S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

poruka: 207
|
čitano: 59.599
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ima li tko inf. kada ce CS u ducane u HR?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo poceo sam igrat cisto nebo pa cu vam znat vise rec kad se malo uhodam.Usput evo jedne slicice kako to kod mene izgleda:

Svi smo mi dr.Šimić!!!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

Kao netko ko je bio odusevljen Shadow of Chernobylom, unatoc losim kritikama odlucio sam Clear Sky kupiti original. Nakon par dana igranja moram odgovoriti na tekst koji je napisao Baotica. Ne kuzim, ili postoji velika razlika izmedju Europske verzije koju ja imam (+ patchirana do V1.5.05) i USA (ili RU) verzije koju on ima, ili je on pre kritican a ja previse padam na Stalker ugodjaj, ali imam dojam da nismo igrali istu igru!

• Clear Sky je još teži, blesavo težak, a i dosta je nerealno, pogodiš tipa sa punim redenikom, sa 5 metara ravno u bulju i lik ne pada,a mislim, glupost, valjda kao nije puška sto posto precizna pa sam ga pogodio sa samo deset umjesto sa trideset metaka.A valjda je svima jasno da ako u stvarnom svijetu ne ispiješ barem 15 komada u glavu, neš poginut, jel tako.Šta ja znam valjda su kreatori ove igre išli na tu vrstu realnosti.

- Hmmm... Clear Sky je jednako tezak kao i SOC. Istina, umire se jako lako, ali nista puno rjedje nisam umirao u SOC-u. 

• Dalje, igra izgleda dosta reciklirano, zadaci su barem koliko sad vidim nakon 3 sata igre dosta jadni, tipa, idi onamo ubi tog i tog i vrati se sa tim ili tim. Oružja su ista ko u orginalu, fakat je glupo da su tako neučinkovita.

igra je u principu totalna reciklaža, dodali su dvije tri nove zone i izmislili sunce, nabili sufiks clear sky i to je kao nova igra za koju bi trebali iskeširat pare kao za novu igru, je ako si glup i, ili, imaš para za bacanje, da su pošteni stavili bi to kao addon naplatili 30% vrijednosti orginala, i to je to.

- Da, jako jako puno lokacija je isto. Sto je normalno. Mjesto radnje je isto. Da su radnju prebacili iz Zone Alijenacije, to ne bi bio Stalker. Za ljubitelje SOC-a interesantno je vracati se na stare lokacije ali u drugom vremenu.

- Misije su slicne misijama iz SOC-a. Malo "idi ubi" ili "pomogni", malo "nadji" ili "donesi", malo "spasi", sa naglaskom na bitkama i prevlasti medju frakcijama. Usred jedne misije nastane i druga jer je protivnicka frakcija uletila na tvoj teritorij. O tebi ovisi hoces li prihvatiti i pomoci ili ici dalje.

- Oruzja su ista, sa dodatkom novih.Dakle, opet isti look&feel sa nadopunom. Istina, malo su nepreciznija u pocetku nego u SOC-u, ali to je samo zato da povecaju vaznost upgradeanja oruzja.

• a šta se tiče umjetne inteligencije, pušiona.Idem ja drumom kad vidim neku ekipu kak sjede oko vatrice, dođem do njih, vidim ja da imaju puno bolje oružje od mene, skinem bokericu sa ramena i skrešem frajera sa po metra, mrknem pušku sa poda i bjež, naravno dok ostala ekipa prazni strojnice bezveze, nakon toga odem kod tradera i prodam neke stvari, te se opet vratim do ekipice uz vatru, naravno sad minus jedan, kao nisu me prepoznali, no dobro, opet ja skinem pušku pa u lice, i da ne duljim, skinem ih sve do jednog.Umjetna inteligencija na razini, je ali šlape.

-Nisu intelektualci, ali nisam primjetio da su ista gluplji nego u prvom dijelu. A ovaj gorenavedeni "bug" nisam primjetio, dapace, nisam jednom osjetio "osvetu" zbog zalutalog metka.

• A sad Hardware sys req. Totalno sranje.Mislim, ja imam q6600 8800GT 4GB i ako igru stavim na High pri 1280x1024 igram mi trza, ne jako ali se vidi, a kad stavim na max ista stvar, pas masters, kao trebati ti šenstium za tu igru, a najsmiješnije je kaj ja i imam šenstium,

- Core2Duo 2,33, 2GB RAM, HD4850, Vista --- Smanjio distance na otprilike 4/5 kao i antistrophic, maknuo AA, sve ostalo max (+ DX10), ne pada ispod 25FPS, a najcesce je vise od toga... Tako barem FRAPS kaze.

• nakon 7 sati igranja, još uvijek samo biježim od svih smetlara, ginem svake 3 minute, a čim nosiš više od pištolja i salame nemožeš trčati više od 500 metara, sranje.Previše je toga za pretrpit, samo zato kaj igra ljepo izgleda.Igivost je za kitu, hebeš igru di stalno moraš spašavat glavu, jer ti je health na 10%.

- Kao sto sam rekao, nerijetko se gine i cesce od svake 3 minute, ali ni SOC nije bio ljetna setnja parkom.

- "Nosivost" je u potpunosti jednaka kao u SOC-u. Nemoze se teglit ni manje ni vise. Sto se healtha tice... Hmmm... ne u bitku bez FAK-a i bandage-a ;)

• Npr, imam snajper, a frajera u baloneru moram pogodit najmanje 2x u prsa, ili je taj baloner od kevlara ili ko fol jedan snajperski metak u prsa nije dosta da izvrne čovjeka.Kita

- Nisam primjetio da su slabija, niti da su protivnici izdrzljiviji. I dalje padaju od jednog metka direkt u celo. Samo su sada nepreciznija (dok su neupgradeana)

-------------------------------------------------

E sad, da i ja krenem u "pljuvanje":

• Igra je bugovita. Jako! Prvih 10 minuta i vidio sam crne ekran i desktop. Dakle, SAVE svako malo. I SOC je bio bugovit, ali u nastavku sam ocekivao da ce bit manje.
  • Anomalije su rijetke alio ubojite. Krivi pokret i sugurna smrt. A trazeci artefakte covijek se nerijetko nadje okruzen sa njih 6-7. A jedva se vide... I opet, cesto SAVE.
  • Mulitplayer je primitivan i nista vrijedno spomena.
  • Usljed bitke drugi te Stalkeri guraju iz zaklona kao da ne postojis. SAVE svako malo...
  • Igra jos posteno nija izasla, vec postoje tri patcha (svaki 50MB), a koliko je bugova - bit ce ih jos...

Nadam se da se necu razocarat nakon daljnjeg igranja. Za sada mi je jednako dobar kao i SOC.

17 godina
neaktivan

nije igra bugovita nek nekaj ne štima s tvojim kompom.Meni se igra nije niti jemput srušila,niti jedno smrzavanje ili rušenje sistema.Tak da je ipak do tvog kompa...

Ja imam europsku verziju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Također, vista 32 bitna , igra potpuno stabilna ,nikakva rušenja.

X24400,ati 770,4850,4gb rama,22"monitor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Googleao sam, nisam izolirani slucaj. Ne desava se pre cesto (npr, danas nije ni jednom), samo nije gust kada se originalna igra srusi u prvih pola sata. A sto se bugovitosti tice, ima i drugih buba osim rusenja.

Al evo, nakon jos malo igranja jos mi se vise svidja nego kad sam pisao. I dalje je to dobar stari Stalker...

P.S. A sto se ostatka tice? Slazete li se s napisanim?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2008 21:55 (Beno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni se je rusila sve do stavljanja patcha 1.5.05 i nvidia drivera 178.13. (VISTA). Nakon toga povećao mi se FPS i stabilnost igre. A što se tice neprijatelja, kada se stavi mod_pack, neprijatelji padaju nakon dva metka od puske, a u glavu pada obavezno. Sa tim modom mi je puno zabavnije i realnije igrat (igram na master).

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.10.2008 22:06 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može meni netko tu objasnit tko je igrao igru, šta treba radit ja sam zapeo na početku, tamo kao nešto trebaš ići pomoć stalkerima ,( kolko sam skužio) kod nekog tornja, znači na početku. Dođem tamo popnem se na toranj, u biti nemam blage šta tamo treba radit, ništa se ne dešava zujio sam onuda,uzduž i poprijeko, nema ništa ili ja ne vidim ili nisam na pravom mjestu. Usput da navedem da sam, dok sam došao do tamo rikno ( otegnuo papke) jedno 200Neodlučan puta, i odmah se iznervirao. I tu sam stao.Cool Zna netko šta tu treba radit, ili je neki bug, u điru pa zato nema ništa. Može stručna pomoć profesionalaca stalkera. .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

kada se stavi mod_pack

Što je to?
17 godina
neaktivan
frost135 kaže...

Može meni netko tu objasnit tko je igrao igru, šta treba radit ja sam zapeo na početku, tamo kao nešto trebaš ići pomoć stalkerima ,( kolko sam skužio) kod nekog tornja, znači na početku. Dođem tamo popnem se na toranj, u biti nemam blage šta tamo treba radit, ništa se ne dešava zujio sam onuda,uzduž i poprijeko, nema ništa ili ja ne vidim ili nisam na pravom mjestu. Usput da navedem da sam, dok sam došao do tamo rikno ( otegnuo papke) jedno 200Neodlučan puta, i odmah se iznervirao. I tu sam stao.Cool Zna netko šta tu treba radit, ili je neki bug, u điru pa zato nema ništa. Može stručna pomoć profesionalaca stalkera. .

na tornju di trebas ubiti neke mutante? :o
17 godina
fps_gamer kaže...
frost135 kaže...

na tornju di trebas ubiti neke mutante? :o
Popnes se i pomegnes kolegi da smiri "prasetinu" koja se mota oko tornja (preporucam pucanje u bacve u podnozju tornja (najbrze je)). Nakon toga te dalje prica vodi.
A sto se tica puta do tamo, iskoristi put upoznavajuci se s radijacijom, anomalijama i spravom za trazenje artifakata (i usput pokupi koj'). Ako ides "stazom", izbjegavas dublje dijelove mocvara i anomalije, nemoze ti nista bit.
17 godina
neaktivan

Hvala lijepa " beno" ovo su stvarno korisne informacije, porokat ćemo" prasetinu" bez beda a, kasnije možemo napraviti i "hladetinu",Smijeh znao sam ja da mogu računati na stručnu expertizu profesional stalkera....Cool. Znači u mutantima leži zec...Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
vjeko kaže...
doktor1 kaže...

kada se stavi mod_pack

Što je to?
 To je mod koji daje realna "oštećenja" oruzja. Npr., ne treba ti sanzer ili dva za ubiti neprijatelja već sa dva metka odlazi u vjecna lovista (ili jednim u glavu/sacmom iz blizine)
Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
17 godina
neaktivan

To nije službeni mob? Imaš link? Radi i ako je igra sa Steam-a?

0 0 hvala 0
17 godina

Ma ja mislim da radi sa svima. Upisi u google stalker cs mod_pack download i nac ces ga negdje. Ja sam skinuo sa filefronta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jel ima igra 5 Time Activation Limit?

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
17 godina

Na wikipediji pise (dakle potpuno nesluzbena i neprovjerena informacija):

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky uses the digital rights management (DRM) software Tagès as copy prevention. It can only be installed on a limited number of machines (5). Although only the Steam release seems to be affected by this issue.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Beno kaže...

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky uses the digital rights management (DRM) software Tagès as copy prevention. It can only be installed on a limited number of machines (5). Although only the Steam release seems to be affected by this issue.

Da znam, ali sam želio doznati iz prve ruke. E pa onda neka idu kvragu, što je najgore oni mi to DRM smeće stave na Steam verziju igre a zna se da je account na Steamu jedinstven. Steam sa svojim kupljenim igrama mogu staviti na bilo koji kompjuter ali je vezan uz moj account i ne vidim razloga ovom pokvarenom, debilnom potezu.  Izbjegavam svaku igru koja ima to DRM securom,safedisc smeće.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.
17 godina
neaktivan

Hm, svi govore da je igra sranje i bljeda kopija prvog Stalkera, a sad procitam Bugovu recenziju di ful hvale igru i daju joj 89%... wtf?

Da je igram onda ili ne? Inace prvi Stalker mi je bio odlican, ali od ovog sam se ohladio nakon sta sam procitao recenzije, a i nakon sta mi se par puta srusio kad sam usao u mapu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
igraj
17 godina

I to odmah!

btw. Novi bug... Patch 1.5.07 i vise ne radi MP, javlja da se nemam jednaku verziju kao server.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 21:45 (Beno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iako sam veliki obožavatelj prvog STALKER-a nisam htio ovaj dio odigrati dok ne izađe par patcheva, a malo su me i odbijali svakakvi loši početni komentari na igru (ne liči na original i slične gluposti.....). Kupio, instalirao i igram već nekih 3 sata i nemogu stati. Atmosfera mi je jednostavno preluda. Na ovoj svojoj grafičkoj igram ana HIGH 1024x768, samo sam isključio dynamic lightning i igra leti. Ma tko god je volio prvi STALKER ovaj nastavak će obožavati, a oni koji nisu voljeli prvi stalker radi puno praznog hoda sada bi napokon mogli doći na svoje. Uglavnom odlična igra i jedno od najugodnijih iznenađenja ove godine.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Beno kaže...

btw. Novi bug... Patch 1.5.07 i vise ne radi MP, javlja da se nemam jednaku verziju kao server.

Izgleda da 1.5.07 ima problema sa Float32 za CS. Sada je sve OK, sve radi.
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

Uglavnom odlična igra i jedno od najugodnijih iznenađenja ove godine.

Potpisujem,svakako probati.
17 godina
the_tux kaže...
Beno kaže...

Da znam, ali sam želio doznati iz prve ruke. E pa onda neka idu kvragu, što je najgore oni mi to DRM smeće stave na Steam verziju igre a zna se da je account na Steamu jedinstven. Steam sa svojim kupljenim igrama mogu staviti na bilo koji kompjuter ali je vezan uz moj account i ne vidim razloga ovom pokvarenom, debilnom potezu.  Izbjegavam svaku igru koja ima to DRM securom,safedisc smeće.

SA GSC FORUMA:

Beno
I have a European DVD version of the game and I saw this on Wikipedia:

---QUOTATION---
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky uses the digital rights management (DRM) software Tagès as copy prevention. It can only be installed on a limited number of machines (5).Although only the Steam release seems to be affected by this issue.
---END QUOTATION---

Is this true? Is limitation only present on Steam version or does it affect DVD version also?

Gir92
Yes, Tages is on ALL versions of Clear Sky.

Beno
Do we at least get one installation back after uninstalling a game (like in FarCry2 (SecuRom))?
Please, don't tell me I gave 350kn (63$) and only RENTED a game!!!!

Gir92
Unfortunately, you did. There is no revoke feature. once you've used an activation, it's gone for good. Exactly like Mass Effect and Spore.
17 godina

UPDATE:

---QUOTATION---
I havent come across anyone that owns the Deep Silver DVD version and has ran out of activations, with all the bugs and patches and stuff i bet many people have reinstalled CS many times (im on my 3rd or 4th).

So far the only people i read complaining were the ones who got CS from steam.
---END QUOTATION---

Simply reinstalling the game does not use another activation. Installation != Activation. An activation will be used after a reformat of windows or a hardware upgrade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene je sve ok dok mi nije počela se rušit igra nakon ulaska u mapu kasnije bez razloga .. Mislio sam da je rješenje u pečevima počeo sam instalirat jedan po jedan haotično u panici

i ništa.Sada sam na patch v1.05.07 imam crack podižem igru i javlja mi problem, dijaloški okvir sa xrEngine.exe - Entry Point Not Found u naslovu a ispisuje The procedure entry point ?SendBroadcast@pureServer@@QAXVClientID@@AANET_Packet@@Z could not be located in the dynamic link library xrNetServer.dll. Predhodno sam instalirao i patch v1.05.08 ali je nisam mogao pokrenuti bez crack pa sam se vratio na patch

v1.05.07.

17 godina

Ljudi su zadovoljni s 1.5.08 patchem sto se tice CTD-ova. Posto imas piratsku verziju ne preporucam taj patch jer on prilikom istalacije upgradea Tages pa nisam siguran kakva je situacija s crackovima.

Vjerujem da ti ne radi zbog lose piratske verzije tj. loseg cracka.

btw. Nije potrebno instaliravati prijasnje patcheve, samo zadnji (dapace, GSC i preporuca instalaciju SAMO zadnjeg i igranje ispocetka).

update: googleao sam navedenu gresku i pronasao ovo

Dakle, stvar je u cracku...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 8:32 (Beno).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Definitivno bolja igra od Crysis-a!

Žene umiju odglumiti orgasam,zato muškarci mogu cijeli brak! :D

0 0 hvala 0
17 godina

Očito ova mora večeras završava clear sky je piratska verzija (nažalost).Sve do maloprije sam pokušavao da izvučem bilo šta samo da igru pokrenem čak sam za ovaj zadnji patch našao crack ali kao

i dosada bez značajnog rezultata,navodno mi traži da ubacim dvd pokušao sam i to ali nije pokrenuo igru kraj kraj krajPlač

možda neke druge prilike ga odigram do kraja ali kod nas u Bosni je samo piraterija vlada majka.

Hvala na na trudu i prijedlogu za ovaj zadnji crack ..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice