Deus Ex: Human Revolution

poruka: 571
|
čitano: 198.597
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Deus Ex: Human Revolution
xxxxx kaže...
Sunburn kaže...

Jel igra netko po "run and gun" tipu ili se svi suljaju okolo? Kakva je igra kad se tako pokusa igrat?

Pa neće ići baš na run and gun ali cover and gun bi mogao raditi :)

Igru je najbolje igrati na stealth, jer za drugačije nije ni rađena, bez obzira što govore. Ja sam krenuo san run&gun i debelo se razočarao. Problem je što je AI datira od tamo negdje 90'tih.

Od toga da stojim pored vrata a oni se ko vlakić naredaju (ne moraš ni proviriti jednostavno ih samo sa fireom na slijepo poskidaš), do toga da sam u akciji ali opalim reload, mjenjam granatu i oni se prebace iz hostile u pasivno stanje (i pritom jedan dovikne - "He ran away!").

A da ne pričam da sam u policijskoj mazuo jednog murjaka, nakon izlaska iz kanze, krenu prema meni njih 4-5, 3 poskidam, ostatak jednostavno pređe u pasivce. Iz zafrkancije se vrarim u samu policijsku, nitko ništa.

Igra u akciji radi na timer i ako njima prođe određeno vrijeme, a ti nisi napravio ništa njima u vidokrugu, jednostavno će izaći iz borbe što izgleda do zla boga iritantno, umjetno, retardirano i ostalo.

Također, po meni ogroman minus je što možeš izuvći bonus XP ako si došo do cilja na jedan način, vratio se, pa ponovno na drugi (tipa na samom početku, kada trebaš doći do onih taoca u napadnutoj tvornici - prvo cijelo sobu prije taoca izrešetao, otišo ispod stepenica, ušao u ventilaciju, došao do taoca i dobio 100XP za šuljanje).

Stealth je veoma zabavan ako se naganja Ghost i Smooth Operator s time ukoliko se ignorira stealth cloack. S njime i bešumnim hodanjem / skakanjem / sprintanjem, ovo postaje tako reći trivijalno.

Ono s kutijom je već netko spominjao i o tome neću niti zucnuti, jer toliko narušava igru da je za pucat si u koljeno.

Igra je super, divna i krasna ako se igra kako su to autori zamislili (a imaju ono konjski tunnel vision), ako kreneš malo unositi slobode (a igra je napravljena tako da to dopušta u velikoj mjeri), onda AI se jednostavno zblesira i igra odjednom od preprepre-hebeno dobre, izgleda zatupljujuće do bola.

Šteta što nisu malo ispolirali i alternativne pristupe i što cloack u kombinaciji sa svih 5 leg augsa ti daje, takoreći god mode.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 12:56 (Bukva).
17 godina
Living.Dead kaže...

Zadatak mi je pricati sa Tongom u Kini. I sada nisam uspio nagovoriti onoga starog da me pusti pa sam prihvatio zadatak od onog konobara gdje sam trebao uzeti novac onoj zeni. Posto mi se nije dalo pricati ubio sam ju i sada sam kako on kaze "napravio jos vise problema". I gdje i kako sada ne znam. Nemam nikakav marker a ona vrata su level 4 i 5 hakiranja sto ja nisam.

Ja sam rekao liku da pusti ženu na miru i platio mu 5000 za njezine jednogodišnje rate i onda me je pustio. Ostao bez love i pi*ke. :P

We are nothing but the stones to pave the way...
14 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...
Living.Dead kaže...

Zadatak mi je pricati sa Tongom u Kini. I sada nisam uspio nagovoriti onoga starog da me pusti pa sam prihvatio zadatak od onog konobara gdje sam trebao uzeti novac onoj zeni. Posto mi se nije dalo pricati ubio sam ju i sada sam kako on kaze "napravio jos vise problema". I gdje i kako sada ne znam. Nemam nikakav marker a ona vrata su level 4 i 5 hakiranja sto ja nisam.

Ja sam rekao liku da pusti ženu na miru i platio mu 5000 za njezine jednogodišnje rate i onda me je pustio. Ostao bez love i pi*ke. :P

Pa dobio si Praxis za to, dodje ti ko da si ga kupio u LIMB-u

Vi veri veniversum vivus vici
15 godina
neaktivan

Da li ova igra uopće uzima u obzir Deus Ex 2 ili ga potpuno ignorira?

Pitam jer mi je Deus Ex jedna od najdražih igara, a Deus Ex 2 mi je bio grozan...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 13:38 (baba).
17 godina
neaktivan
baba kaže...

Da li ova igra uopće uzima u obzir Deus Ex 2 ili ga potpuno ignorira?

Pitam jer mi je Deus Ex jedna od najdražih igara, a Deus Ex 2 mi je bio grozan...

Ovo je prequel. Radnja se dešava prije prvog Deus Ex-a.

14 godina
neaktivan

Igra je predobra.u zadnje vreme jedina koja se može mjeriti s DEHR-om je mass efekt 2. Ali samo kao druga najbolja u zadnje vreme

Čast Crysisu,CoD-u i ostalim ali ovo je fenomenalno.Stelth+cover sistem+augmenteition(nano suit:)=Ultra dobra igrica

jel našao ko kakvu manu igrici.Jel ja jednostavno ne mogu

nisam igrao prijašnje DE-e a i neću jer me užasna grafika jednostavno odbije:(( šteta

Bolje živjeti sto godina kao bogataš nego jedan dan u bjedi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mana su iznimno iritantni boss fightovi. Jednostavno ovoj igri ne pašu.

Get Busy Living... or Get Busy Dying.
14 godina
neaktivan

dobro to se preživi pored ovolkih blagodati igrice.

17 godina

Nakon pauze od igranja zbog posla, sada sam zaigrao igru i dok sam hakiro vrata pala mi na pamet uzrečica....

"Deus Ex se ne konzumira na eks" {#}

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
teodosije kaže...

dobro to se preživi pored ovolkih blagodati igrice.

slažem se, moja preporuka je da smanjiš težinu kada dođeš do bossova, jer ćeš si uštedjeti puno živaca.

14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nakon pauze od igranja zbog posla, sada sam zaigrao igru i dok sam hakiro vrata pala mi na pamet uzrečica....

"Deus Ex se ne konzumira na eks" {#}

A kako drukčije igrati ovakvu igricu nego u jednom dahu

17 godina

Evo prešao sam igru,

prekratka je nekako na kraju.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kolko si je igrao.onako da znam otprilike kažu da je duga oko 10-ak sati sv skupa

15 godina
neaktivan

Tko ti to kaže?

Ja sam negdje pri kraju, i imam 22 sata, dakle očekujem malo manje od 30 sati. 

17 godina
M_dipl. kaže...

jedino što mi je iz gameplay videa zapelo za oko je nevjerojatno svijetli svijet i igra općenito, nadam se da se može brightness spustiti jer presvijetlo je to i ubija atmosferu koja je original učinila klasikom.

Meni je Luminosity na minimalno i igra izgleda odlično...

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pa zapravo sam primjetio da se moze igrati i kao nekakav stealth shooter, mozda cak ni stealth nego smao cover kao i vecina shootera danas. Ako sam ja kao totalni stealth/non-lethal/hacking build mogao pomesariti cijelu ekipu tamo kad obore letjelicu i ubiju Malik onda se prilicno sigurno za Dermal Armorom i onim upgradeovima za gadjanje moze to i puno bolje, mozda cak i da je se spasi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nemoj me krivo shvatiti, jedna misiju se može završiti na nekoliko načina. 

Međutim, ako uzmeš rifle i počneš rafale derati po njima, AI će se i te kako zblesirati ako si dobro zabarakadiran (na otvorenom je još situacija ok). Čisto kad kreneš, probaj pucati iz ventilacije pa vidi što će se dogoditi - likovi dođu do otvora, nos zabe u zid (izlaz iz ventilacije je na spojištu zida i poda) i nakon kojih 10tak sekundi komentiraju "He ran away! Swipe the area!"

Pored toga, ako ideš kao Rambo (a možeš doslovno ko on jer imaš i minigun s kojim lagano sve čistiš), prvo, kako rekoh, protivnici će isto biti na razini iz filmova, a drugo imaš osjećaj kao da te igra cijelo vrijeme penalizira. Jedan ubijen neprijatelj na način - metak kroz prsa ti donosi 10 XPa, headshot još 10. Neki special move (da dođeš do njega u melee i svojim robotskim implementatima mu utrobu okreneš na van) je... Nisam siguran jel 25 ili 30. Ako ideš na stealth approach dobiješ 250 XPa za Smooth Operator (mislim da je to da te ni u jednom trenutku ne tretiraju kao hostile, znači možeš ih i klati, ali ne smiju naći tijela, čuti pucnjeve i slično) i 500 za Ghost (da prođeš level bez da su oni te i primirisali). Drugim riječima 750 ekstra XPa ako uzmeš pristup "Nađi me ako možeš". Ni na jednoj misiji do sada nisam našo, brat-bratu, 20 neprijatelja.

Isto tako, ako ideš glavom kroz zid pristup (doslovno) ne dobijaš XP, ako ideš, ajmo mi malo se igrati s konzolom (hacking) s obzirom na neke posebne poteze (ili situacije) možeš dobiti i do 400-500 dodatnih XP (Black hat 50, Scripty Kid 250, 1337skillz 100 i što još).

Mislim sve u svemu meh...

E, da, Rambo ide na glavna vrata. Ali Plašljivko nejde na glavna vrata i dobije 100 dodatnih XPa.

Što je zapravo šteta kad gledaš malo augse. Za stealth pristup vrlo vjerojatno ćeš htjeti nešto u liniji svi leg poitovi (tako da možeš doslovno bešumno sve raditi, sprint, skakanje, hodanje, sve + visok skok što u nekim djelovima uvelike olakšava igru). Obavezno pokupi kod ruku da možeš zidove probijati (više zbog skrivenih prostora i alternativnih pravaca, nego da ćeš frajera zakucati koji stoji točno iza zida), stealth naravno, sve poitove u energiji (kapacitet i brzina punjenja) i hacking (tako da možeš kamere i robote onesposobljavati i dolaziti do mjesta gdje standardno ne bi mogao).

Za borbu ćeš više htjeti nešto tipa manji recoil, veći armora, imunost na sve vrste bombi, multi takedown, typhoon. E i tu je upravo šteta zbog preferiranja jednog stila igre. Da se typhoon maksimizira, moraš uletiti doslovno među njih (typhoon = 360° arc sve mrtvo), što znači da se trebaš oslanjati na stealth i element iznenađenja (skok iz ventilacije, recimo) sve do zadnjeg trenutka kad ne aktiviraš typhoon i pokreneš definitinvo bolesnu scenu (animacija). Mđeutim, kad si već došao do toga da ih promatraš ko Batman i da si ko cpt. Price u Prypiatu, onda ti se stvarno ne isplati taman pred kraj misije izletiti van i poništitit si 750 XPa.

Šteta igra je super, i prelaziti misiju sa spajperom (+ prigušivač)  i naganjati Smootha (da ne skuže da si među njima, ne digneš alarm) je bolje nego u nekim čistokrvnim spajperskim igrama. Međutim, jbg, ako ne igraš po super uber stealth scenariju, imaš gadan osječaj da te na kraju level spenaliziraju. Ima stvarno super stvari što ti igra dopušta (recimo, navlčaiti ih na mine, minirati prolaz, uzeti knock-back gun i spucati grupicu u zid i sl), ali na kraju, kako god bolestan combo ti napravio, jednostavno nije Ghost...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

pa dobro definitivno je igra napravljena za stelth igranje no eto developeri su stavili da možeti igru igrati i kao čisti shooter (ako baš morate)

Mene je definitivno oduševilo to kad idete na prvu misiju lik vas pita koko će te igrati tj. birate oćete long range oružije ili nešto za borbu prsa o prsa takođe vas pita smrtonosno ili ne.

mislim nije to neki top noč ali stvarno me je oduševilo.

tih 10h sam vidio prije izlasku u jednoj najavi.Super znači 20 gamplaye to bi mi mogao igrati 2-3 tjedna a sigorno ću ga i ponovo preći.Odlična mi je igrica ijako sam je teka danas počeo igrati.

svaka čast developerima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bome odoh instalirati "keca"... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

@ Bukva

stvar sa xp ne znaci nista. ja sam vise ulagao u combat i hacking i nista u stealth i opet sam na kraju imao i vise nego dovoljno praxis pointova.

jedina stvar je u tome sto je stealh sporiji, direct je brzi.

It's not who u are, it's who u know.
16 godina

To i dalje ne umanjuje činjenicu da stealth pristup donosi podosta više XPa... I meni uvijek fali praxi pointova (doduše, ja sam otišo 110% u hibrid i igram stil kako mi najviše "leži" na levelu).

14 godina
neaktivan

Sta ja znam, ja imam totalno individualni pristup, igram totalno stealth ali nemam sve leg augove instalirane, stovise dosta kasno sam ih ponabavljao, mislim da onaj zadnji ni necu nabavljati. Ali jedan od prvih koje sam nabavio je social enhancer, to mi je apsolutni must have. Sljedeci cu vjerojatno nabavit Icarus pa lung aug, na par mjesta bi se prodao za njega.

Ono cega meni kronicno fali je energy barova, totalna nestasica je covjece {#}

Evo screen mojeg builda

17 godina
neaktivan

Meni praxisa uopće ne fali. Imam sve što mi treba. Zadnjih 5-6 sam stavio nekamo tek toliko da ih potrošim. A koliko vidim imam još 5 chaptera do kraja.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 18:47 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
teodosije kaže...

pa dobro definitivno je igra napravljena za stelth igranje no eto developeri su stavili da možeti igru igrati i kao čisti shooter (ako baš morate)

Mene je definitivno oduševilo to kad idete na prvu misiju lik vas pita koko će te igrati tj. birate oćete long range oružije ili nešto za borbu prsa o prsa takođe vas pita smrtonosno ili ne.

mislim nije to neki top noč ali stvarno me je oduševilo.

tih 10h sam vidio prije izlasku u jednoj najavi.Super znači 20 gamplaye to bi mi mogao igrati 2-3 tjedna a sigorno ću ga i ponovo preći.Odlična mi je igrica ijako sam je teka danas počeo igrati.

svaka čast developerima

Slično imaš i u jedinici:-)

15 godina
neaktivan

Zanima me šta ste odabrali na kraju igre? Koja od 4 ponuđena odgovora da anapravite?

Ja sam izabrao Taggerta i sve šta je Jensen rekao istina je o slobodi i ljudima.

"Absolute freedom is not better than chaos" !!

PS3 ID- http://gamercards.exophase.com/111351.png
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 11:18 (F1-IVO).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

E zadavio bi te da nisam skuzio da spoilas i prestao citat {#}

Pa daj koristi spoiler cover

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Modovi editirajte(posivite) ovo iznad!

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Rješio sam se prvog bossa, da, bili ste u pravu, stvarno glupo napravljeno, nije da je težak, jednostavno je debilno.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina

Ako imate bilo sta reci vezano uz igru, bosseve, kraj, questove i sl....koristite beni spoiler!

Ti isto thuglife, daj me nemoj ebat sa tim bossevima.....stavi spoiler ako bilo sta tako govoris o igri jer ima nas koji igramo laganini igru i jos nismo na nikakvim bossovima.

Dali sam ja sada morao procitat neko njesra o bossu!? Nisam!

Dak bar vi koji ste duze na forumu valjda se znate ponasat.....issss....pa ja ne vjerujem koji likovi!

NHF no nemozete tako postat, kao da prvi puta u zivotu pisete o nekoj igri! Pa nije spolier tu bezveze stavljen! 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 11:22 (win32).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Ako imate bilo sta reci vezano uz igru, bosseve, kraj, questove i sl....koristite beni spoiler!

Ti isto thuglife, daj me nemoj ebat sa tim bossevima.....stavi spoiler ako bilo sta tako govoris o igri jer ima nas koji igramo laganini igru i jos nismo na nikakvim bossovima.

Dali sam ja sada morao procitat neko njesra o bossu!? Nisam!

Dak bar vi koji ste duze na forumu valjda se znate ponasat.....issss....pa ja ne vjerujem koji likovi!

NHF no nemozete tako postat, kao da prvi puta u zivotu pisete o nekoj igri! Pa nije spolier tu bezveze stavljen! 

Daj mi reci što ti je Thuglife točno spoilao?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice