Da napravim ja jedno poredjenje:
Mafia 2 - najljepsi grad ikad po meni u igrama i prepun zivota sa tacno pogodjenom atmosferom perioda u koji je smjesten. Dobra prica ali to je to osim glavnih misija apsolutno nista se nema raditi.
GTA IV - Ogroman grad prepun zivota ali ni blizu Mafia 2 igre, solidna prica ali po meni preduga i sklona zamaranju igraca. Takodje osim glavnih misija se nema sta raditi (necu da racunam kuglanje i ostale meni igre kao i surfovanje netom)
Just Cause 2 - enormna povrsina za ludovanje i otkrivanje mini easter eggova i to je to.
Sleeping Dogs - solidno odradjen grad i osrednje bogat zivotom. Pored glavnih misija koje nude solidnu pricu tu su i sporedne misije koje su zanimljive i ponekad vezane za glavnu pricu. Skoro sve sto u igri radimo ima svoju pricu (svaki put kada se statua odnese treneru saznamo mali dio Wei-jeve price, pokoja sporedna misija donosi informacije koje su vezane za neku drugu sporednu misiju (SPOILER! kada odradimo sporednu misiju za onog bildera koji udari policajaca on u nastavku igre otkrije Wei-ju da ga djevojka vara...). Tu su i razgovori u hodniku zgrade gdje je stan smjesten kao i na pojedinim lokacijama u gradu na koje se otkinem od smjeha.
Zakljucak je sljedeci Sleeping Dogs igra je iskoristila mali budzet i rasporedila ga fino na razvoj skoro svakog aspekta igre. Moze se reci da je SD igra koja skoro sve ima na optimalnom nivou ili blizu njega i zato je po meni dobra igra i vrjedi je odigrati. Svakako opet cu reci da se osjeti manjag budzeta ali kao cjelina igra nije fokusirana striktno na jedan aspekt nego su se trudili da razviju svaki aspekt igre u skladu sa budzetom.