Čime i kako overlokirat intel celeron-m420? Hvala.
Celeron M? Zar nije to procesor za laptope? Ako misliš laptop clockati, zaboravi!
Zašto?
Celeron M? Zar nije to procesor za laptope? Ako misliš laptop clockati, zaboravi!
Zašto?
Zašto?
Zato što na laptopu bios ima zaključane postavke koje ti trebaju za clockanje.
Eventualno se nešto može napravit iz windowsa, ali clockanje laptopa nije baš najbolja ideja zbog ograničenog hlađenja.
Zato što na laptopu bios ima zaključane postavke koje ti trebaju za clockanje.
Eventualno se nešto može napravit iz windowsa, ali clockanje laptopa nije baš najbolja ideja zbog ograničenog hlađenja.
Nemožeš niti iz Windowsa jer BIOS koji je zaključan nema clock generatore
ja sam svoj laptop clocko 100mhz i grijo se ko lud
tako je,nemoj ni pokušavat,svog sam skoro spržio.
Jedino grafičku bi mogao probat. Ja sam svoju uspio sa amd gpu overclock tool- om, ali to je samo za amd grafičke
HD3470 sa 750MHz na 850MHz
Što se tiče laptopa, najbolje ubrzanje bilo bi staviti SSD i dodati još RAM-a i naravno imati Windowse u dobrom stanju
Što se tiče laptopa, najbolje ubrzanje bilo bi staviti SSD i dodati još RAM-a i naravno imati Windowse u dobrom stanju
Slabo clockan proc,spori harddisk i spora memorija ga najviše usporavaju.
Jedino grafičku bi mogao probat. Ja sam svoju uspio sa amd gpu overclock tool- om, ali to je samo za amd grafičke
HD3470 sa 750MHz na 850MHz
pa dali se isplati clockati grafu,jel se performase imalo poboljsaju,mozda i ja svoju malo clockan(lap pod moj pc)??
Pod Power User tabom si možeš proširiti skalu...
ja sa rivom nemogu nikako clockati grafu...
U zadnje vrijeme mi se NBA 2K9 jednostavno zamrzne i ne mogu ništa drugo nego resetirat sistem. Overklokirao sam CPU te sam stabilnost prvo testirao s OCCT-om i bilo je stabilno, ali sam zatim pokrenuo Prime95 i sistem nije bio stabilan te sam zatim podigao voltažu CPU-a i zatim ponovno pokrenuo Prime95 bez greške 8 sati. Pokrenuo sam i Memtest oko 5 sati te isto nije bilo greške. No, svejedno mi se i dalje NBA 2K9 zamrzne. Ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem? Da li je do igre jer u drugim igrama to mi se ne događa?
Pod Power User tabom si možeš proširiti skalu...
Kako??? Daj please objasni postupak.
U zadnje vrijeme mi se NBA 2K9 jednostavno zamrzne i ne mogu ništa drugo nego resetirat sistem. Overklokirao sam CPU te sam stabilnost prvo testirao s OCCT-om i bilo je stabilno, ali sam zatim pokrenuo Prime95 i sistem nije bio stabilan te sam zatim podigao voltažu CPU-a i zatim ponovno pokrenuo Prime95 bez greške 8 sati. Pokrenuo sam i Memtest oko 5 sati te isto nije bilo greške. No, svejedno mi se i dalje NBA 2K9 zamrzne. Ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem? Da li je do igre jer u drugim igrama to mi se ne događa?
onda je do igre ali ako oces stabilan overclock pozeljno je iskljucit c1 i eist...
eo ja sretan digo quada na 3.0 ghZ :D i zasad stabilno...posto mi se neda baktat sa testiranjima dao sam mu 1.48 pa vozi
onda je do igre ali ako oces stabilan overclock pozeljno je iskljucit c1 i eist...
eo ja sretan digo quada na 3.0 ghZ :D i zasad stabilno...posto mi se neda baktat sa testiranjima dao sam mu 1.48 pa vozi
To mi se događa i kad su mi C1E i EIST isključeni tako da ne znam.
Evo jedno pitanje.. Zelim ocat grafu (stock je 200mhz mem clock) i kad ga dignem na 250mhz sve mi se neke crte pocnu pojavljivat.. Ako mi neko moze rec sta je.. Evo slike..
Evo jedno pitanje.. Zelim ocat grafu (stock je 200mhz mem clock) i kad ga dignem na 250mhz sve mi se neke crte pocnu pojavljivat.. Ako mi neko moze rec sta je.. Evo slike..
Nemoj odmah dignut za 50mhz. Odi postepeno po 5 mhz i testiraj nekim programom i vidi dal ti baca artefakte.
Zato što ti je oc potencijal te memorije 0, nemoj niti pokušavati ocati to
Zato što ti je oc potencijal te memorije 0, nemoj niti pokušavati ocati to
Na koga si mislio?
Nemoj odmah dignut za 50mhz. Odi postepeno po 5 mhz i testiraj nekim programom i vidi dal ti baca artefakte.
Isti bi vrag bio kao i ovo samo bi potroši više vremena...
Neki šrot od memorije pa nemoj očekivat čuda, stavi na 225 i gotovo.
Na fićeka iz rijeke koji želi napraviti zvijer od radeona 9600
Evo kako sad drzim i dobro je..
Ajd skini furmark i testiraj stabilnost u Xtreme burning modu pa da vidimo da li je 100% dobro
Skinuo si neku ultra staru verziju izgleda
Skini najnoviju (1.7, a ne 1.4 koju ti imaš)
I eto nije stabilna grafika ... To je 130nm GPU. Njima je OC potencijal ravan 0, a ionako je ta grafa za staro željezo već polako