Pošto papiri malo više užive igrača u priču :) Da, prešao bi, ne želim da silim igrače da traže ako neće. To će pronaći samo iskreni fanovi xD
Pošto papiri malo više užive igrača u priču :) Da, prešao bi, ne želim da silim igrače da traže ako neće. To će pronaći samo iskreni fanovi xD
Nema problema :)
Bitno je da nema prevelikih bugova jer radim u poprilično nestabilnom programu. Mračinu sam i htio postaviti, ali ako bude previše negativnih komentara na to onda ću malo pojačati. Što se tiče toga da sve stane kad like priča mislim da je tako i bolje, jer bi moglo doći do pometnja ako se ne završi tekst u jednoj zoni, a mi već uđemo u drugu zonu sa novim tekstom.
Očito nisi zapazio to ranije što smo govorili. Ti su itemi na ono foru sa achivement systemom, oni su sakriveni i razbacani po mapi. U full igri, onaj igrač koji sakupi sve iteme na sve jednoj mapi će imati kao neku nagradu ili nešto tako :)
Me like! :)
Malo sam rovio i pronašao nešto kao ovaj datapad. Sviđa vam se ili da mijenjam ? :D
Odlično je, samo da je još malo veća rezolucija teksutra :)
BTW tek sam sad skinuo igru, nisam mogao ranije zbog nekih problema sa HDD-om
Uploadati ću je kasnije :)
Me like! :)
Good to hear that :D
Malo sam rovio i pronašao nešto kao ovaj datapad. Sviđa vam se ili da mijenjam ? :D
Odlično je, samo da je još malo veća rezolucija teksutra :)
BTW tek sam sad skinuo igru, nisam mogao ranije zbog nekih problema sa HDD-om
Uploadati ću je kasnije :)
Ovo je samo mali primjer, poslije ću se malo igrati pa vidjeti da poboljšam :)
Hvala opet na upload-u :)
Ovo je bilo pet minuta posla i odmah mnogo bolji rezultat ( u igri još bolje izgleda ). Naravno pošto se radi o ženskoj osobi crvena je boja datapad-a, svaki datapad od druge osobe ili će imati drugačiji datapad ili drugačiju boju. Također nailazit ćemo i na pokvarene datapadove :)
Nije lose, je li to na prvoj gore ime broda ili sto?
Druga je malo cudna, posebno posto nije fullscreen, nekako mi se ne uklapa ta tastatura i to.
EDIT: LOL to je iPad? Nema besplatnih reklama :P
Nije lose, je li to na prvoj gore ime broda ili sto?
Druga je malo cudna, posebno posto nije fullscreen, nekako mi se ne uklapa ta tastatura i to.
EDIT: LOL to je iPad? Nema besplatnih reklama :P
Da, na prvoj je ime broda Corvela 17 :)
Vidiš i meni je druga malo čudna, previše se razlikuje od druga dva datapada, vjerovatno izbacim :) I da iPad je, samo sam uklonio sve što sugeriše na njega xD
igra je odlična koliko vidim.Priča mi se posebnos viđa i mislim da bi se mogao probit na tržište sa njom jer svaki gamer bi volio ovaj žanr igre.još kad bi ti pomogao netko iskusan mislim da bi napravili veliki napredak i da bi se uspješno plasirali na tržište igara.jednostavno igra je zakon ;-)
Da, nekako je pre shiny.
A i mogla bi tužba od Applea sjesti, haha.
Da, ne uklapa se, tako da ćemo njega ukloniti po kratkom postupku :D
Ako naletim na još koji ubacit ću umjesto ovoga.
igra je odlična koliko vidim.Priča mi se posebnos viđa i mislim da bi se mogao probit na tržište sa njom jer svaki gamer bi volio ovaj žanr igre.još kad bi ti pomogao netko iskusan mislim da bi napravili veliki napredak i da bi se uspješno plasirali na tržište igara.jednostavno igra je zakon ;-)
Drago mi je da ima ovakvih mišljenja i moram priznati da se svakodnevno neko javi na PM i govori o svemu tome :D Hvala ti :)
Bilo je igara u FPSC koje su uspješno prodane, ja mislim da je jedna igra prodata u više od 30.000 primjeraka, što govori da se može postići dobar rezultat.
Zanima me kako izdati nešto kao self-published game, da ne bi morao sa drugim kompanijama da razgovaram i tražim soluciju, ovakve igre se uglavnom prodaju po cijeni ok 3-5 dolara ?
Da, nekako je pre shiny.
A i mogla bi tužba od Applea sjesti, haha.
Done, biće uklonjeno :)
Zamisli da se tek to desi, da sam ubacio u igru, hahah.
Ne znam baš, 3$ maximalno bih izdvojio, oni indie humble bundlei se prodaju i po manjim cijenama, s obzirom da nisi ništa uložio (osim vremena i truda naravno, tako?) bilo što bi ti dobro došlo kao neki poticaj da radiš dalje i kvalitetnije.
NHF naravno. :)
Hahahah :D
Samo malo nagađamo šta i kako bi bilo, drago mi je to čuti :)
Ne znam baš, 3$ maximalno bih izdvojio, oni indie humble bundlei se prodaju i po manjim cijenama, s obzirom da nisi ništa uložio (osim vremena i truda naravno, tako?) bilo što bi ti dobro došlo kao neki poticaj da radiš dalje i kvalitetnije.
NHF naravno. :)
Kada bi i stavljao na prodaju bila bi 3$ definitivno, možda čak i manje :) Nisam ništa uložio.
Iko zna kako self-publishati igru ?
Mislim da ti licenca FPS creatora ne dopušta da prodaješ igre osim ako prvo njima platiš :)
Mogao bih iskoristiti za poprilično mnogo toga, najprije za packove za FPSC :)
Mislim da ti licenca FPS creatora ne dopušta da prodaješ igre osim ako prvo njima platiš :)
Bilo je govora o ovome i ranije, FPS Creator dozvoljava prodaju bez da se uopšte kontaktiraju oni :D
Prvo ide update o neprijateljima, nešto kasnije i update o designu levela drugog ( slike ).
Spremio sam vam par finih slika sa ružnim stvorenjima. Također ću napomenuti da ćemo kroz igru da se susrećemo sa mutiranim ljudima ( naravno to je bilo i za očekivati ), ali ne na ovom brodu Corveli 17, nego kako se sama igra razvija otkrivat ćemo više o svemu što se događalo i otkriti da se zaraza čak može širiti i na ljude :D Međutim nećemo susretati milion vrsta neprijatelja, fino ću pokušati sve da balansiram. Priču razrađujem do samih detalja i vjerujem da će sve ispasti kako treba :D
Nadam se da će biti neki komentar čisto da ne postam tri puta za redom.
Hvala što pratite thread i što ste uz igru
Ovog sa zelenim očima ne možeš promašiti u mraku.
Ovog sa zelenim očima ne možeš promašiti u mraku.
Ali ako on tebe dohvati jadan si
U pravo vrijeme si postao jer evo i design update.
Završio sam sa drugim levelom, ostaje nam još jedan ( treći level ) na brodu Corvela 17 i potom se na kratko vrijeme selimo na Zemlju i ponovo nakon toga idemo u svemirske pustolovine, to jest nove brodove :D
Saznat će te zašto tokom igre, biće zanimljiva situacija oko svega :D
Ajde, ajde, nemoj brzat, polako to sve složi. ^^