Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.769.897
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
15 godina
neaktivan
Battlefield 4

I kako da sada čovjek donese nekakav zaključak?Kome vjerovati?To samo pokazuje koliko je to sve zapravo relativno i kako niti jedna firma nije bolja od druge već samo ima neke svoje probleme i prednosti.

Ja sam skoro oduvijek na AMD-u osim jedne N-vidije(7200 GS).Nekada sam žalio za Nvidijom zbog Physx-a,ali shvatio sam da I AMD ima neke aseve u rukavu,kao npr. bliska suradnja sa Diceom za BF4.

Sada planiram kupiti R9 270x prvenstveno zbog dobrog omjera performansi i cijene.Nekome nekakav hardver odlično radi,a netko ima uvijek problema. Ako je netko kriv u cjeloj priči onda su to izdavači koji izdaju poluproizvode koji su puni bugova.Još nisam kupio BF4 (zbog graficke) već igram BF3.Isplati li se uzimati?

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 23:59 (NFSPredator0010).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Battlefield 4

Uzmeš 270X s kojom dobiješ BF4 (pripaziš na to) i eto ga riješiš 2 muhe jednim udarcem.

Twitter: @191x7
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
Re: Battlefield 4

Na dva različita servera za redom. Ok, odo igrat Tomb Raider.

16 godina
NiramX kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
NiramX kaže...

Koliki dpi i sensitivity koristite? Ja igram na 1750 dpi i doslovno sam preslikao sensitivity iz BF3 (0.17449, odnosno 0.0362824 u BF4) pomoću mouse-sensitivity.com, ali jednostavno se ne mogu naviknuti. U BF3 mi je to bilo odlično i imao sam savršen aim, a u BF4 mi "bježi". Ima li netko sličan problem? 

BF3 si igrao na win 7, a BF4 igraš na osmici?

Stalno sam na Sedmici.

Onda ne znam.

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
16 godina
Battlefield 4

Evo šta bi dobio sa betom 14.01 i Mantleom u Bf4. Jači setup grafičke i CPU-a skoro kao moj. Rezultat...... pogledajte video do kraja. Pun ih je YT ali meni dosta jedan koji me odgovorio od zadnje bete i "boosta" sa Mantleom na najsličnijoj konfiguraciji.

Vlasnici R9 270 profitirat će dobrih 15% s time da bi finalna verzija drivera mogla donijeti još koji postotak. Kako su najavljivali povečanje performansi +40%, sad ispada da će samo određene kombinacije CPU-a i GPU-a osjetiti povećanje od 10-15%.

Još jedan zanimljiv screenshot:

http://img.hexus.net/v2/graphics_cards/amd/mantle/Mantle1.jpg

izvor

Još jednom marketing je napravio svoje. Sva sreća pa se Mantle ne plaća. Ovako je po meni doživio fail i kad sve ispoliraju do kraja, ljudima će ostati gorak okus kakvih su sve problema imali zbog njega. Da li je vrijedan toga, pa na slabijim konfiguracijama da ali na jačim bome i ne.

Kamo sreće da griješim i kad izađu finalni driveri da sve proradi kako spada ali malo me strah da bi mogao biti još jedan kiks. Stariji će se sjećati Voodoo FX i Voodoo FX2 čipova..... e to je bila revolucija u gaming svijetu, a danas takvu razliku nećemo vidjeti ni u DX15 kada izađe, jer očigledno su programeri nesposobni ili im se ne da napisati code ispočetka već je sadašnji pun smeća i jednostavno ne da hardwareu da diše punim plućima. A najgore od svega mi je kad igre izlaze totalno neoptimizirane, ono samo da izađu, uzmu igračima lovu i poslije krpaju patchevima teškim po nekoliko giga. Što se ne ugledaju na konzole tj. na njihovu politiku izdavanja igara. Imamo hardware koji pojede konzolu za doručak ali dok se neka igra ne ispolira do kraja, taman izađe novi nastavak i opet smo na početku. Čast izuzecima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 0:56 (Barracuda44).
Moj PC  
3 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Battlefield 4

Pozz , jer neko zna hoce li biti pre load za dlc novi

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Na dva različita servera za redom. Ok, odo igrat Tomb Raider.

to se i meni desava, i onda nakon pola minute mozda se pocne automatski igra loadat i spoji se na server...

to je neka nova taktika valjda

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
14 godina
Barracuda44 kaže...

Još jednom marketing je napravio svoje. Sva sreća pa se Mantle ne plaća. Ovako je po meni doživio fail i kad sve ispoliraju do kraja, ljudima će ostati gorak okus kakvih su sve problema imali zbog njega. Da li je vrijedan toga, pa na slabijim konfiguracijama da ali na jačim bome i ne.

Kamo sreće da griješim i kad izađu finalni driveri da sve proradi kako spada ali malo me strah da bi mogao biti još jedan kiks. Stariji će se sjećati Voodoo FX i Voodoo FX2 čipova..... e to je bila revolucija u gaming svijetu, a danas takvu razliku nećemo vidjeti ni u DX15 kada izađe, jer očigledno su programeri nesposobni ili im se ne da napisati code ispočetka već je sadašnji pun smeća i jednostavno ne da hardwareu da diše punim plućima. A najgore od svega mi je kad igre izlaze totalno neoptimizirane, ono samo da izađu, uzmu igračima lovu i poslije krpaju patchevima teškim po nekoliko giga. Što se ne ugledaju na konzole tj. na njihovu politiku izdavanja igara. Imamo hardware koji pojede konzolu za doručak ali dok se neka igra ne ispolira do kraja, taman izađe novi nastavak i opet smo na početku. Čast izuzecima.

Da se nadovežem:

http://forums.tripwireinteractive.com/showthread.php?t=69260

Davnih dana je izgleda poznato da način na koji DirectX radi s GPU i CPU ne valja i  da će igre na konzolama raditi bolje s puno slabijim hardverom nego iste igre na PC-u. Spominje se čak da PS3 i 360 mogu prikazati više stvari na ekranu (2011. barem) nego PC baš zbog API-a, kamoli next-gen konzole i predvidjeli su baš tu situaciju u kojoj se nalazimo danas - developeri idu direct to metal kao na konzolama, CPU je zagušen s draw calls i neoptimizranim API-em (DirectX). Drago mi je da su odlučili zaobići DirectX i njegove nedostatke Mantleom i smatram da definitivno Mantle treba postati široko dostupan i standardni API, ne isključivo vezan uz GCN GPU, ali to ćemo još vidjeti. Po ranim testovima izgleda obećavajuće, ali definitivno to još treba ispolirati. Open Source i Free Software su uvijek bolji od Proprietary software poput DX.

Također, Nvidia se po svemu sudeći bolje nosi s draw calls putem drivera nego AMD, ne znam koliko se to promjenilo kroz par godina no mogu reći da se barem meni čini da je, ako igdje, u BF4 to i dalje vidljivo. Kad bih mogao, vlastitim rukama bih testirao, ali nažalost nemam Nvidia karticu, a s ovom AMD karticom su fluktuacije u GPU potrošnji itekako očite u BF3 i BF4, čak i BC2 (i to ponajviše), dok sudeći po videima koje sam pogledao s Nvidia karticama nemaju takvih problema i takve dropove, nit je minimum framerate toliko loš kao meni (primjerice u BF4 na Hainan resort - meni GPU usage padne i do 80%, framerate ispod 60, tip s istim procesorom i GTX 780 ima framerate 90+ na istom mjestu). Dakako, moram naglasit da nemam vlastitih dokaza za to, no sa sigurnošću mogu reći da mi je BC2 puno bolje radio (stabilniji usage i fluidnije) s GTX 460 (na 1360x768) nego što radi s HD7850, tako da neka razlika definitivno postoji. AMD karticama izgleda treba Mantle da bi se nosile s draw calls, Nvidia to više manje rješava putem drivera.

Ovaj drugi odlomak je hipotetski, jel. Ne mogu sa sigurnošću ništa reći dok ne uzmem u ruke kartice iz oba tabora, što se vjerojatno nikad neće ni dogoditi.

Ukratko, kao što sam napisao i prije, bottleneck je DirectX, ne hardver. Nekima više, nekima manje.

14 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

(primjerice u BF4 na Hainan resort - meni GPU usage padne i do 80%, framerate ispod 60, tip s istim procesorom i GTX 780 ima framerate 90+ na istom mjestu). Dakako, moram naglasit da nemam vlastitih dokaza za to, no sa sigurnošću mogu reći da mi je BC2 puno bolje radio (stabilniji usage i fluidnije) s GTX 460 (na 1360x768) nego što radi s HD7850, tako da neka razlika definitivno postoji. AMD karticama izgleda treba Mantle da bi se nosile s draw calls, Nvidia to više manje rješava putem drivera.

Ovaj drugi odlomak je hipotetski, jel. Ne mogu sa sigurnošću ništa reći dok ne uzmem u ruke kartice iz oba tabora, što se vjerojatno nikad neće ni dogoditi.

Ukratko, kao što sam napisao i prije, bottleneck je DirectX, ne hardver. Nekima više, nekima manje.

sto se tice hainan resorta mogu potvrditi da usage opadne na mojoj kartici 270x i da fps padne i na 55 na nekim mjestima,ali brate jos vise mi je padao FPS sa GTX 660kom pa cak na 50% graficka je znala radit na toj mapi

znaci nisam fan boy govorim kako jeste,imao sam obje grafe i testirao

ev upravo izasao iz BF4 igrao 2 runde hainan resort i odma 2 paracel storma zaredom

paracel perfektan bez dropova hainan vec druga prica

Nvidia definitivno brze izdaje drivere to stoji,samo nije mi to nikad nista znacilo dobijem neki update a sve mi isto,pa sta mi znaci

mantle je jaka stvar i na paracel stormu kad igram razlika je ogromna(mada nije jos ni optimizovano za ovu graficku)

samo ponekad bude neki frame drop sa 130 na 22 i to je malo rec retardirano,ali haj vidjet cemo hoce li ispeglat to novijim driverima

meni licno je taj mantle bitan jer samo igram BF4 MP trenutno a i znam mnogo raje kojoj bi to pomoglo,a to su oni sa slabim procesorima

primjerice drug koji ima 7770ku i stari core2quad

i ja i ocekujem samo velike razlike kod sistema koji su trenutno CPU bottleneckani

a raja što ima i7ice koji će im vrag mantle uopce

15 godina
odjavljen
Battlefield 4

Danas ukupno 29 battle reporti, 90% njih  2-1 kd i 300 score. Od 29 rundi, samo nekoliko sam uspio odigrat cijelu rudnu. Ili sound loop i freeze ili "something went wrong" ili nešto treće. Užasan dan što se bf4 tiče. Najviše mi žao frendova kad me zovu igrat i onda igram 1 min i baci me van.. Pa se spoji opet, pa te opet baci van. Ovaj zadnji patch mi je s*ebo sve. Kad ne bi bilo toga (zažmirit ću na one shot kill, trade i ta sva sr*nja) igra bi mi bila i zabavna i odlična u skoro svakom pogledu. Jedva čekam da dođem kući da zaigram malo. To se desilo samo s bf3 i eto sad s bf4. Al kad mi battlelog ne da da se spojim na server, a kad se spojim napokon (nakon restarta kompa) i onda me baci van nakon minute... izgubim volju za cijelim bf serijalom. Šteta!

Nego, imam pitanje. Jel se može podesiti in game voip da radi na neki drugi način osim push to talk? 

Battlelog: dr34mshake_CRO

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
patoHD kaže...

Nego, imam pitanje. Jel se može podesiti in game voip da radi na neki drugi način osim push to talk? 

http://battlelog.battlefield.com/bf4/settings/voice/

ove opcije nema nigdje. pa se mora ovako na link. zašto je nema, nemam pojma i ne razumijem to uopće. i neznam mogu li se postavke uopće spremit. jer koliko god puta namještao uvijek ga vrati na tipku umjesto da ostane na aktivaciji glasa.

ako ti se da to studirat samo daj pa javi. ja sam na mumble voipu pa mi to nije potrebno. a i zvuk je puno lošiji nego na mumblu pa je i to jedan od razloga.

17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Kad kreće update?

Freak Show Inc.

0 1 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Kad kreće update?

U 10:00 AM.

Ostavit ću komp upaljen, možda počne sam skidat, iako sumnjam.

EDIT:

Što se tiče grafičkih, ja sam bio jako zadovoljan svojom HD5850, ali mi je još bolja ova GTX770 koju sada imam (Shadowplay mi je bio jedan od glavnih razloga da je uzmem, a imam sad hrpu klipova za urediti na HDD-u!)

Tko mi da TD, mora da je fulao HVALA.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 7:36 (TomoR).
13 godina
TomoR kaže...
Friday kaže...

Kad kreće update?

EDIT:

Što se tiče grafičkih, ja sam bio jako zadovoljan svojom HD5850, ali mi je još bolja ova GTX770 koju sada imam (Shadowplay mi je bio jedan od glavnih razloga da je uzmem, a imam sad hrpu klipova za urediti na HDD-u!)

Ma to se meni čini kao mana ShadowPlaya {#}

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
13 godina
neaktivan
Battlefield 4

mislio skinuti Second Assault, pogledam na Origin kad ono upao u Titanfall betu, pa ću igrati to lol.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
sharxtreme kaže...

mislio skinuti Second Assault, pogledam na Origin kad ono upao u Titanfall betu, pa ću igrati to lol.

Upao si jer je Titanfall beta sada otvorena za sve

My BF Battlelog: MasterChurner, my YouTube channel: http://www.youtube.com/user/MasterChurner
14 godina
TomoR kaže...

bf4 time played 496 h ??? ozbiljno ??

battlelog: CRO_ZeNGe
17 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
TomoR kaže...

bf4 time played 496 h ??? ozbiljno ??

U to računa i betu i singleplayer. Imam skoro 400H MP-a. Igra mi uglavnom radi dobro, hvala na pitanju.

Inače, ovo je zakon:

14 godina
Battlefield 4

to je 6 sati dnevno da si svaki dan igrao od izlaska igre do dana današnjeg.

lol i od tih 500 h ti je 480 h protiv njubara.{#}

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
4 7 hvala 0
12 godina
TomoR kaže...
Friday kaže...

Kad kreće update?

EDIT:

Ostavis komp upaljen , instaliras timeviewer na komp i smartfon i u deset poklikas skidanje
BATTLELOG : http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/SINKE_the_Hunter/stats/931784351/pc/
14 godina
patoHD kaže...

Program koji sam aktivira lijevi Alt kad pocnes govoriti, tj. imas Voice activation.

https://github.com/tarehart/alter/releases

Al jos uvijek je najbolje imati neki odvojen program , npr TeamSpeak.

Ingame VOIP po nekad prekida, nekima je tisi, nekima glasniji. Svejedno kakve postavke podesis, uvijek je tisi od eksplozija u igri.

ranko091 kaže...
http://battlelog.battlefield.com/bf4/settings/voice/

ove opcije nema nigdje. pa se mora ovako na link.....

Ovo je na zalost samo za Battlelog group chat, prije nego udjes u igru.

Kad si u igri onda je opet samo Push to talk :(

Zasto su to napravili? Zato jer je to Dice.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 9:23 (CyberDemonVZ).
15 godina
mersimh kaže...
NiramX kaže...

Driveri su i bli glavni razlog zašto sam odabrao GTX 660 Ti, a ne HD 7950. Jednom kada ih probaš više ne možeš na ništa drugo.

ne znam brate ali ja sam licno vise imao problema sa nvidiom uvijek

kao prvo da ne pricam previse o katastrofalnoj GTX 460 jer to vecina vas zna kakva je kanta po pitanju crashanja drivera

vec ev i opce gledajuci zadnju grafu GTX 660 koja mi je radila po 60-70 % u BF4 na mom procesoru a sad uzeo 270X i radi savrseno punom snagom

trenutno ev na 14.1 beta driverima i nemam ni najmanjeg problema sa igrom

niti jedan crash niti ista

meni licno AMD uvijek bolje ležao ali nisam bjezao nikad ni od nvidie

na kraju krajeva bitno mi je da cijena stima sto je kod AMDa definitivno plus

Prije sam imao 460 (slabija sa 768 MB) i BF3 je radio uredno.

Za BF4 sam uzeo 660 i zadnja 2 mjeseca igra radi bez rušenja (ne računam bug sa gunerom na tenku).

Zadovoljan korisnik Nvidie i DICE proizvoda.

11 godina
Battlefield 4

Amooo jos manje od 30min i pocnijeeee :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Sa takvima kao ti, koji ni osnovne računske operacije ne mogu posložiti OK (pa ni pročitati patch note o FOV settingu npr. - nije da nije ovdje bio razglabani svaki patch i njegov note), se uopće ne isplati raspravljati dalje.

Čak i da si uzeo onih skoro 500 sati, kao osnovu, i dalje je puno manje od 6 sati po danu.

Računaj koliko je dana prošlo od 29.10.2013. do sada. Ili ti je i to preteško?

EDIT:

Ma znam za teamviewer i sve, ne da mi se udaljeno pristupat svojem kompu, kada skine skine, ionako popodne razvažam djecu okolo, tako da se stigne skinuti. Prvih nekoliko sati ionako i serveri vjerojatno moraju još update skinuti. A do navečer ćete vi svi već pronaći na kojem serveru su noob-ovi, pa da i ja dođem (kao noob, naravno)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 9:50 (TomoR).
16 godina
Battlefield 4

Počelo je skidati 5.34gb{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

Kao što ti je Tom rekao ne  znaš ni pobrojit dane i podijelit dva broja, ali čak i da to je istina svejedno je 5 puta normalnije igrat nešto što ti se sviđa 6 sati dnevno,  nego čamit satima/danima/mjesecima na forumu o igri koja ti je grozna.

DLC se skida - 5.34GB.

17 godina
odjavljen
TomoR kaže...

Računaj koliko je dana prošlo od 29.10.2013. do sada. Ili ti je i to preteško?

Evo ja sam na jednom dual xeon serveru pokrenio izračun. Nakon nekog vremena vratio se rezultat:

{#}

Freak Show Inc.
13 godina

Krenuo SA, restart orgina; 5,34 GB. GL HF!

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
LudaVjestica kaže...
DLC se skida - 5.34GB.

Hvala!

Ja sam klikao Check for update i tako NE RADI. Morao sam ugasiti i ponovo pokrenuto Origin!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
14 godina
Meni uopće neće kreniti download SA,
robimarko@gmail.com
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice