Metro:Last light

poruka: 1.148
|
čitano: 210.870
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Metro:Last light
lazy_punk kaže...

Dovrsio Last Light na hardcore (znamo zasto nije ranger mode...)

Kategorija must play igara, ali naravno svi to vec znate...

Jako dobar nastavak, jedino sto mi smeta - previse ljudi, premalo tame, samoce i premalo (nimalo) librariana...nemam onaj osjecaj straha i nesigurnosti iz 2033...a upravo zbog tog mi je 2033 bio poseban...survival fps u pravom smislu rijeci...

Last Light je odlican, ali nekako nisam osjetio onu "survival"/"horror"/"macabre" atmosferu....ali zato me zabavilo ciscenje one gas maske cijelim putem {#}

ali nesto nisam upratio...ona scena na pocetku kada Artyom pobije svoju ekipu oko logorske vatre, sto, kako, zasto? puno vremena sam u komadu proveo igrajuci zar je moguce da sam previdio objasnjenje? ako ga ima uopce?

sad ce replay svakako...ciljat cu na good ending..

Meni se baš nije metro 2033 dopao šta se tiče straha i nesigurnosti..last light je mnogo bolji u svakom segmentu a i hardcore mod je jako

lagan jer nisam uopće umirao i prebacio se na ranger i sad je taman.

13 godina
odjavljen
floks kaže...
Comi123 kaže...

Evo instalirah i ja igru. Imam problem. 10 FPS-a kad je low a 10 FPS-a kad je very high. Sta da radim? Igra nije orginal I kako se aktivira onaj fajl za promenu DirectX-a?

EDIT: I da li se onaj mousn blur, kako se vec zove moze iskljuciti na OFF preko onog fajla, jako mi smeta ocima, na Far Cry 3 je bila opcija da se stavi na Off i sve mi je lecelo na very high.

Meni osobno motion blur daje realističniji izgled u igrama i stvarno ne kužim kako nekome može smetat...šta se

tiče fpsa moraš imat patch da bi mogao normalno igrat u dx11,ili promjeni u dx9 preko fajla a to sve imaš

objašnjeno na netu.

Ja igram DX10. A pec koji sam imao nije pokazao ama bas nikakva unapredjenja. A DX9 ne znam da podesim, msm znam da otvorim onaj fajl promenljivih ali opcija da izbrisem vrednost pa da dodam novu ne radi. Jednostavno ne mogu obrisati broj. A ni komande za FOV nema. {#}

12 godina
neaktivan
floks kaže...

Meni se baš nije metro 2033 dopao šta se tiče straha i nesigurnosti..last light je mnogo bolji u svakom segmentu a i hardcore mod je jako

lagan jer nisam uopće umirao i prebacio se na ranger i sad je taman.

Sto zelis reci, da ti je last light bio "strasniji", ili da ti se 2033 nije dopao jer je previse "strasan"?

Kazes nije se dopao, moze znaciti jedno ili drugo, ovisi o tvom ukusu.

Sto se tice hardcore slazem se, ja sam presao na hardcore i nisam mozda 3-4 puta umro, sad cu "srediti" ranger hardcore prelazak...

Google Search Is Your Friend
12 godina

Ljudi,jel izasao kakav bug fix?

Jer meni je zapeo na onom djelu kada trebam uci u theater

sa onim tipom.

On kaze folow me i stoji ko drvena marija na mjestu.Ako jos

netko ima problem?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

za FOV, radi provjereno :)

To change the FOV, find the “user.cfg” file in:

%LOCALAPPDATA%\4A Games\Metro LL\

Locate the line: “r_base_fov X”, changing X to your desired value. Just remember, the attribute is the less common vertical FOV. This FOV Calculator will help you out should you need to covert.

Link na fov calc:

http://www.rjdown.co.uk/projects/bfbc2/fovcalculator.php

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
protjeran

video isječak u igri,ali je predfobar..

2 0 hvala 0
12 godina

Za sada igra je odlicna.Svidja mi se ovaj stealth stih.

To mi je dosta falilo u prvom djelu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Comi123 kaže...
floks kaže...
Comi123 kaže...

Evo instalirah i ja igru. Imam problem. 10 FPS-a kad je low a 10 FPS-a kad je very high. Sta da radim? Igra nije orginal I kako se aktivira onaj fajl za promenu DirectX-a?

EDIT: I da li se onaj mousn blur, kako se vec zove moze iskljuciti na OFF preko onog fajla, jako mi smeta ocima, na Far Cry 3 je bila opcija da se stavi na Off i sve mi je lecelo na very high.

Meni osobno motion blur daje realističniji izgled u igrama i stvarno ne kužim kako nekome može smetat...šta se

tiče fpsa moraš imat patch da bi mogao normalno igrat u dx11,ili promjeni u dx9 preko fajla a to sve imaš

objašnjeno na netu.

Ja igram DX10. A pec koji sam imao nije pokazao ama bas nikakva unapredjenja. A DX9 ne znam da podesim, msm znam da otvorim onaj fajl promenljivih ali opcija da izbrisem vrednost pa da dodam novu ne radi. Jednostavno ne mogu obrisati broj. A ni komande za FOV nema. {#}

Editiraj user.cfg datoteku koja se nalazu pod AppData/Local/2A Games/metro te nakon šta promjeniš postavke i spremiš probaj tu datoteku stavit pod read only.

Dakle

dx9   = r_api 0

dx10 = r_api 1

dx11 = r_api 2

A ako si instalirao zakrpu FOV komanda mora biti i to odmah ispod apia

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 16:48 (doktor1).
14 godina
neaktivan

Nije mi jasan nikako ovaj 0.5X SSAA, prvi put uopste i vidim 0.5 SSAA....Tamo gdje imam 60 fps-a sa SSAA OFF, sa SSAA 0.5 imam 90, ali zato zblura sliku dosta. Moze neko objasnjenje?

I da li je normalno da na 1920x1080, Detail HIGH, SSAA OFF, PhysX OFF, AF 16X, DX 11  imam izmedju 50 i 80 FPS, eto u prosjeku 60 i nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Da li treba staviti i za amd ili samo ovaj drugi patch?
15 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Nije mi jasan nikako ovaj 0.5X SSAA, prvi put uopste i vidim 0.5 SSAA....Tamo gdje imam 60 fps-a sa SSAA OFF, sa SSAA 0.5 imam 90, ali zato zblura sliku dosta. Moze neko objasnjenje?

I da li je normalno da na 1920x1080, Detail HIGH, SSAA OFF, PhysX OFF, AF 16X, DX 11  imam izmedju 50 i 80 FPS, eto u prosjeku 60 i nesto?

Voden logikom da je 2x SSAA zapravo rendanje igre na duploj rezi koja se onda downscale-a, 0.5 SSAA bi onda trebalo znaciti da se igra renda na duplo manjoj rezi od tvoje. To ujedno objasnjava i porast performansi te blur zbog manje reze koja je upscale-ana. Ne znam cemu ta opcija iskreno.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 17:32 (Minoza).
14 godina

Uf, dio u katakombama, predobro.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo skinuo i instalirao, pocet cu igrat kad uhvatim vremena. Ako je geforce experience u pravu gtx660ti bi trebala gurat igru na prilicno visokim postavkama. 

Je li netko igrao na 660ti? Da li se moze teselaciju na normal dignit?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 17:32 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
infeqt0r kaže...

Voden logikom da je 2x SSAA zapravo rendanje igre na duploj rezi koja se onda downscale-a, 0.5 SSAA bi onda trebalo znaciti da se igra renda na duplo manjoj rezi od tvoje. To ujedno objasnjava i porast performansi te blur zbog manje reze koja je upscale-ana. Ne znam cemu ta opcija iskreno.

Pa ni ja ne vidim logike, bespotrebna stvar po meni.

17 godina
athlon64 kaže...

Evo skinuo i instalirao, pocet cu igrat kad uhvatim vremena. Ako je geforce experience u pravu gtx660ti bi trebala gurat igru na prilicno visokim postavkama. 

Ja sa GTX 650 Ti igram sa Normal teselacijom, Very High/AF x16/SSAA Off/1080p...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 17:49 (doktor1).
12 godina
neaktivan

kad staviš SSAA OFF to ti je je ubiti 1x,zato imaš 90 fps,kad staviš o,5X :)

14 godina
neaktivan
lazicki88 kaže...

kad staviš SSAA OFF to ti je je ubiti 1x,zato imaš 90 fps,kad staviš o,5X :)

Eee vidis.......:)

15 godina
doktor1 kaže...
athlon64 kaže...

Ja sa GTX 650 Ti igram sa Normal teselacijom, Very High/AF x16/SSAA Off/1080p...

Znaci da je igra prilicno dobro optimizirana. Onda bi moga bez problema sve na max i ugasit AA. 

Btw koliko sati gameplaya otprilike ima? 2033 nije bio kratak ali radi fantasticne atmosfere vrijedio je svake potrosene minute.

17 godina

Btw koliko sati gameplaya otprilike ima? 2033 nije bio kratak ali radi fantasticne atmosfere vrijedio je svake potrosene minute.

Ovo je lista:

Ja sam nakon kakvih šest/sedam sati došao do Sundown djela. Dakle iza mene je 17 od sveukupno 31-og poglavlja. Iako neki su kraći, neki duži... (Ranger Hardcore težina)

U jednoj recenziji tipu je trebalo 12 sati na Normal da pređe...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 18:08 (doktor1).
15 godina

To je kulturno dugo, ne predugo ali nije ni kratko. Ne sijecam se koliko sati mi je pojeo 2033.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozz ljudo, zanima me dali bi moj komp mogao gurati Last Light i na kojim postavkama

Intel Core i3- 2100 3.1 Ghz

Ram 4GB
Ati Radeon HD 6570

Nezz sta jos treba navesti... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Igram ovo po malo na PS3 i mogu reći da je grafika iznadprosječna za ovu konzolu. Slika je oštra kao da je prava 720p , a najviše me iznenadilo što  lampa stalno  stvara dinamične sjene i u interijeru i eksterijeru. To još nisam vidio ni u jednoj ps3 igri do sada . Mislim da bih ovo mogao odigrati do kraja

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Rodić kaže...

Pozz ljudo, zanima me dali bi moj komp mogao gurati Last Light i na kojim postavkama

Ram 4GB
Ati Radeon HD 6570

medium-high

Ja teram sve na max postavkama(mada mogu slobodno reci da mi nije neka grafa) i imam nekih 20 fps al nista ne trza ... 

17 godina
psihoroba kaže...
Rodić kaže...

Ram 4GB
Ati Radeon HD 6570

medium-high

Ja teram sve na max postavkama(mada mogu slobodno reci da mi nije neka grafa) i imam nekih 20 fps al nista ne trza ... 

Pišeš da ti grafička nije nešto, da tjeraš na 20 FPSa, a u Moj PC ti stoji 7870 grafička koja je svemirski brod za 6570...

ššššš - možda su u šumi
15 godina
doktor1 kaže...
psihoroba kaže...
Rodić kaže...

Ram 4GB
Ati Radeon HD 6570

medium-high

Pišeš da ti grafička nije nešto, da tjeraš na 20 FPSa, a u Moj PC ti stoji 7870 grafička koja je svemirski brod za 6570...

nisi skonto mislio sam na grafiku u igri :) detalje igre i to a ne na graficku karticu :)

Ajd mi reci di stoje save game.ovi sad sam upravio stavio update i sve mi se ponistilo (nema continued game) -.-'

13 godina
psihoroba kaže...
doktor1 kaže...
psihoroba kaže...
Rodić kaže...

Ram 4GB
Ati Radeon HD 6570

medium-high

nisi skonto mislio sam na grafiku u igri :) detalje igre i to a ne na graficku karticu :)

Ajd mi reci di stoje save game.ovi sad sam upravio stavio update i sve mi se ponistilo (nema continued game) -.-'

– Open the dir {MyDocuments}\4A Games\Metro LL and rename the dir
you find into “410000004100000″
– Open the dir %LOCALAPPDATA%\4A Games\Metro LL and rename the dir
you find into “410000004100000″
– Start & Enjoy

14 godina
neaktivan

E hvala vam, odmah ste me natjerali da kupim, neko nije mi jasno zasto sam onda metro 2033 morao igrati na low? xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
athlon64 kaže...

To je kulturno dugo, ne predugo ali nije ni kratko. Ne sijecam se koliko sati mi je pojeo 2033.

Ja se sjećam da je meni trebalo mislim 11.

Dakle ovo je čist ok, 12-15 sati je fino za sp igru.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
fila2208 kaže...
athlon64 kaže...

Ja se sjećam da je meni trebalo mislim 11.

Dakle ovo je čist ok, 12-15 sati je fino za sp igru.

Odlicno! Skola mi gotova, taman da se od gusta uvatim proc ovo i novi bioshock, neznam sta bi prije :D

17 godina
Rodić kaže...

E hvala vam, odmah ste me natjerali da kupim, neko nije mi jasno zasto sam onda metro 2033 morao igrati na low? xD

Ta grafička šta imaš je loša i nećeš se naigrat novog Metroa! Ako ti je prehodnik radio na low, i ovaj će ti, ali da ćeš uživat u grafičkoj prezentaciji, nećeš...

Metro 2033 bench Metro 2033 bench
ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 19:55 (doktor1).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice