Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.038
|
čitano: 1.561.689
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
191x7 kaže...

CoolerMaster Storm Quickfire TK ti je izvrsna ako ne želiš platiti više.

Ako pak hoćeš nešto skuplje, Steelseries 7G ili Logitech G710+ odnose preporuke.

Prije svega, hvala na brzom odgovoru. Nažalost koliko vidim Quickfire TK nema full layout. 7G je sa black swichom ako se ne varam. Vidim Portio ima u ponudi Coolermaster Storm Quickfire Ultimate model. Nažalost opet nije red, ali cijena je i više nego prihvatljiva u usporedbi s drugim tipkovnicama. U čemu je fora da je jeftinija i od TK ?

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
17 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Što ti nedostaje na layoutu TK serije?

Ne znam zašto je Rapid Ultimate jeftinija.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jednostavno preferiram full layout. Iako vidim prednosti spojenog num pada i ins/del/strelice tipki, ipak nije to za mene. Probavam sad brown sa prstenjem za smanjenje buke, i stvarno je odličan feeling tako. Znači nema full layout sa red swichem kod domaćih trgovaca? Ako je tako još ću malo pregledati ponudu, pa kad sjedne plaća mogla bi pasti quickfire ultimate.

17 godina

Ja ti imam G710+, ona ima MX Brown i O-prstenje za utišavanje. Osjet izvrstan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uopće ne sumnjam da je Logitech napravio proizvod koji nije vrhunski po tom pitanju. Jedino je cijena malo paprena :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav o/

Već dva sata gledam razno razne tipkovnice, kombinacije K+M i sl. i nisam se pomaknuo sa početka. Gledam eBay, Nabava.net, razno razne stranice, YouTube review/unpacking i sl. videe i jednostavno ne znam što da uzmem, pa sam mislio da se možda obratim ljudima na BOL-u za neki savjet. Pročitao sam nekoliko stranica unatrag, ali K+M kombinacija koja mi se svidjela iz nekih prethodnih komentara npr. CM Devastator više nije dostupna po povoljnoj cijeni, već samo u jednom shopu za 300kn, što mi je ipak malo previše - ako znate za kakvu sličnu povoljnu alternativu, napišite.

Znači tražim tipkovnicu (preferiram na žicu) za svakodnevnu upotrebu. Ne igram previše igre, pa netreba biti "gejmerska", a ako ima kakva povoljna cijena za kombinaciju tipkovnica+miš, uzeo bih i to, premda mi novi miš nije neophodan. Molim vas za bilo kakav savjet, link, sliku, ime itd... Netrebate mi tražiti tipkovnice, već mi je dosta da nešto preporučite, neku tipkovnicu o kojoj ste nešto dobro pročitali ili ako imate kakvu tipkovnicu za koju smatrata da je dobra i sl. - ali ako imate volju, svaki link je dobrodošao :)

Hvala unaprijed!

What doesn't kill you only makes you stronger.

0 0 hvala 0
15 godina

http://www.links.hr/artikl-101.600.095

Devastator pack za 230kn

edit: tek sad vidim da više nije dostupan

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.11.2013 15:37 (The Unforgiven).
15 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

http://www.links.hr/artikl-101.600.095

Devastator pack za 230kn

edit: tek sad vidim da više nije dostupan

Da, nažalost! :(

Poslao sam upit ako postoji šansa da taj set imaju u prodaji opet, ali sumnjam... Jel ima nešto slično možda? Ma u biti, ne mora ni biti nešto slično tome, samo neka normalna tipkovnica, baš da nije ona najjeftinija, tj da je nešto malo bolje, ali opet ne preskupo jer mi takva netreba.

15 godina
Clam- kaže...

samo neka normalna tipkovnica, baš da nije ona najjeftinija, tj da je nešto malo bolje, ali opet ne preskupo jer mi takva netreba.

Logitech G103

Music As A Weapon !!
15 godina
odjavljen

Čitam sad razne forume, i puno ljudi kaže da ako laptop koristi chiclet-oblik tipkovnice (recimo Lenovo G510 -AccuType chiclet tipkovnica), da to onda nije scissor-switch tipkovnica nego ''obična''. Mislim da to nije istina, jer nikad nisam čuo za laptop koji nema scissor-switch sistem. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Aha, to je ona sa prijašnje stranice. Sviđa mi se definitivno, samo me muči jedna stvar. Da li moram slat upit shopu da li ima hrvatska slova ili je to automatski kod nas tako da se prodaju tipkovnice sa HR znakovima? Hvala, mislim da ću samo uzeti ovu!

15 godina

Ti za svaki slucaj posalji upit m al trebale bi imati HR slova !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

Ja sam pokupio zadnji Devastator u Linksu izgleda, pa ako vas zanima mogu večeras napisati par riječi o tipkovnici kad odem po paket? Miš proslijeđujem dalje, tako da ne mogu o tome ništa kvalitetno napisati.

0 0 hvala 0
15 godina
Da, bilo bi zgodno. Ja poslao upit, rekli su da za mjesec dana dobivaju sljedeću pošiljku.
One ring to bring them all and in the darkness bind them
16 godina
neaktivan

0 1 hvala 1
11 godina
neaktivan

Evo me opet na ovom forumu nakon nekoliko tjedana. Ne zelim biti dosadan ali zanima me koja bi tipkovnica bila najbolja za mene. Kolega je preporucio steelseries 7g, CoolerMaster Storm Quickfire TK s brown switchevima i Corsair Vengeance k95 koji je sad najbolji za fps gaming. Hvala unaprijed 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi

Zanima me neka preporuka mehaničke tipkovnice do 900 kuna da ima hrvatski layout. Dosad sam imao k90 i imam nekih malih problema sa njom pa mi corsair nudi k95 u zamjenu ili povrat novca (oko 900 kuna). Sad nisam siguran sta da radim?!

Zelio bih imati hrvatski layout jer mi treba i za programiranje i pisanje tekstova (naravno i za gejmanje) pa bi bilo dobro da ima i palm rest.

0 0 hvala 0
17 godina

Od mehaničkih ti to imaju jedino Logitech G710+ i Steelseries 7G.

G710+ ima HR simbole i ISO layout, a 7G neki divlji layout i također HR simbole.

Sve Corsair koliko znam imaju ANSI layout.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi. 

Meni bi trebala preporuka par mehaničkih tipkovnica sa pozadinskim osvijetljenjem, da zamjenim malo svoju Cyborg V6.

Kakva je Razer BlackWidow? Pucajte preporuke. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ocajna je i nema osvjetljenje.

S osvjetljenjem: CM quickfire TK, Corsair Vengeance k70/75/80/86/90/95,   Logitech G710+

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
A bez osjvetljenja ali sa velikim enterom i zasebnim numericnik dijelom :)
17 godina
yaga01 kaže...
A bez osjvetljenja ali sa velikim enterom i zasebnim numericnik dijelom :)

Steelseries 7G. Ali računaj da je Enter obrnut tj izgleda kao zrcaljeno L, da je Backspace kratak (kao jedna obična tipka) a između + i Backspacea tipka Ž.

15 godina
neaktivan

Ima li tko iskustva sa sljedećim tipkovnicama:

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-speed-link-darksky-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.055

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-sharkoon-skiller-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.071

http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-genius-kb-g255-black-usb&option=artikl&id_artikl=100.000.1157

Posljednja alternativa mi je Logitech G103, ali bih volio čuti ako ima netko neke spoznaje ili iskustva sa gore navedenim tipkovnicama? Thx.

P.S. Isprobao sam Genius ErgoMedia 700 ako nekoga zanima i moram reči da sam užasno nezadovoljan. Određene tipke su velike i nije dovoljno pritisnuti ih jako, već se mora ciljati da bude tipka pritisnuta na desnoj strani (?)... Tako da oprez da se ne zaletite, potrebno je dosta privikavanja ali nije baš idealna ako tipkate brzo i bez gledanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 16:52 (Clam-).

0 1 hvala 0
14 godina

Gdje mogu nabaviti Corsair K70 tipkovnicu 

http://valid.canardpc.com/2749994

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ivanjino96 kaže...

Gdje mogu nabaviti Corsair K70 tipkovnicu 

Tipkovnica nabavljena u Instar informatici. Piše na stranici da im nije dostupna al zapravo je. {#}

Slike sutra popodne.

11 godina
neaktivan

Pozdrav meni corsair u zamjenu za moju k90 nudi k95 i k70. Koju da uzmem? Nekako mi k70 izgleda bolje jer mi netrebaju ovi macro keyevi i nikad ih nisam koristio. Jel ima neka jos razlika osim toga?

0 0 hvala 0
14 godina
Guzomat kaže...

Pozdrav meni corsair u zamjenu za moju k90 nudi k95 i k70. Koju da uzmem? Nekako mi k70 izgleda bolje jer mi netrebaju ovi macro keyevi i nikad ih nisam koristio. Jel ima neka jos razlika osim toga?

Ja sam danas kupio K70 i prezadovoljan sam. I puno lijepša mi je od K95.

11 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
Guzomat kaže...

Ja sam danas kupio K70 i prezadovoljan sam. I puno lijepša mi je od K95.

Ja sam dosad imao k90 pa ce mi je zamjenit ali k90 vise nema pa ce mi dati noviju verziju k70 ili k90. K90 i meni je bolja jer stvarno mi netrebajuu ove g tipke. Samo jos nisam siguran koje switcheve uzeti. Brown,blue ili red. Trebat ce mi dosta i za tipkanj (programiranje)

17 godina

U tom slučaju Brown.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice