Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.587.604
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
al bi htio pozadinsko svjetlo za tipke
Origin ID za FIFU 13: strbi_zg
15 godina
strbi kaže...

razmisljam izmedu speed link darksky i sharkoon skiller..koja je bolja? svida mi se sto darksky ima pozadibsko osvjetljenje sto mi u biti treba kad po noci halam...ili znate neku bolju do 200kn?

GENIUS KB-g265.

Po ko zna koji put ovdje to savjetujem, dajte čitajte.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
16 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Se moze nac gamerska tipkovnica za oko 300kn? Ako da koja i gdje?

I da li bi dobio vecu kvalitetu ako bi isao polovnu kupovat? Dal se to isplati kada su u pitanju tipkovnice?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako kupim coolermasterovu tk brown mehanicku tipkovnicu, koja je usb hocu li moci koristiti preko ps2 utora sa adapterom.

je li to dobro, ima li prednosti?

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bernard Huky Hux kaže...

ako kupim coolermasterovu tk brown mehanicku tipkovnicu, koja je usb hocu li moci koristiti preko ps2 utora sa adapterom.

je li to dobro, ima li prednosti?

Ako imaš odgovarajući adapter, zašto ne bi mogao.

A je li dobro i ima li prednosti - mislim da ne tj rekao bih (ovako napamet) da ta tipkovnica i s USB spajanjem ima OK N-KRO (mislim 6-KRO).

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

Treba mi tiha i jeftina gaming tipkovnuca do 200kn.

Gledao sam onu zalmanovu K400G i svidja mi se,ali sam cuo sa nakon nekoliko mjeseci tipke prestaju raditi.

Hvala!

P.s. za 200kn max ili na ebayu za 40$

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Genius kb-g265

Moram si bindati to na neku tipkua da ne pisem stalno.

Portio 190kn

Preporuke!

MadTomeeee kako ću živjeti bez tebe tomeeee!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Genius kb-g265

Portio 190kn

Preporuke!

Mozes li napravit review ? 

:)

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
16 godina
a jel se moze naci neka bolja za 300kn znaci za tih 100kn vise ali da se isplati?
Windows Phone FTW
16 godina
DommY kaže...
a jel se moze naci neka bolja za 300kn znaci za tih 100kn vise ali da se isplati?

Možda i jedina osvjetljena gaming tipkovnica koja se isplati za 300 i nešto kn ti je Logitech G103. Šteta jedino što nema naslon za dlan.

Između 200 i 500 kn je rupa gdje ima vrlo malo illuminated tipkovnica.

Ako želiš nešto još bolje (a da svijetli) morat ćeš se protegnuti još 150 kn više. Za oko 450 kn ima (meni osobno prekrasna) Gigabyte K8100 (samo ili crvena ili plava pozadinska boja, trebaš pitati u trgovini koja je).

Ima i tipkovnica + mišCoolermaster Devastator za 236 kn. Jedino što kod nje svijetle i slova ali i rub tipki što većini ljudi ne odgovara.

Na žalost, kod nas nema fascinantnih tipkovnica Roccat (služb. stranica). Bila je prije kratko u ponudi Roccat Valo za nešto više od 400 kn (čak mi je bila u užem izboru ali sam se odlučio za G510). Vjerojatno jer su dosta skupe, od 60 pa do preko 100 € vani, zavisno od modela i trgovine.

Od tipkovnica koje ne svijetle a zanimljive su zbog nekih posebnosti izdvojio bih: Sharkoon Skiller (od 125 kn), Genius ErgoMedia 700 (od 140 kn) i Microsoft Natural Ergonomic (od 343 kn).

Ima ih još ali su mi te zapele za oko zbog npr. naslona za dlan, dodatnih tipki, ergonomije i izgleda.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
drakula789 kaže...
fila2208 kaže...

Genius kb-g265

Portio 190kn

Preporuke!

Mozes li napravit review ? 

:)

za 200kn mislim da nema bolje tipke sa toliko opreme.

Ima dovoljan kabal, kanalice da si ga odvedeš na stranu di želiš, može izlazit na stranu ne mora isprijed biti pa da smeta za monitor ili nešto.

Dva usb utora sa prednje strane.

4 dodatne tipke,  my comp, browser, lock pc, pali gasi svjetlo

tihe tipke i odlično osvjetljenje, hrvatsko znakovlje, veliki enter i backspace

8 dodatnih tipki, srebrne boje (wasd i strelice)

anti ghosting 20 najbitnijih tipaka za gaming

odmorište za dlanove malo kratko, ali je ok.

Ukratko, za 200kn, prezadovoljan sam izgledom, kvalitetom i radom tipaka.

Mislim da je i bolja od zalmana za kojeg čitam da se puno kvari ikako djeluje moćniji radi par tipkica dodatnih.

Eto ukratko, tebi i svima, tipke do 200, moj osobni savjet Genius KB-G265.

11 godina

Da li zna netko neku dobru tipkovnicu za gaming do 250 kn? gledao sam sharkoon devastator al mi netreba baš miš a i US layout je tako da znači da ima antighosting za fps igre i naprimjer diablo i to Hvala. Dvoumim se između Genius KB-g265 i logitech g103 jeftine su ali mi je logitechova malo ajmo rec ruzna haha

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 13:40 (Filip720).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Filip720 kaže...

Da li zna netko neku dobru tipkovnicu za gaming do 250 kn? gledao sam sharkoon devastator al mi netreba baš miš a i US layout je tako da znači da ima antighosting za fps igre i naprimjer diablo i to Hvala. Dvoumim se između Genius KB-g265 i logitech g103 jeftine su ali mi je logitechova malo ajmo rec ruzna haha

Ako želiš svjetlo, genius, ako ti nije bitno svjetlo, onda zayebi ružno ili ne, lođiteh is the way to go.

11 godina

a cuj volim imat malo i stila sa kompom odnosno deskom :D

Diablo 3: Reaper Of Souls Filip#2349
11 godina

Odlucio sam se za logitech g103 posto je sada cijena 169 kn u instaru akcija:)

11 godina

evo upravo pišem sa nje i tipkovnica je zvijer stvarno nemam rijeci za 170kn je bolesno i taj antighosting sistem je predobar sve hvale logitechu za ovakvu tipkovnicu ima velik enter to mi se sviđa najvise haha :D 

13 godina

Ima li tko Steelseries 6Gv2? Razmišljam o kupovini te tipkovnice te me zanima mišljenje korisnika te tipkovnice

17 godina
dafaq kaže...

Ima li tko Steelseries 6Gv2? Razmišljam o kupovini te tipkovnice te me zanima mišljenje korisnika te tipkovnice

Tipkovnica je napravljena kao tenk. Imam je sad skoro pa dvije godine. Jedini nedostatak tipkovnici je HR layout koji je izgleda samo nalepljen gore i nakon godinu dana se porabi dolje (meni ništa ne znači jer i ovako ne gledam u tipkovnicu)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
13 godina
dafaq kaže...

Razmišljao sam o kupnji iste, meni je sve super ali ima nedostatak. Nema one nožice za podešavanje nagiba.

P.s. Arm-rest, joj nebi škodio...

coffe,coffe,coffe.....
17 godina

Ako bi uzeo 6Gv2 uzmi u obzir:

- nestandardni layout (nije niti Iso niti Ansi već hibridni s "naopakim" Enterom i kratkim Backspace)

- crne tipke a bez osvjetljenja (slaba vidljivost pri nedostatku svjetla)

- nemogućnost podešenja nagiba tipkovnice

- nedostatak naslona za dlanove (obavezna kupnja dodatnog, npr SpeedLink za 35-50 Kn)

- izostanak multimedijskih tipki, makro tipki, ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dafaq kaže...

Ja ju imam vec preko dvije godine... Tipkovnica je zvijerka, jos uvik radi ko i prvog dana.

Na layout se lako naviknes, a ima dovoljno nagiba pa joj nozice nisu ni potrebne.

Jedino sto mi u nekim trenucima zasmeta su linearni (black) switchevi, pa kod pisanja duzih tekstova koristim backspace vise nego sto bih inace trebao...

Ako trazis tipkovnicu za duze staze, i ne mislis pisati romane...  uzimaj, vrijedi svake lipe!

a.k.a. ukiy
17 godina
191x7 kaže...

Ako bi uzeo 6Gv2 uzmi u obzir:

- nestandardni layout (nije niti Iso niti Ansi već hibridni s "naopakim" Enterom i kratkim Backspace)

- crne tipke a bez osvjetljenja (slaba vidljivost pri nedostatku svjetla)

- nemogućnost podešenja nagiba tipkovnice

- nedostatak naslona za dlanove (obavezna kupnja dodatnog, npr SpeedLink za 35-50 Kn)

- izostanak multimedijskih tipki, makro tipki, ...

Osim ovoga za "backspace", koji ne primjećujem da je kratak, sve ostalo stoji, s tim da meni osobno ne treba ovo pod 2, 4 i 5, treba mi ovo pod 3, ovo pod 1 nije neki pretjerani problem samo da HR-znakovi nisu naknadno (i vrlo loše) otisnuti.

17 godina
BMT kaže...

Osim ovoga za "backspace", koji ne primjećujem da je kratak, sve ostalo stoji, s tim da meni osobno ne treba ovo pod 2, 4 i 5, treba mi ovo pod 3, ovo pod 1 nije neki pretjerani problem samo da HR-znakovi nisu naknadno (i vrlo loše) otisnuti.

Kao što sam već gore naveo, nakon 6 mjeseci (sada je imam 2 godine) nekih HR znakova više nije bilo (koristim puno tipkovnicu). HR znakovi su dosta loše otisnuti na tipkovnicu.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 8:45 (dado2202).
16 godina

Ima li netko Corsair K70? Ta mi je u planu sa cherry mx brown ali nisam siguran jos da li ima nesto bolje? Vise od te cijene ne bi isao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
yox kaže...

Ima li netko Corsair K70? Ta mi je u planu sa cherry mx brown ali nisam siguran jos da li ima nesto bolje? Vise od te cijene ne bi isao.

Imam ja k70 sa mx red. Mislio sam i ja u pocetku uzeti brown, misleci da ce mi red biti previse mekani, ali su mi taman. Mogu ti reci da sam izuzetno zadovoljan.
Daleko najbolja tipkovnica koju sam ikad koristio, odlican dizajn i kvaliteta izrade, svakako preporuka! 

13 godina
neaktivan

Ja imam KB-235, tiha i odlicna tipkovnica, ali na pocetku. Nakon par mjeseci su pocele tipke skripat, klimat se... 

ShadowStep
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 0:38 (SBV3X).
15 godina
neaktivan

Nabavio sam multimedia Genius K645 u nadi da ću moči kontrolirat (prebacivat pjesme, pojačavat glasnoču...) Winamp u pozadini dok igram igre ali ne mogu, čak ni u windowsima dok ne igram igre ne mogu utjecat na Winamp preko tipki na tipkovnici. Skinio sam drivere al nema pomaka, dok u Windows Media Player-u mogu sve.  Kako utjecat na Winamp?

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 11:30 (Zekat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zekat kaže...

Kako utjecat na Winamp?

Lagano, samo uninstall i problem riješen.

PS: Pređeš na npr Foobar2000.

15 godina
neaktivan

U Portiu je na akciji za 579kn do kraja mjeseca coolermasterova tipkovnica quickfire tk Brown mehanički prekidači. 

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | XboxLive: Berologic2013
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Zekat kaže...

Nabavio sam multimedia Genius K645 u nadi da ću moči kontrolirat (prebacivat pjesme, pojačavat glasnoču...) Winamp u pozadini dok igram igre ali ne mogu, čak ni u windowsima dok ne igram igre ne mogu utjecat na Winamp preko tipki na tipkovnici. Skinio sam drivere al nema pomaka, dok u Windows Media Player-u mogu sve.  Kako utjecat na Winamp?

Pokrenes winamp, odes na options > preferences > global hotkeys > enable default multimedia key support (aktiviras kvacice) i trebalo bi raditi

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 18:34 (zzZZzz).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice