World of Tanks izdvojena tema

poruka: 55.396
|
čitano: 9.088.210
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: World of Tanks
Izzy kaže...

Da, i mene baš zanima koliku bi oklop imao ulogu u eventualnim borbama današnjih modernih tenkova. Laik sam po tome pitanju, ali imam dojam da se više polažu nade u sposobnost i razvoj tehnologija koje omogućavaju tenku/posadi brže i efikasnije uništavaje neprijateljskih tenkova sa što veće udaljenosti u raznovrsnim vremenskim uvjetima i okruženju, nego u oklop. Odnosno, oklop je sigurno dostatan što se tiče zaštite posade od ručnog, lakog protuoklopnog naoružanja, ali što se tiče drugih tenkova - e to već ne znam i zanima me kakva je tu situacija?

A još ako tu uključimo i zrakoplovstvo - najveću opasnost i prijetnju tenkovima, a i svima ostalima na tlu... Ali najbolje je da ne skrećem više s teme.

Amo malo iskrenosti....koliko vas uopće poznaje tenkovei oklop u stvarnosti? Da vam nešto objasnim, još kod t 34 Rusi su otkrili nakošeni ČELIČNI oklop koji su samo usavršavali a ostali svi redom su ih kopirali čak i Njemci koji su to primjenili na Panther-u, Tiger-u 2 i kasnije na ostalima. Do danas se ništa nije promijenilo osim što je čelik daleko kvalitetniji i ugrađuje se REAKTIVNI oklop koji unatoč svojim manama na otvorenim područjima najbolja je zaštita posade od kumulativni granata. Valjda svi znamo da je tenk u gradu najranjiviji tako da ima bilo koji oklop bez potpore i taktike je velika 0. Izraelske merkave imaju najnapredniju zaštitu tenkova. Neki od njih imaju čeličnu mrežu koja natjera nadolazeći projektil da eksplodira prije nego li penetrira u unutrašnjost tenka, također Izraelci imaju moderne radarske sustave koje u djeliću sekunde presreću granate, dakako ni taj sustav nije 100% siguran, u ratu ništa nije 100% tako da jednostavno sigurno ne postoji...ono što me smeta u WOT-u je da su leoparda napravili preslabog...pa taj tenk je korišten jako puno zemalja kao jedan od najbolji na svijetu a tiu ga pojede i ranjava lvl 2...lol. Imate na internetu snimke gdje moderne protutenkovske granate dingaju tenkove. Istina ima oni koji probijaju i 1 m čelika, ali to je na blizu i pod okomitim kutem, a gdje je bojište...utjecaj vjetra, udaljenost, strah, kretanje tenka, oklop, itd. Prije tenkovima najveća prijetnja su bili avioni... to se polako mijenja, pogledajte što Rusi razvijaju kao prioritet u zadnjih 10-ak godina. Avione i PZO (protuzračnu obranu), jer znaju ako im avioni ulete da su naj...tako da Ameri znaju s kim imaju posla. Danas ako tenkovi idu u akciju sve im se servira unaprijed....pogotovo kontrola zračnog prostora, tenkovi se ne šalju u dubinu ako nemaš nadmoć u zraku. Sve, ali baš sve je u taktici a pogotovo u LOGISTICI.

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 8:16 (DrNasty).
13 godina
neaktivan
World of Tanks

Stigao novi t10 u garažu {#}....To je zadnji za neko duže vrijeme.

Moj PC  
9 0 hvala 0
11 godina
Izzy kaže...

Da, i mene baš zanima koliku bi oklop imao ulogu u eventualnim borbama današnjih modernih tenkova. Laik sam po tome pitanju, ali imam dojam da se više polažu nade u sposobnost i razvoj tehnologija koje omogućavaju tenku/posadi brže i efikasnije uništavaje neprijateljskih tenkova sa što veće udaljenosti u raznovrsnim vremenskim uvjetima i okruženju, nego u oklop. Odnosno, oklop je sigurno dostatan što se tiče zaštite posade od ručnog, lakog protuoklopnog naoružanja, ali što se tiče drugih tenkova - e to već ne znam i zanima me kakva je tu situacija?

A još ako tu uključimo i zrakoplovstvo - najveću opasnost i prijetnju tenkovima, a i svima ostalima na tlu... Ali najbolje je da ne skrećem više s teme.

Moderni tenkovi danas ne mogu više imati borbe kao u 2 svjetskom ratu. Primjerice američkog abramsa možeš uništiti sa RPG-om starim 30 godina ako ga pogodiš u zadnji dio gdje mu je motor. Kao što se to dogoađalo u iraku, pa su morali dodavati urban survival kitove na tenkove da bi ih zaštitili od običnog RPG-a. S prednje strane mu takvim oružjem ništa ne možeš jer ima 600mm oklopa + osiromašeni uran. Ali to ne znači da ga ne možeš probiti modernim anti-tenk oružjem ili tenkovskim granatama. U siriji pobunjenici buše ruske t-72 kao sir sa rpg-ovima.

Kod modernih tenkova dolaze neka važna pitanja. Povećati debljinu oklopa, razvijati nove materijale i žrtvovati mobilnost, a i možda i posadu, ili ostati na istom ali promijeniti ulogu tenkova koja će biti jedino podrška pješadiji (kao što je i sada), ali bez upuštanja u oklopne bitke. Izraelska merkava je primjer tenka za urbane i moderne bitke. Motor sa prednje strane i vrata sa stražnje strane u slučaju ako je tenk onesposobljen da posada može lako pobjeći iz tenka. A može i prevoziti vojnike.

Ako još uključimo zračnu podršku, tenkovi su izuzetno ranjivi, bez obzira na tehnologiju i oklope.

Dakle vrijeme tenkovskih bitaka je gotovo, a urbane bitke su vrlo rizične bez ozbiljne podrške pješadije koja čisti prostor ispred tenka. 

Samomrzeći hrvat
11 godina
neaktivan
World of Tanks

Ako kod frenda ostavite login info mozete preko noci postati internet senzacija :P

Tuzan placem u tenku umirem...:

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 9:39 (Mquany).

0 8 hvala 0
16 godina
neaktivan
World of Tanks

Glupost, koja je poenta ovog klipa?

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Mquany kaže...

Ako kod frenda ostavite login info mozete preko noci postati internet senzacija :P

Tuzan placem u tenku umirem...:

nekužim

11 godina
neaktivan

krajem osamdesetih oklopi su puno napredovali korištenjem raznih materijala i slžući ih u takozvane sendviće od raznih metala,keramike,plastike,kelvara i tko zna ćega još sve ne.

U Iraku ameri su smatrali največu pretnju svojim tenkovima RPG-e, dakle ručno protuoklopno oružje zbog nabada sa boka i odozada u uličnim situacijama, samo postolje od naprijed i kupola od naprijed i sa strane je bila neprobojna od strane bilo čega,

zabilježeni su slučajevi gdje su sami sa svojim Aramsima htijeli uništit svojeg napuštenog Abramsa pa nisu uspijeli pogotcima od naprijed.

A evo i jedan citat sa wikipedie šta se tiće britanskog Challengera 2:"One Challenger 2 operating near Basra survived being hit by 70 RPGs in another incident.

tako da bi ja bio rađe u njemu nego nasuprot njega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 11:33 (kresss).
12 godina
World of Tanks

načuo sam da će u novom patchu ponovo promjeniti hull na IS-3, je li to istina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
World of Tanks

Da rekli su da će opet remodelirati is3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
World of Tanks

Trebali bi oni poradit na svom engine-u...jer je ovo dosad stvarno rasulo,al ajde,bar je ''besplatno''...
_______________________________________________________________________________________

Koji vam je najveci broj killova po bitci? 

1 1-4
5 5-7
40 8-10
12 11-12
2 13-15
Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Intel&ATI kaže...

Vec dugo nisam dragog mi čefija provozao pa da na zarđam...

Replay? {#}

15 godina
World of Tanks

meanwhile in wot

-sažetak većine is-7ica

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Moj PC  
14 0 hvala 6
16 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

meanwhile in wot

-sažetak većine is-7ica

kad okine u stijenu.. neprocjenjivo xD

15 godina
Eyekool kaže...
Intel&ATI kaže...

Vec dugo nisam dragog mi čefija provozao pa da na zarđam...

Replay? {#}

Posto imaju nekakve probleme s replayima nije mi spremilo taj, tj pokrenem replay i odmah na pocetku mi javi da je replay gotov...

Al evo danas sam opet ga igrao (unatoc zabrani EdgeBoya{#}) pa imam dvije solidne borbe

http://wotreplays.com/site/558410#self

http://wotreplays.com/site/558411#self

WoT IG: RavenHR --- http://wotlabs.net/sig_dark/eu/RavenHR/signature.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 16:23 (Intel&ATI).
16 godina
stručnjak kaže...

Amo malo iskrenosti....koliko vas uopće poznaje tenkovei oklop u stvarnosti? Da vam nešto objasnim, još kod t 34 Rusi su otkrili nakošeni ČELIČNI oklop koji su samo usavršavali a ostali svi redom su ih kopirali čak i Njemci koji su to primjenili na Panther-u, Tiger-u 2 i kasnije na ostalima. Do danas se ništa nije promijenilo osim što je čelik daleko kvalitetniji i ugrađuje se REAKTIVNI oklop koji unatoč svojim manama na otvorenim područjima najbolja je zaštita posade od kumulativni granata. Valjda svi znamo da je tenk u gradu najranjiviji tako da ima bilo koji oklop bez potpore i taktike je velika 0. Izraelske merkave imaju najnapredniju zaštitu tenkova. Neki od njih imaju čeličnu mrežu koja natjera nadolazeći projektil da eksplodira prije nego li penetrira u unutrašnjost tenka, također Izraelci imaju moderne radarske sustave koje u djeliću sekunde presreću granate, dakako ni taj sustav nije 100% siguran, u ratu ništa nije 100% tako da jednostavno sigurno ne postoji...ono što me smeta u WOT-u je da su leoparda napravili preslabog...pa taj tenk je korišten jako puno zemalja kao jedan od najbolji na svijetu a tiu ga pojede i ranjava lvl 2...lol. Imate na internetu snimke gdje moderne protutenkovske granate dingaju tenkove. Istina ima oni koji probijaju i 1 m čelika, ali to je na blizu i pod okomitim kutem, a gdje je bojište...utjecaj vjetra, udaljenost, strah, kretanje tenka, oklop, itd. Prije tenkovima najveća prijetnja su bili avioni... to se polako mijenja, pogledajte što Rusi razvijaju kao prioritet u zadnjih 10-ak godina. Avione i PZO (protuzračnu obranu), jer znaju ako im avioni ulete da su naj...tako da Ameri znaju s kim imaju posla. Danas ako tenkovi idu u akciju sve im se servira unaprijed....pogotovo kontrola zračnog prostora, tenkovi se ne šalju u dubinu ako nemaš nadmoć u zraku. Sve, ali bašsve je u taktici a pogotovo u LOGISTICI.

Opet se praviš sručnjak.

Ima u tvojem postu istine ali ima i gluposti.

Nitko nije izmislio niti otkrio nošavanje armora to se je oduvjek znalo.Problem sa nakošavanjem armora je taj da se jako smanjuje prostor unutar tenka.

Znali su i njemci za to ali kada se je dizajniralo npr. tigra 100mm armora je bilo sasvim dovoljno.

Kasnije su svi koristili nakošen armor jer dovoljno armora da pruža neku zadovoljavajuću zaštitu vozilo dolazi preteško i beskorisno.

Nema to danas veze sa čelikom,neki tenkovi danas imaju keramički armor(Chobham armour)itd.

Leo preslab u wotu?{#}pa to je prva verzija leo1 koji je takav i bio,leo2 je sasvim druga priča i premoderan je za u wot.

Mogu probijat i 2m čelika kad niti jedan moderni tenk ne koristi čelik kao primarni materijal za proizvodnju armora.(ovo zanemariti  {#}{#})

Netreba ni probiti tenk da se nanese šteta ili ozljedi posada.(HESH)

Ovo zadnje podebljano,uvijek je tako bilo,ništa novo.

Neda mi se više ni pisati jer svakoga koga nešto zanima relativno lako će pronać informacije osim ako nisu tajne.

Vidim da već ima dobrih odgovora jer prije nisam ni čitao dalje ali neka,takvi su uvijek dobrodošli.

wot:antifa247
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 17:11 (Anti-fa).
16 godina
Anti-fa kaže...
s

Opet se praviš sručnjak.

Ima u tvojem postu istine ali ima i gluposti.

Nitko nije izmislio niti otkrio nošavanje armora to se je oduvjek znalo.Problem sa nakošavanjem armora je taj da se jako smanjuje prostor unutar tenka.

Znali su i njemci za to ali kada se je dizajniralo npr. tigra 100mm armora je bilo sasvim dovoljno.

Kasnije su svi koristili nakošen armor jer dovoljno armora da pruža neku zadovoljavajuću zaštitu vozilo dolazi preteško i beskorisno.

Nema to danas veze sa čelikom,neki tenkovi danas imaju keramički armor(Chobham armour)itd.

Evo pišeš post kao da je nešto glupo a nisi objasnio što je glupo. Za tvoju informaciju u 2. svjetskom ratu Njemci uopće nisu došli do ideje nakošenog oklopa (čitaj, gledaj uči)....a to što protivnk nije imao granate ni tehnologiju za uništiti tiger to je nešto dr. U to vrijeme Rusi su imali daleko bolji i kvalitetniji čelik od Njemačkoga kao i samu obradu. Sad u jednom imaš pravo..leo slab ili ne nije bitno...on uopće nebih smio biti u wot-u. Ja se bavim takvim poslom da sam svakako stručniji od tebe a izjaviti da čelik nije primarni u izradi tenkaje u najmanju ruku GLUPO, to što se pridodaju i miješaju razni materijali, poput keramike to je sasvim normalno.

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 8:17 (DrNasty).
15 godina

lol a ko si ti da govoriš što bi smjelo a što ne biti u !igri!

"on nebih" {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 17:01 (The Unforgiven).
17 godina
neaktivan
World of Tanks

evo malo zanimljivosti:

One of the earliest recorded uses of sloped armour was on early Confederate ironclads, such as CSS Virginia, and partially implemented on the first French tank, the Schneider CA1 in the First World War, but the first tanks to be completely fitted with sloped armour were the French SOMUA S35 and other contemporary French tanks like the Renault R35, which had fully cast hulls and turrets. It was also used to a greater effect on the famous Soviet T-34 battle tank by the Soviet tank design team of the Kharkov Locomotive Factory, led by Mikhail Koshkin.

izvor:Wiki

i još malo o oklopima

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
3 0 hvala 3
16 godina
The Unforgiven kaže...

lol a ko si ti da govoriš što bi smjelo a što ne biti u !igri!

"on nebih" {#}

E pa da poznaješ povijest, da poznaješ i znaš išta drugo osim pisati slova onda bih također znao zašto sam to napisao ili bih se bar potrudio otići na net i provjeriti....mislim kad već ne znaš!!!

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 17:16 (stručnjak).
16 godina
stručnjak kaže...

Evo pišeš post kao da je nešto glupo a nisi objasnio što je glupo. Za tvoju informaciju u 2. svjetskom ratu Njemci uopće nisu došli do ideje nakošenog oklopa (čitaj, gledaj uči)....a to što protivnk nije imao granate ni tehnologiju za uništiti tiger to je nešto dr. U to vrijeme Rusi su imali daleko bolji i kvalitetniji čelik od Njemačkoga kao i samu obradu. Sad u jednom imaš pravo..leo slab ili ne nije bitno...on uopće nebih smio biti u wot-u. Ja se bavim takvim poslom da sam svakako stručniji od tebe a izjaviti da čelik nije primarni u izradi tenkaje u najmanju ruku GLUPO, to što se pridodaju i miješaju razni materijali, poput keramike to je sasvim normalno.

Šta bi to trebalo znači?Na osnovu čega ti znaš jesu li došli do ideje ili nisu?(gore sam napisao zašto to nisu koristili...)

Ostatak se slažem.

Na osnovu čega ti to možeš zaključit?Ja neznam čime se ti baviš kao što ti neznaš čime se ja bavim i kako da ja zaključim na temelju informacije koje nemam   tko je stručniji od koga?Ti to očito možeš jer si ipak stručnjak nečega...

Što se ovoga zadnjega tiče mogu samo sam sebi opalit jedan dupli  {#}{#}  jer nekad su mi prsti brži od mozga.

wot:antifa247
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 17:12 (Anti-fa).
14 godina
World of Tanks

Ja ću samo još dodati da se danas obrambeni sustavi tenkova dijele na pasivne (oklop) i aktivne (razni sistemi za presretanje i uništavanje nadolazećeg  projektila, npr. ruski sustav Arena, a nešto slično su razvili i Izraelci). A što se tiče zakošenog oklopa, ne mislim da švabe to nisu znale, samo su ga rusi prvi počeli efektivno koristiti. I današnji tenkovi se rade od legura, nema više "čistih materijala", jer se legiranjem dobivaju puno bolja svojstva. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
stručnjak kaže...

E pa da poznaješ povijest, da poznaješ i znaš išta drugo osim pisati slova onda bih također znao zašto sam to napisao ili bih se bar potrudio otići na net i provjeriti....mislim kad već ne znaš!!!

ovo je igra, vlasništvo wargaminga, mogu raditi sa njom šta god žele, ubaciti unutra koje god tenkove žele, iz kojeg god razloga žele, ova igra je sve samo ne simulacija relanih događaja i povijesnog razvoja tenkova (a bogami ni gameplay nije simulacija većim dijelom), ne znam kako neki to još nisu u stanju shvatiti

al' glavno da neki genijalac s tamo nekog foruma piše kako oni "ne bih (ovo h na kraju je najbitnije) smjeli" staviti neki tenk u igru

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 17:24 (The Unforgiven).
13 godina
neaktivan
World of Tanks

Rekord?

Dio tima (5 igraca) bilo je na udaljenosti cca 100-150 m od capa ali naravno nitko nije htio resetat

Erlenberg-encounter

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
te bitke su mi najbolje...

još me manje smeta ako sam na gubitničkoj strani, al' ako sam s ovim idiotima koji capaju i to mi bude x2/3/5 poludim
16 godina
The Unforgiven kaže...
stručnjak kaže...

ovo je igra, vlasništvo wargaminga, mogu raditi sa njom šta god žele, ubaciti unutra koje god tenkove žele, iz kojeg god razloga žele, ova igra je sve samo ne simulacija relanih događaja i povijesnog razvoja tenkova (a bogami ni gameplay nije simulacija većim dijelom), ne znam kako neki to još nisu u stanju shvatiti

al' glavno da neki genijalac s tamo nekog foruma piše kako oni "ne bih (ovo h na kraju je najbitnije) smjeli" staviti neki tenk u igru

Ja samo pišem ono što znam...nisam genijalac niti se smatram...naprotiv samo komentiram o onome o čemu se trenutačno raspravlja...a ti sve što imaš reći i napisati je moje h ...lol

Dosta je za danas.

Frka85
14 godina
U to vrijeme Rusi su imali daleko bolji i kvalitetniji čelik od Njemačkoga kao i samu obradu.

{#}

1969 Dodge Charger R/T
12 godina
neaktivan
World of Tanks

šta staviti na is7 uz nabijač?

edit: postane li at8 bolji sa onim 3. topom po redu? ako ne da odustanem od tog stabla?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 18:11 (Predator003).

0 0 hvala 0
15 godina
Predator003 kaže...

šta staviti na is7 uz nabijač?

edit: postane li at8 bolji sa onim 3. topom po redu? ako ne da odustanem od tog stabla?

Idealna kombinacija za skoro svaki heavy je: ventilacija-rammer-vert stabilizator

Pa u vecini slucajeva zadnji top je najbolji top, ima nekoliko izuzetaka, kod at8 je zadnji najbolji ako se ne varam...

Po mojem svaki tenk treba do kraja istraziti i onda sudit dal valja il nevalja...

WoT IG: RavenHR --- http://wotlabs.net/sig_dark/eu/RavenHR/signature.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 18:27 (Intel&ATI).
11 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...
Predator003 kaže...

......

Idealna kombinacija za skoro svaki heavy je: ventilacija-rammer-vert stabilizator

Pa u vecini slucajeva zadnji top je najbolji top, ima nekoliko izuzetaka, kod at8 je zadnji najbolji ako se ne varam...

Po mojem svaki tenk treba do kraja istraziti i onda sudit dal valja il nevalja...

veliki plus za ovo boldano...

dosta puta sam dobio savjet da, kad grindas

šneku liniju, samo prelijeces i ne kupujes/istrazuješ nepotrebne stvari....

naravno da nisam radio tako nego sam svaki tenk, pa i one skojima sam se mučio, elito i onda išo dalje..

po meni je to dobro zbog više stvari, učis mape (kojih ima ~40) i usavršavaš stil igre (što je dosta bitno) uz ne prečesto mijenjanje heavy, light, TD....

sa svojih ~4000 bitaka imam istraženo par devetki ali smatram da još nisam spreman za igranje u "pro" ligi pa ću radije dotjerat još koju liniju do devetke i ići na desetke...

ne treba žurit, mene je znao pokoji tenke izbacit iz ravnoteže potpuno dok bi nasljednik sa stock opremom radio čuda...

polako i detaljno proučavanje mogućnosti vozila s kojim "nastupaš" i u velikom broju bitaka zaboravi na team play te čuvaj leđa...

danas leak viče u pomoć nekoliko puta i kad sam mu već došo blizu "neprijatelj" se baci s litice pred mene i normala dovršim ga, onda doleti i heroj pa meni udijeli šut jer sam kill stealer..

16 godina
Stolnik kaže...
U to vrijeme Rusi su imali daleko bolji i kvalitetniji čelik od Njemačkoga kao i samu obradu.

{#}

Ma eto najbolje da se ja sada prepirem kako je bilo...Njemački čelik je oduvijek bio jedan od najboljih u svijetu...ali morali su platiti ratnu odštetu u iznosu od 226 milijardi maraka koja je kasnije smanjena na 132 miljijarde....Njemačka je to plaćala čime je god stigla pa tako i čelikom, razvoj oružja im je bio zabranjen pa nisu toliko vodili brigu o kvaliteti čelika za ratne svrhe...dok Rusi jesu...KASNIJE su se Njemci više posvetili kvaliteti i obradi čelika.

Frka85
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice