Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice izdvojena tema

poruka: 5.044
|
čitano: 1.586.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice

Logitech K120 jeftina i dobra!

Džedaj

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajuće tipkovnice
marsovac kaže...

Logitech K120 jeftina i dobra!

Nju sam imao i više ne nikada nebi uzeo.

Juče sam je očistio kao novu, par tipki nije moglo da se vrati na mjesto tj. nisu mogle da nalegnu, nekako sam to sredio, radilo jedno vrijeme, i opet pocnu da upadaju.

RR PC ne radi tastatura {#}

17 godina

Nemoj me pogresno shvatiti ali sta si radio pa da tipke moras vracati na mjesto {#}

Ja imam Logitech 250 Deluxe 5 godina i jos je nisam uspio razvaliti mada redovito lupam po njoj :D

Džedaj

1 0 hvala 0
14 godina
marsovac kaže...

Nemoj me pogresno shvatiti ali sta si radio pa da tipke moras vracati na mjesto {#}

Ja imam Logitech 250 Deluxe 5 godina i jos je nisam uspio razvaliti mada redovito lupam po njoj :D

Izvadio tipke da bi prasinu, dlake i ostatak otpada mogao povaditi .

17 godina
marsovac kaže...

Ja bih htio Deluxe 250 s naslonom za dlanove. Jedino što toj keybi fali je antighosting.

Ajd plz držeći oba shifta pritisnuta otipkaj tekstualni niz "The quick brown fox jumps over the lazy dog". Hvala.

Twitter: @191x7
17 godina
THE UICK O O JUPS OVE THE LZ DO

Ovo sam dobio :)

By the way jedina stvar koja mi se ne svidja kod ove tipkovnice je sto mi prsti propadaju u tipkovnicu i nakon 5 godina postala je bucna, aliiii nakon 5 godina maltretiranja, udaranja itd :D

Ne znam da li ce K120 uspjeti izdrazati ono sto moze Deluxe 250, ali svejedno obje su povoljne...
Džedaj

0 0 hvala 0
17 godina
marsovac kaže...
THE UICK O O JUPS OVE THE LZ DO

Ovo sam dobio :)

By the way jedina stvar koja mi se ne svidja kod ove tipkovnice je sto mi prsti propadaju u tipkovnicu i nakon 5 godina postala je bucna, aliiii nakon 5 godina maltretiranja, udaranja itd :D

Ne znam da li ce K120 uspjeti izdrazati ono sto moze Deluxe 250, ali svejedno obje su povoljne...

Ček jer ti imaš neku ljevu USB verziju te tipkovnice? To je definitivno premali broj slova za PS/2 verziju, trebalo bi ih biti barem 34 s prazninama.

Ili si ti spojio preko nekog PS2 na USB adaptera? Ako jesi, miči to i spajaj na PS/2.

A gle, 5 godina za membrane je dugi vijek, pogotovo ako često prakticiraš gaming. U tom slučaju sigurno ti je W A S D puno mekši nego npr O K L Č i keyba treba zamjenu.

17 godina
Spojena na PS2, na izmaku snage je :D
Džedaj

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xhopeon kaže...
klapna kaže...
recite koju iz linksa do 100kn?

Osobno koristim Sharkoon Tactix, premda nema HR nego samo US layout, puno mi je ugodnija i kvalitetnija od druge koju sam imao na izbor, Genius KB-G235 (čija prednost su i dodatne tipke za multimediju).

No ako si u mogućnosti, a tipkovnicu koristiš prosječno više od 3 sata dnevno, i bitno ti je da ima HR layout isplati se uložiti malo više za Sharkoon Skiller za 149kn (u opisu piše da ima HR, no mislim da ju netko ovdje ima pa nek potvrdi kolega je stavio službeni link, dakle ima HR)

A jesu li te gamerske drastično bolje od onih običnih geniusa i logiteca?

Kod tih gore što si linkao me odbijaju visoke tipke. I volio bi da je tiša (od tih naravno do 100kn)
Kod logitecka me privlači garancija (a i izrada je sigurno kvalitetnija od "lijevih" proizvođaća) - al je minus što nema odmaralište za ruke

Meni je prvo ovo npr. palo na pamet http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-genius-luxemate-320-slim-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.049
Jel valja to šta?

14 godina
neaktivan
klapna kaže...

A jesu li te gamerske drastično bolje od onih običnih geniusa i logiteca?

Kod tih gore što si linkao me odbijaju visoke tipke. I volio bi da je tiša (od tih naravno do 100kn)
Kod logitecka me privlači garancija (a i izrada je sigurno kvalitetnija od "lijevih" proizvođaća) - al je minus što nema odmaralište za ruke

Meni je prvo ovo npr. palo na pamet http://www.links.hr/?naziv=tipkovnica-genius-luxemate-320-slim-crna-usb&option=artikl&id_artikl=101.201.049
Jel valja to šta?

Nije me privuklo to "gamersko" nego što sam htio promjenu (imao sam ono što ti tražiš, nisko i tiho, tražio sam nešto da osjetim pod prstima), a i kvaliteta kod Sharkoona je iznenađujuća (za tu cijenu).

Ako tražiš tiše, da, Geniusovi Slim modeli su dosta tihi, doduše, imao sam model 110 ili tako nešto, u setu sa mišem, nekoliko godina i nikad nitko nije čuo da tipkam dok pričam bilo preko Skypea ili mobitela (a ti razgovori znaju potrajat satima). Nisu super tihe, za do 100kn ne znam da li postoje tiše.

Ovaj model nisam probao, no koliko ih znam (Links), dođi kod njih, reci da ti daju 2-3 modela da probaš pod prstima kako ti je i onda biraj, tako ti je najsigurnije.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 4:38 (xhopeon).
13 godina
neaktivan
Tako će i biti, vidit ću prvo šta uopće imaju, pa isprobat i vozi...
12 godina
neaktivan

Treba mi mehanička cherry brown tipkovnica bez gaming wsad kerefeka isključivo za programiranje-poželjno bez hrvatskih znakova.

Unaprijed zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina
Igipeja kaže...

Treba mi mehanička cherry brown tipkovnica bez gaming wsad kerefeka isključivo za programiranje-poželjno bez hrvatskih znakova.

Unaprijed zahvaljujem

Jedian opcija - narudžba iz vana ili polovno od nekoga tko je naručio izvana.

Jedina s MX Brown na našem tržištu je Logitech G710+, dođe 999 Kn i ima ISO layout s hrvatskim simbolima (UK s naljepljenim Č Ć Š Đ Ž).

12 godina
neaktivan

Morat cu onda prepravit upit: BILO KOJI CHERRY mehanicka tipkovnica bez osvjetljenja i  bez ČŠŽĆĐ. 

Hvala

17 godina
Igipeja kaže...

Morat cu onda prepravit upit: BILO KOJI CHERRY mehanicka tipkovnica bez osvjetljenja i  bez ČŠŽĆĐ. 

Hvala

Na svakoj koja ima osvjetljenje isto se može i ugasiti, nitko ne kaže da se mora koristiti.

Kada kažeš bez ČŠŽĆĐ, pod time smatraš ANSI s US (ili UK) ili ISO s EU layout? Ili ti je layout svejedno, samo da nema "naše" simbole?

ISo = veliki Enter, ANSI = mali Enter. To je najuočljivija razlika.

Ajd isprobaj ovu aplikaciju da vidimo koji tip switcha će ti preporučiti: http://www.mediafire.com/download/wjmqymc0zctfjaf/Cherry_MX_vodic.rar

pa javi da znamo što da preporučamo.

12 godina
neaktivan

Prvo mi je došlo brown, a onda black jer imam snažne prste {#}

0 0 hvala 0
17 godina
Igipeja kaže...

Prvo mi je došlo brown, a onda black jer imam snažne prste {#}

Ako black, onda su ti samo ove na našem tržištu izbor:

- Steelseries 6Gv2

- Steelseries 7G

- CoolerMaster Storm Trigger

Od te 3 samo CM trigger nema hrvatske simbole. Ima pozadinsko, ali njega lako isključiš. Mislim da je layout ISO s UK simbolima. Ili je ANSi, moram provjeriti.

12 godina
neaktivan

Znaci ovako trazim mehanicku tipkovnicu po mogucnosti za pisanje i igranje FPS igara. Budzet je 550 kuna. Preporuke ili ostale sugestije mozete tu napisat ili poslat u privatnu poruku, Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina

KLIK - trenutno kod nas jeftinije nema !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Haf932 kaže...

KLIK - trenutno kod nas jeftinije nema !

Ima - http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=6Gv2

15 godina

Ali nigdje nije raspoloziva , tak da to otpada !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...

Ali nigdje nije raspoloziva , tak da to otpada !

Prema mojim informacijama biti će raspoloživa početkom idućeg tjedna.

15 godina

Zivi bili pa vidili {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Oce se ta tipkovnica cut u drugoj sobi ako imam zatvorena vrata?

0 0 hvala 0
17 godina
Igipeja kaže...

Oce se ta tipkovnica cut u drugoj sobi ako imam zatvorena vrata?

Ne bi trebala, objašnjenje zašto to mislim:

https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_116954&feature=iv&src_vid=zzX0MnVzEAU&v=hUN93Xz-7pg

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 13:19 (191x7).
12 godina
neaktivan

Je li tipkovnica coolermaster storm trigger ima samo površinski bušene tipke ili skroz, jer ako je samo površinski brzo će se potrošit. Govorim o prolasku svijetlosti. 

HVALA

0 0 hvala 0
17 godina
Igipeja kaže...

Je li tipkovnica coolermaster storm trigger ima samo površinski bušene tipke ili skroz, jer ako je samo površinski brzo će se potrošit. Govorim o prolasku svijetlosti. 

HVALA

Ovu informaciju na žalost nemam. Možda da pitaš ove iz BUG-a što su ju recenzirali.

12 godina
neaktivan

Ona aplikacija sto si mi dao mi je doslo prvo blue a onda red, ali gledam malo po internetu svi preporucuju za fps igre RED.

0 0 hvala 0
17 godina
puhiii kaže...

Ona aplikacija sto si mi dao mi je doslo prvo blue a onda red, ali gledam malo po internetu svi preporucuju za fps igre RED.

Daj da ti objasnim - za FPS igre preporučaju linearne prekidače (dakle one koji nemaju taktilni osjet ili da se bolje izrazim zastoj/zapinjanje na pola hoda) a to su MX Black i MX Red.

MX black trebaju 60g za pritisak dok MX Red trebaju 45g. Dakle MX red je lakše pritisnuti. Zbog toga u "aplikaciji" postoji pitanje "Imate li jake prste?".

Za pisanje se pak preporučaju nelinearni prekidači (s taktilnim osjetom tj zastojem/zapinjanjem na 2 od 4mm hoda), a to su MX green (80g, na pola hoda i zapinjanje i klik), MX Blue (50g, na pola hoda i zapinajnje i klik) i MX Brown (45g, zapinjanje ali bez klika).

Za nekoga tko puno piše uz to što igra, za njega je najbolji izbor MX Brown ili ako voli klikajući zvuk MX Blue.

Svi cherry mx registriraju tipku kao pritisnutu na 2 od 4mm hoda.

12 godina
neaktivan

i sad ako mi mozes rec neke sa cherry red ili black koje ima u hr po mogucnosti i da cijena nije pretjerana. Hvala.!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice