Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 725.556
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2
MegaMass 2000 kaže...

E ovako se odgovara newbieu, a ne sa gledanjem s visoka. Svak čast!

Erm, znam da sad daješ onaj "yes we can" obama osmijeh, ali zaboga, ono je u najmanju ruku trollanje, NHF. Kolega mu je nešto napisao što je bar 20x u temi napisano, i 20 milijuna puta na svakom mogućem SC sajtu. Na freaking wikipediji piše. Dobro, je gledanje s visoka u tom pogledu, ali gore o tome nisam ni pričao, nego samo iskazo kako mi je žao što neki bolji igrači i fanovi nisu dobili beta key. Htio bi fakat vidjeti kako ljudi igraju i kako oblikuju igru kroz betu. Apsolutni početnici trebaju čak prije gledanja Huskyjeve vidcaste pročitati malo o igri (makar SC1 progooglati), jer mi je ovo jednostavno smiješno za čuti. Znam da bi se isto osjećao kad bi se radilo od Chaos Risingu ili DoW3 ili štoveć.

Ali evo za kolegu in a nutshell stvari u kojima je pogriješio (valjda nešto iz toga nauči):

• u SC nema najjače i najslabije jedinice (upravo u tome je čar - softcounter znači da je npr skupina zealota jača od skupine zerglinga kad ih frontalno napadne u choke, međutim zerglinzi su jači od zealota ukoliko ih microaš okolo zealota na otvorenom prostoru - možeš zamisliti onu scenu iz filma 300 :D)
  • za SC zaboravi ono što znaš iz SupComa
  • ne oslanjaj se na obranu, ona je rezerva i backup plan kako bi usporio protivnika
  • svaka jedinica ima puno više karakteristika od healtha i snage (počevši od dedikacijskog tipa, klasičnog tipa, brzine, responsea, abilityja... pa sve do načina kako ju ti kontroliraš)
  • za sve ostalo pogledaj linkove koje sam naveo i ovaj youtube kanal of MegaMassa

Za sve ostalo vidi:

http://www.teamliquid.net/

http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Main_Page

EDIT:

Nisam ti ja pro, daleko od toga, čak ni SC1 nisam igrao pretjerano, samo sam fan serijala. Nisam ono gore mislio kao uvredu tako da chill :)

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 23:00 (Adisuki).
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

treba vam strategija za rush?

zerg: odmah na pocetku sve radilice poslati na minerale i ne raditi novog dronea, tih 50minerala dobro dodze.

skuputi 200M i napraviti spawning pool. Dok se spawning pool radi napraviti samo dvije radilice.

Nakon sto je spawning pool gotov, odmah napraviti 3(x2) zerlinga. To ove tocke mi treba 1:39 ravno.

Zerlinge saljem odmah u napad neprijateljovih radilica.

Jedini problem na koji nailazim je terran na uskim mapama s uskim prolazima. Stave suply depot na ulaz i barake, ali vecina to ne uspije napraviti dok im ja posaljem zerlinge.

U slucaju da je prvi val zerlingova izginuo, recimo dosta ekipe me napada s radilicama.. ja im svejedno nanesem ogromnu stetu.

Dok su zerlinzi setali do njegove baze, ja sam vec napravio queen i jos jednog overlorda.

S queenom sam napravio jos larve, i sljedecih minutu-dvije mu saljem jos jedan val zarlinga koje vecina ne uspije prezivjeti.

Prepostavljam da je beta upravu tu zbog ovoga.. postoji jos par exploita u igri, ali osobno mislim da igra nece imati na nikakvoj vrijednosti ako ne rjese rush-exploitove.

i da.. SCII razvaljuje! :) odo sad popit pivu. 7 streak win je dovoljno za veceras.

Možeš li uploadati par replaya tog rush-a? Nekako ne vjerujem da je riječ o rush exploit-u.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Inače ja imam invite već dulji period, te bube su roachevi i to je mozda najjaci early game rusherski unit.

Bili prije 2 patcha. Trenutno su solidni (s obzirom kakvi su bili).

nCh! kaže...

Rijetko tko ide early game ekspanziju, nego vecina boljih igraca proba rushati sa nekim tipom unita (zealoti + imortali, roachevi ili reaperi/marauderi) i razvija se dok tebe unazađava. Previše sc 2 gameova sam proplako na gluposti, dominiram početak igre i onog trena kad se krenem širiti ako na jedan tren prekinem štancati vojsku pregaze me ko idiota.

Starcraft II jednostavno nije lagana igra, jer ima jako puno igrača koji su igrali stari SC i relativno lagano se prilagođavaju na novi engine i njegove blagodati.

Mnogi su ovdje napisali ali slažem se da je igra genijalna.

To više ne spada u domenu rush-a.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 14:36 (PROTECTOR).
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Ja o rush exploitu ne vjerujem, naime zergu je lakše rushati tossa nego terrana. Droneovi pojedu zergiće u startu a drugi val kad pošalješ teran sa reactorom na barakama već ima dovoljno vojske da se brani bez problema a zerg ako će forsati banelinge/zergiće onda vrlo brzo postaje ranjiv protiv zraka gdje ga teran s 2 valkire može gadno osakatiti.

Protector po meni je sve što se može vrlo brzo sastaviti spada u domenu rusha.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 16:27 (nCh!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Ja o rush exploitu ne vjerujem, naime zergu je lakše rushati tossa nego terrana. Droneovi pojedu zergiće u startu a drugi val kad pošalješ teran sa reactorom na barakama već ima dovoljno vojske da se brani bez problema a zerg ako će forsati banelinge/zergiće onda vrlo brzo postaje ranjiv protiv zraka gdje ga teran s 2 valkire može gadno osakatiti.

Protector po meni je sve što se može vrlo brzo sastaviti spada u domenu rusha.

A u koju domenu stavljaš push? Prvi push se ,npr., može dogoditi u 10 minuti igre jeli to isto ,po tebi, rush? Rush je oduvijek bio jednosmjerna ulica, push ne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 16:39 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

Možeš li uploadati par replaya tog rush-a? Nekako ne vjerujem da je riječ o rush exploit-u.

hm, i sam sam se zamislio nad ovom teorijom. B.net je prekjucer resetirao bazu korisnika, pa dok sam igrao placement matches je ovo odlicno funkcioniralo, pa cak i malo poslije. Ali jutros sam bio drugi u cooper ligi na ladderu, i dobivao protivnike sukladno svom placementu i nisam vise siguran da ovaj rush drzi vodu. Jednostavno iskusniji igraci ocekuju da se sranja krenu desavati vec nakon 2 minute ako igraju protiv zerga. U vecini slucajeva naletim na bunker.

No, kod manje iskusnih igraca, ovo jos ide. Budem poslije se malo zezao pa ako bude koji replay vrijedan spomena lako postavim negdje.

Sad se igram s protosom i gradnjom svoje baze u neprijateljovoj bazi. Šutim ne upali uvjek, ali kada upali smjesak mi je od uha do uha!

edit: dapace, zasto da ne podjelim jedan replay od jucer:

http://hotfile.com/dl/38572026/98b40e0/2010-04-17_20-07-23.SC2Replay.html

partija je trajala 3:57, terran mi je cak i bunker priredio. 6 zerlinga je bilo dovoljno.

No prepostavljam da iskusnijim igracima ovo i nije neki problem.

Ako pak nekoga zanima protos rush, evo jos jedan zgodan replay.

http://hotfile.com/dl/38572366/8fb9c73/protos-rush.SC2Replay.html

napominjem, ni jedna od ovih strategija ne upali uvjek, ali ja osobno nemam puno zivaca igrati pola sata i vise. Igram deset minuta max. Cak i ako do tada ne dobijem partiju, nemam volje za prezivljavanjem pa predam partiju.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.4.2010 19:48 (pixelatem).
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

hm, i sam sam se zamislio nad ovom teorijom. B.net je prekjucer resetirao bazu korisnika, pa dok sam igrao placement matches je ovo odlicno funkcioniralo, pa cak i malo poslije. Ali jutros sam bio drugi u cooper ligi na ladderu, i dobivao protivnike sukladno svom placementu i nisam vise siguran da ovaj rush drzi vodu. Jednostavno iskusniji igraci ocekuju da se sranja krenu desavati vec nakon 2 minute ako igraju protiv zerga. U vecini slucajeva naletim na bunker.

No, kod manje iskusnih igraca, ovo jos ide.

Pogledao sam replay. Definitivno nije riječ o rush exploitu. Protivnik je mogao imati min 2 marinca do dolaska tvojih linga. Build order mu je katastrofa. Scout-anje nemogu komentirati jer ga nema! Jasno se vidi da je riječ o apsolutnom početniku koji se prvi put susreće sa starcraft-om (barem što se multiplayera tiče). Rush ti kod boljih igrača neće proći (čak i u copper ligi).

