Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 965.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Zna li itko zašto mi se događa da samo jedna jezgra radi na dobrom taktu, dok ostale ne?

I zna li netko zašto mi u task manageru piše da mi RAM radi na 667 Mhz?

Slika.

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ima li neko iskustva u overclocku FX procesora na ASUS M5A97 EVO R2.0 ploci. Koliko je ova ploca dobra za overclock? Koji su joj limiti, dobre i lose strane. Unapred hvala na svakom korisnom savetu, posto nemam iskustva u overclock-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f
Nije loša ploča za OC, čak štoviše i dobra, ali koji hladnjak imaš na CPU-u je veoma bitno.
14 godina

na mojoj ploci (970a ud3p) nude mi se samo dvije skoro pa prihvatljive opcije za llc, medium gdje ce vdrop biti malen ili extreme gdje ce overvoltati, s kojom je lakse i bolje radoti iz vaseg iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Baš ovih dana si testiram sistem i mogu ti reći da se na mojoj matičnoj najbolje pokazao medium.

Više manje imamo iste matične.

15 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Zna li itko zašto mi se događa da samo jedna jezgra radi na dobrom taktu, dok ostale ne?

Slika.

Jel se događa ovo ikome? Zna tko kako srediti? 

13 godina

iskljuci amd cool n quiet tehnology u biousu, pa ponovno provjeri

15 godina
neaktivan
Isključeno odavno. I dalje problem ostao.
13 godina
neaktivan

To mi izgleda kao turbo na djelu, iskljuci ga ako te smeta. Nema sto drugo bit. Mozda jedino throttling neke vrste ali sumnjam.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2015 15:36 (Nije nego).

1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Uzeo sam si AMD FX 6300 procesor, pa se bacio odmah da vidim kolike su mu OC mogučnosti na mojoj konfiguraciji. Malo sam zaprepašten, možda što sam do sada imao procesor Phenom II X4 starije generacije.

CPU- 4.6Ghz

Multiplier- x23

CPU Vcore- +0.150mv=1.375v, uglavnom stock Vcore mi je 1.225v

Prime95 pola sata, sve stabilno. Temperature max 41 a idle 31 stupanj.

Informativno, dali bi mogao doći do 5Ghz?

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
skorvy kaže...

Uzeo sam si AMD FX 6300 procesor, pa se bacio odmah da vidim kolike su mu OC mogučnosti na mojoj konfiguraciji. Malo sam zaprepašten, možda što sam do sada imao procesor Phenom II X4 starije generacije.

CPU- 4.6Ghz

Multiplier- x23

Mislim da ti ili ne valja senzor temp ili negdje krivo ocitavas ili imas komp vani na 0 stupnjeva

12 godina
odjavljen
Mile kaže...
skorvy kaže...

CPU- 4.6Ghz

Multiplier- x23

Mislim da ti ili ne valja senzor temp ili negdje krivo ocitavas ili imas komp vani na 0 stupnjeva

Nebih znao dali je do senzora, na prošlom procesoru je radio, i stavio sam u biosu alarm na temperaturu 60 stupnjeva. Probao sam rukom malo prepipati okolo, nije jako toplo..

17 godina

daj screenshot programa gdje ocitavas temp pod opterečenjem, za zračno hlađenje i toliko povečani napon i frekvenciju je to premala temperatura

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Mile kaže...

daj screenshot programa gdje ocitavas temp pod opterečenjem, za zračno hlađenje i toliko povečani napon i frekvenciju je to premala temperatura

Sad sam na poslu pa nemogu ali pogledaj ovdje stock voltaže, znači napon koji mu pustim pri OC uopće nije tako visok, zato me čudi kako može raditi na tako niskoj voltaži pri prilično visokom OC. Sve isto sam testirao i na default/stock postavkama pa sam dobio CPU 38°C(socket matične mi je 10°C uvijek bio viši). Naime pri 4.6Ghz mi ne prolazi blend test, što znaći da se moram igrati sa ostalim postavkama, a to danas nisam stigao, dok na 4.4Ghz pola sata s prime95 i OCCT sve prolazi. Dok sam u biosu temperaturu mi očitava 27°C. Valjda je to do matične ploče, BTW imam flešan zadnji pušten bios za matičnu rev1.1.

edit:

Ugavnom pustim ga na 4.4Ghz, jer je sasvim dovoljno za moju grafičku. Još mi ostaje igranje s NB i memorijom kad uhvatim vremena.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2015 21:33 (skorvy).
15 godina
neaktivan
Nije nego kaže...

To mi izgleda kao turbo na djelu, iskljuci ga ako te smeta. Nema sto drugo bit. Mozda jedino throttling neke vrste ali sumnjam.

I turbo je isključen, odavno mi je sve isključeno. Ali problem je i dalje tu.

14 godina
turbojc kaže...
Nije nego kaže...

I turbo je isključen, odavno mi je sve isključeno. Ali problem je i dalje tu.

Nisi možda isključio C&Q?,trebaš ga uključiti. 

13 godina
neaktivan
turbojc kaže...
turbojc kaže...

Slika.

Jel se događa ovo ikome? Zna tko kako srediti? 

Ugasi:
C6/C9 Cool'n'Quiet, Turbo i resetuj komp.

Skini AMD Overdrive i pokreni preko windowsa vidi jel ti ugasen turbo i tamo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan

treba mi pomoć u odabiru između ovih CPU:

- x4 860k

- fx x6 6300

- fx x8 8300

0 0 hvala 0
14 godina
zikamix kaže...

treba mi pomoć u odabiru između ovih CPU:

- x4 860k

- fx x6 6300

- fx x8 8300

Definitivno FX8300 košta mrvicu više ali je opravdano zbog dvije jezgre više,razmisli i o nabavci nekog kvalitetnog hladnjaka ako nemaš jer stock je smeče.

16 godina
neaktivan

Hocu da overklokujem procesor, imam  fx 8350 4.0 i hocu da ga overklokujem  na 4.5 ali se ne razumijem bas toliko oko overkloka, da li mi neko moze pomoci specifikacije su sledece

maticna ploca: asrock 990fx etreme 4

napajanje coler master gx 750w +80 gold

koler za procesor je Cooler Master Hyper 212 EVO

8gb ddr3 

windows 7 4 bit

cpu temp 36 max 55 stepeni

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala puno!

14 godina
soma kaže...

Hocu da overklokujem procesor, imam  fx 8350 4.0 i hocu da ga overklokujem  na 4.5 ali se ne razumijem bas toliko oko overkloka, da li mi neko moze pomoci specifikacije su sledece

8gb ddr3 

windows 7 4 bit

Uđi u Bios tipkom Del prilikom paljenja PC,potom u postavkama isključi Turbo core na disable,za 4.5GHz moraš množitelj multi postaviti na x22.5,potom postavi fiksni napon na npr . 1.400v Vcore i to je to,spremi postavke save opcija i ponovno pokreni pc sam če se resetirati.Sada kada si OC moraš i testirati cpu na stabilnost i provjeriti situaciji sa temperaturama ako prođe test stabilan to je to,ako ne moraš ovisi podiči mrvicu napon na više i sve ispočetka.

16 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
soma kaže...

8gb ddr3 

windows 7 4 bit

Uđi u Bios tipkom Del prilikom paljenja PC,potom u postavkama isključi Turbo core na disable,za 4.5GHz moraš množitelj multi postaviti na x22.5,potom postavi fiksni napon na npr . 1.400v Vcore i to je to,spremi postavke save opcija i ponovno pokreni pc sam če se resetirati.Sada kada si OC moraš i testirati cpu na stabilnost i provjeriti situaciji sa temperaturama ako prođe test stabilan to je to,ako ne moraš ovisi podiči mrvicu napon na više i sve ispočetka.

probavao sam ali izgleda da imam problem probavasam  sa 1.400v i sa 1.4125 i u programu amd overdrive ima opcija stability tet i tu mi pokazuje da ima gresku , u speedfun gledam kad pocne test svih 8 procesora 100% i nakon jedne minute samo dva procesora 20% i izbaci mi gresku 

Calculation Test > Illegal sumeout
Calculation Test > Possible hardware failure
Calculation Test > Illegal sumeout
Calculation Test > Possible hardware failure
Stability test stopped at 2015-12-10 20:07:16

http://i68.tinypic.com/1r4umt.jpg

http://i64.tinypic.com/2v283t4.jpg

slikao sam bios 

http://i68.tinypic.com/fmjots.jpg

http://i68.tinypic.com/mvj1ms.jpg

http://i68.tinypic.com/1zlvvk7.jpg

pratio sam isto tutorijal koji sam nasao na youtube i isto ne valja 

desi mi se da mi zablokira racunari moram restartovati i vratit podesavanja na normal.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 20:40 (soma).
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina

U biosu namjesti oko 1.428V a ne preko AOD-a pa pusti prime, al to sve zavisi kakav je primjerak CPU-a , ja sam imao dva kom. jedan je za 4.5GHz trebao 1.428V a sad ovaj 1.356V.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
12 godina
neaktivan

jedno pitanje.

imam fx-a 4100, radi na 4.8 bez problema. dignuo sam ga na 4.9, bez diranja ičega drugoga, samo multiplier dignuo, saveao i pokrenuo pc. izvrti mi sve do Windows logoa, prođe ta animacija i imam samo crni ekran. ne miče nigdje, ne čiči ništa, samo crno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Crucifixion kaže...

jedno pitanje.

imam fx-a 4100, radi na 4.8 bez problema. dignuo sam ga na 4.9, bez diranja ičega drugoga, samo multiplier dignuo, saveao i pokrenuo pc. izvrti mi sve do Windows logoa, prođe ta animacija i imam samo crni ekran. ne miče nigdje, ne čiči ništa, samo crno

Pa povećaj mu napon

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
16 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

U biosu namjesti oko 1.428V a ne preko AOD-a pa pusti prime, al to sve zavisi kakav je primjerak CPU-a , ja sam imao dva kom. jedan je za 4.5GHz trebao 1.428V a sad ovaj 1.356V.

u biosu sam i nastimavao ovde sam samo gledao rezultate nistam tu nista cackao, probacu sad na 1.428v

16 godina
neaktivan

http://i.imgur.com/riaRhtk.jpg

sa voltazom 1.4250 radi stabilnije i nije mi dosad izbacivao gresku, i de mi samo reci kako da nastimam da mi stalno radi na 4.5 posto recimo kad ne radim nista procesor mi radi na 1399

http://i.imgur.com/7O8Mlrj.jpg  hocu recimo da mi stalno radi na 4.5 il to tako mora, posto ja kad udjem na gogle on ode na 4.5 pa se vrati ponovo na 1399 dok ne otvorim nesto i tako stalno

12 godina

To ti radi zbog cool&quite, ako hoćeš da ti stalno radi na 4.5 GHz u tvom slučaju isključi tu opciju u BIOS-u.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice