Call of Duty 2

poruka: 426
|
čitano: 185.845
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Call of Duty 2 Mod Tools Tutorial

e brate snaso sam se....hvala ti puno i hvala za link sa mapama!! ;-)

Sveta
15 godina
neaktivan

e brate snaso sam se....hvala ti puno i hvala za link sa mapama!! ;-)

Sveta
15 godina
neaktivan

imas kupljeni serve ili????ako imas homemade jednosatvno mapu stavis u call of duty 2/main i normalno upalis server ,ako imas kupljeni onda odi   na stranicu   od kojeg si hosta kupio taj server i   spojis se na svoj admin panel i tamo imas da instaliras mapu !!Nadam Se da sam pomogao

Mario Krajacic
16 godina
RE: Call of Duty 2 Mod Tools
Marix kaže...

Markoal   jel ono xmodel mapu moram staviti u mapu main ili main/maps/mp????mozda mi zato nece raditi kad stavljam modele kuca iz njega   na mapu pa na server!!??'Osmijeh

Iwd file se sastoji od foldera MAPS i MP.
Unutar MAPS se nalazi mapa MP, unutar koje je gsc datoteka i mapa tj.  d3dbsc file.
Unutar MP se nalazi .arena file

Svi podatci moraju biti ispravni, ako si ti negdje falio slovo moras ispravit jer ono to nemore nac i automatski ti izbaci valjda taj comlipe error kad pravis mapu.
Ovo gore su osnovo sto mapa mora imati ono najjednostavnije, i kad mapu stavis u iwd file u tom iwd fileu ti je ta mapa a u tomiwd fileu nemora biti 1 mapa mores ti staviti 10 u taj jedan iwd file ili mores napravit vise iwd filea, jer cod2 nemoze ocitati iwd file kao iwd file, nego ocitaje kao da je ono sto je u njemu u mapama.

Pogledaj napravio sam i sliku, otvori je punoj velicini, otvoris je u novom tabu.

MP folder nema u main mapi jer njega stavljas u iwd da ti pripozna mapu u igri, valjda nisam siguran 100%.

(slika govori 1000 rjeci)

iwd file se sastoji iwd file se sastoji
Iwd u odnosu na cod2 mapu(folder) Iwd u odnosu na cod2 mapu(folder)
I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.12.2009 19:11 (markoal).
15 godina
neaktivan

ok,sve znam,ali xmodels mi nesto nevalja sve ostalo valja,ali ja napravim jump mapu evo slozio sam je i udem u nju i normalno vidim pod ali   crne su one   kao plocice sta sam stavio da se na njih skace stavio sma da su one sarene u boji! evo slika:

Evo Vidis Ovo CRno???to su te Plocice Koje bi Trebale biti u Boji!!! Evo Vidis Ovo CRno???to su te Plocice Koje bi Trebale biti u Boji!!!
Mario Krajacic
16 godina
Marix kaže...

ok,sve znam,ali xmodels mi nesto nevalja sve ostalo valja,ali ja napravim jump mapu evo slozio sam je i udem u nju i normalno vidim pod ali   crne su one   kao plocice sta sam stavio da se na njih skace stavio sma da su one sarene u boji! evo slika:

Sad neznam kakve si texture koristio, probaj stavit u normalne texture neke koje su dosle uz cod2 a ne uz neki mod pa probaj

I don't care...
15 godina
neaktivan

ma znas zasto je crno ???ja sma sad skuzio zasto ,to ti je zbog (light) ja sma ga do sada stavio na pod evo i sad sam ga digo skroz u zrak i sve   je super ,smao me zeza to sta kad stavim u mapu model kuca onda mi compile error ako bi mi to mogao kako pomoci???Osmijehe   i kako staviti ljestve da se mogu popeti ja ih stavim ali one su bezvrijedne nemozes se penjati po njima????evo slika,evo link mog xf od screenshoota pa pogledaj slike moje mape te ,samo mi pomozi sa ljestvama i modelima kuca ono misc>prefabs, link:http://www.xfire.com/profile/mkraja2/screenshots/

evo to su ljestve u koje mozes uc ali penjat se po njima to nema sanse evo to su ljestve u koje mozes uc ali penjat se po njima to nema sanse
Mario Krajacic
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 2:35 (Marix).
16 godina
Marix kaže...

ma znas zasto je crno ???ja sma sad skuzio zasto ,to ti je zbog (light) ja sma ga do sada stavio na pod evo i sad sam ga digo skroz u zrak i sve   je super ,smao me zeza to sta kad stavim u mapu model kuca onda mi compile error ako bi mi to mogao kako pomoci???Osmijehe   i kako staviti ljestve da se mogu popeti ja ih stavim ali one su bezvrijedne nemozes se penjati po njima????evo slika,evo link mog xf od screenshoota pa pogledaj slike moje mape te ,samo mi pomozi sa ljestvama i modelima kuca ono misc>prefabs, link:http://www.xfire.com/profile/mkraja2/screenshots/

Haha, dobre ljestve, nisu to ljestve nego si ti to napravio da izgleda kao ljestve, sad trebas naći texturu LADDER, i gdje su ti te ljestve duzinom i širinom ih obuhvatiti sa tom texturom neka budu jednake, i onda će se moć penjati.

I don't care...
15 godina
neaktivan

dje taj texture nac

????hehe da dobre su ljestve kroz koje prodem !!!-.-Osmijehe i jos molim te reci kad ja nacrtam kucu kako staviti prozore i vrata koja se daju otvoriti???????i krov???to jedino neznam...

Mario Krajacic
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 13:38 (Marix).
15 godina
neaktivan

Marko molim Te odgovori!!!!ja akd nacrtam kucu sve je ljepo dignem u zrak i radim sa texture za kuce ne brini   kak da ja izrezem vrata i prozore???i krow da napravim????

Mario Krajacic
16 godina
Marix kaže...

dje taj texture nac

????hehe da dobre su ljestve kroz koje prodem !!!-.-Osmijehe i jos molim te reci kad ja nacrtam kucu kako staviti prozore i vrata koja se daju otvoriti???????i krov???to jedino neznam...

Teksture nadjes tako da ih tamo poredas po Usage, malo se igraj tamo s tim opcijama nnaći ćeš neznam točno napamet.
Mislim da je u Textures->Usage->Tools->Ladder

A u CoD 2 nemores samo tako staviti vrata koja se otvaraju, već mores samo ona otvorena stavit(kao da su otvorena) ili zatvorena, tako i za prozore.

A ako bas zelis vrata koja se otvaraju kad upres F ili kad ih bashas ili da se otvaraju automatski kad si blizu njih, evo ti tutorial.
Samo preporucujem ti da nepokusavas uopće praviti, jer ti je to ujedno pravljenje kao moda, tj. moras ubacit skriptu u mapu, pa će ti mozda biti prezahtjevno, tako da ako bas zelis napravit drži se točno tutoriala, tako sam i ja naucio samo sam imao odprije znanja.

Edit:
A kad pravis kucu ostavi prostora za vrata i prozore, nemores ih tek tako urezati, već ostavi prostor za njih.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2009 23:50 (markoal).
15 godina
neaktivan

a kad kucu napravim kako probusiti zid tu kao kocku dje idu vrata ,ja sve napravim tak zidov u kocku i stavim otvorena vrata i vidi se vrata otvorena ali iza njih ZID????isto tako i Prozori????

Mario Krajacic
16 godina
Marix kaže...

a kad kucu napravim kako probusiti zid tu kao kocku dje idu vrata ,ja sve napravim tak zidov u kocku i stavim otvorena vrata i vidi se vrata otvorena ali iza njih ZID????isto tako i Prozori????

Nekontam vidi se da su vrata otvorena ali zid,  jednostavno napravi kucu i stranu gdje su ti vrata zid napravis u 3-4 djela, povučeš jednu stranu DO mjesta gdje trebaju bit vrata tako i s druge strane i odgore.

I don't care...
15 godina
neaktivan

napravim 4 zida u kocku i onda idem na misc>prefabs>newvillers>door i stavim ih na zid ljepo prislonim i ta vrata su napravljena otvorena i iza tih vrata je zid ,a ja te pitam kako probusiti rupu u zidu dimenzija koje kao velicina i sirina vrata???kuzis???isto tak prozori

Mario Krajacic
16 godina
Marix kaže...

napravim 4 zida u kocku i onda idem na misc>prefabs>newvillers>door i stavim ih na zid ljepo prislonim i ta vrata su napravljena otvorena i iza tih vrata je zid ,a ja te pitam kako probusiti rupu u zidu dimenzija koje kao velicina i sirina vrata???kuzis???isto tak prozori

De uslikaj, jednostavno ostavis rupu u zidu, a evo mozda i ima nacin da probušiš tu rupu(ovo je za CoD5, sad mozda tog i nema u cod2), evo vidi na ovom tutorialu.
Evo dio gdje pise kako napraviti rupu:

... Označiš u zidu tu kocku za rupu/vrata i:

• With this new brush selected on top of the wall, Hit the CSG Substract Button on toolbar, then hit Suppress to delete the brush, the door space is now cut into the wall!

Ostalo vidi na onom linku.

CSG Substract Button CSG Substract Button
I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 12:34 (markoal).
15 godina
neaktivan

EVO OBJASNJENJE .slika!

Mario Krajacic
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 13:33 (Marix).
15 godina
neaktivan

evo ovako ja radim na tezi nacin jer drugi neznam ,(samo da tu kucu napravim treba mi   minimalno 30 min)evo slika,

Mario Krajacic
16 godina
Marix kaže...

evo ovako ja radim na tezi nacin jer drugi neznam ,(samo da tu kucu napravim treba mi   minimalno 30 min)evo slika,

Eno rekao sam ti gore kako, samo neznam radi li to za Cod2 radiant, a neznam kako je to bas puno duzi način umjesto 1 plehe i probusis je za vrata, ti napravis 3 plohe sa otvorenim mjestom za vrata  i prozore.

I don't care...
15 godina
neaktivan

OK SAD Mi MOlim Te Reci (to Jest oBjasni) kako napraviti krov????????treba mi krovvv

Mario Krajacic
16 godina
Marix kaže...

OK SAD Mi MOlim Te Reci (to Jest oBjasni) kako napraviti krov????????treba mi krovvv

Napravis Plohu veličine kao jedna ploha krova, i tamo je zarotiraš ima ti x y z i rotiras, gore u onom meniju neznam sad tocno napamet igraj se malo s opcijama pa ces naci, i de ako mores malo smanji ta pitanja probaj nesto skužiti sam jer tako ćeš najbolje naucit, osim toga nemam toliko vremena.

I don't care...
15 godina
neaktivan

ok !Osmijehne brini ucim i ja malo sam malo se igram u radiantu kad me nest zanima pa skuzim ko sta sam skuzio za texture,E jos samo 1 pitanje !!kak stavit da gledam u radiantu u 2d ??????ako mi to kazes onda nemam problema

Mario Krajacic
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 22:58 (Marix).
15 godina
neaktivan
Call of Duty 2 Mod Tools

ehh sad sam sretan ,skuzio sam sve ,i kak prozore rezat .i oznacivati preko kamere ,i radit ljestve ,krovove,zidove ,citavu mapu,marko Hvala Na Svemu Oprosti Sto Sam Bio Naporan!!!evo sad kad znam sad cu napokon normalno radit a ne da sam svako malo tu na forumu!!!Osmijeh

Mario Krajacic
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 23:58 (Marix).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Call of Duty 2 Mod Tools

evo radim svoju cod4 mapu napravio sam jednostavnu mapu stavio sam tmd i dm spawn pointove ali kad stisnem compile reflecitons veli da ih nemoze nac

i nekuzim u cem je problem pa ako bi netko mogao pomoc

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Call of Duty 2 Mod Tools

nisi označio (napravio, kaj god) spawn mjesta

nebitno

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 21:03 (denix).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
denix kaže...

nisi označio (napravio, kaj god) spawn mjesta

kak mislis oznacio

16 godina
protjeran
Call of Duty 2 Mod Tools

itko

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jednosatvno mapu kad napravis spremis je u map source i onda kopiraj mapu od tamo i zaljepi je u main/maps/mp i onda napravi gsc i arena fajl i onda compilaj,kad se iz kompila onda ce ti se stvorit u main/maps/mp d3dbsp i d3dprt fajl e ovo d3dbsp to ti je mapa ,onda moras nac iwd file ,i u tom iwd file ti treba bit mapa maps i mp u maps ti ide   taj d3dbsp faj i gsc a u mp arena fajl ,ali pazi sad imas u   mapi maps i mp u taj mp stavis d3dbsp i gsc u u drugi mp arena ,i to ti je gotova mapa,i pazi da se ne zeznes da stavis svjetlo na pod !!!digni svjetlo skroz u zrak jer ako ostane   na podu bit ce ti sve mracno,vjeruj proso sam sve to!

Mario Krajacic
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...

itko

Najmanja greskica i mapa neće raditi, evo vidi Marixa kako je naučio :).

Kad smo već kod modova imam jedan odličan mod, dakle radi se od Zombie modu za CoD 2, ali nije to običan kao na 7th i sl., tu ima npr više klasa za zombije(jumper,virus,shock,normal) i dosta dobrih fora za Huntere poput postavljanje mina, zaštitna kugla, mogućnost kupljenja oruzja, za igrače s većim levelom ima jos dodatnih, ugl. mod je fantastičan, prije sam mislio da je samo jako dobar mod, ali kad sam zaigrao zadnju verziju moda 0.4 dosta sam se oduševio, to je bio testni server na kojem se pingovi kreću od 100-250, tako da je to malo ometalo ali sad želim znati želi li itko ovdje da takav mod stavimo(obradimo) i obnovimo Croatian Zombies.

(Problem je naci sponzora za server, ali kad vide da ima ljudi prije je nas stari server bio uvjek pun a mod je imao previse bugova)

Evo par slika tog moda:
1 slika - Evo pogledajte i video bit ce vam jasno, samo na videu je on povećao snagu da demostrira.
3 slika - Runda gotova, mozete vidjeti i grob koji se automatski digne kad nekog Huntera ubiju.

5 slika - Defence Bubble Unutar uđete zombiji vam nemogu nista odbije ih.

Ova strojnica je dostupna za lvl11 Ova strojnica je dostupna za lvl11
Score, pogledajte i XP Score, pogledajte i XP
Gotova runda... Gotova runda...
Defence bubble Defence bubble
Oštećen za pola zvjezdice :| (:D)
15 godina
neaktivan
Call of Duty 2 Mod Tools

ovako mogu ti samo rec da imas srece!!!ja sam upravo kupio server!12 Slotova,samo mi reci dje da nadem taj mod???

Mario Krajacic
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2009 21:48 (Marix).

0 0 hvala 0
16 godina
Marix kaže...

ovako mogu ti samo rec da imas srece!!!ja sam upravo kupio server!12 Slotova,samo mi reci dje da nadem taj mod???

lol..., ma nemoras ti davat svoj server koji si platio za to, moremo jedino testirat pa poslje uzet neki od vise slotova, dodaj me na xfire (markoal) ili ću ja tebe.

Oštećen za pola zvjezdice :| (:D)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice