Kvar u printeru - Epson Stylus DX4450

poruka: 33
|
čitano: 24.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kvar u printeru.,pa sad tko moze pomoci.
pitanje

Imam printer Epson Stylus DX4450. Taman kad je istekla garancija.,mjesec dana kasnije nije prihvacao novu boju. Poslao ga na servis da vidim koliko bi medosao popravak i sta je problem. Rekli su da je otisla elektronika. Da je popravak malo vise od 400 kn. Za te pare rade uzmem novi printer mada je ovaj i vise nego dobar printer. Ima skener.,brzo i kvalitetno printa za boju dajem solidnu cijenu.

E sad, zanima me dali mogu popraviti taj kvar negdje drugdje.,kod neke neovlastene osobe za to.,za neke manje pare ili jednostavno nemogu nikako proci ispood 400 kn te mi je bolje da kupim novi printer?

I jos ako mislite da je bolje da kupim novi printer.,makar napominjem ovaj je star 2 godine i jako je dobar.,mozete mi reci koji da uzmem do 400 kn? da ima skener i da boja dode ne previse te da kvalitetno printa. Ako moze neki link da si malo pogledam.

Eto bio bih zahvalan svima koji ce mi pomoci!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaš za kupit HP-ovih All-in-one modela ispod 50€.

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ja u zadnjih par godina najvise naginjem Canonu, jeftini printeri, kvalitetni, tinta jeftina (zamjenska). Istina, kvaliteta ispisa (govorim kod ispisa fotki) jes malo losija sa zamjenskim tintama ali radi odnosa cijena/kvaliteta veoma se isplate.

Mozda da pogledas ovaj canonov multifukncionalac:

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010438

Pozdrav!

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jedino investiranje u printer je papir i boja. kad nešto na njemu crkne, kad je malo ozbiljniji kvar poput tvoga onda treba kupit novi a bacit stari. Ne isplati se trošit 400 kn na popravak...

We need a patch for human stupidity.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kvar u printeru.,pa sad tko moze pomoci.
autorov komentar
tnakir kaže...

ja u zadnjih par godina najvise naginjem Canonu, jeftini printeri, kvalitetni, tinta jeftina (zamjenska). Istina, kvaliteta ispisa (govorim kod ispisa fotki) jes malo losija sa zamjenskim tintama ali radi odnosa cijena/kvaliteta veoma se isplate.

Mozda da pogledas ovaj canonov multifukncionalac:

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010438

Pozdrav!

ma joj thnx za pomoc ali ovaj mi je malo preskup. znam da nije puno to za printer koji trazima li ako moze nesto max do 400 kn. ako moze netko da malo uskoci u temu slobodno! trebam sto prije nesto naci
17 godina

imas ovog epsona (aj ja bih ga preskocio)

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010963

ili pak ovog HP-a

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1040104

koji je 8 kn skuplji (408,00 kn), a to ti je jedna kavica :)

Tesko je naci ista sa takvim limitom u cijeni. Radije uloziti koju kunu vise da imas pouzdan, dugotrajan printer... Al ako ne, ovo su ti jedine opcije. Moj izbor bi bio HP... (svakako nad Epsonom koji mi je na dnu ljestvice)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ok. thnx. vidjet cu jos. ali evo sad stari nesto govori da ce dat vise para ali kao da mu zmem printer naravno sa skeniranjem ali da ima i fax u sebi. znaci printer sa faxom. ae bio bih vam zahvalan kad bi mi rekli kako se krece cijena tih cuda ili pak koji link da znam kakav da trazim

POZZ

16 godina
neaktivan
autorov komentar

joj da znate kako mi je hitno naci ovih dana printer sa faxom ako netko moze da malo pomogne. nemam pojma tsa trazit.,koju marku te koje su cijene?

17 godina

Jadan ja sa tobom, odes na stranice od vemila, diskonta24 i pogledas... U svakom slucaju:

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1040174

kao sto vidis ovaj ti nema telefon integriran vec samo faks... nesto niza cijena od

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1040213

koji je stvaaaarno ALL IN ONE :)

To su ti oni nizeg cjenovnog razreda, dok oni malo mocniji... ne pitaj koliko dodju :)

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2009 23:46 (tnakir).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja mislim da ti mogu pomoci i izbeci kupovinu novog printera. Epson je "opak" po ovom pitanju :) Pogotovo nakon odredenog ciklusa stampanja ovaj se jednostavno "smrzne" pa proglasi da nema boje

Dali svetle crvena i zelena lampica u isto vrijeme?

Dali dobivas prozor koji ti kaze da printer moras nositi na servis ili tako nesto?

Kakvu boju stavljas i sta se zbiva kada je stavis ? Dali je zamjenska "diva" ili "pitoma" boja? :)

Pod ono pomoci mislim ovde na forumu u ovom postu a ne za pare. Naime postoji program koji ovo resava ali sada da ne prejudiciramo. Prvo da "vidim" sta ces pisati

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2009 0:57 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan

ukoliko dođe do nove kupovine, ja na tvom mjestu ne bi uzimao HP...

nek me neko ispravi ako griješim, ali za HP nema zamjenskih boja (tj. ima, al na temelju vlastitog iskustva govorim da su su teški proljev...)

možda bolje da provjeriš ovo za boje, da se ne zezneš kao ja, jer su ti prave boje skuplje od novog printera...

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...

Ja mislim da ti mogu pomoci i izbeci kupovinu novog printera. Epson je "opak" po ovom pitanju :) Pogotovo nakon odredenog ciklusa stampanja ovaj se jednostavno "smrzne" pa proglasi da nema boje

Dali dobivas prozor koji ti kaze da printer moras nositi na servis ili tako nesto?

Kakvu boju stavljas i sta se zbiva kada je stavis ? Dali je zamjenska "diva" ili "pitoma" boja? :)

Pod ono pomoci mislim ovde na forumu u ovom postu a ne za pare. Naime postoji program koji ovo resava ali sada da ne prejudiciramo. Prvo da "vidim" sta ces pisati

ako treba odg. ti na sve to. ali bio je vec na servisu i oni su jednostavno rekli da je elektronika printera crkla. da dode preko 400 kn popravak. e sad dali treba i dalje odg. na ovo gore? ako mozes pomoc.,a oni nisu uspjeli super.,samo reci
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...

1: da svijetle zelena i crvena lampica u isto vrijeme.
2: dobivam ovaj prozor di pise: Attempting to connect to a different device from that specified in the driver. Check the driver settings and the device.
3:Boja je original ako na to mislis. prije je bilo sve u redu stavim je i na prozoru se pokaze koliko boje imam. sad nemogu ni pogledat koliko boje ima.
17 godina
neaktivan

Ovako stoje stvari. Epson ima unutarnji counter koji "broji" cikluse koliko se glava ocistila prilikom:

1.Rucnog ciscenja (preko drivera)

2.Prilikom svakog printanja kada se glava vraca u pocetni polozaj. Znaci mnogo puta

Sva boja koja ne treba sprema se odpozadi u poseban spremnik koji je ispunjen filcom,znaci upija nepotrebnu boju. Nosaci glave su spojeni sa tim spremnikom pomocu cevcice. Da bi se sprecio obrnut proces protoka nepotrebne boje prema glavama printer "posmatra" taj counter i jednog dana se jednostavno "smrzne" i (ili) kaze da ga nosis na servis.

Oni iz servisa ili:

a) Ne "znaju" za ovo

b) Hoce da ti uzmu nepotrebno novce (velike koliko vidim)

Sada glavno dio,program koji resava stvari i ulepsava dan :)

Zove se SSC Service Utility for Epson Stylus Printers

Sa ovim programom mozes resetirati counter,uvaliti falc boje,videti stvarnu kolicinu boje u spremnicima,piti kafu...

Pogledaj slike. Napomena i vrlo bitno! Nakon resetiranja countera moras otvoriti printer i ocistiti nagomilanu nepotrebnu boju u tom rezervoaru. I svakako procitaj (dva puta) uputstva i poseti njihove forume 

http://www.ssclg.com/epsone.shtml 

[Edit]

Uostalom nemas sto izgubiti. Da pogorsas stvari u ovom stanju u kojem je tvoj printer ne mozes. 

Glavni prozor Glavni prozor
Desni klik Desni klik
All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2009 16:04 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

jesam. i kad god nesto pokusam napravit dode mi comunication problem. i da resetiram counter ili cleaning bilo sta dode to. a sve je uredno spojeno

16 godina
neaktivan

pozdrav svima...imam epson dx 4450....kupio sam ga prije nekih mjesec dana....sve je do sada radilo okey...kupio sam jedan komplet zamjenskih boja i opet je sve bilo okey..i jucer sam kupio nove zamjenske bopje...i printer mi uopće ne očitava tu boju.....pa bi molio nekoga tko zna... da mi pomogne..da ga nekak resetiram ili tak nešto...jer mi to hitno treba...hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kvar u printeru - Epson Stylus DX4450
autorov komentar
DULE PACOV kaže...

pozdrav svima...imam epson dx 4450....kupio sam ga prije nekih mjesec dana....sve je do sada radilo okey...kupio sam jedan komplet zamjenskih boja i opet je sve bilo okey..i jucer sam kupio nove zamjenske bopje...i printer mi uopće ne očitava tu boju.....pa bi molio nekoga tko zna... da mi pomogne..da ga nekak resetiram ili tak nešto...jer mi to hitno treba...hvala

procitaj ti prvo ovu temu. mislim da ces naci pomoc. ako ne odi di si ga kupio imas garanciju.

17 godina
neaktivan
divines kaže...

procitaj ti prvo ovu temu. mislim da ces naci pomoc. ako ne odi di si ga kupio imas garanciju.

Nece mu prizanti garanciju zbog neoriginalne boje. Procitaj moj post malo gore i pogledaj/skini/upotrebi taj program

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
16 godina
neaktivan

Nadam se da nisam profulo temu ali ja imam DX4050 skener+printer dobro radi vec 2.5 godine ali kad mu bilo koje boje nestane nece dalje printat npr. ako nema crvene on nece nis printat ni crni ni ostale boje a zamjenske uopce ne prepoznaje sta bi mogo napravit da pocne printaat zamjenske boje cuo sam nešto ka resetiranje čipa kak se to radi molim objašnjenje?

ovaj program ssc ne podržava DX modele

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 13:49 (zeroname).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebas otici ponovi na tu stranu i njihove forume. Mislim das e moze (ne pamtim tacno) staviti originale,"slikati stanje" originalnih spremnika i staviti zamjenske pa se tako igrati. Nisam suguran,samo nagadam..

Idi i proveri jos jednom

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
17 godina
neaktivan

Imam jedan problem s tim printerom. Kad god nestane neke boje i onda pokušam printati. Prije mi je uvijek bila ponuđena opcija da izmješa preostale boje i kompenzira nedostatak te koja nedostaje. Isto tako kad sam želio printati tekst samo crnom bojom, a nisam imao npr. plavu uvijek je printao bez problema. Sad kad sam reintalirao windowse i drivere više mi ne nudi tu opciju kompenzacije. Ako nema neke boje ne želi printati, čak ni onda kad mi ta boja koje nema zapravo ne treba. Zašto mi više ne nudi tu kompenzaciju? Jel znate možda gdje se to može podesiti ili što već treba?

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hmmm pokusaj tekst prebaciti samo u plavu ili u onu boju koju imas pa pokusaj printat...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Hmmm pokusaj tekst prebaciti samo u plavu ili u onu boju koju imas pa pokusaj printat...

Ne pomaže kao što sam već rekao. Imam crni tekst i imam crne boje, ali ne želi printati jer nema žute koja uopće ne treba.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima...

Trebala bih očistiti glavu na printeru(Epson Stylus DX4050), pa bih molila nekog da mi objasni kako da ju izvadim van.Ne pušta crnu boju. Deep cleaning ne pomaže, pa bih probala s destiliranom vodom. Ispričavam se ako postavljam pitanje pod pogrešnom temom, ne snalazim se još ovdje...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 18:26 (bambam).

0 0 hvala 0
15 godina

Zezancija je skidat glavu.. Barem na dx5050

Za teže slučajeve:

Glava se skine stavi u tanjurič u kojem je alkohol, obična medicinska šprica točno nasjeda na sisaljku boje.

Napunite vručom OBAVEZNO DESTILIRANOM VODOM i tiskate, odmačete, i sve što vam padne na pamet, potrošite par šprici destilirane vode ili alkohola u mom slučaju.

Za one lakše:Sada kad čistim samo maknem boju, nataknem špricu napunjenu alkoholom i tiskam,  potrošim špricu alkohola na svaku boju i to je to.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

procitao sam par puta ove postove, ali nisam video da je neko odgovorio dali SSCserv-om je uspeo da resetuje waste pad counter. zadnja verzija programa je 4.30, i u njoj ovi printeri nisu podrzani. Adjusment program za ovaj printer bi mogao mozda pomoci, ali zna li neko gde ga mogu naci?

15 godina

SSC je odličan program ali ne podržava dx 4 i 5 seriju

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

podrzava on 4250, 4350, ali ne i ovo sto meni treba

17 godina
neaktivan

Pojavio mi se novi problem. Kad god printam slike ispadnu crvene. Boje ima pa neznam u čemu je problem. Kako to riješiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Čiščenje glave?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice