E ovako se odgovara newbieu, a ne sa gledanjem s visoka. Svak čast!
Erm, znam da sad daješ onaj "yes we can" obama osmijeh, ali zaboga, ono je u najmanju ruku trollanje, NHF. Kolega mu je nešto napisao što je bar 20x u temi napisano, i 20 milijuna puta na svakom mogućem SC sajtu. Na freaking wikipediji piše. Dobro, je gledanje s visoka u tom pogledu, ali gore o tome nisam ni pričao, nego samo iskazo kako mi je žao što neki bolji igrači i fanovi nisu dobili beta key. Htio bi fakat vidjeti kako ljudi igraju i kako oblikuju igru kroz betu. Apsolutni početnici trebaju čak prije gledanja Huskyjeve vidcaste pročitati malo o igri (makar SC1 progooglati), jer mi je ovo jednostavno smiješno za čuti. Znam da bi se isto osjećao kad bi se radilo od Chaos Risingu ili DoW3 ili štoveć.
Ali evo za kolegu in a nutshell stvari u kojima je pogriješio (valjda nešto iz toga nauči):
- u SC nema najjače i najslabije jedinice (upravo u tome je čar - softcounter znači da je npr skupina zealota jača od skupine zerglinga kad ih frontalno napadne u choke, međutim zerglinzi su jači od zealota ukoliko ih microaš okolo zealota na otvorenom prostoru - možeš zamisliti onu scenu iz filma 300 :D)
- za SC zaboravi ono što znaš iz SupComa
- ne oslanjaj se na obranu, ona je rezerva i backup plan kako bi usporio protivnika
- svaka jedinica ima puno više karakteristika od healtha i snage (počevši od dedikacijskog tipa, klasičnog tipa, brzine, responsea, abilityja... pa sve do načina kako ju ti kontroliraš)
- za sve ostalo pogledaj linkove koje sam naveo i ovaj youtube kanal of MegaMassa
Za sve ostalo vidi:
http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Main_Page
EDIT:
Nisam ti ja pro, daleko od toga, čak ni SC1 nisam igrao pretjerano, samo sam fan serijala. Nisam ono gore mislio kao uvredu tako da chill :)