Imali netko iskustva sa navedenim printerom? Planirao sam ga vjerojatno uzeti jer vise nema svrhe da bacam boju od printera jer se pola osusi jer ne printam previse cesto i malo kad potrosim boju do kraja, a cuo sam da sa laserskim printerom nema potrebe za ciscenjem ili da se boja moze osusiti
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Također me zanima ovaj laserski printer/skener, ima li tko kakav savjet, isplati li se ovo uzeti za 1.000 kn?
http://www8.hp.com/hr/hr/products/printers/product-detail.html?oid=9365263#!tab=oas
..cuo sam da sa laserskim printerom nema potrebe za ciscenjem ili da se boja moze osusiti
toner = grafitni prah, nije boja (može biti u boji..) za razliku do tinte.. koja se suši. (obrnuto, laser-prah se mora zapeći da bi uopće ostao na papiru, prolazi kroz grijač na cca 200c.). Po tome su trajniji-isplatljiviji .. osim kad imaš jeftinu tintu kao neki CISovi. Tinta ako se zasuši (glava) možeš baciti, kod tonera-laser tog problema nema, može stajati godinama i jednako raditi kad trebaš.
Prednost tintaša, bolje-ljepše boje, kratkoročno jeftiniji.. stvar izbora-potreba .. i u pravilu, ne slušati trgovca, jer on prodaje robu na kojoj će zarađivati, nego vidjeti što se od potrošnog materijala prodaje, cijena/godišnje.. i tad se kupuje.
Također me zanima ovaj laserski printer/skener, ima li tko kakav savjet, isplati li se ovo uzeti za 1.000 kn?
..
-isplativost? to je stvar potrebe/zarade (to ne može znati nitko osim tebe), uvijek ima jeftinijh pritnera.. ali važna je cijena tonera/potrošnja + potrebe. Ako ti treba tad se možda isplati, u suprotnom ni jedan nije isplativ. :)
zadnje desetljeće, glavni biz oko printera nije sam printer, nego potrošni materijal (koji može biti i skuplji nego novi printer), zato proizvođači stalno mijenjaju modele (nebitne izmjene osim na toneru/tinti..) jer leglano se prodaju zamijenske (50-25% cijene originalnih).