pzdrav ljudi,
imam neki problem instaliro sam vec prije beijing 2008
i idem ja pokrenut igricu i vidim ja da mi treba vertex shader
trazio na internetu i skoro nista naso
pa jer bi neko mogo objasnit kaj je to
hvala
pzdrav ljudi,
imam neki problem instaliro sam vec prije beijing 2008
i idem ja pokrenut igricu i vidim ja da mi treba vertex shader
trazio na internetu i skoro nista naso
pa jer bi neko mogo objasnit kaj je to
hvala
To sto nemas vertex shader je do tvoje graficke, isto je i sa menom, zbog tog us*anog vertex shadera ne mogu pokrenit cod 4.
Vertex Shaderi se brinu za geometriju tj. oblik određenih dijelova igre npr. zid, kamenja, drveća... Dok Pixel Shaderi te oblike bojaju tj. računaju boju i nijanse tih objekata ovisno o okolnoj rasvjeti, refleksijama, neravninama itd.
HVALA SVIMA PUNO STE POMOGLI,
ali koje graficke imaju taj vertex shader
ufff
Dakle
Vertex je točka koja spaja dva ili više rubova poligona.
Vertex Shader je program koji obraduje Vertex-e. To je najjasnija definicija Vertex Shadera.
Prije su se shaderi programirali u assembleru, dok se danas vecinom pisu HLSL-U/GLSL-u.
Dakle, najjedostavnija definicija Vertex shadera je rečeno program koji radi vertex shaderima kako bi se dobili specijalni efekti u 3D prostoru.
Shaderi su ucinili ogoriman korak ka naprpjed, prije shader-a neki su se efekti mogli dobiti kroz fixed function pipeline, al nije to to.
Također, prilikom koristenja Vertex Shadera mozemo transofrmitati vertexe prilikom iscrtavanje bez potrebe petljanju po Vertex Bufferu.
To ti je kratko receno.
Ako zelis opsirnije samo reci.
HVALA SVIMA PUNO STE POMOGLI,
ali koje graficke imaju taj vertex shader
Shaderi su uvedeni s DX8 ili OpenGL preko sustava ekstenzija, al da nefilozifiram previse - Od GeForce 4 pa nadalje, te od Radeona 8500 pa nadalje.
BTW, Ovih dana ako imadnem vremena napisat cu DX tutorijal, pa ce tu biti mnogo rječi o shaderima.
Moja nema(OMFG). Da ima mogao bih mnogo vise igara pokrenit osim coda 4(Oblivion npr.).
Moja nema(OMFG). Da ima mogao bih mnogo vise igara pokrenit osim coda 4(Oblivion npr.).
ima i tvoja shadere.
ima i tvoja shadere.
Nema vertex.