno ti switchevi u blackwidovu? Kolko googlam zeleni, i čine mi se dosta slični blue. Inače bila mi je apsolutna želja kupiti G710+ i imao sam prilike pisat po njoj i onda sam odustao. Očekujem od svoje buduće mehaničke tipkovnice da se čuje i da ima taj neki 'feeling propadanja' a nažalost G710+ mi nekak nema niti jedno od toga, prelabava je i pretiha :S

Tebi onda plavi switchevi trebaju. Jedan Blackwidow model ih je imao

14 godina
Zalman K400G-Review

Pozz! Evo tipkam s Zalman K400G tipkovnice! Pa evo mali review.

Znaći, tipkovnica košta 190Kn i dosta je jeftina. Ima plavo i crveno osvjetljenje, 6 programbilnih tipki, G1,G2,G3,G4,G5 i M. G1, G2 itd... se mogu po želji programirati korištenjem programa koji se mora preuzeti s Zalmanove službene stranice, definitivni minus je što progrram nisam dobio na CD-u s tipkovnicom. Važno je naznačiti da se tipka programilna tipka M razlikuje od ostali programilnih tipki ((g1,g2,g3..)) jer može zapamtiti 3 različite postavke svjetla i to jačinu i boju. Jačina se može podesit, no to je po meni sasvim bzvz. dodatak jer pozadninsko osvjetljenje ionako nije niš specijalno jako da bi se moralo smanjivat. Nadalje, ima multimedijske tipke koje nisu baš previše korisne osim tipke za zaključavanje windows tipke dok igrate. Jedna još "stvarčica" koja mi se sviđa jest spacebar koji ima ureze za palac da fino sjedne.

Plus: 6 programilnih tipki, 2 pozadinske boje((crvena i plava)),zaključavanje windows tipke,urezi za palac na spacebaru,USB kabal koji je fino sleevan,ergonomski layout, tiha za tipkanje((sem spacebara))

Minus: Slabašno pozadinsko osvjetljenje, tipka za određivanje jačine svjetla nema nikakve svrhe

Eto :D Bez obzira na minuse, svakako {#} za tipkovnicu koja košta 190Kn i ima sve funkcije skupljih tipkovnica.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Dakle,kome doista treba vrhunska kvaliteta mehanicke tipkovnice,pro klasa...  

http://www.daskeyboard.com/  

slika

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 12:32 (duhonja).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Zalman K400G-Review
Strm kaže...

Strm kaže...

... ali dosta tipkam i tipkovnicu od 50Kn potrošim za 2 mj. u prosjeku....

Javi nam za osam mjeseci, da li je jos ziva {#}

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
14 godina
Re: Zalman K400G-Review
Chaky kaže...
Strm kaže...

Strm kaže...

... ali dosta tipkam i tipkovnicu od 50Kn potrošim za 2 mj. u prosjeku....

Javi nam za osam mjeseci, da li je jos ziva {#}

Ma ako potraje 4mj. ja ču biti zadovoljan{#}

17 godina
Reedy kaže...

Pa, Razer Green su prefarbani Kailh Blue koji su direktna kopija Cherry MX Blue - razliku jedva osjeti netko tko je navikao na MX Blue, toliko je mala.

Znaš zašto ti se G710+ ne čuje tako glasno i nema "osjećaj propadanja"? Pa zato što ispod svake tipke ima postavljen gumeni O-prsten (o-ring) koji ublažava udarac tipke (stišava kod bottom-out tj stiskanja tipke do dna) i nešto malo skraćuje hod tipki. Te o-prstenove jako lako makneš i onda ti je to klasični MX Brown.

16 godina

Danas sam naišao na novu illuminated tipkovnicu u ponudi: Speed-Link Parthica. Ima kod naših trgovaca za 300-tinjak kn.

Pogledao sam nekoliko video reviewa a i testovi su zadovoljavajući. Ne čini mi se loša u odnosu uloženo-dobiveno: G i multimedijske tipke, naslon za dlan, 3 boje osvjetljenja, interna memorija, 2 god. garancije... Izgled tipkovnice kao i naziv proizvođaća će se nekome sviđati a nekome ne. Meni je ok na prvi pogled. Naravno, trebalo bi je koristiti neko vrijeme za detaljnije zaključke.

Možda će nekog zainteresirati. Ipak je samo 100-tinjak kn skuplja od najjeftinijih tipkovnica takve vrste pa ne bi trebali biti presitničavi sa eventualnim kritikama.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Namjeravam kupiti Steelseries 7G pa imam par pitanja.

Buduci da nemam PC, nego laptop, hoce li tipkovnica raditi ako ju ustekam u obican USB port u laptop?

Ima li tipkovnica HR layout sa č, ć, š...? naručujem iz Instara pa pretpostavljam da bi trebala imati.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GamerX9 kaže...

Namjeravam kupiti Steelseries 7G pa imam par pitanja.

Buduci da nemam PC, nego laptop, hoce li tipkovnica raditi ako ju ustekam u obican USB port u laptop?

Ima li tipkovnica HR layout sa č, ć, š...? naručujem iz Instara pa pretpostavljam da bi trebala imati.

Ima Hrvatski layout, i možeš je spojiti na bilo koji USB na laptopu

15 godina
mustang995 kaže...

ima li tko ovu tipkovnicu: http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=152383 ?

kakva su iskustva?

15 godina
mustang995 kaže...
mustang995 kaže...

ima li tko ovu tipkovnicu: http://www.chipoteka.hr/artikl/96396/tipkovnica-logitech-k400-bezicna-crna ?

kakva su iskustva?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 0:12 (mustang995).
16 godina

Zna li tko možda gdje mogu nabaviti Razer Blackwidow sa UK layoutom (veliki enter) jer kolko googlam, ima ih... Al svugdje kod nas su samo sa US layoutom :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav ekipa,

Trenutno sam u poslovno Hong Kongu i gledam tu po trgovinama tipkovnicu Ducky... vec si neko vrijeme hocu kupit mehanicku sa blue ili brown tipkama. Frend ima mislim ducky shine 3 i nemoze ju nahvalit. Ovdje kosta oko 1000 hkd (oko 720 kn). Dali po vama to vrijedi tih novaca? Mislim ipak je i ovdje dosta "skupa" za nase cijene. Jel ima tko slicnu da kaze dojam?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Entropija kaže...

Pozdrav ekipa,

Trenutno sam u poslovno Hong Kongu i gledam tu po trgovinama tipkovnicu Ducky... vec si neko vrijeme hocu kupit mehanicku sa blue ili brown tipkama. Frend ima mislim ducky shine 3 i nemoze ju nahvalit. Ovdje kosta oko 1000 hkd (oko 720 kn). Dali po vama to vrijedi tih novaca? Mislim ipak je i ovdje dosta "skupa" za nase cijene. Jel ima tko slicnu da kaze dojam?!

S obzirom da su Ducky tipkovnice na dobrom glasu, i inace kostaju nekih 150$, to nije losa cijena za takvu tipkovnicu, ja sam svoju Corsairovu mehanicku platio 1000kn, i nije mi zao niti jedne kune.

Ako je moguce, isprobaj prije kupovine, cisto da vidis koji ti switchevi vise pasu.  Blue i Brown daju feedback pod pritiskom kada se tipka aktivira dok su Red linearni, tj, isti je osjecaj tokom citavog hoda tipke. Jos tu postoje razlike u pristisku potrebnom za aktivaciju i glasnoci.
Moj savjet  - definitivno kupi mehanicku, samo isprobaj prije da vidis sta ti najvise odgovara :) 

16 godina
neaktivan

Ljudi može preporuka za tipkovnicu za mehaničku tipkovnicu, zahtjevi su slijedeći:

1. Mora biti pune veličine, dakle mora imati numpad dio.
2. Mora imati hrvatski layout odnosno nije toliko bitno gdje je slovo ž nego da na svim tipkama bude oznaka koja je tu kad se koristi hrvatska tipkovnica na računalu (znači, da na tipkama od slova M do "SHIFT"-a budu točka-zarez, dvotočka, minus, isto tako i na gornjim tipkama gdje su brojevi da sve bude ispravno mapirano, da zagrade budu na na 8 i 9 a ne na 9 i 10, ovo je nužno zato što ja nisam jedini koji se služi računalom te je jako zgodno da onima koji ne pamte tipke bude sve jasno naznačeno).
3. Preferiram MX Blue switch-eve ili Brown, uglavnom neke sa feedbackom, još bolje ako ima i zvučni feedback pri pritisku tipke (ovo nije presudno, pristao bih na bilo kakve switch-eve ako je uvjet pod broj 2 zadovoljen).

Ako ne postoji mehanička tipkovnica koja zadovoljava uvjete pod brojem 1 i 2, može onda preporuke membranskih tipkovnica koje zadovaljavaju uvjete 1 i 2?!

Hvala unaprijed 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Logitech G710+ i to je to, zadovoljava ti traženo.

Moj PC  
1 4 hvala 0
14 godina
191x7 kaže...

Vjerojatno najgora kupnja koju moze napraviti kad su mehanicke tipkovnice u pitanju. Svaka cast Logitechu, ali G710+ im je valjda najgori proizvod sto se kvalitete izrade tice...  Nek  posjeti Logitech forum i dobro se upozna sa svim problemima prije kupnje.

@Ivsa

Baci oko na SteelSeries 6Gv2, za nju sam siguran da zadovoljava 1. i 2. uvjet, samo tu se radi o linearnim Cherry MX Black switche-vima.

Cooler Master po domacim trgovinama ima cilu paletu Cherry MX boja ali mislim da nema hr znakove/layout.

a.k.a. ukiy
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 13:28 (anarchyST).
16 godina
neaktivan
anarchyST kaže...
191x7 kaže...

Vjerojatno najgora kupnja koju moze napraviti kad su mehanicke tipkovnice u pitanju. Svaka cast Logitechu, ali G710+ im je valjda najgori proizvod sto se kvalitete izrade tice...  Nek  posjeti Logitech forum i dobro se upozna sa svim problemima prije kupnje.

@Ivsa

Baci oko na SteelSeries 6Gv2, za nju sam siguran da zadovoljava 1. i 2. uvjet, samo tu se radi o linearnim Cherry MX Black switche-vima.

Cooler Master po domacim trgovinama ima cilu paletu Cherry MX boja ali mislim da nema hr znakove/layout.

Ako je moguće ukratko koji su problemi kod G710+, mislim da sam našao da jedino onda zadovoljava sva 3 zahtjeva?!

Hvala na savjetu u vezi 6Gv2, znači ne preostaje mi zvati sve redi i tražit ih da provjere layout i switch-eve?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina

Pa najveci problem sa G710+ je taj sto nakon kraceg vremena pocmu pucati/otpadati tipke i na nekim zna zakazti backlight... nedavno sam sebi trazio tipkovnicu i ovo je glavni razlog zasto ju nisam uzeo.

Nije mi bio bitan HR layout pa sam uzeo CM Quickfire TK (Cherry MX Brown)... prije ove sam dvije god. koristio SS 6Gv2 koja je stvarno odlicna tipkovnica ali nikako se nisam mogao naviknuti na linearne switcheve.

Pronjuskaj po domacim web shopovima, vjerojatno negdi ima neka MX Blue/Brown sa HR layoutom... ako nema uzemes G710+ i drzis fige. {#} 

a.k.a. ukiy
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
anarchyST kaže...

Pa najveci problem sa G710+ je taj sto nakon kraceg vremena pocmu pucati/otpadati tipke i na nekim zna zakazti backlight... nedavno sam sebi trazio tipkovnicu i ovo je glavni razlog zasto ju nisam uzeo.

Nije mi bio bitan HR layout pa sam uzeo CM Quickfire TK (Cherry MX Brown)... prije ove sam dvije god. koristio SS 6Gv2 koja je stvarno odlicna tipkovnica ali nikako se nisam mogao naviknuti na linearne switcheve.

Pronjuskaj po domacim web shopovima, vjerojatno negdi ima neka MX Blue/Brown sa HR layoutom... ako nema uzemes G710+ i drzis fige. {#} 

Prenapuhano, ne uzimaj seriously to sve. Sve tipkovnice/miševi/headseti/nešto peto imaju probleme. Sve. Samo čitaj forume. Samo što je Logitech jako rašireni i dosta je da se na 10 000 nađu 7,8 s tim problemima i evo panike. Također sam se bojao baš zbog tih postova.
A G710+ može slobodno uzeti. Zadovoljava sva 3 uvjeta. Ja ju imam već godinu i 2 mjeseca bez ikakvih problema. Relativno je tiha, taktilna, odvojene G tipke, odvojene multimedijske tipke, dvozonski baklight... Jedino što bih uzeo kao alternativu (ako nema $ limit) je Ducky Shine 3 ili pak Corsair K90 (s time da on ne zadovoljava navedena 3 uvjeta).

Ako mu se i što desi, naleti na neku defektnu ili sl. tu je uvijek 3 godine garancije i no questions asked support.

EDIT: 6Gv2 je super, ali fali featurea (iako jeftina je pa bih rekao i isplativa kao uloženo/dobiveno). CM storm nisu na očekivanoj kvaliteti, tj. varira od modela do modela jer se proizvode u različitim tvornicama. Čitao sam na jednom stranom forumu da su one jeftinije debelo iza po izradi.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 16:50 (Lovac).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice