Opet se nekakvi keyevi dijele. Inače, već dosta dugo vremena nisam dobio niti jedan key/pozivnicu na Steamu, zna netko o čemu to ovisi?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam 4 komada kod sebe pa kome treba nek se javi... ne dam ovima koji imaju vec igru... ili igru preprodaju ili mjenjaju za neke druge igre ako trazis invite onda znaci da hoces igrat dotu i gotovo....
Ja sam neki dan odlučio da svaku, svaku utakmicu preuzimam inicijativu.
Dakle, poslije "Hi guys, do you all know english?" počinjem sa Caps Lock:
- DONT CHOOSE SO WE CAN COUNTER
- WE NEED umetnite funkciju
- Deranje gdje tko treba ići
- Skill build ako znam heroja, ako ne znam ništa
- Kasnije item build ako sam gledao na DotA Cinema, ako nisam ništa
- Okupljanja, smoke gank-ovi, stun chainanje, sve se mora napisati
I najčešće: DONT PUSH MAN, DONT PUSH, JUST LAST HIT, PLEASE, PLEASE, DONT, PLEASE.
Fazon je u tome da nakon 2 utakmice obično pozovete dovoljno ljudi iz prošlih (odete u svoj game history i pozovete najbolje i najkomunikativnije igrače u party) da imate 1 ili 2 dobra meča s komunikacijom.
Inače sam užasan igrač, ali makar znam šta je lane.
igraj sa frendovima,ako ti frendovi ne igraju dotu igraj sa ljudima sa bug-a i odete na ts,ako nista drugo bar nema zivciranja :D
EDIT:evo imam dosta problema protiv templar assasin,keeper of the light i voida,moze netko reci kako ih counter-at?
Lanayu izdominiraju Viper i Venomancer, vjerojatno i sposobnija Akasha. Oni su najbolji counter radi dugotrajnog poison damagea koji Templarici pojede shield. Za late Voida nema rješenja osim mnogih disableova, no oni sami za sebe ništa ne znače ako nemaju potporu. KOTL-a je teško early game counterat ako se chargea pod towerom, ali bilo koji jači initiator ga može umiriti
Ja sam neki dan odlučio da svaku, svaku utakmicu preuzimam inicijativu.
Dakle, poslije "Hi guys, do you all know english?" počinjem sa Caps Lock:
- DONT CHOOSE SO WE CAN COUNTER
- WE NEED umetnite funkciju
- Deranje gdje tko treba ići
- Skill build ako znam heroja, ako ne znam ništa
- Kasnije item build ako sam gledao na DotA Cinema, ako nisam ništa
- Okupljanja, smoke gank-ovi, stun chainanje, sve se mora napisati
I najčešće: DONT PUSH MAN, DONT PUSH, JUST LAST HIT, PLEASE, PLEASE, DONT, PLEASE.
Fazon je u tome da nakon 2 utakmice obično pozovete dovoljno ljudi iz prošlih (odete u svoj game history i pozovete najbolje i najkomunikativnije igrače u party) da imate 1 ili 2 dobra meča s komunikacijom.
Inače sam užasan igrač, ali makar znam šta je lane.
igraj sa frendovima,ako ti frendovi ne igraju dotu igraj sa ljudima sa bug-a i odete na ts,ako nista drugo bar nema zivciranja :D
EDIT:evo imam dosta problema protiv templar assasin,keeper of the light i voida,moze netko reci kako ih counter-at?
Pretpostavljam da TA ide mid, znači samo treba imati dobar vision mape i ne joj davat killove i presjeć je svaki put u pokušaju ganka, inače je vrlo jak heroj po meni prejak za pubove. Keeper of the light je support, utility, pusher s njime ne bi trebao imat nikakvih problema, šta te muči kod njega? Voidu se nesmije dozvolit farma, on je jedan od najjačih hard carrya i ako mu se pusti da free farma i dođe do itema teško ga je zaustavit pogotovo ako igrač zna bacit dobru kronosferu. Puno toga ovisi o drugim igračima i igra je timska na kraju krajeva, bitna je koordinacija u teamfigtovima, ako vaš mid heroj fida TA naravno da ćete kasnije drugi ispaštat zbog toga, na voida treba radit 3 man gankove sa puno cc-a i netreba clumpat heroje u jednoj točki da vas sve lako pogodi sa ultom.
Pretpostavljam da TA ide mid, znači samo treba imati dobar vision mape i ne joj davat killove i presjeć je svaki put u pokušaju ganka, inače je vrlo jak heroj po meni prejak za pubove. Keeper of the light je support, utility, pusher s njime ne bi trebao imat nikakvih problema, šta te muči kod njega? Voidu se nesmije dozvolit farma, on je jedan od najjačih hard carrya i ako mu se pusti da free farma i dođe do itema teško ga je zaustavit pogotovo ako igrač zna bacit dobru kronosferu. Puno toga ovisi o drugim igračima i igra je timska na kraju krajeva, bitna je koordinacija u teamfigtovima, ako vaš mid heroj fida TA naravno da ćete kasnije drugi ispaštat zbog toga, na voida treba radit 3 man gankove sa puno cc-a i netreba clumpat heroje u jednoj točki da vas sve lako pogodi sa ultom.
obicno kad igram s frendovima ja sam carry i squishy sam,ako idem mid protiv TA,psi blades mi jednostavno ne daju da se priblizim creepovima za last hit/deny,kod KOTL konji skinu pola hp,a void je void
obicno kad igram s frendovima ja sam carry i squishy sam,ako idem mid protiv TA,psi blades mi jednostavno ne daju da se priblizim creepovima za last hit/deny,kod KOTL konji skinu pola hp,a void je void
Neki dan sam s KOTL imao toliko golda da sam išao na Boots of Travel i Divine Rapier.
Čisto radi zabave.
Ajme kako sam se naživcira danas.
U dvi borbe koje sam igra, u obe u prvih 2 minute po 2 igrača otišla.
Naravno obe smo izgubili.
Ajme kako sam se naživcira danas.
U dvi borbe koje sam igra, u obe u prvih 2 minute po 2 igrača otišla.
Naravno obe smo izgubili.
Sirka, ti igraš?
Daj odmah nešto na PM da se nađemo.
Sirka, ti igraš?
Daj odmah nešto na PM da se nađemo.
Igram, da, ogroman početnik još uvijek.
Steam: sirka666
Dajte ako neko treba invajtove imam sedam komada samo se javite
Steam:=XII= KrvKrvavu
Evo i ja imam inviteova pa ako nekome treba nek me doda na steamu(potpis) ili nek mi pošalje PP sa e-mailom.
Dobio sam 6 invite-ova. Tko želi igrati, neka pošalje Steam ID u privatnu poruku.
Evo budući da sam u fazi osnivanja tima sa 2 igrača iz engleske, tražimo još dvojicu za uloga hard supporta/junglera koji igraju very high skill i imaju iskustva u draftanju pa me dodajte na steam ako ste zainteresirani/kompetentni (NaluMele).
dobio sam 5 invajtova pa ako neko oce pm me.
igrao sam par godina staru dotu i otkad sam dobio key zajedno s bratom sam došao do 25 levela i sad sam si otvorio novi profil: aprili4 - dodajte ma pa da bacimo koju zajedno imam i 5 inviteova ako nekom treba!
6x dota invajt dajem PP sa mailom i vaše je
Stvar je u tome da s carryem ne ideš mid, nego ideš na easy lane ( radiant top, dire bot ) i supportovi ti omogućuju farmu. Igranje carrya u većini slučajeva znači farmanje 2-3 itema do 25-30 min i onda teamfight, naravno kad god možeš farmat farmaš još i još.
Stvar je u tome da s carryem ne ideš mid, nego ideš na easy lane ( radiant top, dire bot ) i supportovi ti omogućuju farmu. Igranje carrya u većini slučajeva znači farmanje 2-3 itema do 25-30 min i onda teamfight, naravno kad god možeš farmat farmaš još i još.
To ovisi od carryja do carryja, neki poput npr. TA ili OD idu na mid...
To ovisi od carryja do carryja, neki poput npr. TA ili OD idu na mid...
Nemoras skracenice pisati za heroje, ima nas koji ih ne koristimo.
Sorry u navedenim primjerima sam mislio na Templar Assassin i Outworld Destroyera.
da, to je posao carrya znaci ici farmati jedno pola sata i onda team fight, ali problem je sto vecina ne kuzi to, problem je sto ljudi uzmu support i onda ti kradu last hitove.
U vecini slucajeva ako igram sa supportom imam carrya kojem namjestam last hitove, ali on autoatacka i previse puta gine, ne kupuje nista od itema i tako te stvari, ili ako ja igram carrya onda imam supporta koji last hita, ne radi stack and pull.
Ne kazem da sam ja pro ili tako nesto, ali bar znam svoju ulogu.
Cini mi se da je najbolje igrati na amrickim serverima, ljudi su komukativni i znaju sta rade, ono postoji neka organizacija.
Sinoc sam imao jednu dobru, ali zahvaljujuci protivnickom timu :)
Pobjedili smo u 24 min sve radi loseg picka, to svi morate nauciti, imali su huskara, ursu, phantom assassin, tri heroja koja MORAJU farmati Templar assasin i linu kao support, znaci svi su farm ovisni, normalno moraju se klati za farmu, a to ne ide.
Samo da ne bi bilo zabune, easy lane je Radiant bot i Dire top... I još jedna stvar, najlakše je counterat TA sa orb of venom koji košta bijednih par stotina golda, a pojede joj shield 4 puta
Zanima me kako ce support skupiti golda ako sve last hitove ostavlja za carrya?
Može ga skupiti tako da pulla i onda last hita neutralne i od asistencija, ali to i jest bit da suportu i netreba puno golda jer suport i kada ima dosta golda nemože biti puno efikasniji nego što već jest. Važno je nabaviti po koji support item poput mekanisma i to je to, koliko god nafarmao supporta neće biti dobar kao npr. prosječno nafarmani carry jer se carryji najbolje skaliraju u late game.
Svaki support u killu dobijas gold, stack and pull nafarmas, az tower dobijes gold. ima nacina. Support treba uzeti couriera, wards i boots, ostalo je sve manje vise nebitno. Tu si da se tvoj carry nafarma.
Ako se carry ne nafarma, ne mozes pobijediti, kakve veze ima sto 3 supporta imaju sve iteme kad nema nekoga tko ce pobiti enemy heroje.
Jedan odličan guide za support-a.
Dajte da se skupimo da uradimo jedan Captain's Mode.
Javite se post-om u temu i ja ću vam poslati link od Steam profila da me dodate u prijatelje.
Petak je ljudi.
Captain Mode izbjegavaj jer je pun idiota, blago rečeno. Mislim da CM i SD ostanu kao default izbori pri kvažanju, i onda se hrpa ekipe koja je level 1 nađe u tim gejmovima.