*edit- taj rush postoji još od prvog dijela Starcrafta poznatiji kao 6-pool rush.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 22:37 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

*edit- taj rush postoji još od prvog dijela Starcrafta poznatiji kao 6-pool rush.

nisam znao. zadnji put sam igrao SC:brood war prije sigurno 8 godina. gotovo sam sve zaboravio.

no moram priznat da mi je ovako zabavnije pobjediti nego se ganjati pola sata-sat po levelu. :D

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Većina iskusnijih protivnika u jačim ligama, ukoliko je preširok otvor za bazu, napravi početnu baraku i binker pored glavne i radilica, na taj način nema šanse da će rush proći, jer marinci i radilice bez problema potrgaju tih 6 linga da ti jedva koji pipne radilicu, a kamoli ju ubije. Nije problem u slijedećih pola minute onda zatvoriti otvor za ulaz u bazu.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Pozdrav ljudovi, slucajno naletio na ovaj topic pa da vas evo obavjestim...

Pokrenuta je nova stranica (zasad jos samo forum :) ) za nasu reprezentaciju (u koju pripada i moja malenkost) i opcenito za sve hrvate s ciljem kao zblizavanja zajednice pa ako netko misli igrat bilo bi dobro da navrati http://www.sc-gamer.net/phpBB3/index.php

Isto tako ima jos jedan forum na gamer.hr gdje isto tako ima dosta ljudi i poceli smo organizirati turnire (princip recimo lige prvaka). Prvi je sad u knockout fazi a sljedeci krece vec drugi tjedan pa bi se mogli prijaviti. http://gamer.hr/forum/viewforum.php?f=5

Ako netko zeli savjet ili neki friendly game slobodno me dodajte i pitajte. Cuddles.fan (inace u top3 svake platinum divizije u kojima sam igro ali su me nekih 5-6 reseta u zadnjih tjedan malo iz takta izbacili :) )

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Prema izvoru sa TL-a novi patch bi mogao stići noćas. Uspjeli su iskopati neke od promjena. Navest ću neke:

Zerg:

New spawning pool upgrade called:
Obverse Incubation

-Zerglings now hatch four per egg. Morph to Zergling will cost twice as much and take 50% longer to train.

Terran:

-Marauder Punisher Grenade upgrade reduced to 50/50 from 100/100 and build time reduced from 80 -> 60
 -Reactor Build time reduced 50 -> 40

Protoss:

-Immortal build time increased 40 -> 55

Informacije ,naravno, nisu 100% pouzdane.

*edit - ukoliko dođem do dodatnih informacija postam ovdje.

Dugo mi je trebalo Osmijeh.

Popis mogućih achivement-a:

Fast Expand - Like build a lair, factory or Twilight council within 180 seconds.
Map Control - Destroying a CC/Hatch/Nexus under construction.
Infrastructure - Have 9 units building at the same time (Terran/Protoss), Zerg has 21 units at the same time for the achievement.
Micro Master - Get 20 kills with a single unit.
Basic Training - Build 10 marines or 20 zergs or 5 zealots in the first 3 minutes.
Heal a ally for 1000 damage with medivacs
Repair ally units for 1000 damage with SCV/MULE
Kill 20 SCVs with auto-turrets

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 14:11 (PROTECTOR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
/cut

Patch će sigurno svanuti večeras (ili rano u jutarnje sate). Ono što mene raduje je Galaxy Editor (map editor koji dolazi sa patchom). Awww, koji će to biti buildfest :D

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

mpc za hrvatsko tržište

Starcraft 2 450kn

Special Edition 675kn

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Gdje si cijenu vidio? Ili je to tvoje misljenje samo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Damir1983 kaže...

mpc za hrvatsko tržište

Starcraft 2 450kn

Special Edition 675kn

Ne znam odakle vučeš informacije, ali sam prilično siguran da nisi pogriješio puno. Što se mene tiče, ja samo čekam da se CE pojavi na game.co.uk. Inače tamo je cijena regularne verzije duplo manja nego kod nas.

15 godina
neaktivan

Radim u Videotopu...distributer Blizzarda.

Podosta sam siguran da su to cijene heheh,pa ja sam ih odredio.

We all know that Intel doesn't destroy faulty chips; they sell them to AMD and they become the new Phenom II X4.
16 godina
Adisuki kaže...
Damir1983 kaže...

mpc za hrvatsko tržište

Starcraft 2 450kn

Special Edition 675kn

Ne znam odakle vučeš informacije, ali sam prilično siguran da nisi pogriješio puno. Što se mene tiče, ja samo čekam da se CE pojavi na game.co.uk. Inače tamo je cijena regularne verzije duplo manja nego kod nas.

Dakle, 30 funti je trenutno cca. 250 kn (regularna verzija toliko košta).

Pod pretpostavkom da samo PDV plaćamo, to je još cca. 45 kn gore, dakle finalna cijena je 295 kn.

Ako se to naruči online, kakve još harače treba platiti na ovu cijenu? Carina? PDV? Poštarina?

17 godina
neaktivan
Quantum kaže...

Pod pretpostavkom da samo PDV plaćamo, to je još cca. 45 kn gore, dakle finalna cijena je 295 kn.

Ako se to naruči online, kakve još harače treba platiti na ovu cijenu? Carina? PDV? Poštarina?

Maksimalno 35 funti sa poštarinom, što je 290 kn. Carinu plaćaš za sve iznad 160kn službeno, međutim neslužbeno u 90% slučajeva ignoriraju sve ispod 300kn. Carina iznosi 44% cijene, što je 128kn. U najgorem slučaju platiš 418kn, ali najvjerojatnije te izađe 290kn. Dobro, nije duplo manje, ali hej, manje je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 17:11 (Adisuki).
16 godina
Adisuki kaže...
Quantum kaže...

Maksimalno 35 funti sa poštarinom, što je 290 kn. Carinu plaćaš za sve iznad 160kn službeno, međutim neslužbeno u 90% slučajeva ignoriraju sve ispod 300kn. Carina iznosi 44% cijene, što je 128kn. U najgorem slučaju platiš 418kn, ali najvjerojatnije te izađe 290kn. Dobro, nije duplo manje, ali hej, manje je.

OK, znači ti bez rezerve uzimaš na taj način?

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ili imas frenda kaj ti sredi popust...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

450 kuna? I onda još dva nastavka (dodatka, znam da su opcija ali opet)? Previše po meni, odvratna cijena.

BC2: NoobsMcKenzie_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sir Vidara the XVII kaže...

450 kuna? I onda još dva nastavka (dodatka, znam da su opcija ali opet)? Previše po meni, odvratna cijena.

slažemo se svi oko toga

365 dana za kompom :)
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

i ja se slažem...ali tak je.Očekivao sam da ce biti max 375kn,ali dosla direktiva i to je tak.

Uglavnom planiram neku akciju napraviti preko nekiha gamerskih udruga(HCl,Gamersject) pa cemo vidjeti da barem tako neki popust odradimo.

Mozda bi mogli i s bugom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Adisuki kaže...
Patch će sigurno svanuti večeras (ili rano u jutarnje sate). Ono što mene raduje je Galaxy Editor (map editor koji dolazi sa patchom). Awww, koji će to biti buildfest :D

Da stvarno, kažu da češ  čak moći raditi i TPS. Evo jedan stariji video o

17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Patch je tek došao na US serverima i već su našli rush exploit.Smijeh

EU još čeka na patch a i kada dođe opet će biti neigrivo zbog exploita.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.4.2010 2:47 (PROTECTOR).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

Patch je tek došao na US serverima i već su našli rush exploit.Smijeh

EU još čeka na patch a i kada dođe opet će biti neigrivo zbog exploita.

hebo ih zerg...uvjek mi je ta rasa išla na živce zbog takvih stvari...fucking rush...to nije igra...

17 godina
neaktivan
Phobocaster kaže...

hebo ih zerg...uvjek mi je ta rasa išla na živce zbog takvih stvari...fucking rush...to nije igra...

Nije Blizzardu dugo trebalo, upravo skidam novi patch kojim su sredili stvar.

16 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
Phobocaster kaže...

Nije Blizzardu dugo trebalo, upravo skidam novi patch kojim su sredili stvar.

i bolje ;)

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Zna li netko, kada ce (i hoce li uopce) izaci demo?

I postoji li mogucnost da se beta igra offline, protiv AI-ja?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Večeras u 22h počinje SC2 HDH Invitational turnir. Pobjednik će podebljati svoj bankovni račun sa $1500. Live stream možete pratit ovdje.

Ostale informacije o turniru možete vidjeti ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 21:49 (PROTECTOR).

0 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice