Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 397.116
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
Oly_E3 kaže...
dancy kaže...

Čime i kako overlokirat intel celeron-m420? Hvala.

Celeron M? Zar nije to procesor za laptope? Ako misliš laptop clockati, zaboravi!

Zašto?
15 godina
neaktivan
dancy kaže...
Oly_E3 kaže...
dancy kaže...

Celeron M? Zar nije to procesor za laptope? Ako misliš laptop clockati, zaboravi!

Zašto?

Zato što na laptopu bios ima zaključane postavke koje ti trebaju za clockanje.

Eventualno se nešto može napravit iz windowsa, ali clockanje laptopa nije baš najbolja ideja zbog ograničenog hlađenja. 

16 godina
neaktivan
dax_22 kaže...

Zato što na laptopu bios ima zaključane postavke koje ti trebaju za clockanje.

Eventualno se nešto može napravit iz windowsa, ali clockanje laptopa nije baš najbolja ideja zbog ograničenog hlađenja. 

Nemožeš niti iz Windowsa jer BIOS koji je zaključan nema clock generatore

Atomska bubamara - Last known good rank
16 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

ja sam svoj laptop clocko 100mhz i grijo se ko lud

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 18:08 (RPG vs TENK).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
dancy kaže...

tako je,nemoj ni pokušavat,svog sam skoro spržioSmijeh.

Punk's not dead!!!!
17 godina

Jedino grafičku bi mogao probat. Ja sam svoju uspio sa amd gpu overclock tool- om, ali to je samo za amd grafičke

HD3470 sa 750MHz na 850MHz

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2009 19:14 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što se tiče laptopa, najbolje ubrzanje bilo bi staviti SSD i dodati još RAM-a i naravno imati Windowse u dobrom stanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oly_E3 kaže...

Što se tiče laptopa, najbolje ubrzanje bilo bi staviti SSD i dodati još RAM-a i naravno imati Windowse u dobrom stanju

Slabo clockan proc,spori harddisk i spora memorija ga najviše usporavaju.

16 godina
neaktivan
Laptop nije rađen za clockanje i extra performanse, već da bude lagan, malo troši i malo se grije.
u clockanju svoj laptopa sam djelomiĉno uspio, grafu sam clockao s riva tunerom (nvidia), a proc sam pokušao sa SVIME što sam našao ali ništa nije radilo.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Jedino grafičku bi mogao probat. Ja sam svoju uspio sa amd gpu overclock tool- om, ali to je samo za amd grafičke

HD3470 sa 750MHz na 850MHz

pa dali se  isplati clockati grafu,jel se performase imalo poboljsaju,mozda i ja svoju malo clockan(lap pod moj pc)??

GTI - Das Auto
16 godina
neaktivan
nezz baš za performanse, ja sam clockao core sa 350 na 525 mhz, a memoriju sa 300 na 668 mhz, što je veliki clock ali performanse nisu baš nešto porasle (par fps-ova više), mislim da bi se jezgra mogla još malo clockati, ali mi riva neda više.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pod Power User tabom si možeš proširiti skalu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
nezz baš za performanse, ja sam clockao core sa 350 na 525 mhz, a memoriju sa 300 na 668 mhz, što je veliki clock ali performanse nisu baš nešto porasle (par fps-ova više), mislim da bi se jezgra mogla još malo clockati, ali mi riva neda više.

ja sa rivom nemogu nikako clockati grafu...

http://grand-hercegovina.com/default.aspx
16 godina
neaktivan
Pa probaj s amd Gpu overclock tool-om, link na stranicu za download imaš 10 Postova prije
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U zadnje vrijeme mi se NBA 2K9 jednostavno zamrzne i ne mogu ništa drugo nego resetirat sistem. Overklokirao sam CPU te sam stabilnost prvo testirao s OCCT-om i bilo je stabilno, ali sam zatim pokrenuo Prime95 i sistem nije bio stabilan te sam zatim podigao voltažu CPU-a i zatim ponovno pokrenuo Prime95 bez greške 8 sati. Pokrenuo sam i Memtest oko 5 sati te isto nije bilo greške. No, svejedno mi se i dalje NBA 2K9 zamrzne. Ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem? Da li je do igre jer u drugim igrama to mi se ne događa?

Uključen C1E i EIST Uključen C1E i EIST
''I have seen the promised land, but I may not get there with you.'' - Martin Luther King Jr.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 18:29 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maXonja kaže...

Pod Power User tabom si možeš proširiti skalu...

Kako??? Daj please objasni postupak.

16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

U zadnje vrijeme mi se NBA 2K9 jednostavno zamrzne i ne mogu ništa drugo nego resetirat sistem. Overklokirao sam CPU te sam stabilnost prvo testirao s OCCT-om i bilo je stabilno, ali sam zatim pokrenuo Prime95 i sistem nije bio stabilan te sam zatim podigao voltažu CPU-a i zatim ponovno pokrenuo Prime95 bez greške 8 sati. Pokrenuo sam i Memtest oko 5 sati te isto nije bilo greške. No, svejedno mi se i dalje NBA 2K9 zamrzne. Ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem? Da li je do igre jer u drugim igrama to mi se ne događa?

onda je do igre ali ako oces stabilan overclock pozeljno je iskljucit c1 i eist...

eo ja sretan digo quada na 3.0 ghZ :D i zasad stabilno...posto mi se neda baktat sa testiranjima dao sam mu 1.48 pa vozi

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...
Razer_Copperhead kaže...

onda je do igre ali ako oces stabilan overclock pozeljno je iskljucit c1 i eist...

eo ja sretan digo quada na 3.0 ghZ :D i zasad stabilno...posto mi se neda baktat sa testiranjima dao sam mu 1.48 pa vozi

To mi se događa i kad su mi C1E i EIST isključeni tako da ne znam.

''I have seen the promised land, but I may not get there with you.'' - Martin Luther King Jr.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2009 17:18 (Razer_Copperhead).
16 godina
neaktivan

Evo jedno pitanje.. Zelim ocat grafu (stock je 200mhz mem clock) i kad ga dignem na 250mhz sve mi se neke crte pocnu pojavljivat.. Ako mi neko moze rec sta je.. Evo slike..

Pogledajte ove zelene crte Pogledajte ove zelene crte
Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Evo jedno pitanje.. Zelim ocat grafu (stock je 200mhz mem clock) i kad ga dignem na 250mhz sve mi se neke crte pocnu pojavljivat.. Ako mi neko moze rec sta je.. Evo slike..

Nemoj odmah dignut za 50mhz. Odi postepeno po 5 mhz i testiraj nekim programom i vidi dal ti baca artefakte.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
16 godina
neaktivan

Zato što ti je oc potencijal te memorije 0, nemoj niti pokušavati ocati to Namigiva

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Zato što ti je oc potencijal te memorije 0, nemoj niti pokušavati ocati to Namigiva

Na koga si mislio?

17 godina
F1-IVO kaže...
FiCo_Ri kaže...

Nemoj odmah dignut za 50mhz. Odi postepeno po 5 mhz i testiraj nekim programom i vidi dal ti baca artefakte.

Isti bi vrag bio kao i ovo samo bi potroši više vremena...

Neki šrot od memorije pa nemoj očekivat čuda, stavi na 225 i gotovo.

16 godina
neaktivan

Na fićeka iz rijeke koji želi napraviti zvijer od radeona 9600 Osmijeh

16 godina
neaktivan

Evo kako sad drzim i dobro je..

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Evo kako sad drzim i dobro je..

Ajd skini furmark i testiraj stabilnost u Xtreme burning modu pa da vidimo da li je 100% dobro

16 godina
neaktivan

Skinuo sam al nemam taj Xtreme burning mod..

16 godina
neaktivan

Skinuo si neku ultra staru verziju izgleda

Skini najnoviju (1.7, a ne 1.4 koju ti imaš)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2009 20:28 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan

Evo slike..

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I eto nije stabilna grafika Namigiva... To je 130nm GPU. Njima je OC potencijal ravan 0, a ionako je ta grafa za staro željezo već polako

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice